چالشهای جدی و متعدد حقوق بشری در بلغارستان
خبرگزاری میزان – بحرانهای حقوق بشری در بلغارستان در حالی به سمت وخامت میروند که تاکنون اقدام یا فعالیت جدی از سوی دولت این کشور برای حل و فصل بحرانهای مذکور در نظر گرفته نشده است.
به گزارش « europa، catholicnewsagency، رویترز و دیده بان حقوق بشر»، حقوق بشر در بلغارستان در اشکال مختلف نقض میشود.
مهاجران و پناهجویان با خشونت در مرزها مواجه و به صورت غیرقانونی به عقب رانده میشوند؛ خشونت خانگی افزایش یافته است؛ روماها با تبعیض گسترده مواجه هستند؛ بدرفتاری سیستماتیک با ساکنان موسسات مراقبتهای اجتماعی مرتبا گزارش میشود؛ ...
خشونت خانگی
بحران خشونت خانگی در سالهای اخیر در بلغارستان رشد گسترده ای داشته و شیوع کرونا و اعمال قرنطینهها سبب شدند تا این بحران وارد مرحله فاجعه شود.
زنان و کودکان و قربانیان قاچاق انسان در بلغارستان به شکلی گسترده قربانی خشونت خانگی و جنسی میشوند.
تبعیض علیه روماها
روماها یا همان جامعه کولی پراکنده در کشورهای شرق اروپا از تبعیض گسترده در بلغارستان رنج میبرند؛ آنها همچنان با طرد اجتماعی و تبعیض گسترده در آموزش، بهداشت، مسکن و اشتغال مواجه هستند.
لفاظیهای سیاستمداران افراطی و هوادارانشان در بلغارستان همچنان به تخریب منازل روماها و آوارگی آنها منجر میشود؛ اخراج اجباری خانوادههای رومایی از خانهها و مزارعشان، از سوی گروههای حقوق بشری تحقیرآمیز و غیرانسانی توصیف میشود.
بررسیها نشان دهنده سهم نامتناسب کودکان رومایی در سیستم مراقبت از کودکان دولت بلغارستان است؛ این امر نگرانی جدی را درباره جداسازی کودکان رومایی از خانواده هایشان برانگیخته است.
سوءرفتار با ساکنان موسسات مراقبتهای اجتماعی
بدرفتاری فیزیکی مداوم و سیستماتیک با ساکنان موسسات مراقبتهای اجتماعی اعم از معلولان و سالمندان یکی از وجوه مهم نقض حقوق بشر در بلغارستان است.
کمیته پیشگیری از شکنجه شورای اروپا موارد متعددی از سیلی، مشت، لگد یا ضربات چوب، رها شدن در شرایط غیربهداشتی، ... را در این موسسات گزارش کرد.
محکومیت در دادگاه اروپایی حقوق بشر
دیوان اروپایی حقوق بشر در سال جاری میلادی، بلغارستان را در مورد نظارت، نگهداری و دسترسی مخفیانه به دادههای ارتباطی را به نقض کنوانسیون اروپایی حقوق بشر محکوم کرد.
دیوان اروپایی حقوق بشر به اتفاق آرا اعلام کرد که اقدامات بلغارستان، نقض ماده 8 (حق احترام به زندگی خصوصی و مکاتبات) کنوانسیون اروپایی حقوق بشر بوده است.
یک کمیسیون ویژه پارلمانی در ماه آگوست 2021 دریافت که سرویسهای ویژه بلغارستان مکالمات بیش از 900 نفر شامل سیاستمداران، روزنامهنگاران و فعالان را در سالهای 2020 و 2021 شنود کرده اند.
نقض حقوق پناهجویان و مهاجران
حقوق پناهجویان و مهاجران در بلغارستان به شکل مستمر، گسترده و سیستماتیک نقض میشود؛ نگهداری از پناهجویان در شرایط و اماکن بد، شلوغ، غیربهداشتی و فاقد امکانات اولیه، سوءرفتار پلیس و نیروهای مرزی با پناهجویان و مهاجران، فرستادن سگها برای حمله به مهاجران و پناهجویان، گرفتن لباس و مدارک هویتی پناهجویان و مهاجران، ... فقط گوشه ای از نقض حقوق پناهجویان و مهاجران در بلغارستان هستند.
جدیدترین گزارش در این باره، نشان دهنده همکاری «فرانتکس»، آژانس مرزی اتحادیه اروپا با مرزبانی بلغارستان در نقض حقوق پناهجویان و مهاجران است.
براساس گزارش مذکور، پناهجویان و مهاجران دستگیر شده در مرز بلغارستان روزها و هفتهها در قفسهای آهنین نگهداری میشوند.
رویه نقض حقوق بشری مهاجران و پناهجویان در مرز بلغارستان سبب شده تا دیوان اروپایی حقوق بشر این کشور را به نقض کنوانسیون اروپایی حقوق بشر محکوم کند.
یک افسر حقوق پناهندگان و مهاجران در دیده بان حقوق بشر گفت: مقامات بلغارستانی به طور وحشیانه مهاجران و پناهجویان را در مرز به عقب میرانند.
در جولای 2021، دیوان اروپایی حقوق بشر (ECtHR) به اتفاق آرا رای داد که دولت بلغارستان مواد 3 و 13 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر در مورد ممنوعیت شکنجه و رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز و حق جبران خسارت را نقض کرده است.
در فوریه 2022، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان درباره الگوی نگران کننده تهدیدها علیه پناهجویان و مهاجران در بلغارستان ابراز نگرانی کرد.
محکومیت اخیر در دیوان اروپایی حقوق بشر
دیوان اروپایی حقوق بشر در ماه دسامبر سال جاری بلغارستان را به دلیل اعمال تبعیض علیه مسیحیان کاتولیک محکوم کرد.
76 درصد جمعیت بلغارستان مسیحی هستند؛ دومین گروه بزرگ مذهبی این کشور مسلمانان هستند که 10 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند؛ کاتولیکهای بلغارستان تنها 0.8 درصد از جمعیت آن را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/