پاشازاده: آمریکاییها دنبال جنگ روانی هستند/ با این کارها انگیزه ایران را بیشتر میکنند
خبرگزاری میزان _ مشرق نوشت: مهدی پاشازاده، مدافع تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی ۱۹۹۸ در گفتگویی در آستانه بازی تیم ملی مقابل آمریکا در سالروز تاریخی دیدار ایران و استرالیا در ملبورن که هشتم آذر برگزار شد اظهاراتی را مطرح کرد.
چه اتفاقی افتاد که ایران به این خوبی مقابل ولز به میدان رفت؟
ما نشان دادیم که اگر روی تیممان فشار نباشد تا چه اندازه متفاوت خواهیم بود. متاسفانه همانطور که گفته بودم در روزهای قبل از ورود ایران به جام جهانی حاشیه های زیادی برای تیم ملی ایجاد شد. حاشیه هایی که خوب نبود و مشکلاتی که باعث شد خیلی ها رو در روی یکدیگر قرار بگیرند. این خوب نیست و حال فوتبال ما را بد میکند.
به نظر شما حالا این شرایط برطرف شده است؟
قطعاً برطرف شد که تیم ملی یک بازی متفاوت را به نمایش گذاشت که هیچ شباهتی به بازی اولمان نداشت. نمیدانم این چه حکایتی است که همیشه ما ایرانی ها دنبال کارهای سخت هستیم.
منظورتان از کار سخت چیست؟
ما مثل یک خانواده می مانیم که با اینکه در داخل مان مشکلات اوج میگیرد اما در مرحله اولیه به فکر برطرف کردن آنها نمی افتیم اما به محض اینکه یک اتفاق از بیرون برای مان رخ می دهد همه مشکلات را کنار می گذاریم، اختلاف نظرها را فراموش می کنیم و می جنگیم برای از بین بردن آنچه آرامش کل خانواده را به خطر انداخته است. حالا هم در این مدت مشکلاتی باعث شد اتفاقات عجیب و غریب رخ بدهد که همه آنها باعث شد ما مقابل انگلیس نتوانیم فوتبال همیشگی مان را ارائه بدهیم اما حالا مطمئنم در روزهای سخت دوباره همان ایران همیشه می شویم همانطور که مقابل ولز به دنیا نشان دادیم فوتبال واقعی ایران چیست.
بازی با آمریکا را چطور پیش بینی می کنید؟
به نظرم این مسابقه بسیار سنگین خواهد بود. ما به هیچ عنوان حق اشتباه نداریم. قطعاً این حریف نسبت به تیم ولز بهتر است. اگر یک اشتباه کنیم ممکن است دیگر فرصتی برای جبران برایمان وجود نداشته باشد.
نقش سرمربی تیم ملی در احیا شدن تیم پس از شکست بد به انگلیس چقدر بود؟
به نظرم نقش کی روش خیلی زیاد بود. او در بازی اول مقابل انگلیس با ترکیب اشتباه تیم را ارنج کرد و در بازی دوم متوجه شد و آن را اصلاح کرد. دیدیم که مدل بازی تیم ایران تا چه اندازه تغییر پیدا کرد.
شما در زمان فوتبالتان به عنوان صخره تیم ملی مشهور بودید. در این دو مسابقه مجید حسینی را چطور ارزیابی کردید؟
او در بازی دوم خیلی پخته عمل کرد. وقتی او را با بازی قبلش مقایسه می کنم می بینم که آمده بود خیلی مسائل را اثبات کند. روزی که بازی را نگاه می کردم با چند تن از دوستان فوتبالی ام به یاد بازی با یوگسلاوی افتادم. من هم در آن بازی به هیچ عنوان زیر توپ نمی زدم و با گرفتن توپ، آن را به مدافعان و یا هافبک ها مثل خداداد عزیزی می رساندم. مجید حسینی هم مثل بقیه مدافعان ما در بازی با انگلیس زیر توپ می زد اما در دیدار با ولز هرگز این کار را نکرد.
بازیکن شاخص دیگری را هم در دیدار با ولز دیدید؟
همه عالی بودند. حسینی هم در جایگاه خودش خیلی خوب عمل کرد. دروازه بان، بخش مهمی از یک تیم است. او در اواخر بازی توپی که زیر طاق بیرون کشید که تیم مان را در جام جهانی نگه داشت.
گل های تیم ملی به ولز تا چه اندازه برای شما غافلگیر کننده بود؟
قبل از آن هم باید گل می زدیم اما متاسفانه گاهی قانون فوتبال نمی گذارد شما به خواسته تان برسید. این رسم فوتبال است. آنچنان که ناگهان روزبه چشمی با یک شوت غافلگیرکننده همه را میخکوب کرد یا رامین رضاییان که از دفاع راست خودش را به درون ۱۸ قدم رساند و آن ضربه را زد. این ها همه جزو زیبایی های فوتبال است که باعث شده در دنیا پرطرفدارترین رشته ورزشی باشد.
در ارتباط با بازی مقابل آمریکا چه صحبتی دارید؟
به نظرم تیم آمریکا تیم فوق العاده خوبی است. هم از لحاظ فیزیکی و هم از نظر تاکتیکی یک تیم کامل بود که انگلیس را به خوبی خوبی تحت فشار گذاشته بود. ما حتماً باید این بازی را ببریم ولی میتوانیم با یک مساوی هم بخت صعود داشته باشیم. آمریکا چون نیاز به برد دارد قطعاً هجومی تر بازی می کند.
درباره بازی مقابل آمریکا در جام جهانی فرانسه صحبتی دارید؟
بازی عجیبی بود که هرگز آن را فراموش نمی کنم. تنها شب زندگی ام بود که به خاطر استرس فوتبال نتوانستم درست بخوابم. من هیچ زمان به خاطر فوتبال هیجانی نمی شدم اما آن شب با بقیه شب ها متفاوت بود. امیدوارم این بار باز هم بچه ها بتوانند با شکست دادن آمریکا یک روز بزرگ دیگر را برای فوتبال مان رقم بزنند.
ظاهراً سرمربی همان تیم ملی آمریکا در تازه ترین اظهار نظرش گفته قبل بازی، پاسپورت های بازیکنان ایران را جمع آوری کرده بودند تا شما تحت فشار باشید و بروید بازی را ببرید؟ آیا واقعا چنین اتفاقاتی در فرانسه برایتان رخ داد؟
هرگز! لزومی نداشت کسی بخواهد ما را برای بازی با آمریکا تحریک کند. بازیکنان تیم ملی به اندازه کافی انگیزه داشتند اما قطعا با این اقدامات انگیزه شان دوبرابر می شود. ولی یادمان باشد که این حرفها فقط یه معنی دارد.
چه معنی دارد؟
اینکه همیشه در این قبیل روزها رقبا برای رسیدن به مقاصدشان دست به هر کاری میزنند و می خواهند از این طریق جنگ روانی به راه بیندازند. آنها متوجه شده اند که شرایط ما برای رسیدن به دور بعد با یک تساوی بهتر است و برای همین درصدد هستند تا تمرکز تیمی ما را بهم بزنند ولی کی روش نشان داده در این قبیل مسایل حرفه ای تر عمل می کند.
جمله پایانی یا حرف باقیمانده تان چیست؟
امیدوارم شرایطمان به حالت قبل برگردد. به حالت عادی. به روزهایی که همه دوباره با خوبی و خوشی کنار هم باشیم.
به عنوان آخرین سوال فکر میکنید ایران در این جام بتواند چهار بار به میدان برود؟
انشالله که به این مهم دست پیدا می کنیم. اگر همه متحد باشند و بخواهند قطعاً این اتفاق میافتد.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.