مردم روستا انتظار دارند امکانات توسعه کشور به سمتشان برود/ به ۳۷ هزار روستا تا آخر دولت دوازدهم گازرسانی می‌شود/ ۲۷ هزار روستا تحت شبکه اینترنت هستند

10:57 - 17 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۸۴۲۷
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
معاون اول رئیس جمهور گفت: این عین عدالت است که روستا‌ها نیز از نعمت گاز که ساکنان شهر‌ها از آن برخوردارند بهره‌مند شوند. مردم روستا انتظار دارند امکانات توسعه کشور به سمتشان برود.
مردم روستا انتظار دارند امکانات توسعه کشور به سمتشان برود/ به ۳۷ هزار روستا تا آخر دولت دوازدهم گازرسانی می‌شود/ ۲۷ هزار روستا تحت شبکه اینترنت هستندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، اسحاق جهانگیری در پنجمین «همایش روز ملی روستا و عشایر» گفت: جایگاه روستا در نظام اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیار روشن است، روستا کانون اصلی تولید در کشور محسوب می‌شود همچنین یکی از مراکز و سازه‌های رسمی هویت بخشی به ایران است.

جهانگیری افزود: نمی‌توان از ایران و ویژگی‌های کم نظیرش صحبت کرد، ولی همه این ویژگی‌ها و مختصات را منحصر به شهر‌ها دانست، زیرا روستا نهاد مهم و هویت سازی است که امروزه در بخش اقتصادی به عنوان کانون مهم تولید باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: در طول سال‌های گذشته شرایطی فراهم شد که بخش زیادی از جمعیت روستا‌ها به نقاط شهری مهاجرت کردند و از این نکته نمی‌توان چشم پوشی کرد که در نهایت باعث افزایش جمعیت شهری در کشور نیز شده است، اما برخی از این شهر‌های امروزه نیز همان روستا‌هایی هستند که با افزایش جمعیت خود تبدیل به شهر شده‌اند.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: اگر بخواهیم راجع به توسعه پایدار و متوازن در کشور بحث کنیم این توسعه وقتی شکل می‌گیرد که توسعه شهر و روستا به طور همزمان در کشور مورد توجه قرار گیرد و نقاط ضعف روستا که کمتر هم به آن پرداخته شده شناسایی شود وبرای اصلاحش برنامه ریزی‌های لازم صورت بگیرد.

جهانگیری اضافه کرد: باید تمام نیاز‌های اولیه‌ای که یک انسان لازم دارد را روستائیان در محل زندگی خود داشته باشند که همین امر موجب می‌شود مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها نیز کمتر شود.

وی گفت: خوشبختانه در ایران همزمان با ۴۰ سالگی انقلاب یکی از نکات برجسته‌ای که جمهوری اسلامی ایران موجب پیدایش آن شده این است که زیرساخت‌های مورد نیاز مردم در روستا‌ها را فراهم کرده است در اوایل انقلاب روستا‌ها از اکثر امکاناتی که یک خانواده نیاز داشت، بی‌بهره بودند چنانچه در مقاطعی در اوایل انقلاب گزارش می‌شد خانواده‌هایی که توانسته‌اند به طور مثال یخچال و یا امکانات رفاهی داشته باشند تعدادشان بسیار کم است، رسیدگی به روستا‌ها و مناطق محروم ودورافتاده یکی از نکات مورد توجه امام راحل (ره) و از اهداف انقلاب بوده است که الحمدلله در این زمینه پیشرفت‌های خوبی نیز داشته‌ایم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ۹۲ درصد جمعیت روستایی کشور راه آسفالته دارند، افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۱۴ هزار کیلومتر راه آسفالته برای شهرستان‌ها و روستا‌های مختلف به بهره برداری رسید همچنین ۷۸ درصد جمیعت روستایی از آب آشامیدنی برخوردار شدند.

جهانگیری با اشاره به اینکه تعداد ۷ هزار و ۵۰۰ روستا در این دوره از آب آشامیدنی بهداشتی بهره‌مند شدند، گفت: در سال ۹۵، در همین یک سال کار بزرگی انجام شد که در ۱۰ سال قبلش انجام نشده بود.

وی افزود: با طرح ارزشمند و هوشمندانه‌ای که وزیر نفت برای گازرسانی به روستا‌ها ارائه کرد واین طرح نیز در مجلس تصویب شد و به روشی که از بودجه دولت استفاده نشود در آخر دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم تمام روستا‌های بالای ۲۰ خانوار را گازرسانی کردیم.

معاون اول رئیس جمهور گفت: این عین عدالت است که روستا‌ها نیز از نعمت گاز که ساکنان شهر‌ها از آن برخوردارند بهره‌مند شوند. مردم روستا انتظار دارند امکانات توسعه کشور به سمتشان برود.

جهانگیری با بیان اینکه هم اکنون ۲۳ هزار روستا گاز رسانی شده‌اند گفت: برنامه ریزی شده تا آخر دولت دوازدهم ۳۷ هزار روستای دیگر در کشور نیز گازرسانی شود.

وی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش خانه بهداشت قرار گرفته‌اند، تاکید کرد: ۲۷ هزار روستا نیز تحت شبکه اینترنت رفته اند و این اقدام باید ادامه پیدا کند چرا که استفاده از اینترنت نیز یکی از نیاز‌های زندگی امروز است. البته هر ابزاری که برای مردم رفاه می‌آورد ممکن است مشکلاتی هم داشته باشد لذا نمی‌توان گفت: از آن استفاده نکنید.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه موضوع مهم در دولت این است که کاری کنیم تا روستا‌ها توانمند شوند، اظهار داشت: این امر جزودستورالعمل‌های جدی ما است در این راستا باید مراکز آموزش فنی وحرفه‌ای مناسب با زیرساخت‌هایی که در روستا‌ها وجود دارد به ساکنان روستا‌ها آموزش‌های لازم حرفه‌ای را بدهند تا روستائیان مهارت‌های جدید را برای انجام امور کسب کنند.

جهانگیری افزود: وقتی روستائیان در رشته‌های مختلف مهارت‌های لازم را بیاموزند می‌توانند وام با بهره مناسب بگیرند و تبدیل به کارآفرینانی در محل زندگی خود بشوند.

وی با بیان اینکه اولویت اصلی ما در روستا‌ها کشاورزی است گفت: باید زنجیره کشاورزی را طوری طراحی کنیم که بیشترین بازده و درآمد آن به کشاورزان برسد متاسفانه بخش وسیعی از محصولات کشاورزی درقسمت حمل و نقل از بین می‌رود و قیمتی که محصول در زمین از کشاورز خریداری می‌شود تا قیمتی که به دست مشتری می‌رسد تفاوت زیادی دارد.

معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: متاسفانه نتوانستیم یک نظام مناسب حمل ونقل برپا کنیم که تولید کننده سهم اصلی از تولید را داشته باشد همچنین توجه به پیشرفت در صنایع بسته بندی و تبدیلی هنوز یکی از نیاز‌های اصلی کشور است که باید به آن توجه بیشتری شود.

جهانگیری با اشاره به اهمیت موضوع آب درکشور و منابع محدود تأمین آن نیز گفت: کشاورزان عزیز باید توجه کنند استفاده صحیح از آب در کشاورزی جزو جهت گیری‌های مهم واساسی در کشور است. اگر کشاورزان در کل کشور درحدود ۱۰ تا ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند همه دغدغه‌های کمبود آب از بین می‌رود وزارت جهاد طرح‌های مناسبی در این باره دارد.

وی با بیان اینکه کشت گلخانه‌ای جزو مهمترین کار‌ها و برنامه‌های ما درحوزه کشاورزی است، گفت: هر کسی با هر نیتی در اجرای طرح‌های حیاتی گلخانه‌ای، اخلال کند حتما درحال انجام کار ضد ملی است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به منابع مالی که برای اشتغال در روستا‌ها در نظر گرفته شده است، افزود: مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه برای اشتغال روستائیان با موافقت رهبرانقلاب در نظر گرفته شد که معادل ریالی این پول به بانک‌های عامل پرداخت شد و آن بانک‌ها نیز مبلغ معادل همین میزان را در نظر گرفتند که با بانک‌ها توافق شد وام‌هایی با کارمزد ۴ و ۶ درصد در مناطق روستایی عرضه کنند. نصف این مبلغ بر اساس نرخ‌های قبلی ارز تبدیل شد و از این به بعد هر چه باقی مانده باشد براساس ارز نیما باید تبدیل شود.

جهانگیری تاکید کرد: عدد در نظر گرفته شده برای وام اشتغال روستایی قابل توجه است و با سود کمی هم که دارد در این شرایط اقتصادی کشور امتیاز بی نظیری محسوب می‌شود و همه باید دقت کنند تا این پول‌ها هدر نروند وروی آن نظارت دقیق و مستمری صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: همه باید بدانند این پول مختص به روستائیان و عشایر است و اگر کسی بخواهد از آن سوء استفاد کند به جامعه مظلومی ظلم کرده است روند پرداخت این وام‌ها کمی کند بوده لذا انتظار داریم کار با سرعت ودقت بیشتری پیش برود.

جهانگیری گفت: از محل این وام تاکنون دو هزار و ۴۰۰ طرح تصویب و دو هزار و ۱۰۰ مورد به مرحله دریافت وام و ۱۶۰۰ طرح نیز به مرحله بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه صنایع کوچک از مهمترین راه‌ها برای ایجاد اشتغال است، گفت: در طرح‌ها باید روی اقتصادی بودن و نیز اهلیت فرد انجام دهنده آن تاکید شود.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید برروحیه خلاقیت و ابتکار آفرینی یک مدیر، افزود: یک مدیر باید دارای قدرت رایزنی بالایی باشد و با انگیزه کارکند تا در شرایط سخت و بی پولی بتواند لوازم توسعه کشور را فراهم کند. در شرایط امروزه، با قدرت مدیریت ایران را به بهترین جایگاه خودرساند.

وی عنوان کرد: مردم مشکلات دارند، فشار اقتصادی زیاد است، اما در عین حال راه‌های زیادی برای انجام فعالیت‌های مفید وجود دارد لذا مدیران باید با انگیزه کار کنند تا از این بحران با سربلندی عبور کنیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *