آغاز برداشت مرغوبترین خرمای جهان/ غنیتر از جنگلهای اروپا، اما در حال انقراض! / افزایش تولید روغن زیتون ایرانی/ سیبزمینی پاییزه همدان قیمتها را کاهش میدهد
برداشت خرمای پیارم یا شکلاتی از دو هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستانهای شهرستان حاجیآباد آغاز شد.
خبرگزاری میزان -
مسعود گرگیج با اشاره به اینکه تغذیه و اصلاح باغات و کنترل آفات و بیماریها علت افزایش تولید محصول امسال است، اضافه کرد: برداشت خرمای پیارم تا اواخر آذر ادامه دارد.مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیشبینی کرد شصت درصد محصول برداشتشده به کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکا، استرالیا و روسیه صادر شود.گرگیج با اشاره به اینکه پیارم، خاصویی، شاهانی، مضافتی، خنیزی، مرداسنگ، زاهدی، خارکلوت و بر دیوار مهمترین ارقام خرمای شهرستان حاجیآباد است، تصریح کرد: بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه، طارم، تزرج و اطراف شهر حاجیآباد است.وی با بیان اینکه شهرستان حاجیآباد به علت داشتن آبوهوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در کشور است، تصریح کرد: خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین و مواد معدنی است.مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: هرمزگان با برداشت سالانه ۱۴۰ هزار تن خرما از ۳۴ هزار هکتار، رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیر کشت را در کشور دارد.گرگیج با بیان اینکه در هرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید میشود که ۲۰ رقم آن تجاری است، اضافه کرد: سه رقم پیارم، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و آسیای میانه صادر میشود.
اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: در تولید کنسانتره، محصول، در شرایط "اواپراتور" (تبخیرکننده) و دمای بالای ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار گرفته است و از نظر ارزش غذایی، ویتامینها و ترکیبات مغذی خود را از دست داده است.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه اگر از محصول فاسد و درجه چندم، برای تولید آبمیوه استفاده کنند، خطرهای زیادی برای سلامت انسانها به همراه میآورد، گفت: اگر محصولی قابلیت استفاده طبیعی به صورت مصرفکننده را از دست داده باشد، هیچ فرآیندی نمیتواند آن را اصلاح کند.رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با بیان اینکه تازگی، میزان ویتامین در حالت طبیعی، عطر، طعم و نداشتن حالت کپکی از ویژگی یک محصول مرغوب برای تولید آبمیوه است، اظهار کرد: با بهترین فرآیندها نمیتوانیم از ماده اولیه نامرغوب، محصول با کیفیت تولید کنیم و این یک اصل در صنایع غذایی است.
وی با بیان اینکه صادرات سیبزمینی روال عادی خود را دارد، تصریح کرد: صادرات سیبزمینی طبق روال در جریان است و با توجه به اینکه در استان همدان بیش از ۵۰۰ هزار تن سیبزمینی پاییزه تولید میشود و ۳۰۰ هزار تن از استانهای دیگر به همدان آورده میشود نگرانی از بابت تأمین بازار استان نخواهیم داشت.لاهوتیان افزود: در صورتیکه محدودیت و یا تعرفهای برای صادرات سیبزمینی درنظر گرفته شود به کشاورزان اعلام میشود ضمن اینکه با برداشت سیبزمینی پاییزه استان قیمتها کاهش مییابد.وی با اشاره به تولید ۷۵۰ هزارتن گندم در همدان و خرید تضمینی ۵۲۷ هزار تن گندم در استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برنامهریزی برای کشت ۷۵ هزار هکتار گندم آبی و ۳۲۰ هزار هکتار گندم دیم در استان همدان صورت گرفته است.مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کشت ۴۳ هزار هکتار جو آبی و ۶۰ هزار هکتار جو دیم در استان همدان، بیان کرد: نهادههای مورد نیاز برای کشت محصولات زراعی پاییزی به کشاورزان داده شده است.وی با بیان اینکه ۸۱۵۰ تن کلزا از مزارع استان برداشت شده است، افزود: در سال گذشته ۴۰۰۰ هکتار کلزا در استان کشت شده بود که امسال برنامهریزی برای کشت ۸۰۰۰ هکتار کلزا در مزارع استان صورت گرفته است.
«جلال رحیمزاده» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه میانه با اشاره به کشت زعفران در مزارع شهرستان میانه گفت: در راستای اجرایی شدن برنامههای اقتصاد مقاومتی، اصلاح الگوی کشت و جایگزینی محصولات کم توقع از لحاظ نیاز آبی در دستور کار کارشناسان مدیریت جهادکشاورزی شهرستان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: کارشناسان این شهرستان از ماههای پیش با برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی ترویج کشت زعفران را از چهار سال پیش در شهرستان میانه آغاز کردهاند که در سال زراعی جدید در سطح بیش از چهار هکتار کشت زعفران به انجام رسید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه میانه گفت: با توجه به اقلیم شهرستان میانه، حاصلخیزی خاک و عملکرد بسیار خوب در چهار سال گذشته، پیشبینی میشود در سال نخست کمتر از چهار کیلوگرم در هر هکتار از مزارع، زعفران برداشت شود.رحیمزاده با بیان اینکه کشت زعفران در آینده به یکی از کشتهای اصلی شهرستان تبدیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: پیاز زعفران بیش از هفت سال محصول میدهد و عمده عملکرد اقتصادی آن از سال چهارم به بعد میباشد که پیشبینی میشود عملکرد شهرستان در هکتار بیش از چهار کیلوگرم باشد.وی تصریح کرد: کشت پیاز زعفران از ۱۵ تیرماه آغاز و تا ۵ مهرماه ادامه دارد، ضمن اینکه برداشت نیز ۴۰ روز پس از پایان کشت در اوایل آبان ماه میباشد.رحیمزاده افزود: رقم پیاز مغزدار کشت شده در شهرستان میانه، مقاومت بیشتری در مقابل تنشها، آفات و بیماریها داشته و زعفران تولیدی از آن دارای عطر و طعمی عالی و با کیفیت میباشد که از بازارپسندی خوبی برخوردار بوده و نیاز آبی این گیاه نسبت به سایر گیاهان کمتر است.
وی افزود: حال حاضر تعداد ۱۴ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیتی بالغ بر ۵۸۵ هزار و ۵۰۰ قطعه در این شهرستان مشغول فعالیت هستند.آقا علیخانی تصریح کرد: بهبود تغذیه و مدیریت، افزایش ضریب تبدیل، کاهش تلفات و افزایش راندمان تولید به ازای هر قطعه مرغ تخمگذار از اهدافی است که کارشناسان جهاد کشاورزی در طرح نظارت بر واحدهای تولیدی در برنامه دارند.
وی، بار دیگر با یادآوری اینکه حضور دام در مرتع زیان شدیدی را به پوشش گیاهی وارد میکند، تاکید کرد: دلیل اینکه آبخیزداری از بالادست آغاز شده، این است که مرتع زودتر از جنگل در معرض آسیب قرار دارد و در اثر چرای بیرویه و لگدمال شدن پوشش مراتع توسط دام سبک، نیاز به احیای آن در اولویت اول قرار دارد.این محقق و پژوهشگر حوزه جنگل، نقش پوشش گیاهی را در آبخیزداری حیاتی، توصیف و اظهار کرد: آبخیزداری بزرگترین فعالیت برای حفظ آب و منابع آبی بوده و چگونگی هدایت آن و نحوه تغذیه منابع زیرزمینی از جمله اموری است که در آبخیزداری باید رعایت شود. وی تاکید کرد: توجه به آمایش سرزمین بهترین راه حل ممکن برای حفظ منابع طبیعی است و باید با توجه به اکولوژی منطقه، اکونومی آن را بر اساس حفظ آب، خاک و هوا برنامه ریزی کرد و این معنای درست آمایش سرزمینی است.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،بخشی از خط لوله گاز در باغملک دچار حریق شد،وقتی کنسانتره وارداتی جای میوه را در تولید آبمیوه میگیرد!، سیبزمینی پاییزه همدان قیمتها را کاهش میدهد، کشت زعفران در ۴ هکتار از اراضی میانه،
آغاز برداشت مرغوبترین خرمای جهان در حاجی آباد هرمزگان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی به غذای بحران و خرمای شکلاتی معروف است، پیشبینی کرد تا پایان فصل برداشت ده هزار تن خرمای پیارم برداشت شود که ده درصد بیشتر از پارسال است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه پیارم به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی به غذای بحران و خرمای شکلاتی معروف است، پیشبینی کرد تا پایان فصل برداشت ده هزار تن خرمای پیارم برداشت شود که ده درصد بیشتر از پارسال است.
مسعود گرگیج با اشاره به اینکه تغذیه و اصلاح باغات و کنترل آفات و بیماریها علت افزایش تولید محصول امسال است، اضافه کرد: برداشت خرمای پیارم تا اواخر آذر ادامه دارد.مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیشبینی کرد شصت درصد محصول برداشتشده به کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکا، استرالیا و روسیه صادر شود.گرگیج با اشاره به اینکه پیارم، خاصویی، شاهانی، مضافتی، خنیزی، مرداسنگ، زاهدی، خارکلوت و بر دیوار مهمترین ارقام خرمای شهرستان حاجیآباد است، تصریح کرد: بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه، طارم، تزرج و اطراف شهر حاجیآباد است.وی با بیان اینکه شهرستان حاجیآباد به علت داشتن آبوهوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در کشور است، تصریح کرد: خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین و مواد معدنی است.مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: هرمزگان با برداشت سالانه ۱۴۰ هزار تن خرما از ۳۴ هزار هکتار، رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیر کشت را در کشور دارد.گرگیج با بیان اینکه در هرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید میشود که ۲۰ رقم آن تجاری است، اضافه کرد: سه رقم پیارم، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و آسیای میانه صادر میشود.
بخشی از خط لوله گاز در باغملک دچار حریق شد
کیامرث حاجیزاده مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: در پی وقوع این حادثه همه نیروهای امدادی در حالت آمادهباش هستند.وی با اشاره به اتخاذ اقدامات لازم برای مهار آتشسوزی توضیح داد: نیروهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اصفهان و خوزستان، فرمانداری شهرستان باغملک و دستگاههای امدادی اکنون در حال مهار آتش هستند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: شیرهای دو طرف آتشسوزی بسته شده و جای هیچگونه نگرانی نیست و آتش تحت کنترل است.وی تاکید کرد: همه امکانات استان در صورت نیاز و تقاضای فرماندار شهرستان آماده پشتیبانی هستند.حاجیزاده گفت: علت حادثه در دست بررسی قرار دارد.
کیامرث حاجیزاده مدیرکل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: در پی وقوع این حادثه همه نیروهای امدادی در حالت آمادهباش هستند.وی با اشاره به اتخاذ اقدامات لازم برای مهار آتشسوزی توضیح داد: نیروهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اصفهان و خوزستان، فرمانداری شهرستان باغملک و دستگاههای امدادی اکنون در حال مهار آتش هستند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: شیرهای دو طرف آتشسوزی بسته شده و جای هیچگونه نگرانی نیست و آتش تحت کنترل است.وی تاکید کرد: همه امکانات استان در صورت نیاز و تقاضای فرماندار شهرستان آماده پشتیبانی هستند.حاجیزاده گفت: علت حادثه در دست بررسی قرار دارد.
وقتی کنسانتره وارداتی جای میوه را در تولید آبمیوه میگیرد!
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه میوههایی باید برای تولید آبمیوه مورد استفاده قرار بگیرد که نسبت آب به پوست و گوشت میوه بالاتر باشد، افزود: استفاده از میوه برای تولید آبمیوه در کارخانههای کشور مقرون به صرفه نیست و کنسانترهها را از کشورهای دیگر مانند برزیل وارد کرده و با رقیقسازی و پاستوریزه کردن آن، به بازار روانه میکنند.
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه میوههایی باید برای تولید آبمیوه مورد استفاده قرار بگیرد که نسبت آب به پوست و گوشت میوه بالاتر باشد، افزود: استفاده از میوه برای تولید آبمیوه در کارخانههای کشور مقرون به صرفه نیست و کنسانترهها را از کشورهای دیگر مانند برزیل وارد کرده و با رقیقسازی و پاستوریزه کردن آن، به بازار روانه میکنند.
اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: در تولید کنسانتره، محصول، در شرایط "اواپراتور" (تبخیرکننده) و دمای بالای ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار گرفته است و از نظر ارزش غذایی، ویتامینها و ترکیبات مغذی خود را از دست داده است.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه اگر از محصول فاسد و درجه چندم، برای تولید آبمیوه استفاده کنند، خطرهای زیادی برای سلامت انسانها به همراه میآورد، گفت: اگر محصولی قابلیت استفاده طبیعی به صورت مصرفکننده را از دست داده باشد، هیچ فرآیندی نمیتواند آن را اصلاح کند.رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران با بیان اینکه تازگی، میزان ویتامین در حالت طبیعی، عطر، طعم و نداشتن حالت کپکی از ویژگی یک محصول مرغوب برای تولید آبمیوه است، اظهار کرد: با بهترین فرآیندها نمیتوانیم از ماده اولیه نامرغوب، محصول با کیفیت تولید کنیم و این یک اصل در صنایع غذایی است.
سیبزمینی پاییزه همدان قیمتها را کاهش میدهد
امیر لاهوتیان مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کشت ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار سیبزمینی در مزارع استان، اظهار کرد: پیشبینی میشود ۵۳۰ هزار تن سیبزمینی پاییزه در استان همدان تولید شود.
امیر لاهوتیان مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کشت ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار سیبزمینی در مزارع استان، اظهار کرد: پیشبینی میشود ۵۳۰ هزار تن سیبزمینی پاییزه در استان همدان تولید شود.
وی با بیان اینکه صادرات سیبزمینی روال عادی خود را دارد، تصریح کرد: صادرات سیبزمینی طبق روال در جریان است و با توجه به اینکه در استان همدان بیش از ۵۰۰ هزار تن سیبزمینی پاییزه تولید میشود و ۳۰۰ هزار تن از استانهای دیگر به همدان آورده میشود نگرانی از بابت تأمین بازار استان نخواهیم داشت.لاهوتیان افزود: در صورتیکه محدودیت و یا تعرفهای برای صادرات سیبزمینی درنظر گرفته شود به کشاورزان اعلام میشود ضمن اینکه با برداشت سیبزمینی پاییزه استان قیمتها کاهش مییابد.وی با اشاره به تولید ۷۵۰ هزارتن گندم در همدان و خرید تضمینی ۵۲۷ هزار تن گندم در استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برنامهریزی برای کشت ۷۵ هزار هکتار گندم آبی و ۳۲۰ هزار هکتار گندم دیم در استان همدان صورت گرفته است.مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کشت ۴۳ هزار هکتار جو آبی و ۶۰ هزار هکتار جو دیم در استان همدان، بیان کرد: نهادههای مورد نیاز برای کشت محصولات زراعی پاییزی به کشاورزان داده شده است.وی با بیان اینکه ۸۱۵۰ تن کلزا از مزارع استان برداشت شده است، افزود: در سال گذشته ۴۰۰۰ هکتار کلزا در استان کشت شده بود که امسال برنامهریزی برای کشت ۸۰۰۰ هکتار کلزا در مزارع استان صورت گرفته است.
«چنگالی» یا چنگ مال عصرانهای سنتی
در هر منطقهای از سرزمین ایران میتوان تعداد بیشمار، آداب و سننی پیدا کرد که قابلیت جذب گردشگر و درآمدزایی بسیاری دارد که خراسان نیز از آن جمله مناطق گردشگرپذیر است که خوراکیها و عادتهای غذایی مانند آثار باستانی و ابنیه تاریخی و... در آن حائز اهمیت است.
در خراسان عادتهای غذایی متنوعی وجود دارد که به یقین میتوان گفت: اگر این موارد شناخته و به دیگران معرفی شوند؛ باعث جذب گردشگران و سیاحتگران از نقاط مختلف ایران و حتی دنیا خواهد شد و از به یغما رفتن آن نیز جلوگیری میکند.«چنگالی»، نام غذایی است که در خراسان طبخ میشود که متاسفانه امروزه مردم خراسان کمتر این غذا را به یاد میآورند؛ در حال حاضر افراد قدیمیتر طبخ «چنگالی» را به خاطر دارند، ولی مسئلهای که مهم به نظر میرسد معرفی آن به نسل امروز است تا این عادت غذایی قدیمی مانند بسیاری از آداب کهن به قعر چاه فراموشی ذهنهای مدرنیتهزده امروزی نرود.برای پخت «چنگالی»، روغن را داغ در آن نان بیات ترد را خرد کرده و شکر یا نوعی شیرینی دیگر به آن اضافه میکنند که مردم خراسان به دلیل «چنگمال» شدن، آن را «چنگالی» مینامند و همچنین این غذا به دلیل پخت سریع و آسان برای وعدهی غذایی عصرانه بسیار مناسب است.در سیستان نیز غذایی به این نام وجود دارد که این موضوع نشان دهندهی ارتباطات و تشابهات فرهنگی و معیشتی بین اقوام مختلف ایرانی است، نان گرم (تافتون)، روغن حیوانی و شکر، از مواد تشکیل دهندهی این غذا به سبک سیستانی است.
در هر منطقهای از سرزمین ایران میتوان تعداد بیشمار، آداب و سننی پیدا کرد که قابلیت جذب گردشگر و درآمدزایی بسیاری دارد که خراسان نیز از آن جمله مناطق گردشگرپذیر است که خوراکیها و عادتهای غذایی مانند آثار باستانی و ابنیه تاریخی و... در آن حائز اهمیت است.
در خراسان عادتهای غذایی متنوعی وجود دارد که به یقین میتوان گفت: اگر این موارد شناخته و به دیگران معرفی شوند؛ باعث جذب گردشگران و سیاحتگران از نقاط مختلف ایران و حتی دنیا خواهد شد و از به یغما رفتن آن نیز جلوگیری میکند.«چنگالی»، نام غذایی است که در خراسان طبخ میشود که متاسفانه امروزه مردم خراسان کمتر این غذا را به یاد میآورند؛ در حال حاضر افراد قدیمیتر طبخ «چنگالی» را به خاطر دارند، ولی مسئلهای که مهم به نظر میرسد معرفی آن به نسل امروز است تا این عادت غذایی قدیمی مانند بسیاری از آداب کهن به قعر چاه فراموشی ذهنهای مدرنیتهزده امروزی نرود.برای پخت «چنگالی»، روغن را داغ در آن نان بیات ترد را خرد کرده و شکر یا نوعی شیرینی دیگر به آن اضافه میکنند که مردم خراسان به دلیل «چنگمال» شدن، آن را «چنگالی» مینامند و همچنین این غذا به دلیل پخت سریع و آسان برای وعدهی غذایی عصرانه بسیار مناسب است.در سیستان نیز غذایی به این نام وجود دارد که این موضوع نشان دهندهی ارتباطات و تشابهات فرهنگی و معیشتی بین اقوام مختلف ایرانی است، نان گرم (تافتون)، روغن حیوانی و شکر، از مواد تشکیل دهندهی این غذا به سبک سیستانی است.
کشت زعفران در ۴ هکتار از اراضی میانه
«جلال رحیمزاده» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه میانه با اشاره به کشت زعفران در مزارع شهرستان میانه گفت: در راستای اجرایی شدن برنامههای اقتصاد مقاومتی، اصلاح الگوی کشت و جایگزینی محصولات کم توقع از لحاظ نیاز آبی در دستور کار کارشناسان مدیریت جهادکشاورزی شهرستان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: کارشناسان این شهرستان از ماههای پیش با برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی ترویج کشت زعفران را از چهار سال پیش در شهرستان میانه آغاز کردهاند که در سال زراعی جدید در سطح بیش از چهار هکتار کشت زعفران به انجام رسید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه میانه گفت: با توجه به اقلیم شهرستان میانه، حاصلخیزی خاک و عملکرد بسیار خوب در چهار سال گذشته، پیشبینی میشود در سال نخست کمتر از چهار کیلوگرم در هر هکتار از مزارع، زعفران برداشت شود.رحیمزاده با بیان اینکه کشت زعفران در آینده به یکی از کشتهای اصلی شهرستان تبدیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: پیاز زعفران بیش از هفت سال محصول میدهد و عمده عملکرد اقتصادی آن از سال چهارم به بعد میباشد که پیشبینی میشود عملکرد شهرستان در هکتار بیش از چهار کیلوگرم باشد.وی تصریح کرد: کشت پیاز زعفران از ۱۵ تیرماه آغاز و تا ۵ مهرماه ادامه دارد، ضمن اینکه برداشت نیز ۴۰ روز پس از پایان کشت در اوایل آبان ماه میباشد.رحیمزاده افزود: رقم پیاز مغزدار کشت شده در شهرستان میانه، مقاومت بیشتری در مقابل تنشها، آفات و بیماریها داشته و زعفران تولیدی از آن دارای عطر و طعمی عالی و با کیفیت میباشد که از بازارپسندی خوبی برخوردار بوده و نیاز آبی این گیاه نسبت به سایر گیاهان کمتر است.
اتمام مرمت برج دوم باغ جهانی غیرکویری ایران
صاحب دِهِشت مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد بهشهر اظهار داشت: مرمت برج دوم این مجموعه تاریخی در دو فصل مرمت و از محل اعتبارات امانی پایگاه تامین شد.
وی گفت: بازگشایی درب ورودی برج بعد از ۱۸ سال، باز پیرایی ورودی برج و نصب درب فلزی، شستشو و رسوب زدایی بدنه برج از رسوبات معدنی، تعویض آجرهای فرسوده و هیدراته شده بدنه برج، مرمت طاق و نورگیر غربی بر، مرمت بخشهای فروریخته تاج و بندکشی بدنه برج از جمله اقدامات مرمتی صورت گرفته در این مجموعه تاریخی است.گفتنی است مجموعه تاریخی باغ عباس آباد بهشهر از جمله باغهای تاریخی از ۹ باغ ایرانی است که در سال ۹۰ به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسیده است.
صاحب دِهِشت مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد بهشهر اظهار داشت: مرمت برج دوم این مجموعه تاریخی در دو فصل مرمت و از محل اعتبارات امانی پایگاه تامین شد.
وی گفت: بازگشایی درب ورودی برج بعد از ۱۸ سال، باز پیرایی ورودی برج و نصب درب فلزی، شستشو و رسوب زدایی بدنه برج از رسوبات معدنی، تعویض آجرهای فرسوده و هیدراته شده بدنه برج، مرمت طاق و نورگیر غربی بر، مرمت بخشهای فروریخته تاج و بندکشی بدنه برج از جمله اقدامات مرمتی صورت گرفته در این مجموعه تاریخی است.گفتنی است مجموعه تاریخی باغ عباس آباد بهشهر از جمله باغهای تاریخی از ۹ باغ ایرانی است که در سال ۹۰ به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسیده است.
۴۳۰۰ تن تخم مرغ در شهرستان قزوین تولید شد
عباس آقا علیخانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین اظهار کرد: با نظارت مناسب کارشناسان بخش بر روند فعالیت و جوجه ریزی واحدهای مرغداری، اجرای این طرح بهبود یافته است.
عباس آقا علیخانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین اظهار کرد: با نظارت مناسب کارشناسان بخش بر روند فعالیت و جوجه ریزی واحدهای مرغداری، اجرای این طرح بهبود یافته است.
وی افزود: حال حاضر تعداد ۱۴ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیتی بالغ بر ۵۸۵ هزار و ۵۰۰ قطعه در این شهرستان مشغول فعالیت هستند.آقا علیخانی تصریح کرد: بهبود تغذیه و مدیریت، افزایش ضریب تبدیل، کاهش تلفات و افزایش راندمان تولید به ازای هر قطعه مرغ تخمگذار از اهدافی است که کارشناسان جهاد کشاورزی در طرح نظارت بر واحدهای تولیدی در برنامه دارند.
افزایش تولید روغن زیتون ایرانی
مهدی عباسی رییس شورای ملی زیتون اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت جهانی کنسرو زیتون ۲۲ هزار تومان است، باغداران باید قبل از خامفروشی میوه زیتون تدابیری بیندیشند و محصول باغات خود را فرآوری کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، بر طبق رایزنی با اکثریت تولیدکنندگان و کارخانهداران در استانهای زنجان، قزوین و گیلان مقرر شد که در راستای تنظیم بازار، همه کارخانهها زیتون روغنی را به قیمت کیلویی ۴۰۰ هزار ریال از باغداران خریداری کنند؛ بنابراین بهتر است که باغداران زیتون جهت تنظیم بازار از برداشت زیتون سبز خودداری کرده و از محصول باغشان برای تهیه روغن زیتون استفاده کنند.عباسی افزود: هر کیلوگرم میوه زیتون در بازار جهانی، یک یورو و دو سنت است، ولی در ایران هر کیلوگرم میوه خام ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان فروخته میشود.وی گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۵ درصد افزایش برداشت زیتون روغنی داشته باشیم.
