ایجاد 16 هزار شغل با راهاندازی 858 واحد صنعتی راکد
خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: از مجموع 12 هزار و 67 واحد صنعتی راکد شناسایی شده، 62 درصد امکان راهاندازی مجدد دارند که پیشبینی میشود بیش از 167 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود.
نتایج طرح پایش واحدهای صنعتی غیرفعال کل کشور نشان میدهد که براساس دادههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از مجموع 12 هزار و 67 واحد صنعتی غیرفعال، 7 هزار و 482 واحد صنعتی به وسیله روشهای فنی قابلیت فعالسازی دارند که در صورت راهاندازی مجدد آنها، بیش از 167 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد میشود.
براین اساس تاکنون، طی هشت ماهه اول سال 1401، 858 واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید صنعتی بازگشتهاند؛ واحدهایی که در شهرکها و نواحی صنعتی وجود داشتهاند.
بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که 16 هزار و 222 شغل ناشی از راهاندازی 858 واحد صنعتی تا پایان آبان ماه سال 1401 ایجاد شده است. همچنین سرمایهگذاری انجام شده برای احیای این واحدها بیش از چهار هزار و 341 میلیارد تومان بوده است.
بنابر گزارش سازمان صنایع شهرکها و نواحی صنعتی، از مجموع 12 هزار و 67 واحد صنعتی غیرفعال، 6 هزار و 814 واحد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی و 5 هزار و 253 واحد در خارج از آنها بوده است.
بر پایه دادههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور، تا پایان سال 1401، از مجموع 6 هزار و 814 واحد تولیدی راکد در داخل شهرکهای صنعتی، یکهزار و 978 از این واحدها تا پایان سال 1401 بهطور کامل به چرخه تولید باز خواهند گشت.
گزارش مذکور نشان میدهد که با بازگشت این مقدار واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی، 35 هزار و 766 نفر صاحب شغل خواهند شد، حالا آن طور که گزارش سازمان صنایع شهرکها و نواحی صنعتی اعلام کرده، از مجموع یکهزار و 978 واحد صنعتی غیرفعال در داخل شهرکهای صنعتی، تا پایان آبان ماه امسال، 858 واحد به چرخه تولید بازگشتهاند که حکایت از پیشرفت 43 درصدی برنامه تدوین شده برای احیای این مقدار واحد صنعتی دارد.
در همین باره میزان اشتغال ایجاد شده از مجموع 35 هزار و 766 نفر هدفگذاری شده، 16 هزار و 222 نفر به کار مشغول شدهاند که نشان میدهد 45 درصد از اهداف اشتغالزایی در نواحی صنعتی از مجموع احیای یکهزار و 987 واحد صنعتی محقق شده است.
در همین مورد نیز طبق اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای احیای ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در خارج از شهرکها و نواحی صنعتی نیز برنامهریزی شده است.
در بین استانها، تهران، اصفهان، قم، بوشهر و خوزستان با احیای ۱۲۸، ۵۶، ۴۱ و ۴۱ واحد راکد صنعتی، بیشترین آمار احیا را به خود اختصاص دادهاند. اما در مقابل کمترین واحدها در استانهای خراسان شمالی، زنجان و ایلام احیا شده است. در مدت یاد شده در این استان به ترتیب شش، ۱۰ و ۱۱ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید برگشته است.
همچنین رشته صنایع شیمیایی با ۲۲۴ واحد، فلزی با ۱۸۵ واحد و کانی غیرفلزی با ۱۴۳ واحد، به ترتیب بیشترین تعداد راهاندازی مجدد واحدهای صنعتی را از ابتدای امسال به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس اعلام مدیران بنگاههای اقتصادی راکد کشور، ۴۴ درصد از واحدهای غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد مشکل نبود تقاضا و بازار، ۱۱ درصد مشکل کمبود مواد اولیه، ۱۰ درصد مشکل فرسودگی ماشین آلات، ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمانها و دستگاهها، ۸ درصد مشکلات زیرساختی و ۲ درصد مشکلات مالکیتی و سهامداری دارند.
افزایش شاخص امنیت سرمایهگذاری در بخش صنعت و رشد اشتغال
در این میان سهم بخش صنعت در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته رو به ثبات بوده و از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است. نشان به آن نشان که بیش از 121 هزار شغل خالص در این بخش در پایان تابستان سال 1401 ایجاد شد.
بر پایه گزارش مرکز آمار، سهم صنعت در تابستان امسال 33.8 درصد بوده که این مقدار سهم تنها در همین تابستان، بیش از سالهای 95 تا 99 بوده است. سهم صنعت از مجموع اشتغال در سال 95، تنها 31.9 درصد بوده که این مقدار در سالهای 96، 97 و 98؛ 32 درصد اعلام شده است.
این سهم در سال 99 با افزایش مواجه شده و به 33.3 درصد رسیده که این روند در سال 1400، به بالاترین میزان خود رسید؛ سالی که 7 ماه از آن متعلق به دولت سیزدهم بوده است. در این سال سهم صنعت 34.7 درصد اعلام شد. آنچه مشخص است بخش صنعت در حوزه اشتغال با نوسان کمتری نسبت به سایر بخشها مواجه بوده و در 6 سال گذشته اختلاف بین بیشترین و کمترین سهم بخش صنعت از بازار کار ایران به 3 درصد رسیده و بیش از یک سوم اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.
همچنین تولید صنعتی نیز در یک سال اخیر با رشد مواجه شده است. محض نمونه رشد تولید در صنایع ماشینآلات و تجهیزاتی که منجر به رشد کالاهای سرمایهای شده است. بر پایه دادههای آماری پژوهشکده پولی و بانکی کشور، ارزیابی روند تولید کالاهای مصرفی، واسطهای و سرمایهای از اردیبهشت تا پایان آبانماه حکایت از افزایش تولید در کالاهای سرمایهای یا همان دستگاهها و ماشینآلاتی دارد که برای ساخت کالاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. با این شرایط میتوان گفت، رشد تولید این دسته از کالاها میتواند باعث رونق تولید در بنگاههای صنعتی شود که همین امر به رشد اشتغالزایی صنعتی نیز منجر شده است.
همچنین ارزیابیهای مرکز پژوهشهای مجلس، از شاخص امنیت سرمایهگذاری، نشان میدهد که در زمستان سال 1400 این شاخص در مناسبترین وضعیت خود نسبت به 17 فصل گذشته (از زمستان سال 96 تا زمستان سال 1400) برخوردار بوده و رکورد تازهای بر جا گذاشته است.
ارزیابیها نشاندهنده آن است که طی دوره زمانی مورد بررسی، نامناسبترین وضعیت فصل در تابستان 1399 و پاییز 1397 ثبت شده و مناسبترین و بهترین وضعیت مربوط به زمستان 1398 و زمستان 1400 بوده است. در این شاخص، کمیت 10 به معنای ناامنی مطلق سرمایهگذاری است.
- بیشتر بخوانید:
- تسهیلات اشتغال در دولت سیزدهم ۲ برابر شد
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.