هر تخم مرغ رنگی، محلی نیست!
یک دامپزشک توصیه کرد که بهتر است مردم از خرید شیرهایی که بهصورت سنتی و خانگی تحت عنوان شیر محلی عرضه میشود اجتناب کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی ،محمد سعیدی مدیرکل دامپزشکی استان سمنان اظهار کرد: شیر گاوهایی که دارو مصرف کردند تا پنج روز و در برخی اقلام دارویی تا ۴۰ روز نباید بدون پاستوریزاسیون عرضه شود و معمولا در روش سنتی عرضه به این مهم توجه نمیکنند لذا باقیمانده داروها در شیر اینگونه دامها ممکن است بیماریزا باشد.
عرضه شیر در مبادی سنتی به هیچ عنوان مورد تایید دامپزشکی نیست
وی با بیان اینکه در پاستوریزاسیون همه عوامل بیماریزا و خصوصا بیماریهای مشترک بین انسان و دام از بین میرود افزود: کارشناسان دامپزشکی بر همه فراوردههای دامی که از طریق مراکز قانونی عرضه میشود نظارت دارند و مردم میتوانند با اطمینان از این مواد لبنی استفاده کنند، اما عرضه در مبادی سنتی به هیچ عنوان مورد تایید دامپزشکی نیست.مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه بهتر است مردم از چرخه درست و قانونی عرضه فراوردههای خام دامی استفاده کنند تصریح کرد: این مهم در مورد همه فراوردههای خام دامی و از جمله گوشت قرمز و سفید، شیر، مواد لبنی و حتی تخممرغ نیز صدق میکند. متاسفانه ما وارث برخی سنتهای نادرست گذشته هستیم و باید به مروز این فرهنگ را اصلاح کنیم.
این دامپزشک با بیان اینکه ما از سلامت گوشت، تخممرغ و شیر و دیگر فراوردههای خام دامی که مجوز بارگیری میدهیم اطمینان داریم گفت: تولیدات این بخشها در پایان هر دوره به دقت در آزمایشگاههای دامپزشکی مورد آزمایش و سنجش دقیق قرار میگیرند و اگر محصولی مشکلی داشته باشد تحت هیچ عنوان اجازه بارگیری آن را نمیدهیم.وی با بیان اینکه در عرضه تخممرغ نیز به دلیل برخی فرهنگها همچنان مشکل داریم افزود: تفاوت چندانی از نظر ارزش غذایی بین تخممرغ محلی و تخممرغ صنعتی نیست. البته تفاوت بسیار ناچیزی در غنای بیشتر برخی خواص ممکن است باشد که آن هم به این دلیل است که مرغ بومی در بازه زمانی بیشتری یک تخم میگذارد، اما در مرغ صنعتی این زمان کمتر است.وی با بیان اینکه تخممرغهای صنعتی کاملا مورد آزمایش قرار گرفته و از سلامت آنها اطمینان داریم گفت:، اما به هیچ وجه اطمینانی نسبت به سلامت تخممرخ محلی نیست چرا که دامپزشکی کنترل و نظارتی بر مرغهای بومی ندارد لذا این مرغها در معرض بیماریهای زیادی هستند ضمن اینکه این مرغها غذای مطمئنی نمیخورند و هر مواد ناسالم و حشراتی را ممکن است در فضای آزاد بخورند، اما مواد غذایی مرغهای صنعتی کاملا بهداشتی و نظارت شده است.
اطمینان زیادی به محلی بودن تخم مرغ صرف اینکه پوست رنگی دارد، نیست
وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید تخم مرغ با پوست رنگی در مراکز صنعتی هم مرسوم شده گفت: اطمینان زیادی به محلی بودن تخم مرغ صرف اینکه پوست رنگی دارد، نیست، ضمن اینکه مرغهای بومی در معرض ابتلا به بیماریهای زیادی هستند.سعیدی از تخممرغ به عنوان یکی از پرمصرفترین فراوردههای خام دامی نام برد و گفت: تخممرغ در فضای بیرون تنها برای یک هفته میتواند سالم بماند، اما اگر در یخچال نگهداری شود برای مدت زمان طولانیتری سالم مانده و قابل استفاده است.
وی با بیان اینکه در پاستوریزاسیون همه عوامل بیماریزا و خصوصا بیماریهای مشترک بین انسان و دام از بین میرود افزود: کارشناسان دامپزشکی بر همه فراوردههای دامی که از طریق مراکز قانونی عرضه میشود نظارت دارند و مردم میتوانند با اطمینان از این مواد لبنی استفاده کنند، اما عرضه در مبادی سنتی به هیچ عنوان مورد تایید دامپزشکی نیست.مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه بهتر است مردم از چرخه درست و قانونی عرضه فراوردههای خام دامی استفاده کنند تصریح کرد: این مهم در مورد همه فراوردههای خام دامی و از جمله گوشت قرمز و سفید، شیر، مواد لبنی و حتی تخممرغ نیز صدق میکند. متاسفانه ما وارث برخی سنتهای نادرست گذشته هستیم و باید به مروز این فرهنگ را اصلاح کنیم.
این دامپزشک با بیان اینکه ما از سلامت گوشت، تخممرغ و شیر و دیگر فراوردههای خام دامی که مجوز بارگیری میدهیم اطمینان داریم گفت: تولیدات این بخشها در پایان هر دوره به دقت در آزمایشگاههای دامپزشکی مورد آزمایش و سنجش دقیق قرار میگیرند و اگر محصولی مشکلی داشته باشد تحت هیچ عنوان اجازه بارگیری آن را نمیدهیم.وی با بیان اینکه در عرضه تخممرغ نیز به دلیل برخی فرهنگها همچنان مشکل داریم افزود: تفاوت چندانی از نظر ارزش غذایی بین تخممرغ محلی و تخممرغ صنعتی نیست. البته تفاوت بسیار ناچیزی در غنای بیشتر برخی خواص ممکن است باشد که آن هم به این دلیل است که مرغ بومی در بازه زمانی بیشتری یک تخم میگذارد، اما در مرغ صنعتی این زمان کمتر است.وی با بیان اینکه تخممرغهای صنعتی کاملا مورد آزمایش قرار گرفته و از سلامت آنها اطمینان داریم گفت:، اما به هیچ وجه اطمینانی نسبت به سلامت تخممرخ محلی نیست چرا که دامپزشکی کنترل و نظارتی بر مرغهای بومی ندارد لذا این مرغها در معرض بیماریهای زیادی هستند ضمن اینکه این مرغها غذای مطمئنی نمیخورند و هر مواد ناسالم و حشراتی را ممکن است در فضای آزاد بخورند، اما مواد غذایی مرغهای صنعتی کاملا بهداشتی و نظارت شده است.
اطمینان زیادی به محلی بودن تخم مرغ صرف اینکه پوست رنگی دارد، نیست
وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید تخم مرغ با پوست رنگی در مراکز صنعتی هم مرسوم شده گفت: اطمینان زیادی به محلی بودن تخم مرغ صرف اینکه پوست رنگی دارد، نیست، ضمن اینکه مرغهای بومی در معرض ابتلا به بیماریهای زیادی هستند.سعیدی از تخممرغ به عنوان یکی از پرمصرفترین فراوردههای خام دامی نام برد و گفت: تخممرغ در فضای بیرون تنها برای یک هفته میتواند سالم بماند، اما اگر در یخچال نگهداری شود برای مدت زمان طولانیتری سالم مانده و قابل استفاده است.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *