واردات بیش از ۵۰۳ هزار تن انواع کالا به کشور
به گزارش گروه اقتصاد ، براساس اعلام گمرک؛ واردات انواع کالا به کشور در یک هفته اخیر به رقم ۵۰۳ هزار و ۱۲۱ تن رسیده است
همچنین ارزش این میزان کالای وارداتی در هفته گذشته به میزان ۶۸۷ میلیون و ۹۱ هزار دلار بوده است.
بنابراین گزارش؛ عمدهترین کالاهای وارداتی در یک هفته گذشته به کالاهای اساسی، مواد اولیه خطوط تولید، دارو، تجهیزات پزشکی و برخی کالاهای واسطهای اختصاص دارد و با مصوبات جدید دولت روند واردات کالا در گمرکات به روال عادی بازگشته است.
در حال حاضر ۳ هزار و ۶۳۷ قلم کالا مشمول معافیت از پرداخت مابه التفاوت ارز شده اند؛ بنابراین در زمان ترخیص این کالاها که به تفکیک کد تعرفه هر کالا به گمرکات ابلاغ و اطلاع رسانی شده است نیازی به تاییدیه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و یا تعهد بانکی نیست.
اگر کالایی مشمول فهرست معافیتها نبود وارد کننده کالا میتواند به بانک مراجعه و با ارائه تعهد و اخذ کد رهگیری بانک نسبت به ترخیص ۱۰۰ درصد کالای هخذ تاییدیه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان فراهم نیست میتواند موضوع را به گمرک اجرایی اعلام نماید.
با توجه به دستور رئیس کل گمرک ایران در صورت درخواست واردکننده، گمرکات ملزم هستند نسبت به ترخیص ۷۰ درصد کالا اقدام نمایند تا صاحب کالا در فرصت مناسب نسبت به پیگیری موضوع مابه التفاوت ارز از طریق ارائه تعهد به بانک خود و یا اخذ تاییدیه از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان اقدام نماید.
به پیشنهاد گمرک ایران ثبت سفارش با اعتبار حداکثر یک ماه برای ترخیص جهت واردات کالا به استثنای خودرو که تا قبل از تاریخ تصویب این تصویب نامه دارای قبض انبار اماکن گمرکی، مناطق آزاد تجاری _. صنعتی و ویژه اقتصادی باشند بدون انتقال ارز و با ارز متقاضی از سوی هیات وزیران بلامانع اعلام شده است.
همچنین ترخیص کالاهایی که تاریخ صدور ثبت سفارش آنها اول مرداد ماه سالجاری میباشد بدون رعایت سقف ارزشی واردات موضوع تبصره ۳ اصلاحی بند ۲ ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی قانون مقررات واردات و صادرات موضوع تصویب نامه شماره ۴۹۷۵۱/ت ۵۵۵۴۹ ه. بلامانع است.
گمرک ایران گر چه صرفا مجری سیاستها و دستورالعملهای تجارت خارجی است و در حوزه مقررات و قوانین ورود و خروج کالا تصمیم گیرنده نیست، اما در هفتههای اخیر به دستور رئیس کل گمرک از تمامی ظرفیتهای قانونی استفاده کرده تا واردکنندگان و صادرکنندگان در شرایط ویژه اقتصادی با کمترین مشکلات مواجه شوند که ارائه اینگونه راهکارها از جمله این اقدامات است.
گمرک ایران از واحدهای تولیدی درخواست کرده است تا از تسهیلات ترخیص نسیه؛ ترخیص کالا با نگهداشتن بخشی از کالا به ازای حقوق و عوارض گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده، ترخیص درصدی کالا و تسهیلات جدید ورود موقت و استرداد حقوق ورودی نهایت استفاده را بنمایند.
گمرک همچنین در از واحدهای تولیدی و اتحادیهها درخواست کرده است در صورت بروز هر مشکل گمرکی در حوزه واردات کالا، مشکلات خود را با مدیران گمرکات اجرایی مطرح کنند و در صورت حل نشدن دفتر واردات گمرک ایران آماده رفع این مشکلات است.