غایبان خدمت وظیفه هیچ گونه تسهیلات بانکی دریافت نمیکنند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه سردار کریمی جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی اظهار داشت: تا پایان امسال قانونگذار طبق ماده ۱۰ محرومیتها را به صورت الکترونیک قرار داده است به صورتی که با بانکها ارتباط برقرار کردیم تا افرادی که غایب هستند نتوانند از خدمات بانکی بهرهمند شوند.
وی همچنین در ادامه با اشاره به این نکته غایبان خدمت سربازی در هیچ کدام از مراکز دولتی استخدام نمیشوند، افزود: در خصوص اصناف نیز اگر یک واحد صنفی اقدام به استخدام این افراد کرده باشدوسازمان اماکن این موارد را گزارش کند برای اول واحد صنفی به پرداخت پنج میلیون و دویست هزارتومان و برای بار دوم به پرداخت جریمه سه نفر یعنی پانزده میلیون و ششصد هزار تومان محکوم خواهد شد.
این مقام ارشد نظام وظیفه عمومی ناجا در خصوص مشمولانی که در خارج از کشور حضور دارند اعلام کرد: مصوبهای وجود دارد که تا سال ۱۴۰۰ مشمولان غایبی که غیبتشان به ۸ سال نرسیده است در یک پروسه سه ماهه یعنی در دو نوبت بتوانند به کشور وارد و خارج شوند.
سردار کریمی تشریح کرد: اگر این مشمولان مقیم خارج به ۸ سال غیبت برسند، در لحظه ورود به کشور باید پول جریمه را پرداخت کرده و وارد شوند؛ اگر در لحظه خروج ۸ سال غیبتشان تکمیل شود نمیتوانند خارج شوند مگر اینکه جریمه را پرداخت کنند.
وی در پاسخ به پرسش فارس در این خصوص که تکلیف دانشجویان خارج از کشور با توجه به اتمام طرح جریمه غیبت سربازی تا پایان سال، چه میشود، گفت:، چون مصوبه مورد نظر تا سال ۱۴۰۰ را شامل میشود در حال بررسی هستیم که در خصوص مشمولان مقیم خارج از کشور چه کنیم.
جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا ادامه داد:ضمانت خروج از کشور در کوتاهمدت ۱۵ میلیون تومان است که این مبلغ در درازمدت و برای تحصیل به ۲۰ میلیون تومان میرسد.
این مقام ارشد نظاموظیفه در خصوص غیبتهای کوتاه مدت مشمولان اعلام کرد: قانونگذار برای همه افراد زمانی را تعیین کرده که میتوانند حداقل در یک کنکور شرکت کنند؛ اگر فرد تاریخ اعزامش برسد و به مدت ۵ تا ۱۰ روز یا نهایت یک ماه به دنبال کارهای اداری رفته و دچار غیبت شود، میتواند به پلیس + ۱۰ مراجعه کرده و با درخواست توجیه غیبت و ارائه مدارک، غیبت خود را رفع اثر کند، اما اگر فرد مدت طولانی غیبت کند و مدارک مستندی ارائه ندهد، غیبتش رفع نمیشود.
وی ادامه داد: اگر فردی باید سال ۹۹ به خدمت سربازی میرفته و غیبت کرده و امسال دکترا هم قبول شده باشد اجازه تحصیل ندارد و باید به خدمت سربازی برود چرا که قانونگذار به طور مساوی برای همه افراد فرصت شرکت در کنکور را قائل شده است.
سردار کریمی در خصوص برخی استثنائات غیبت سربازی گفت: اگر فردی تاریخ اعزامش فرا رسید و خدایی ناکرده پدرش فوت کرد یا اینکه پدرش دچار بیماری شد یا اصلاً مراسم ازدواجش همزمان شد میتواند در خصوص غیبت خود اقدام کرده و با توجه به موارد قانونی آنها را رفع کند.
جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا در خصوص طرح ایثارگری اعلام کرد: بنابر قانون هر کسی که والدینش ۳۰ ماه جبهه یا ۲۴ ماه آزادگی یا ۲۵ درصد جانبازی داشته باشد، از انجام خدمت سربازی معاف است؛ سال گذشته کسانی که والدینشان ۲۸ و ۲۹ ماه ایثارگری داشتند نیز در صف معافیت قرار گرفتند که این مسئله تا سقف ۲۰ هزار نفر، امسال نیز اجرایی میشود که تا این لحظه ۸ ـ. ۷ هزار نفر در این طرح معاف شدهاند.
وی به روند ثبتنامی سال گذشته از ایثارگران کشور اشاره و اعلام کرد: بعد از ثبتنام به اختلاف آماری شدید رسیدهایم که در ادامه با مذاکراتی که با مجلس انجام شد، مقرر شد که ازای هر درصد جانبازی یا یک ماه آزادگی یا یک ماه جبهه به فرزندان ایثارگران ۱۲ روز کسر خدمت تعلق گیرد؛ بر همین اساس فرزندان این ایثارگران با این شرط که در حال خدمت سربازی باشند میتوانند به یگان خدمتی والدینشان مراجعه کرده و بعد از پر کردن فرم مربوطه و ثبت در سامانه نسبت به دریافت کسری مورد نظر اقدام کنند.
سردار کریمی در پاسخ به سوالی در خصوص تقسیم سنوات ایثارگری بین چند فرزند گفت: یک پدر نمیتواند سنوات خود را بین چند فرزند تقسیم کند، اما چون این قانون کسری ۱۲ روزه با تأخیر اجرا شد، در برخی موارد شاهد هستیم که فرزند ایثارگر به پایان خدمت خود نزدیک شده و از ایثارگری پدرش بهره نمیبرد؛ در این صورت هر چقدر از ایثارگری که برای فرزند اول لحاظ نشده برای فرزند بعدی مورد استفاده قرار میگیرد که این هم یک استثنا است.
وی به الکترونیکی شدن سامانههای نظام وظیفه پرداخت و خاطرنشان کرد: با وزارت بهداشت در خصوص ارسال پرونده پزشکی افراد به صورت الکترونیکی همکاریهایی صورت گرفته است؛ با الکترونیکی شدن اقدامات مانع از امکان جعل در حوزه کارت پایان خدمت یا بسیاری از اقدامات مرتبط شدهایم.