مجازات تهمت رابطه نامشروع
خبرگزاری میزان - روابط مشروع میان زنان و مردان اساس روابط اجتماعی جامعه را تشکیل میدهد و در قانون اعمال منافی عفت و منافی اخلاق همچون روابط نامشروع، زنا، لواط و غیره ممنوع شده و برای آنها مجازاتهایی نیز در نظر گرفته شده است.
اصل بر آن است که این جرایم ناموسی به نحو علنی در جامعه مورد انتشار قرار نگیرند تا قبح این اعمال شکسته نشود.
از همین رو به دلیل لزوم حفظ آبرو و شأن افراد و حفظ اخلاقیات در جامعه، کسانی که به دیگران تهمت ناموسی در خصوص برقراری رابطه نامشروع یا زنا میزنند و نمیتوانند این مطلب را در دادگاه اثبات نمایند، قابل مجازات خواهند بود.
جرم تهمت رابطه نامشروع
رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم شناخته شده است و در تعریف آن گفته شده که هر گاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل بوسیدن یا هم آغوشی شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه کننده تعزیر میشود.
همانگونه که ملاحظه میشود، رابطه نامشروع با زنا تفاوت دارد و بر اساس قانون مجازات اسلامی زنا عبارت است از جماع یا رابطه جنسی میان مرد و زنی که رابطه زوجیت بین آنها نبوده است. گفتنی است که جماع با رابطه جنسی با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل (جلو) یا دبر (پشت) زن محقق میشود.
با این وجود مجازات کردن هر جرمی از جمله جرم رابطه نامشروع و جرم زنا در صورتی امکان پذیر است که آن جرم ناموسی در دادگاه به اثبات رسیده باشد. به عنوان مثال رابطه نامشروع و زنا را میتوان با اقرار خود فرد، شهادت شهود یا به استناد علم قاضی به اثبات رساند.
به همین دلیل تهمت ناموسی زدن به دیگران به دلیل رابطه نامشروع و زنا امری قبیح و خلاف قانون و نوعی جرم است و در قانون برای تهمت ناموسی رابطه نامشروع و یا زنا به دیگران مجازات هم در نظر گرفته شده است. به همین دلیل افراد نمیتوانند به دیگران تهمت ناموسی در خصوص رابطه نامشروع و زنا وارد کنند؛ در حالیکه نمیتوانند وجود رابطه نامشروع و یا زنا را در مرجع صالح اثبات نمایند.
مجازات تهمت رابطه نامشروع چیست؟
بر اساس قانون مجازات اسلامی مجازات تهمت زنا به دیگران، حد قذف میباشد. قذف به این معناست که شخصی نسبت زنا یا لواط به دیگری داده باشد و به دیگری بگوید تو با فلان زن زنا و یا با فلان مرد لواط کردهای و نتواند اقدام به اثبات زنا نماید. مجازات تهمت زنا به دیگران یا همان تهمت ناموسی، حد قذف یعنی هشتاد ضربه شلاق میباشد.
البته قذف یا تهمت زنا به دیگران باید روشن و بدون ابهام باشد و قاذف یا شخص توهین کننده از معنای لفظی که به کار برده است اطلاع داشته باشد و واقعا قصد انتساب تهمت زنا به دیگران را داشته باشد؛ هر چند شخصی که به او تهمت زنا زده شده است از معنای تهمت ناموسی اطلاع نداشته باشد. به عنوان مثال زمانی که شخصی بگوید مادر تو زنا کرده است، اینجا مادر مقذوف محسوب میشود؛ هر چند شخصی که به مادر او تهمت ناموسی زده شده است نیز میتواند به خاطر جرم توهین، شکایت کند.
گفتنی است که اگر قرینهای وجود داشته باشد که مشخص شود منظور شخص، قذف یا تهمت رابطه زنا نبوده است، مجازات تهمت رابطه زنا یعنی قذف اثبات نمیشود. همچنین شخصی که قذف شده و به او تهمت ناموسی زنا وارد شده است باید در هنگام قذف بالغ و عاقل و مسلمان بوده و در عمل تظاهر به زنا یا لواط نکرده باشد. علاوه بر این اگر جرم زنا از طریق شهادت شهود یا علم قاضی ثابت شود، مجازات تهمت ناموسی زنا یعنی هشتاد ضربه شلاق قابل اعمال نیست؛ چون تهمت صحت دارد.
از سوی دیگر گاهی تهمت به انجام زنا نبوده و مجازات حد قذف را در پی ندارد؛ بلکه شخصی صرفا به دیگران تهمت رابطه نامشروع وارد نموده است و اتهام به برقراری رابطه نامشروع کمتر از زنا یعنی بوسیدن، هم آغوشی یا غیره مطرح شده است. مجازات تهمت رابطه نامشروع در اینجا مجازات قذف نمیباشد؛ بلکه مجازات تهمت رابطه نامشروع همان مجازات تهمت و افترا است که در قانون مجازات اسلامی مشخص شده است.
تهمت و افترا به این معناست که شخصی صراحتا ارتکاب جرمی را به دیگران نسبت داده باشد ولی نتواند آن را اثبات نماید؛ مثل تهمت ناموسی برای جرم رابطه نامشروع که شخص نمیتواند آن را اثبات نماید. مجازات تهمت و افترای جرم رابطه نامشروع عبارت است از حبس از یک ماه تا یک سال، یا تا ۷۴ ضربه شلاق.
انتهای پیام/