ضرورت حضور مشاور در دادگاه اطفال و نوجوانان

12:37 - 21 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۹۴۱۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
معاون اجتماعی قوه قضاییه گفت: نکته مهم درباره تشکیل دادگاه‌های اطفال و نوجوانان بحث قضات است، چون مهمترین رکن دادگاه‌های اطفال قضات هستند، چون ما نیازمند این هستیم که قضات را به این نتیجه برسانیم که به صورت واقعی از حضور مشاوران در کنار خود استفاده کنند.
ضرورت حضور مشاور در دادگاه اطفال و نوجوانانبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، کارگاه آموزشی ارائه خدمات مشاوره در نظام عدالت اطفال و نوجوانان ویژه قضات و مشاوران دادگاه‌های اطفال و نوجوانان با حضور ذبیح‌الله خداییان معاون حقوقی قوه قضاییه، محمد باقر الفت معاون اجتماعی قوه قضاییه، ویل پارکس نماینده یونیسف در ایران و محمدعلی زنگانه مدیر کل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

معاون اجتماعی قوه قضاییه در حاشیه این کارگاه اظهار کرد: قانونگذار در جمهوری اسلامی تلاش شایسته‌ای کرده است تا مقررات شکلی و ماهوی خوبی را درباره رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان به تصویب برساند و در دو قانون شکلی و ماهوی به این موضوع به خوبی پرداخته است.

الفت بیان کرد: در این خصوص حقوقدانان زیادی از سراسر کشور به مباحث کودکان و نوجوانان ورود کرده‌اند تا کیفیت قوانین بالاتر رود و قضات هم تجربه‌های خود را در اختیار گذاشتند تا روند این قوانین به نحو مطلوب‌تری پیش رود.

وی گفت: نکته مهم درباره تشکیل دادگاه‌های اطفال و نوجوانان بحث قضات است. چون مهمترین رکن دادگاه‌های اطفال قضات هستند و این جلسه هم به جهت استفاده از نظرات مشاوران و قضات دادگاه‌های اطفال تشکیل شده است، چون ما نیازمند این هستیم که قضات را به این نتیجه برسانیم که به صورت واقعی از حضور مشاوران در کنار خود استفاده کنند.

معاون اجتماعی قوه قضاییه افزود: باید تلاش کنیم این رویه را در بین قضات جا بیندازیم که حضور مشاور می‌تواند نقش خوبی را در رسیدگی‌ها ایفا کند و می تواند فرد بزهکار را به جامعه بازگرداند.

وی بیان کرد: قاضی باید از نظام مراقبت، اطلاع کافی داشته باشد و باید بتواند ارتباط خوبی با طفل بزهکار و خانواده او برقرار کند. قاضی باید بتواند از نظر روانی کودک را آنالیز کند. به همان اندازه آشنایی با موارد مذکور قضات نیازمند مشاوران در جلسات دادگاه در کنار خود هستند.

الفت عنوان کرد: یک قاضی باید به مشاور میدان دهند که در صدور حکم دادگاه به او کمک کند. دادرسی‌های ما باید تخصصی بوده تا بتواند به خوبی نیاز‌های بزهکار را شناسایی و بر اساس آن حکم صادر کند. در نظر برخی از مدیران مجمتع‌های قضایی این تصور وجود دارد که قاضی دادگاه اطفال باید مهربان و دلسوز باشد. قاضی دادگاه اطفال باید به عنوان طبیب در دادگاه حاضر باشد و باید بتواند دارو را متناسب با بزه و بزهکار تجویز کند.

وی در پایان گفت: تناسب میان جرم و مجازات در دادگاه‌های اطفال زمانی بوجود می‌آید که مشاوران در دادگاه‌ها حضور داشته و نقش پررنگی ایفا کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *