هزینه تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر چقدر تمام میشود؟
با شروع ایام محرم متولیان هئیتها و تکایا در تلاش برای تهیه نذری برای عزاداران حسینی هستند که تهیه اقلام برای غذای نذری بسته به نوع غذا، اقلام سهمیه هیات و یا بانی مجالس عزای حسینی متفاوت است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با شروع ایام محرم، عزاداران در تکایا و هیئتهای ادام به پخت نذری برای عزاداران حسینی میکنند که هزینه درست کردن این نذریها بسته به نوع غذا و اقلامی که در آن استفاده میشود از جمله برنج، گوشت، حبوبات، روغن و ... متفاوت است.
تهیه اقلام پخت نذری یا از سوی بانی تهیه میشود و یا هیات با توجه به سهمیهای که دولت در اختیار آنها قرار میدهد اقدام به پخت نذری برای عزاداران حسینی میکنند.
با این وجود برای پخت نذری برای ۱۰۰ نفر باید هزینه های، چون آشپز، دیگ، اجاق گاز، مواد غذایی را در نظر گرفت و عمده غذایی که در هئیتها پخته میشود شامل قیمه، قرمه سبزی، عدس پلو و ... را شامل میشود.
حال با در نظر گرفتن پخت قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر باید حدود ۳ کیلو لپه استفاده کرده که هر کیلو از این کالا ۸۵۰۰ تومان که در مجموع باید ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان هزینه کرد.
در ادامه پخت باید هزینه دو عدد دیگ، اجاق گاز، کپسول، آبکش و سایر ملزومات پخت غذا را نیز در نظر گرفت که تهیه آنها حدود ۴۵۰ هزار تومان آب میخورد.
همچنین برای ۱۰۰ نفر حدود ۲۰ کیلو برنج لازم است که هر کیلو برنج ایرانی ۱۴ هزار تومان و برنج هندی ۸ هزار تومان است که جمعا برای خرید برنج باید از ۱۶۰ هزار تا ۲۸۰ هزار تومان هزینه کرد.
در این تهیه گوشت برای پخت قیمه نذری از اهمیت ویژهای برخوردار است که برای تهیه این کالا با توجه به تعداد ۱۰۰ نفر باید ۸ کیلو گوشت تهیه کرد که اگر از سهمیه هئیتها تهیه شود هر کیلو ۲۹ هزار تومان و اگر به صورت آزاد تهیه شود کیلویی ۵۸ برای گوشت گوسفندی و ۶۵ هزار تومان برای گوشت گوساله آب میخورد که در مجموع از ۲۳۲ تا ۵۲۰ هزار تومان باید هزینه کرد.
در این میان برای پخت نذری باید هزینه خرید انواع ادویه جات را در نظر گرفت که حدود ۵۰ هزار تومان است.
همچنین در کنار اقلام ضروری برای پخت نذری باید به تهیه موارد دیگری، چون سیب زمینی، پیاز، روغن نیز توجه کرد که هزینه تیه این اقلام به صورت سر انگشتب با احتساب دو حلب روغن، ۶ کیلو سیب زمینی، ۶ کیلو پیاز حدود ۱۵۰ هزار تومان است.
البته برخی از هیئتها برای خوش رنگتر شدن غذای خود از زعفران استفاده میکنند که حداقل دو بسته مثقال زعفران برای غذای ۱۰۰ نفر نیاز است که هزینه آن حدود ۱۰۰ هزار تومان میشود.
در این میان بعد آماده و طبخ شدن غذای نذری باید به سراغ تهیه ظروف یکبار مصرف برویم که هزنیه خرید ۱۰۰ ظرف برنج، ظرف خورشت، قاشق حدود ۷۰ هزار تومان تمام میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *