لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» با ۱۴۳ رای موافق و ۱۲۰ رای مخالف تصویب شد + متن لایحه، تفکیک آراء و حاشیه‌ها

10:53 - 15 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۷۸۵۸
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) موافقت کردند.

جلسه بررسی سی اف تیبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، دویست و چهل و هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی رای ساعت ۸ و ۴۱ دقیقه امروز یکشنبه ۱۵ مهر با حضور ۲۶۳ نماینده یعنی با ۲۷ کرسی خالی آغاز شد.

علی لاریجانی اداره این جلسه را برعهده داشت.

اولین دستور امروز بهارستان، بررسی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) بود.

بیشتر بخوانید: FATF در ایستگاه بهارستان/ فردا؛ چکش‌کاری CFT در مجلس

نمایندگان در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با رای‌گیری علنی درباره لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) مخالفت کردند. با ۱۱۷ رای موافق ۱۱۱ رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع از مجموع ۲۴۵ رای جمع آوری شده با این موضوع مخالفت شد.

۴۵ در حین رای گیری یا در صحن علنی حضور نداشتند یا علی‌رغم حضور در صحن علنی در رای گیری شرکت نکردند.

سرانجام پس از حدود سه ساعت بررسی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) موافقت کردند.

در جریان رای گیری برای کلیات این لایحه، از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس دهم، ۲۷۱ نماینده در صحن علنی حضور داشتند یعنی ۱۹ نماینده غایب بودند.

از ۲۷۱ نماینده حاضر در صحن علنی نیز، ۲۶۸ نماینده در رای گیری شرکت کردند یعنی ۳ نماینده علی رغم حضور در صحن علنی در رای گیری شرکت نکردند.

۵ نماینده مجلس نیز علی رغم ارائه توضیحات، اعلام کردند نظری ندارند یعنی رای ممتنع دادند؛ بنابراین لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم با ۱۴۳ رای موافق و ۱۲۰ رای مخالف تصویب شد.

کلیات لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» تصویب شد

متن لایحه
طبق ماده واحده این لایحه به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می‌شود کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (مصوب ۱۸/۹/۱۳۷۸ برابر با ۹ دسامبر ۱۹۹۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد) مشتمل بر یک مقدمه، ۲۸ ماده و یک پیوست را با اعلام شروط زیر پذیرفته و سند ذیربط را مطابق مقررات تبصره این ماده نزد امین اسناد تودیع کند.

دولت موظف است به محض آگاهی نسبت به اعتراض احتمالی سایر اطراف متعاهد گزارشی جهت اتخاذ تضمیم مقتضی به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.

۱- دولت جمهوری اسلامی ایران به موجب جزء (الف) بند دو ماده دو کنوانسیون، اعلام می‌نماید که مفاد آن دسته از کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های مندرج در پیوست کنوانسیون که به عضویت آن‌ها در نیامده است را به‌عنوان بخشی از کنوانسیون تلقی نمی‌نماید و الزام آور شدن مفاد ماده ۲۳ در خصوص اصلاح فهرست موافقت نامه‌های منضم به کنوانسیون برای جمهورذی اسلامی ایران منوط به رعایت اصول ۷۷ م. و ۱۲۵ م. قانون اساسی است.

۲- جمهوری اسلامی ایران با نظر به اصول و هنجار‌های حقوق بین‌الملل تا حین پذیرش کنوانسیون از جمله کنوانسیون ۱۹۹۹ سازمان کنفرانس اسلامی و قطعنامه‌های مرتبط ملل متحد از جمله قطعنامه ۲۶۲۵ و ۱۵۱۴ تعریف عمل تروریستی را مشتمل بر مبارزات مشروع مردمی علیه از جمله سلطه استعماری و اشغال خارجی نمی‌داند و نسبت به اطراف متعاهدی که قلمرو عمل تروریستی را مستند به زیر بند ب. بند یک ماده دو کنوانسیون مشتمل بر این مبارزات می‌دانند، تنها در حدود پیش‌گفته، متعهد می‌داند و اعلام می‌دارد ماده ۶ کنوانسیون ارتباطی به این حق ندارد. این مبارزات فارغ از انگیزه آن مجاز و مشروع است و اعمال تروریستی به هر انگیزه‌ای مممنوع است.

