افزایش ۷ درصدی درآمد اپراتورها با اصلاح تعرفه/ ادامه تحصیل ۱۳۶ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل به کمک دولت هوشمند
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمدجواد آذری جهرمی در آیین افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع مخابرات و اطلاع رسانی به ارائه دستاوردهای صورت گرفته اشاره کرد و گفت: با تلاشهای صورت گرفته امروز تمام شهرهای کشور به تجهیزات اینترنت نسل ۳ و نسل ۴ مجهز هستند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۰ درصد بوده است.
وی افزود: نزدیک به ۵۸ هزار کیلومتر از جادههای کشور تحت پوشش اینترنت پرسرعت نسل ۳ و ۴ قرارگزفته اند که این رقم در سال گذشته ۲۳ هزار کیلومتر بوده است.
وزیر ارتباطات به بخش روستایی و شبکه ارتباطی آنها اشاره و بیان کرد: ۵۴ درصد از مناطق روستایی به شبکه اینترنت مجهز شدند که این مسئله بر روی اقتصاد مناطق روستایی تاثیرگذار خواهد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با اصلاح تعرفه صورت گرفته ازسوی اپراتورها در کنار کاهش ۲۰ درصدی تعرفه خدمات زیرساختی درآمد اپراتورها ۶ تا ۷ درصد افزایش داشته است.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با اصلاح تعرفه صورت گرفته ازسوی اپراتورها در کنار کاهش ۲۰ درصدی تعرفه خدمات زیرساختی درآمد اپراتورها ۶ تا ۷ درصد افزایش داشته است.
آذری جهرمی در ادامه تصریح کرد: با توسعه زیرساختها و با همکاری با وزارت کار، رفاه و اموراجتماعی و آموزش و پرورش توانست در سال تحصیلی جدید ۱۳۶ هزار دانش آموزی که از تحصیل بازمانده بودند، از طریق دولت هوشمند و ظرفیتهای کمیته امداد شناسایی و به تحصیل بازگردانند.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه شفافیت بخشی از دستاوردهای نظام فناوری اطلاعات است، گفت: در این زمینه مسیر طولانی را پیش رو داریم که باید آن را طی کنیم. به طور مثال در بخش کشاورزی و منابع آبی میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای اینترنت اشیاء بهره وری منابع را افزایش و با محدودیتهای منابع آبی مبارزه کنیم.
آذری جهرمی تصریح کرد: موضوع اینترنت اشیاء میتواند در سایر حوزههای اقتصادی مانند مصرف انرژی، پزشکی، مدیریت شهری و ... کمک رسان باشد.
وی اظهارکرد: به دنبال فراهم سازی ۴۰۰ هزار کیلومتر فیبر نوری هستیم و در زمینه پورت نیازمند ۲ میلیون پورت هستیم که به دلایل متعددی تاکنون فراهم نشده و از این پس باید تمرکز خود را در این زمینه افزایش میدهیم.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مشکلات موجود در تامین منابع ارزی گفت: به همین خاطر شرکتها عزم خود را برای ادغام با یکدیگر بیشتر کرده و به دنبال تجمیع سرمایهها هستند.
آذری جهرمی عنوان کرد: وزارت ارتباطات با همکاری با محیط زیست و استانداری استان گلستان پروژهای الکترونیکی برای محافظت از جنگلهای این استان را با استفاده از ظرفیت اینترنت اشیاء تعریف کرده است.
وی در ادامه بیان کرد: مشکل حال حاضر این صنعت تأمین نقدینگی به دلیل نوسانات ارزی است، زیرا اپراتورها درآستانه این مشکلات میتوانستند تجهیزات خود را با مبلغ ۱ هزار میلیارد تومان تامین کنند که این رقم در شرایط فعلی به ۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات درادامه اظهار کرد: اپراتورها در با مواجهه با مشکل نقدینگی دست به افزایش تعرفه زدند که گزارش سازمان تنظیم مقررات حاکی از مدل رفتاری اپراتورها و مدت زمان ماهانه و سالانه نشان میدهد اپراتورها بر طبق قوانین موجود عمل کردند و از سویی وزارت ارتباطات در راستای کمک به آنها ۲۰ درصد از تعرفه خدمات زیرساختی داخلی آنها را کاهش داده است. گفتنی است مجموع افزایش تعرفه اپراتورها تنها ۶ تا ۷ درصد درکل درآمدهای آنها تاثیرگذار بوده است.
آذری جهرمی عنوان کرد: وابستگی صنعت ارتباطات به ارز بیشتر از سایر صنایع است به گونهای که میتوان وابستگی ۷۰ درصدی را برای آن در نظر گرفت که با مدیریت مناسب توانستیم رشد تعرفهای حداقلی در حوزه ACT داشته باشیم.
وی در ادامه به کاهش برخی درآمدهای این صنعت اشاره و بیان کرد: طبق مصوبهای از سوی دیوان عدالت اداری بابت حذف آبونمان مبلغ ۱ هزار میلیارد تومان از درآمدهای این صنعت کاهش یافت و یا در مصوبههای دیگر مبالغ قابل توجهی از منابع مالی کسر شد که این موارد چارهای به جز اصلاح نظام تعرفهای را باقی نگذاشته بود.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به بیان اهداف و برنامهریزیهای صورت گرفته در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات پرداخت و گفت: بنابرسیاستگذاریهای صورت گرفته تا سال ۹۸، شاهد توسعه ۸۰ درصدی پوشش روستایی هستیم و به دنبال آن استقرار خدمات الکترونیکی افزایش خواهد یافت.
آذری جهرمی در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع مخابرات و اطلاع رسانی به پاسخ به سوال خبرنگاران پرداخت و گفت: اختلالات موجود درحوزه GPC در تهران مرتفع شد که دلیل آن به خاطر وجود سیگنالهای مزاحم بوده است.
وی در خصوص ادامه فعالیت USSD در بخش بانکداری الکترونیک گفت: بانک مرکزی به عنوان متولی بخش بانکداری تمایلی به ورود سایر بخشها به حوزه نقل وانتقال پول را ندارد البته ما نیز قصد ورود به آن را نداریم، اما به صورت کلی استفاده از USSDها مراجعه مردم به بانکها را کاهش داده است البته انتقادهایی در خصوص مسائل امنیتی به این موارد وارد شده که بیشتر جنبه بهانه گیری دارد، زیرا اگر مشکل مسائل امنیتی است ما به دنبال مذاکره و رفع آنها هستیم، اما بانک مرکزی رویکرد حذف آن را دارد.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح ادامه فعالیت شرکت MTN با اپراتوردوم گفت: مدت زمان همکاری آنها به پایان نرسیده بلکه مدل قرارداد آنها به صورت کنسرسیومی که مدت زمان نمیشناسد ودر این میان فقط باید به زمان پروانه شرکتها توجه کرد.