ترویج فرهنگ اهداء عضو در بین افراد جامعه امری ضروری است

16:00 - 16 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۸۱۹۳
دسته بندی: جامعه ، عمومی
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: متاسفانه هرمزگان در بین استان‌های کشور کمترین اهدای عضو را به خود اختصاص داده است. بر همین اساس، نیازمند فرهنگ سازی و ایجاد زمینه مناسب در جهت تحقق این امر هستیم.

ترویج فرهنگ اهداء عضو در بین افراد جامعه امری ضروری است

به گزارش گروه جامعه ، رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت در نشست آموزش تخصصی و مدیریتی فرآهم آوری اعضای پیوندی که در استانداری هرمزگان برگزار شد، با اشاره به اهدای دو مورد عضو پیوندی در هرمزگان در سال‌های ۹۲ و ۹۷ گفت: متاسفانه هرمزگان در بین استان‌های کشور کمترین اهدای عضو را به خود اختصاص داده است. بر همین اساس، نیازمند فرهنگ سازی و ایجاد زمینه مناسب در جهت تحقق این امر خیرخواهانه و خداپسندانه هستیم.

مهدی شادنوش با اشاره به ارائه گزارشی از وضعیت کنونی اهدای عضو در کشور و استان هرمزگان افزود: در جمعیت ۸۰ میلیون نفری، PMP (تعداد اهدای عضو در میلیون) عدد ۳۰ است، ولی باید عدد ایده آل ۴۸ باشد. البته عدد ۳۰ مطلوب است، اما متاسفانه در کشور ما این میزان ۱۱.۵۷ می‌باشد.

وی در ادامه گفت: سالانه ۱۶ هزار نفر در کشور در اثر تصادفات جاده‌ای و حوادث جان خود را از دست می‌دهند که از این تعداد ۸ هزار نفر دچار مرگ مغزی هستند که می‌توان اعضای بدن آن‌ها را اهدا کرد. ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار اهدا از این تعداد مرگ مغزی ممکن است اتفاق بیفتد، اما در حال حاضر امر اهدا در کشور کمتر از یک هزار مورد است. در صورتی که ۲۵ هزار نفر نیازمند پیوند در کشور وجود دارد.


شادنوش بیان داشت: در بخش‌های کلیه، قلب، کبد و سایر ارگان‌ها بیمارانی هستند که نیازمند پیوند هستند و روزانه ۷ تا ۱۰ نفر بر اثر کمبود ارگان‌های پیوندی جان خود را از دست می‌دهند، لذا در سال‌های گذشته روند رو به رشد پیوند در کشور رشد مناسبی نداشته است.


رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست ها، تلاشی برای فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ اهدای عضو در بین افراد جامعه در کشور محسوب می‌شود. پیوند به عنوان قله علم پزشکی شناخته می‌شود و نیازمند یک سیستم مدرن است، لذا باید کار فرهنگ سازی به درستی انجام شود و دانش پرسنل در این زمینه ارتقا پیدا کند.

وی با بیان اینکه در استان هرمزگان ۴۵ نفر در سال به علت مرگ مغزی جان خود را از دست می‌دهند بیان کرد: ۵۶۰ بیمار دیالیزی در هرمزگان از خدمات دیالیز استفاده می‌کنند و بیش از ۷۰ نفر از بیماران دیالیزی این استان در سال فوت می‌کنند. هر بار دیالیز برای هر بیمار ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد و از نظر هزینه‌ای پیوند عضو مقرون به صرفه‌تر است.

شادنوش گفت: با فرهنگ سازی از طریق صدا و سیما، حوزه‌های علمیه، علمای شیعه و سنی، بخشداران و فرمانداران می‌توان این نهضت را به وجود آورد تا بیماران کیفیت زندگی بهتری پیدا کنند.

نشست آموزش تخصصی و مدیریتی فرآهم آوری اعضای پیوندی با حضور اکرمی و حیدری از معاونین سیاسی امنیتی و توسعه استانداری هرمزگان، غریب زاده، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، نجفی، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان، مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان استان و جمعی از پزشکان و متخصصان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سالن اجتماعات استانداری هرمزگان برگزار شد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *