اقدام عملی قوه‌قضاییه در خصوص اجرای قانون هوای پاک/ اخذ توضیح سازمان بازرسی کل کشور از برخی وزرا و مسئولان سازمان‌های دولت گذشته/ کدام سازمان‌ها و نهادها در اجرای قانون هوای پاک عملکرد ضعیفی داشتند؟

11:46 - 30 آذر 1401
کد خبر: ۴۵۶۳۹۳۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
پس از ابلاغ دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر بررسی بحث آلودگی هوا، دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی کل کشور در خصوص این دستورات اقداماتی را انجام و جلساتی را با دستگاه‌های ذی ربط برگزار کرد.

خبرگزاری میزان –  در پی دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر بررسی بحث آلودگی هوا، دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی کل کشور ۸۰ جلسه با دستگاه‎های اجرایی ذی ربط از جمله سازمان‎های محیط زیست، برنامه و بودجه، ملی استاندارد، وزارتخانه‎ های کشور، نفت، نیرو، صمت، بهداشت و درمان، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، پلیس راهور برگزار کرد در این رابطه ۳۷ پیشنهاد جهت اصلاح امور و اجرایی شدن تکالیف مقرر در قانون هوای پاک اعلام شد.

17 تیرماه سال جاری ذبیح الله خداییان در نشست با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاونان این سازمان پیرامون اجرای «قانون هوای پاک» با تاکید بر اینکه بحث آلودگی هوا، خاک و آب با سلامت مردم در ارتباط است، گفت: موضوع آلودگی هوا به جان و سلامت مردم مربوط است و صرف نظر از اینکه هزینه‌های زیادی روی دست دولت می‌گذارد، خسارت‌هایی را که به انسان‌ها وارد می‌کند زیاد محسوس نیست و همین مسئله باعث شده هیچ کس به این موضوع ورود نکند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست ناظر مستقیم اجرای قانون هوای پاک است، اظهار کرد: در این قانون مشخص شده که کارکنان آموزش دیده سازمان محیط زیست ضابط محسوب می‌شوند. بدین معنی که کارکنانی را که محیط زیست برای نظارت بر اجرای این قانون تعیین می‌کند ضابط هستند و اختیار ضاطبین را دارند و نیازی نیست که از نیروی انتظامی به عنوان ضابط کمک بگیرد؛ یعنی خودشان می‌توانند جلب و بازجویی کنند و به دستگاه قضایی گزارش بدهند و مهمتر از همه ضمانت اجرا هم در این زمینه لحاظ شده است.

اعلام لیست دستگاه‌‎های سهل انگار در اجرای قانون هوای پاک به روسای قوه قضاییه و مجریه

خداییان دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی کشور را مامور کرد تا با همکاری معاونت تولیدی این سازمان و سازمان حفاظت محیط زیست ظرف مدت ۲ هفته انجام وظایف دستگاه ها را در راستای قانون هوای پاک بررسی و نتیجه را اعلام کنند تا اگر مجموعه‌ای به وظیفه خود عمل نکرده به دستگاه قضایی معرفی شود.

وی تاکید کرد: لیست دستگاه‌های سهل انگار در اجرای قانون هوای پاک به رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه اعلام خواهد شد و اگر دستگاهی هم به وظیفه خود عمل کرده، قدردانی خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه باید مشخص شود که چرا سازمان برنامه و بودجه برای اجرای قانون هوای پاک ردیف اعتبار تعیین نکرده و در صورت تخصیص کجا هزینه شده، افزود: اگر در این بررسی ها حتی مشخص شد که مسئولان پیشین به وظایف خود عمل نکرده اند موضوع را گزارش دهید، در صورت نیاز پیشنهادات اصلاحی به دستگاه ها اعلام  شود و مدت زمان مشخص برای انجام این راهکارها تعیین و اگر پس از پایان این مدت دستگاهی به وظیفه خود عمل نکرد بر اساس قانون برخورد شود.

احضار برخی از معاونان سازمان‌های ذی ربط در پرونده هوای پاک به مرجع قضایی

برهمین اساس و در راستای پیگیری گزارشات کمیسیون اصل نود و سازمان بازرسی کل کشور پیرامون پرونده‌های هوای پاک، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد، معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندارد و معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست به مرجع قضایی احضار شده‌اند.

بیشتربخوانید

رئیس سازمان بازرسی به دفتر بازرسی امور ویژه برای راستی آزمایی انجام تکالیف دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک ماموریت داد

بر اساس گزارش این سازمان در زمینه ارتقاء کیفیت سوخت مصرفی وسایل نقلیه موتوری عملکرد وزارت نفت، سازمان محفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد و همچنین در خصوص ارتقاء سامانه‌های احتراقی خانگی، تجاری، صنعتی، عمومی و دولتی عملکرد سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت ملی گاز ایران ضعیف بوده است.

اخذ توضیح از برخی وزرا و روسای سابق سازمان‌های دولت گذشته

در زمینه اسقاط وسایل نقلیه موتوری فرسوده عملکرد پلیس راهور، ستاد سوخت، سازمان محیط زیست، بیمه مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد و در رابطه با کنترل آلایندگی خودروهای در حال تردد از طریق معاینه فنی عملکرد وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، پلیس راهور و سازمان حفاظت محیط زیست ضعیف بوده است.

در زمینه توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی عملکرد وزارت کشور، شهرداری‌ها، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی و در خصوص تجهیز نیروگاه‌ها با مصرف سوخت مازوت به تجهیزات کاهش نشر آلاینده‌های هوا عملکرد وزارت نیرو ضعیف بوده است؛ همچنین در حوزه تأمین 30 درصد از افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر عملکرد وزارت نیرو ضعیف بوده است.

بنابراین گزارش، دفتر بازرسی ویژه سازمان بازرسی کل کشور، اکنون در مرحله اخذ توضیح از وزیر سابق نفت، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه، رئیس سابق سازمان استاندارد، رئیس سابق سازمان محیط زیست، وزیر سابق کشور و وزیر سابق نیرو است.

در خصوص مسئولان فعلی نیز باتوجه به تأکیدات ریاست جمهور مبنی بر اقدام لازم در جهت اجرای قانون هوای پاک و باتوجه به اینکه بیش از یکسال است که از مسئولیت‌ها می‌گذرد، چنانچه به وظایف خود عمل نکنند نسبت به تشکیل پرونده کیفری برای آن‌ها اقدام خواهد شد.

شیما جعفرزاده 

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *