رئیس کل دادگستری خوزستان: استفاده نظامند از پابند الکترونیکی موجب اصلاح مجرمین و کاهش جمعیت زندانها می شود
خبرگزاری میزان-علی دهقانی در نشست هماندیشی قضات دادگستری و مدیران و مسئولان اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان، اظهار کرد: استفاده از فناوری، نظارت قضایی، رافت اسلامی، نظارت بر رفتار محکوم و اصلاح وی از مزایای استفاده از نظام نیمه آزادی است.
وی ادامه داد: این تدبیر برای محکومان به حبسی است که شرایط حضور در بیرون از زندان و کنترل از طریق تجهیزات الکترونیکی را دارند و وجود آنان برای جامعه خطری ایجاد نمیکند. با بهرهمندی این محکومان از نظام نیمه آزادی، علاوه بر اینکه خللی به اشتغال و زندگی خانوادگی آنان وارد نمیشود، کاهش نظاممند جمعیت کیفری زندانها نیز صورت میگیرد.
دهقانی گفت: این نهاد نوپاست و تدابیر خوبی در آن پیشبینی شده است که ترویج آن نیاز به برگزاری دورههای آموزشی و هماندیشی برای قضات و نیز تبیین در جامعه دارد و به منزله حضور بی قید و بند محکوم علیه در بیرون از زندان نیست؛ بلکه رفت و آمد او در محیط بیرون تحت کنترل و نظارت است.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه فضای تردد با پابند الکترونیکی محدود و قابل تنظیم است، میتوان برای برخی از متهمان تحت قرار و محکومان متقاضی مرخصی نیز از این ظرفیت استفاده کرد.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس به جای زندان، به این معنا نیست که فرد مرتکب جرم، مجازات نمیشود بلکه تصمیمات قضایی باتوجه به نوع جرم و شخصیت و سابقه متهم، تبعات حضور محکوم به حبس در جامعه و سایر موارد گرفته میشود و صرفا" محکومین واجد شرایط می توانند مشمول این ارفاق قرار گیرند.
دهقانی از قضات حاضر در این نشست خواست تا باتوجه به فراهم شدن شرایط برگزاری دادرسی الکترونیکی از این ظرفیت استفاده و از اعزام فیزیکی زندانی به دادسرا و دادگاه جز در موارد ضروری خودداری کنند.
در پایان این نشست که با حضور اکبرپور مدیرکل دفتر نظارت الکترونیک و نظام نیمه آزادی سازمان زندانهای کشور برگزار شد، از جمعی از قضاتی که در استفاده از نظام نیمه آزادی پیش قدم بودند، تقدیر شد.
انتهای پیام/