مهدی عباسی رییس شورای ملی زیتون اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت جهانی کنسرو زیتون ۲۲ هزار تومان است، باغداران باید قبل از خامفروشی میوه زیتون تدابیری بیندیشند و محصول باغات خود را فرآوری کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، بر طبق رایزنی با اکثریت تولیدکنندگان و کارخانهداران در استانهای زنجان، قزوین و گیلان مقرر شد که در راستای تنظیم بازار، همه کارخانهها زیتون روغنی را به قیمت کیلویی ۴۰۰ هزار ریال از باغداران خریداری کنند؛ بنابراین بهتر است که باغداران زیتون جهت تنظیم بازار از برداشت زیتون سبز خودداری کرده و از محصول باغشان برای تهیه روغن زیتون استفاده کنند.عباسی افزود: هر کیلوگرم میوه زیتون در بازار جهانی، یک یورو و دو سنت است، ولی در ایران هر کیلوگرم میوه خام ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان فروخته میشود.وی گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۵ درصد افزایش برداشت زیتون روغنی داشته باشیم.
غنیتر از جنگلهای اروپا، اما در حال انقراض!
محمد یوسف سجادی کارشناس جنگلداری جنگلهای هیرکانی شمال کشور را غنی از گونههای متنوع توصیف و عنوان کرد: در حال حاضر جنگلهای اروپا شامل ۲۲ گونه درخت جنگلی بوده در حالیکه ما ۷۸ گونه درخت با ۵۰ گونه درختچهای و ۲۵۰۰ گونه آوندی داریم که نشانگر غنای جنگلهای شمال کشور است.کارشناس ارشد جنگلداری، پوشش گیاهی در مناطق بالادست را موجب حفظ آبخیز و مانع از طغیان رودخانهها دانست و افزود: وجود دام در مراتع به ویژه دام سبک، باعث برهم زدن پوشش گیاهی شده و کلوئید خاک را تخریب کرده و به پائین دست منتقل میکند. وقتی کلوئید خاک تخریب شود آب صاف وارد حوضه آبریز نشده و روان آب در ارتفاعات اتفاق میافتد. تجمع روان آبهای حاصل از تخریب پوشش گیاهی در پایین دست سیل را به دنبال داشته و باعث فرسایش خاک میشود.
محمد یوسف سجادی کارشناس جنگلداری جنگلهای هیرکانی شمال کشور را غنی از گونههای متنوع توصیف و عنوان کرد: در حال حاضر جنگلهای اروپا شامل ۲۲ گونه درخت جنگلی بوده در حالیکه ما ۷۸ گونه درخت با ۵۰ گونه درختچهای و ۲۵۰۰ گونه آوندی داریم که نشانگر غنای جنگلهای شمال کشور است.کارشناس ارشد جنگلداری، پوشش گیاهی در مناطق بالادست را موجب حفظ آبخیز و مانع از طغیان رودخانهها دانست و افزود: وجود دام در مراتع به ویژه دام سبک، باعث برهم زدن پوشش گیاهی شده و کلوئید خاک را تخریب کرده و به پائین دست منتقل میکند. وقتی کلوئید خاک تخریب شود آب صاف وارد حوضه آبریز نشده و روان آب در ارتفاعات اتفاق میافتد. تجمع روان آبهای حاصل از تخریب پوشش گیاهی در پایین دست سیل را به دنبال داشته و باعث فرسایش خاک میشود.
وی، بار دیگر با یادآوری اینکه حضور دام در مرتع زیان شدیدی را به پوشش گیاهی وارد میکند، تاکید کرد: دلیل اینکه آبخیزداری از بالادست آغاز شده، این است که مرتع زودتر از جنگل در معرض آسیب قرار دارد و در اثر چرای بیرویه و لگدمال شدن پوشش مراتع توسط دام سبک، نیاز به احیای آن در اولویت اول قرار دارد.این محقق و پژوهشگر حوزه جنگل، نقش پوشش گیاهی را در آبخیزداری حیاتی، توصیف و اظهار کرد: آبخیزداری بزرگترین فعالیت برای حفظ آب و منابع آبی بوده و چگونگی هدایت آن و نحوه تغذیه منابع زیرزمینی از جمله اموری است که در آبخیزداری باید رعایت شود. وی تاکید کرد: توجه به آمایش سرزمین بهترین راه حل ممکن برای حفظ منابع طبیعی است و باید با توجه به اکولوژی منطقه، اکونومی آن را بر اساس حفظ آب، خاک و هوا برنامه ریزی کرد و این معنای درست آمایش سرزمینی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *