به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «نقطه اقتدار» منتشر شده و در آن چنین آمده است:درحالیکه هرازگاهی شاهد دستاندازی گروههای تروریستی در شرق و غرب کشور هستیم و مرتجعین منطقه، قراردادهای تسلیحاتی هنگفت با آمریکا، انگلیس، فرانسه و... بستهاند و از زمان روی کار آمدن ترامپ مسابقه تسلیحاتی و تجهیز زرادخانههای خود را در دستور کار قرار دادهاند، چرا همیشه عدهای در داخل همنوا با غرب، پیشنهادات و راهکارهایی در راستای دست کشیدن از توان موشکی ارائه و در فواید و منافع آن، داد سخن سر میدهند؟! آیا به یاد نمیآورند که آمریکا و تروئیکای بهاصطلاح متمدن و اتوکشیده اروپایی به بهانه مضحک استفاده از سلاح شیمیایی توسط دولت سوریه نهتنها قوانین بینالمللی بلکه قوانین داخلی خود را زیر پا گذاشته و به این بهانه واهی و پوچ به این کشور حمله کردند تا نشان دهند برای رسیدن به اهداف شوم خود به هیچ معیار و معاهدهای پایبند نیستند و اگر نبود قدرت دفاعی و بازدارنده ایران، چه تضمینی وجود داشت که همین حضرات با استدلالهای بیپایه بهجای سوریه، کشورمان را مورد هجمه قرار ندهند؟
علاوه بر این، برخی در توجیه برجام موشکی – بخوانید بالا بردن دستها در برابر تهدیدات خارجی – مراجعه به قوانین و مجامع بینالمللی را راهکار دفع خطرات میدانند. اتفاقاً باید گفت که فقدان نظم و مناسبات بینالمللی کارآمد برای مقابله با متجاوزان، دلیل محکمی برای توسعه توانمندی موشکی ایران است. رویکرد شورای امنیت بهعنوان مهمترین رکن سازمان ملل برای پایان دادن به هشت سال جنگی تحمیلی که متعاقب تجاوز عراق آغاز شد، ثابت کرد که نمیتوان به واکنش جامعه جهانی در موارد مشابه امیدوار بود. درواقع سازمانها و نهادهای بینالمللی بیش از آنکه به امن شدن جهان کمک کرده باشد، به ناامنی در سراسر دنیا دامن زدهاند که برآیند آن را میتوان در شکلگیری و گسترش گروههای تروریستی و جنگهای خانمانسوز طی دو دهه اخیر مشاهده کرد. بر این اساس، چنانچه دست از ارتقای توانمندی موشکی خود برداریم، هیچ ابزار دیگری ازجمله گفتگو و دیپلماسی نهتنها راه را برای دستیابی به کاهش تنشها و حساسیتها نسبت به قدرت نظامی ایران هموار نمیکند، بلکه کشور را در معرض تهدیدات و حملات دشمنان منطقهای و بینالمللی و پیادهنظام آنها در داخل قرار میدهد.وبالاخره باید گفت، فرود صاعقه دلاور مردان سپاه پاسداران بر سر طراحان و مسببان حمله تروریستی اخیر در اهواز، حاکی از این حقیقت است که تروریستها و پشتیبانان منطقهای و فرا منطقهای آنها زبانی جز زور نمیفهمند. کسانی که رزمایشها، اقتدار نظامی و رونمایی از شهرهای موشکی را ماجراجویی میدانند، امروز باید در تئوریها و نظریات خود که هیچ عقل سلیمی آنها را نمیپذیرد، تجدیدنظر کرده و بدانند که به رخ کشیدن توان و مشت آهنین خود به دشمن، کمهزینهترین روش بازدارندگی است.
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «پرسپولیس نصفه و نیمه مقابل السد پُرستاره» منتشر شده و در آن آمده است:با توجه به نبود سه بازیکن احتمالا گادوین منشا و شایان مصلح از ابتدا در ترکیب پرسپولیس به میدان خواهند رفت و در نبود حسین ماهینی شانس آدام همتی برای بازی در ترکیب تیم بسیار زیاد است.اما در مقابل السد قطر تیمی که استقلال را در مرحله یک چهارم نهایی حذف کرد و سه گل به آبی پوشان پایتخت در ورزشگاه آزادی زد تا اجازه برگزاری دربی تهران را در آسیا ندهد همچنان چشم به درخشش سه بازیکن خارجی و تاثیرگذار خود ژاوی و گابی و بونجاح دارد تا بتواند به یک پیروزی دیگر دست پیدا کند.
دستمزد ژاوی کاپیتان سابق بارسلونا در این تیم قطری شاید به اندازه کل بودجه پرسپولیس در یک فصل باشد! گابی هم دیگر بازیکن اسپانیایی و بونجاح مهاجم خطرناک السد دلارهای نفتی فراوانی میگیرند، اما این سوی میدان بازیکنان پرسپولیس علیرغم مشکلات مالی فراوان و کمبود بازیکن در تلاش هستند تا آرزوی چند میلیون هوادار سرخپوش را با رسیدن به دیدار فینال برآورده سازند.خیلی از کارشناسان فوتبال برد السد را در این بازی پیشبینی میکنند، اما مردم ایران مردم غیرممکنها هستند! هواداران میلیونی پرسپولیس چشم به غیرت و جنگندگی بازیکنان پرسپولیس در میدان و هنر مربیگری برانکو روی نیمکت دارند. پرسپولیس اگر با یک مساوی از قطر برگردد شانس خود را برای رسیدن به فینال آسیا دو برابر میکند.پرسپولیسیها با رویای رسیدن به فینال آسیا صبح امروز در قطر از خواب بیدار میشوند رویایی که آرزوی چند میلیون هوادار سرخپوشان ایران هم هست.
دیدار برگشت دو تیم سهشنبه یکم آبان ماه از ساعت ۱۸:۳۰ در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:ترزا میگفته است تردد آزادانه شهروندان اتحادیه اروپایی به این کشور پس از خروج از اتحادیه متوقف میشود و شهروندان اروپایی باید روادید دریافت کنند. این مساله در حالی است که موضوع مهاجران به انگلیس از دیگر چالشهای لندن است. دولت انگلیس میگوید از این پس فقط مهاجران متخصص را خواهد پذیرفت. در همین حال یورونیوز در گزارشی مینویسد: نخستوزیر انگلیس همچنین تأکید کرده هیأت وزیران بر سر عمده مسائل در زمینه بریگزیت توافق کردهاند و اگر احدی از وزرا بخواهد بیش از این با کلیات طرح نهایی مخالفت کند از کار برکنار خواهد شد. میهمچنین درباره تفاوت پذیرش مهاجران از اتحادیه اروپا و دیگر کشورها افزود: با نگاهی که به قوانین مهاجرتی داریم، باید افرادی را که از اتحادیه اروپایی میآیند در چارچوب قوانین مهاجرتی گستردهتری که درباره مهاجرت از بیرون اتحادیه اروپا داریم بنگریم. سخنان میحکایت از آن دارد که طرح وی برای بریگزیت قرار نیست به شهروندان اروپایی که برای کار و زندگی به انگلیس میآیند امتیاز ویژهای اعطا کند.
این در حالی است که لهستانیها، چکها و مجارها عموما در انگلیس مشاغل مختلف خدماتی دارند و بخشی از چرخه اقتصاد انگلیس اینگونه به گردش در میآید. نباید از نظر دور داشت که موافقان طرح تازه دولت بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپایی میگویند طرح چکرز به مساله مهاجران اشارهای ندارد و در حالی که حق حاکمیت ملی را برای بریتانیا محفوظ نگه میدارد، در زمینههای مختلف اجازه تعامل سازنده با اتحادیه اروپایی را نیز به این کشور میدهد.انگلیس در شرایط بحرانی قرار دارد؛ این کشور در حال حاضر با موج تازهای از مخالفان خروج از اتحادیه اروپایی روبهرو است و از سوی دیگر هیچ جدول زمانبندی در داخل انگلیس برای خروج از اتحادیه وجود ندارد. نباید فراموش کرد اتحادیه اروپایی بر اساس جدول زمانبندی خود ماه مارس ۲۰۱۹ را روز خداحافظی انگلیس از مجموعه خود در نظر گرفته و انگلیس مجبور است به این طرح پایبند باشد تا بیش از این متضرر نشود.
یادداشت امروز روزنامه اعتماد به دلایل کاهش قیمت ارز در بازار اشاره کرده است و نوشته:زمانی که پالسهای کاهشی نرخ ارز در بازار پدیدار شد (بعد از دلار ۱۹ هزار تومانی و ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز)، افرادی که برای حفظ ارزش داراییهای خود، ارز نگهداری میکردند، از بیم زیان و کاهش شدیدتر قیمت ارز، به بازارها آمدند تا ارزها را به ریال تبدیل کنند. دست به دست چرخیدن عکسهای صفهای طولانی برای فروش ارز و انتشار اخبارهای مبنی بر کاهش بیشتر ارز در روزهای آتی، سیگنالهای بیشتری به باقی نگهداران ارز داد تا آنها هم به بازار بیایند و ارزهای خود را بفروشند.
تداوم این روند باعث کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر شد. مورد دیگری که در کاهش نرخ ارز تاثیر داشت، اشباع شدن بازارهای موازی از جهش نرخ ارز بود. جهشهای نرخ ارز نه فقط در ارزش داراییها که بر قیمت سایر کالاهای سرمایهای و مصرفی مانند سهام و مسکن نیز تاثیر گذاشته بود. کاهش قدرت خرید خانوارها در پی افزایش بیرویه ارز، با کاهش تقاضا برای بازارهای موازی همراه بود. دلیل دیگر کاهش نرخ ارز، ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی در خصوص ساز و کار جدید تامین ارز خدماتی بود. البته این بخشنامه به تازگی ابلاغ شده و هنوز نمیتوان با یقین از تاثیرش بر بازار ارز سخن گفت. ولی بانک مرکزی به عنوان اهرم کنترلگر، با انتقال بیشتر و بهتر فعالیتهای ارزی (اعم از خرید و فروش) به بانکها و صرافیها، زمینه کاهش بیشتر قیمت را فراهم کند. با اجرای بخشنامه بانک مرکزی، شاهد کاهش گستردهتری در نرخ ارز خواهیم بود. چرا که حباب ارزی کشور زیاد است و باید اختلاف بین نرخ ارز سامانههای ارزی و بازار غیررسمی پر شود.
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «۶ پیام سیلی موشکی سپاه» چنین نوشته است:دقت موشکهای بالستیک ایران در سه عملیات برون مرزی که در یک سال و نیم گذشته انجام شد نشان میدهد که سروصدا و فشارهای آمریکا و متحدانش علیه برنامه موشکی ایران، یک عملیات دقیق برای تضعیف این نقطه اقتدار دفاعی ایران است و باید در مقابل این فشارها، با هوشیاری اجازه نداد که به امنیت ملی ایران خدشهای وارد شود.
نکته آخر هم این که، روزگاری حتی یک متر سیم خاردار به ایران فروخته نمیشد. موشکهای بعثیها در شهرهای دور و نزدیک ایران و در پایتخت یعنی عمق استراتژیک کشور فرود میآمد، مردم را تکه تکه میکرد، ولی هیچ کس به صدام اعتراضی نمیکرد. حتی مقامات نظامی آمریکایی و انگلیسی با این که میدانستند موشکهای صدام صرف چه میشود و سلاحهای شیمیایی اش در کجا فرود میآید، بازهم به شرکتهای انگلیسی، آلمانی و ... اجازه میدادند به صدام مواد شیمیایی مرگ آور بفروشند؛ بنابراین سیلیهای سختی که به تروریستها میزنیم، نباید ما را از آن دوران غافل کند. بلکه باید بیش از گذشته به ما یادآوری کند که برای این امنیت و اقتدار از خون جوانان مان هزینه کرده ایم و امروز اجازه نمیدهیم کسی این گوهر گران بها، یعنی امنیت زنان و مردان و کودکان ایران را به سخره بگیرد یا مخدوش کند و این نتیجه ایستادگی در آن روزهای سخت است.
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «برزخ ارزی» منتشر و در آن چنین آمده است: درکشورهای نفتخیز تجربه نشان داده است که نرخ ارزهمواره روند صعودی دارد، روندی که بسته به شرایط اقتصاد گاه تند و گاه کند بوده است. ولی درمجموع مقایسه نرخ ارز در یک دوره زمانی حکایت از رشد مداوم قیمتها دارد؛ بنابراین هرچند ممکن است که حبابهای قیمتی که به دلایل مختلف در بازار ارز شکل میگیرد تخلیه شود، ولی نرخ ارز به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. درواقع تا زمانی که متغیرهای تأثیرگذار در بازار ارز تغییر نکند همین وضعیت تداوم خواهد داشت.
با این حال تمهیداتی که دولت و بانک مرکزی طی روزهای اخیر اتخاذ و اجرای آنها را آغاز کرده باعث شده است تا بر بازار ارز تأثیر مثبت گذاشته شود. دراین روزها اخبار متعددی از برنامههای بانک مرکزی و دولت برای مهار نوسانات ارزی منتشر و در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که موجب رکود معاملات در بازار ارز شده است. درصورتی که عرضه ارز در بازار از طریق بانک مرکزی یا فروش دارندگان ارز افزایش یابد میتوان امیدوار بود که در روزهای آینده روند کاهشی نرخ ارز ادامه یابد.درشرایط فعلی مردم در یک وضعیت برزخ ارزی قرار دارند. آنها منتظرند تا ببینند در آینده چه گشایشهایی از طریق توافق با کشورهای اتحادیه اروپا برای کشور ایجاد میشود. حال که اروپا قصد دارد روابط اقتصادی و تجاری خود را با ایران حفظ و گسترش دهد و منابع مالی را برای طرحهای تعریف شده اختصاص دهد، میتوان امیدوار بود که آثار مثبتی در بازار ارز دیده شود. درصورتی که همکاری اروپا با ایران تنها به گفتگوهای سیاسی محدود باشد، شاهد این آثار مثبت نخواهیم بود، ولی اگرنتیجه توافقات صورت گرفته دراقتصاد و تجارت ایران عینیت یابد بهطور قطع آثار مثبت آن هم بیشتر نمایان خواهد شد.
در یادداشت روزنامه صبح نو نیز چنین آمده است:ایران سالهاست که خود را برای مواجهات نامتقارن نظامی آماده کرده؛ این تجربه، ماحصل آن چیزی است که در جنگ بهدست آمده. تحریمهای وسیع، خیانت همسایگان و فقدان تجهیزات پیشرفته، همهوهمه دستبهدست هم داد تا سیاست نظامی کشور را دگرگون کند. نیروی موشکی و نیروی دریایی سبک، دو نمونه از این
ابتکار عملهای اختصاصی است که شاید در هیچ ارتش دیگری به این نحو و میزان، قابل رویت نباشد. سیاست دوم، پاسخ دادن به حملات در حوزه فرامرزی است؛ محکم کردن تور امنیتی کشور و در صورت خلل، پاسخ دادن به منابع اصلی. اقدامات تروریستی داعش، جیش الظلم و... یا حملات هوایی رژیم اسرائیل به منافع بیرونی ایران، با وجود آن که نتایج خونباری بهدنبال داشته، اما این تهدید با هوشمندی به فرصتی راهبردی برای نمایش قدرت منطقهای ایران مبدل شده است. فرصتی که در آن، ابزار و ادوات نظامی بومی، تستهای گرم خود را با منکوب کردن دشمن واقعی، به منصه ظهور گذاشته و پیامها و پیامدهای متعددی برای دولتهای متخاصم صادر کرده است. این توانمندی جدای از دستهای مرئی و نامرئی است که از کرانههای مدیترانه تا دریای سرخ، زیرساخت امنیت ملی را توسعه داده است. معمولاً بعد از این توصیفها، این سؤال مطرح میشود که در حوزه داخلی با تمرکز بر اقتصاد، چرا این قدرتنمایی صورت نمیگیرد؟ پاسخ را باید از دولتمردانی گرفت که در دو دهه اخیر، بدون ارزیابی مناسب از توان ملی، برای حل مشکل، چشم به خارج داشتهاند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.