ظریف: وقتمان را برای مذاکره با آمریکا تلف نمیکنیم + فیلم
به گزارش گروه چند رسانهای ، محمد جواد ظریف در پاسخ به پرسش فرید زکریا مجری این برنامه درباره درخواست ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل متحد از کشورهای جهان برای منزوی کردن و تحریم ایران به تشریح مواضع جمهوریاسلامی درباره موضوعات منطقهای و بینالمللی پرداخت و گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با حمله به ایران، کشورش را در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد منزوی کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران از شبه نظامیان تحت نفوذش در عراق برای تهدید نیروهای آمریکایی استفاده کرده است، گفت: خیر، فکر میکنم که آمریکا باید سیاست تهدید را کنار بگذارد. این سیاست جواب نمیدهد.
ظریف افزود: دو هفته پیش کنسولگری ایران در بصره به آتش کشیده شد و سریعا به جای دیگر نقل مکان کرد. پس اگر ما در کنسولگری خودمان با چنین مشکلی روبرو شده ایم، (معنایش این است) که نمیتوانیم مردم بصره را کنترل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایران در عراق نفوذ دارد، ادامه داد:، اما این بدین معنا نیست که ما مردم عراق را کنترل میکنیم، همانطور که ایالات متحده نیز مردم را در کشورهایی که روابط خوبی با آنها دارد، نمیتواند کنترل کند.
ظریف تصریح کرد که افراد ایران ستیزی مثل مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید باید به جای تهدیدهای بی ربط علیه ایران که همیشه بی نتیجه بوده است، به سیاست خودشان نگاه کنند.
وزیر امور خارجه درباره متهم دانستن آمریکا از سوی ایران در جریان حمله تروریستی در اهواز، اظهار داشت: یک حمله تروریستی روی داده و شورای امنیت سازمان ملل آن را محکوم کرده است. این حمله از سوی کسانی انجام شده که از پایتختهای اروپایی و در تلویزیون متعلق به عربستان سعودی صحبت کرده و مسئولیت آن را به عهده گرفته اند. اینها واقعیت است.
وی تصریح کرد: ایالات متحده با همکاری با گروههایی که امنیت مردم ایران را تضعیف میکنند به دنبال بی ثبات کردن حکومت ایران است. از جمله گروههایی که سابقه همکاری با صدام حسین برای حمله به ایران دارند.
ظریف با بیان اینکه بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ سخنران حقوق بگیر و پای ثابت در نشستهای منافقین است و رودی جولیانی وکیل ترامپ نیز امسال در همایش آنان شرکت کرد، اضافه کرد: لذا ما از این فعالیتها نتیجه میگیریم این دولت (ترامپ) به صورت غیرعادی رفتار میکند، با تروریستهایی گفتگو میکند که تا ۲۰۱۲ در فهرست تروریسم شناسایی شده از سوی آمریکا بوده اند و آنان به ایجاد تهدید علیه شهروندان ایرانی ادامه میدهند.
ظریف همچنین گفت: دوستان و متحدان آنان در مرزها در حال انجام عملیات هستند. نه تنها منافقین بلکه گروههایی که از سوی عربستان سعودی حمایت میشوند. در واقع متاسفانه میبینیم که عربستان سعودی پرداخت حقوق بیشتر به این گروهها را مشروط به انجام عملیات کرده است.
وی با اشاره به تهدید محمد بن سلمان ولیعهد عربستان که حدود یک سال و نیم پیش به صورت علنی گفت که جنگ را به خاک ایران خواهند کشاند، تصریح کرد: ما نیروی دفاعی مستحکم و نیروی اطلاعاتی قدرتمند داریم و میتوانیم بیشتر این تلاشها را بی ثمر کنیم، اما این بدین معنا نیست که آنها این عملیاتها را انجام نمیدهند.
ظریف درباره دیدار خود با جان کری وزیر خارجه دولت اوباما که ترامپ آن را غیرقانونی دانسته بود، تاکید کرد: من مجبور نیستم که از قوانین آمریکا پیروی کنم. اما اینکه کری با من ملاقات کند، فکر میکنم که برای او مشکلی ندارد. من با سناتورها و وزیران خارجه پیشین و مشاوران امنیت ملی پیشین و بسیاری از جمهوریخواهان دیدار کرده ام.
وزیر خارجه ایران درباره ماهیت این دیدارها گفت که کری تلاش کرده تا وی را متقاعد کند که ایران با وجود خروج ترامپ از برجام، پایبندی خود به این توافق حفظ کند.
ظریف همچنین درباره احتمال ملاقات میان حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، گفت: از نظر ما ملاقات کردن تنها یک عکس نیست، دیدار باید واقعی باشد. در حال حاضر هم یک عکس از یک توافق دو صفحهای داریم. این چیزی نیست که به دنبال آن هستیم. در حال حاضر یک توافق ۱۵۰ صفحهای داریم که آن را با دقت در طول ماهها مذاکره کردیم و این تنها با یک دولت دیگر از آمریکا نبود، بلکه ۶ کشور دیگر به علاوه اتحادیه اروپا بودند.
وی افزود: اگر آمریکا و ترامپ گمان میکنند میتوان امضا کرد و سریعا خارج شد، چرا باید وقت خود را تلف کنیم. چرا باید وقت خودمان را برای مذاکره دوباره تلف کنیم. همیشه از گفتگو استقبال میکنیم. نشان داده ایم که به آنچه امضا میکنیم پایبند میمانیم، اما موضوع این است که باید به طرف دیگر اعتماد داشته باشیم که به قول خودشان پایبند میمانند و متاسفانه این دولت قابل اعتماد نیست.
ظریف برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده و در حال دیدار و رایزنی با مقامات کشورهای خارجی شرکت کننده در این مجمع است.