در حذف زهرا نعمتی از بازیهای آسیایی جاکارتا کوچکترین تقصیری نداشتم/ هیچ سابقه مدیریتی از شعبانیبهار در فدراسیونهای دیگر وجود ندارد
مریم دباغ در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی ، با اشاره به اینکه سالها در ورزش ایران حضور دارد، اظهار داشت: من کارشناس و کارمند رسمی وزارت ورزش و جوانان هستم و حدود ۲۲ سال در حوزه مدیریت بانوان فدراسیونها به عنوان نایب رئیس بانوان در هفت فدراسیون مشغول به فعالیت بودم.
وی افزود: بعد از چندین سال فعالیت مبتنی بر تجربه عملی و دانش علمی، تسلط لازم بر کار را مثل هر کارشناس با تجربه دیگر در حوزه ورزش دارا هستم. حدود ٣ سال هم در فدراسیون تیراندازی با کمان بودم و درالمپیک ریو وبازیهای آسیایی جاکارتا در کنار تیم حضور داشتم.
نایب رئیس اسبق فدراسیون تیراندازی با کمان در خصوص اتفاقات حاشیهای که در جاکارتا رخ داد، تصریح کرد: در این دوره از بازیهای آسیایی بر اساس نظام جاری در فدراسیون، مربی تیم ملی مسئولیت اصلی هدایت و تنظیم برنامه زمانبندی مسابقه و حتی بر اساس آن اجازه تایم استراحت را عهدهدار بود که این امر در کلیه رویدادهای قبلی بدین منوال انجام میشد و بعد از مربی نیز مدیر فنی تیمهای ملی که در کلیه اعزامها درکنار تیم بود عهده دار وظایف اعم از امور اجرایی و فنی است. در مورد اتفاقی که برای زهرا نعمتی افتاد مربی مسئولیت کلیه امور فنی را برعهده داشت. البته ورزشکار هم در چنین سطح حرفه ایی باید نیمنگاهی به زمان مسابقه خود داشته باشد.
دباغ درباره اینکه آیا خودش را در حذف زهرا نعمتی مقصر میداند یا خیر، گفت: خیر من مقصر نیستم و در حوزه مسئولیتم کوچکترین کوتاهی و اهمالی انجام ندادم. در محل بازیها مربی تیم اعلام کرد که مسابقه بعدی زهرا نعمتی ساعت ١٣:٣٠ انجام میشود و او باید راس ساعت ١٣ در کنار زمین باشد و در حال حاضر میتواند استراحت کند و مدیرفنی تیمهای ملی بر همین اساس برنامه و زمان استراحت ورزشکار را اعلام کرد.
وی در خصوص اینکه گفته میشد مربی کرهای تیم ملی (پارک) اجازه دخالت به کسی را نمیدهد، اظهار داشت: پارک مربی تیم ملی فردی بسیار منضبط است همه امور را شخصا کنترل و نظارت میکرد و در طی۳ سال حضور در ایران هرگز چنین اشتباه محرزی در امورفنی از او دیده نشده است.
نایب رئیس اسبق درباره اینکه آیا عمدی دراین کار وجود داشت تصریح کرد: خیر. به هیچ وجه عمدی در این کار نبوده است و نعمتی ازاین اتفاق بسیار ناراحت و عصبانی بود.
دباغ در مورد برکناری خودش از نایبرئیسی بانوان فدراسیون تیراندازی با کمان گفت: قطعا هر مدیری پس از تصدی مسئولیت این حق را دارد که تغییراتی در حوزه مدیریت خود داشته باشد و این یک موضوع طبیعی است.
وی در مورد ازدواج دو تیرانداز ایران در بازیهای آسیایی یادآور شد: این اتفاق نیاز به اندکی درایت و تامل داشت تا از این حواشی جلوگیری شود. این دو کماندار تصمیم داشتند تا در یک مسابقه رسمی خبر ازدواج خود را اعلام کنند که منجر به این حواشی شد.
نایب رئیس اسبق در خصوص صحبتهای شعبانیبهار مبنی بر اینکه نباید در تیراندازی با کمان کسب مدال در اولویت باشد، گفت: این موضوع در مورد فدراسیونهایی که گستردگی حوزه فعالیت آنها معطوف به توسعه ورزش همگانی میباشد مصداق دارد. در فدراسیونی که المپیکی است کلیه برنامهریزیها و سیاستها علاوه بر توسعه عمومی در جامعه، در راستای مدال آوری و قهرمانی و کسب موفقیتهای بین المللی است.
دباغ در خصوص این که آیا شعبانیبهار می تواند در فدراسیون تیراندازی با کمان موفق باشد یا خیر، گفت: هیچ سابقه مدیریتی از شعبانیبهار در فدراسیونهای دیگر وجود ندارد و باید زمان بگذرد تا عملکرد وی مشخص شود. شعبانی بهار مدیر ستادی بوده، اما این فدراسیون المپیکی است. من پیشبینی از عملکرد شعبانی بهار ندارم.
وی افزود: فدراسیون تیراندازی با کمان سابقه فعالیت زیادی ندارد، اما پیشرفت خیلی زیادی داشته است، مدیران قبلی زحمت زیادی کشیدهاند و این امانتی است که به شعبانیبهار رسیده و امیدوارم که رئیس جدید امانتدار خوبی باشد و قدمهای مثبتی بردارد.
دباغ در مورد اینکه مقصر اتفاقات بازیهای آسیایی به او نسبت داده شده است، خاطرنشان کرد: بعد از اتفاق بسیار تلخی که در جاکارتا افتاد من بنا به مصالح مدیریتی و صرفا به دلیل حفظ آرامش روانی و ذهنی ورزشکاران سکوت کردم. معتقدم افراد در جایگاهها و حوزههای فعالیت، باید مسئولیت اقدام و اشتباهات انجام شده خود را بر عهده بگیرند و این یکی از اصول اساسی است که من همیشه از آن پیروی کرده ام و از اینکه این اتفاقات به من نسبت داده شده ناراحت نیستم. قطعا صاحبنظران و همچنین علاقهمندان با دانش و بینش فنی و کارشناسی در این خصوص قضاوت خواهند کرد.