تجسم حقوق بشر آمریکایی در یمن؛ قتل هزار و ۲۴۸ کودک توسط رژیم سعودی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، این روزها تمامی اخبار پیرامون رژیم سعودی، متمرکز بر ماجرای «جمال خاشقجی» و کشته شدن وی توسط ماموران نزدیک به «بنسلمان» است.
در جدیدترین تحولات در این رابطه، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده است بواسطه کشته شدن یک روزنامهنگار در کنسولگری عربستان سعودی، نمیتواند مراودات اقتصادی و سرمایهای با ریاض را متوقف کند؛ اشاره ترامپ به قراردادی ۵۰۰ میلیارد دلاری با سعودیها است که در زمان سفر وی به ریاض در اردیبهشت ۹۶ منعقد شد و ۳۰۰ میلیارددلار آن به فروش جنگ افزار و تسلیحات به ارتش سعودی اختصاص دارد.
آمار فاجعهبار از جنایات سعودیها در یمن
اما فارغ از جنجالها پیرامون ماجرای خاشقجی، که شواهد و قرائن نشان میدهد حتی در صورت ارتکاب جنایت توسط آلسعود در این ماجرا، سعودیها با چشم پوشی آمریکاییها مواجه میشوند؛ روز پنجشنبه ۱۹ مهر، کمیته حقوق کودکان سازمان ملل، آماری فاجعهبار را از جنایات سعودیها در یمن منتشر کرد.
کشته شدن هزار و ۲۴۸ کودک یمنی توسط متجاوزان سعودی
طبق آمار کمیته حقوق کودکان سازمان ملل، از زمان آغاز تجاوز ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی به یمن، در مارس ۲۰۱۵ (فروردین ۹۴)، هزار و ۲۴۸ کودک یمنی بر اثر حملات عامدانه جنگندههای سعودی به مکانهای غیرنظامی از جمله مدارس و مراسم عزا و عروسی، جان باختهاند. این میزان،۲۰ درصد از قربانیان یمنی تجاوز رژیم سعودی را تشکیل میدهد.
کشتن ۴۰ دانشآموز یمنی توسط سعودیها با بمب آمریکایی
روز پنجشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۷، رژیم سعودی یک اتوبوس حامل حدود ۴۰ دانش آموز دبستانی یمنی بین ۶ تا ۱۱ ساله را با بمبی ساخته آمریکا هدف قرار داد که در جریان این حمله وحشیانه، همه سرنشینان اتوبوس از جمله آن ۴۰ کودک معصوم، جان باختند.
آنطور که شبکه آمریکایی «سی ان ان» گزارش داد، در جریان این حمله جنگنده سعودی به کودکان یمنی در استان صعده که در نتیجه آن ۴۰ کودک در دم جان باختند، از بمب ۲۲۷ کیلوگرمی از نوع MK ۸۲ استفاده شده بود. بمبی که ساخته شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» است.
کشتن کودکان مجروح یمنی در بیمارستان توسط سعودیها
درست یک هفته پیش از جنایت فوقالذکر یعنی در روز پنجشنبه ۱۳ مرداد ۹۷، جنگندههای ائتلاف سعودی با فرمان اتاق مشترک عملیاتی آمریکایی - سعودی طی چند نوبت حمله به بیمارستان «الثوره» شهر «الحدیده» یمن و بازار ماهیفروشان این شهر، ۶۰ غیرنظامی از جمله چند کودک یمنی را شهید و بیش از ۱۳۰ تن را زخمی کردند.
آنطور که وزارت بهداشت یمن پیرامون این حمله اعلام کرد، جنگندههای سعودی به عمد و با آگاهی از تجمع بیماران در بیمارستان الثوره که مرکز ارائه خدمات رایگان به یمنیهاست، این بیمارستان را هدف حمله خود قرار دادند؛ همچنین متجاوزان سعودی یک آمبولانس را که حامل تعدادی از صیادان زخمی یمنی بود نیز هدف حمله قرار دادند.
فردای این جنایت سعودیها در یمن، یعنی در روز جمعه ۱۴ مرداد ۹۷، آمریکاییها در جریان جلسه شورای امنیت سازمان ملل که پیرامون بحران یمن، تشکیل شد، بار دیگر نشان دادند که حامی بی قید و شرط متجاوزان سعودی هستند؛ چرا که با فشار خود اجازه ندادند هیچ سخنی از محکومیت جنایات سعودیها در یمن به میان آید.
حمله به مدرسه استان صعده با شهادت ۵۰ دانشآموز
در روز شنبه ۲۳ مرداد ۹۵، در حمله هوایی جنگندههای متجاوز سعودی به مدرسهای در منطقه «بنی فاضل» استان صعده، پنجاه دانش آموز یمنی به شهادت رسیدند. یکماه پیش از این جنایت، سعودیها با تطمیع و ارعاب،«بان کی مون» دبیرکل وقت سازمان ملل را وادار کردند تا نام این رژیم را از لیست ناقضان حقوق کودک به سبب فجایع یمن، پاک کند.
حمله به مراسم ختم با ۶۴۰ کشته و زخمی
روز شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵، ائتلاف متجاوز سعودی به مراسم ختم پدر وزیر کشور یمن در صنعا حمله کرد و بر اساس آمارِ مرکز هماهنگ کننده امور انسان دوستانه سازمان ملل متحد، بالغ بر ۶۴۰ نفر از جمله دهها کودک در نتیجه این حمله کشته و مجروح شدند. آمار کشتههای این جنایت سعودیها در یمن، دستکم ۱۴۰ نفر و زخمیها نیز بیش از ۵۰۰ نفر اعلام شد. سعودیها بعد از اعتراضات جهانی به این جنایت آشکار، اعلام کردند که «دریافت اطلاعات اشتباه» عامل این جنایت آفرینیشان بوده است!
حمله به غیرنظامیان منطقه «بنیقیس» با ۴۰ شهید و زخمی
در روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، حمله هوایی جنگندههای سعودی به یک مراسم عروسی در منطقه «بنی قیس» در استان حجه یمن، بیش از ۴۰ شهید و زخمی از جمله چندین کودک برجا گذاشت. پس از این حمله جنایتآمیز نیز جنگندههای سعودی با بمبارانهای پیدرپی مانع از رسیدن تیمهای امدادی به منطقه «بنیقیس» جهت امدادرسانی شدند.
در روز سهشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۷، جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی یک مراسم عروسی در شهرستان «الظاهر» استان «صعده» واقع در شمال یمن را با خاک یکسان کردند و در نتیجه این جنایت، حدود ۲۰ غیرنظامی شهید و زخمی شدند.
کشتن ۲۷ غیرنظامی تنها در ۱۴ روز ابتدایی سال جاری
سعودیها در روز ۱۳ فروردین ۱۳۹۷، محل سکونت آوارگان یمنی در شهر «حدیده» را با جنگندههایشان مورد حمله قرار دادند. حملهای که باعث کشته شدن ۱۴ غیرنظامی از جمله ۷ کودک و زخمی شدن ۹ غیرنظامی دیگر شد. روز پنجشنبه دوم فروردین ۱۳۹۷ نیز جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی، ۱۰ غیرنظامی یمنی را در استان صعده به شهادت رساندند. بدین ترتیب سعودیها سال ۹۷ را با یک رکوردشکنی در جنایت آفرینی آغاز کردند و تنها در ۱۴ روز ابتدایی این سال، ۲۷ غیرنظامی یمنی از جمله بیش از ۷ کودک را به شهادت رساندند.
حمله به بازار و کشتن ۱۱۷ یمنی با بمبهای لیزری شرکت آمریکایی رایتون
۱۵ مارس ۲۰۱۶ برابر با ۲۴ اسفند ۱۳۹۴، جنگندههای سعودی، بازاری در منطقه «مستبا» در استان «حجه» یمن را بمباران کردند که در نتیجه این حمله وحشیانه ۱۱۷ یمنی از جمله ۲۵ کودک جان باختند.