۳- موضوع بند یک ماده ۲۴ کنوانسیون در خصوص جمهوری اسلامی منوط به رعایت اصل ۱۳۹ م. قانون اساسی است و بند ۲ ماده ۷ کنوانسین و موضوع ماده ۱۷ کنوانسیون در چارچوب قوانین داخلی اعمال خواهد شد.

۴-صلاحیت مقرر در بند ۵ ماده ۹ کنانسیون برای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تنها در چارچوب اسناد حقوق بشردوستانه لازم الاجرا برای جمهوری اسلامی ایران، پذیرفته می‌شود.

۵- مفاد کنوانسیون در موارد تعارض با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لازم‌الرعایه نمی‌باشد.

۶- الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون به معنای شناسایی و برقراری ارتباط با رژیم اشغالگر صهیونیستی نیست.

۷- دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای بند ۴ ماده ۱۱ کنوانسیون تنها صلاحیت کشور محل وقوع جرم را به منظور استرداد مجرمین محرز تلقی می‌نماید.
تبصره- دولت صرفا پس از خارج شدن جمهوری اسلامی ایران از لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FITF) می‌تواند سند الحاق را نزد امین اسناد تودیع نماید.

نمایندگان مجلس با ۱۴۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۷۱ رای اخذ شده، با الحاق ایران به کنوانسیون CFT موافقت کردند.

حاشیه‌های جلسه
علی لاریجانی در ابتدای این جلسه درباره نحوه رأی به این لایحه رأی گیری کرد و نمایندگان با ۱۱۷ رأی موافق، ۱۱۱ رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع با رای گیری با برگه و آشکار به این لایحه مخالفت کردند تا از این طریق رأی گیری درباره این لایحه همچون گذشته به صورت الکترونیک برگزار شود.


در ادامه جلسه نمایندگان مخالف و موافق این لایحه برای بیان دیدگاه‌های خود پشت جایگاه ناطقان حاضر شدند. نطق محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و بهروز نعمتی نماینده مردم تهران به گرمای هر چه بیشتر این جلسه دامن زد.

حدوداً رأس ساعت ۹:۱۰ صبح برخی از نمایندگان مخالف این لایحه حین نطق ناطقان دست به کار شدند و با در دست گرفتن دستنوشته‌هایی با نوشته «من اطلاعات اقتصادی کشور را در جنگ اقتصادی به دشمن نمی‌دهم» انتقاد خود را علنی کردند.

نمایندگانی همچون نصرالله پژمانفر، سید ناصر موسوی لارگانی و سید صادق طباطبائی این دستنوشته را برای لحظاتی روبه روی لنز عکاسان گرفتند.
 
این پایان حواشی جلسه امروز نبود و در ادامه دستنوشته‌ای از سوی دیگر مجلس حواس عکاسان را به خود جلب کرد. بر روی این دستنوشته که در دستان شهریاری و دهمرده قرار داشت نوشته شده بود که «به کنوانسیون استعماری رأی نمی‌دهیم».

رأس ساعت ۹:۳۰ گرمای نطق ناطقان، درباره (CFT) نمایندگان را از روی صندلی خود بلند کرد تا در نزدیکی جایگاه و به صورت ایستاده به مذاکرات گوش فرا دهند.

البته درجریان این جلسه برخی در پایان پاراگراف نطق ناطقان احسنت احسنت می‌گفتند تا از این طریق موافقت خود را از ادای برخی مطالب عنوان کنند. تا جایی که سید حسین نقوی حسینی در مخالفت با این لایحه یک توصیه به ظریف داشت که مورد حمایت نمایندگان قرار گرفت.