تحقیقات مستقل بینالمللی بعد از این حمله به اثبات رساند که سعودیها در این جنایت از بمبهای هدایت شونده با لیزر از نوع «پیووی» استفاده کردهاند. بمبهایی که تولید آن مختص شرکت آمریکایی رایتون است.
حامیان غربی متجاوزان سعودی
بیتردید این جنایتآفرینیهای سعودیها و اماراتیها در یمن و اینچنین هدف قرار دادن مستقیم زنان و کودکان و غیرنظامیان، بدون حمایت غربیها ناممکن است؛ در واقع آمریکا و انگلیس و فرانسه علاوه بر پشتیبانی سیاسی از رژیمهای سعودی و امارات، به لحاظ لجستیک نظامی و تسلیحاتی نیز حامی متجاوزان به مردم یمن هستند.
۳۰۰ میلیارد دلارتسلیحات آمریکایی برای کشتار مردم یمن
هنوز اذهان جهانیان سفر اردیبهشت ماه سال گذشته ترامپ به ریاض که نخستین سفر خارجی وی در مقام ریاست جمهوری آمریکا بود را فراموش نکردهاند. سفری پرسود برای آمریکاییها که موجب انعقاد قراردادی تسلیحاتی با رژیم سعودی به ارزش بالغ بر ۳۰۰ میلیارد دلار شد. تسلیحاتی که بنا بر تصریح حتی سناتورهای آمریکایی، مستقیم بر روی خانه و کاشانه مردم مظلوم یمن فرود میآید.
آمریکا بزرگترین تجهیزکننده و تامینکننده تسلیحاتی آل سعود است؛ ارزش مبادلات تسلیحاتی میان واشنگتن و ریاض از حد متعارف بینالمللی فراتر رفته است و قرارداد ۱۱۰ میلیارد دلاری (می ۲۰۱۷) که ظرف یک دهه به ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید و شامل موشکهای «تاد» و تانک «ام ۱۰۹» و سایر اقلام نظامی خواهد بود، رکورد فروش سلاح به یک کشور توسط آمریکا را شکست.
سود سرشار انگلیسیها از خون بازی سعودیها در یمن
علاوه بر آمریکا، انگلیسیها و فرانسویها نیز در صدر حمایت تسلیحاتی از آل سعود در جریان بمباران و کشتار مردم یمن هستند.
در سپتامبر ۲۰۱۷ (شهریور ۹۶)، نشریه ایندیپندنت به نقل از مؤسسه «وارچایلد» انگلیس اعلام کرد که «شرکتهای انگلیسی از زمان حمله عربستان به یمن از مارس ۲۰۱۵، شش میلیارد پوند از صادرات سلاح به این کشور درآمد کسب کردهاند».
آنطور که ایندیپندنت به نقل از مؤسسه «وارچایلد» گزارش داده بود، شرکتهای انگلیسی «بی اِی ای» و «ریتون» در صدر صادرات سلاح به رژیم سعودی قرار دارند. در واقع این دو شرکت تسلیحاتی مرتبط با دولت انگلیس به کسب درآمد از کشتار کودکان بیگناه یمنی از طریق فروش موشک و تجهیزات نظامی به رژیم سعودی مشغولاند.
«تسلیحات ممنوعه شیمیایی»؛ بسته ویژه انگلیس برای متجاوزان سعودی
سعودیهای متجاوز در طول بیش از سه سال حمله به مردم مظلوم یمن، در بعضی موارد از تسلیحات ممنوعه شیمیایی نیز استفاده کردهاند؛ بطوریکه شماری از یمنیها بویژه کودکان ساکنان صنعا بر اثر استنشاق گازهای سمی ناشی از بمبهایی که عربستان بر سر مردم ریخته شهید شدند.
ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران وابسته به آن در طول بیش از سه سال تهاجم سبعانه به یمن، بعضا طی حملاتی، راکتهای حاوی مواد سمی را به نقاطی از یمن از جمله چندین روستا در استان صعده شلیک کردند که موجب بیهوشی تعدادی از ساکنان این مناطق شد.
اما استفاده ارتش رژیم سعودی و مزدوران تحت حمایت این رژیم از تسلیحات شیمیایی و ممنوعه علیه مردم یمن، این سوال را در اذهان ایجاد کرده بود که کدام کشورهای غربی، سعودیها را مجهز به این تسلیحات کردهاند.
تجهیز عربستان به تسلیحات هدایت شونده توسط انگلیس
سخنگوی وزارت دفاع انگلیس سال ۲۰۱۶ طی مصاحبهای با راشاتودی صریحا گفت که «انگلیس به طور مستقیم در عملیات نظامی عربستان مداخله نمیکند، اما از نیروهای نظامی این کشور حمایت میکند و در راستای بخشی از توافقات پیشین، تسلیحات هدایت شونده در اختیار عربستان میگذارد».
پس از اظهارات سخنگوی وزارت دفاع انگلیس، یکی از اعضای کمپین مبارزه با تجارت تسلیحات طی مصاحبهای اعلام کرد، «بمباران سعودیها منجر به فاجعه انسانی در یمن شده و اکنون میدانیم که تسلیحات انگلیس به این امر اختصاص داده شدهاند».
همچنین کمپین مبارزه با تجارت تسلیحات (CAAT)، در همان مقطع زمانی که ارسال تسلیحات شیمیایی از انگلیس به عربستان مطرح بود، اعلام کرد که عربستان سعودی بزرگترین خریدار تسلیحات انگلیس است و از سال ۲۰۱۰ تجهیزاتی به ارزش ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون پوند از این کشور دریافت کرده است.
پیمانِ زهرآگین انگلیس - عربستان
دیوید وِرینگ، از اعضای کمپین مبارزه با تجارت تسلیحات، طی مصاحبهای گفت که «پیمانِ زهرآگین انگلیس-عربستان، رژیم سعودی را تقویت و جیب کارخانههای تسلیحاتی را پر کرده است و در عین حال برای مردم عربستان و یمن عواقب ویرانکنندهای داشته است».
اما تسلیحات انگلیسی در شرایطی در اختیار رژیم متجاوز سعودی قرار میگیرد که هم مقامات انگلیس و هم افکار عمومی این کشور از عمق فاجعه انسانی رخ داده در یمن مطلع هستند.
فرانسه سومین فروشنده تسلیحات به عربستان
فرانسه سومین صادرکننده بزرگ تسلیحات در جهان است و عربستان سعودی و امارات متحده عربی، بزرگترین خریداران تسلیحات فرانسوی هستند.
اوایل سال جاری میلادی، یک موسسه نظرسنجی غربی به نام «یوگاو» نظر مردم فرانسه را درباره ارسال تسلیحات به عربستان سعودی و امارات متحده عربی جویا شد. نتیجه نظرسنجی این موسسه نشان میداد که حدود ۹۰ درصد از فرانسویها از رئیسجمهور کشورشان، توقف ارسال سلاح به کشورهای حاضر در جنگ یمن از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی را خواستار هستند.
به نظر میرسد تا زمانیکه «گاو شیرده» سعودی قابل دوشیدن باشد، ترامپ و سایر سردمداران غربی، از آن خواهند دوشید؛ ولو اینکه عمال سعودی، یمن را قتلگاه کودکان کنند و یا حتی در مقیاسی کوچکتر، یک روزنامهنگار ساکن آمریکا را قطعه قطعه کنند؛ مهم دلارهای نفتی سعودی است که ترامپ ولع به چنگ آوردن آنها را دارد؛ سایر موضوعات نظیر «حقوق بشر» و «حمایت از حقوق کودکان» و «حمایت از روزنامهنگاران» و ... که بعضا از سوی غربیها مطرح میشود، یک نمایش مضحک است.