وی در نطق خود گفت: آقای ظریف! ما برجام را تصویب کردیم، شرط گذاشتیم، اما چه دستاوردی برای ما داشت.

«مارشال بیلینگسلیا» کیست و چه ارتباطی با FATF دارد؟
دستور کار نخست، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی،بررسی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) است. این لایحه یکی از لوایح ذیل FATF است.

در جریان بررسی لایحه مزبور، یکی از نام‌هایی که در نطق‌ محمد دهقان از مخالفان بررسی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) مطرح شد، «مارشال بیلینگسلیا» است. اما این فرد کیست و چرا نامش در زمان بررسی یکی از لوایح FATF در مجلس مطرح شد؟

«مارشال بیلینگسلیا» معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور مقابله با تأمین مالی تروریسم و جرایم مالی است. وی از نهم تیرماه ۹۷ (۳۰ ژوئن ۲۰۱۸) به مدت یک سال (تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹) به عنوان رئیس دوره‌ای FATF انتخاب شده است.

/////

بیلینگسلیا از اعضای «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا» یا «تی اف آی» نیز می‌باشد.

بیشتر بخوانید:
نمایی از درون «اتاق جنگ» اقتصادی آمریکا علیه ایران؛ از معمار اصلی تا وزیر صهیونیستی

بیلینگسلیا در تیرماه سال جاری در رأس یک هیئت از وزارت خزانه‌داری آمریکا راهی ترکیه شد تا مقامات آنکارا را ترغیب به همراهی با واشنگتن در تحریم ایران کند. تلاش هیئت آمریکایی در آن جلسه این بود که مقامات ترکیه را از استمرار خرید نفت ایران منصرف کنند.

بیشتر بخوانید:
ارتباط ایران و FATF در دو سال اخیر/ دو بند مناقشه‌آمیز

دولتی‌های حاضر در صحن
برخی اعضای دولت در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با دستورکار بررسی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» موسوم به (CFT) حضور داشتند.

اعضای دولت حاضر در مجلس عبارتند از:
۱. حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات
۲. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه
۳. محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه
۴. رحمت الله اکرمی سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی

بخشی از بحران‌های اقتصادی برخاسته از اجرای تعهدات FATF است
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از بحران‌های اقتصادی برخاسته از اجرای تعهدات FATF است، گفت: در اختیار گذاشتن اطلاعات کشورمان به دشمنان در شرایط جنگ اقتصادی خیانت است.

منافع ملی کشور ایجاب می‌کند در شرایط کنونی بهانه دست دشمن داده نشود
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: منافع ملی کشور ایجاب می‌کند که در شرایط کنونی بهانه دست دشمن داده نشود و در شرایط کنونی دشمنان ایران دنبال بهانه هستند، چرا باید این بهانه به دست آن‌ها داده شود.

یادتان است پشت همین تریبون اعلام کردید اگر برجام تصویب شود آب آشامیدنی حل می‌شود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه علت همه گرفتاری‌های امروز کشور برجام است، تصریح کرد: یادتان است پشت همین تریبون اعلام کردید اگر برجام تصویب شود آب آشامیدنی حل می‌شود، اشتغال جوانان و مشکلات مالی و پولی حل می‌شود، متأسفانه این مجلس ۲۰ دقیقه برجام را تصویب کرد و هنوز مورد اتهام ملت است.

ظریف: من و آقای رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین بدهیم
- وزیر امور خارجه گفت: بنده و آقای رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین بدهیم که با پیوستن به لایحه عدم حمایت مالی از تروریسم مشکلات ما حل خواهد شد، اما می‌توانیم تضمین بدهیم که با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی را برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.

۷ شرط ایران برای الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم موافقت کردند



علی
|
-
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
0
0
آقای ظریف، اونی که دنبال بهانه گیریست هر کاری کنیم بهانه پیدا می کند. آمریکا از هر چیزی بهانه ای درست می کند چه بهانه بدهیم، چه بهانه ندهیم دستش
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *