پشت پرده تشدید تهدیدهای کلامی مقامهای آمریکایی علیه سوریه
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه آمریکایی «امریکن کانزرویتیو» در گزارشی به ادعای آمریکا و کشورهای غربی مبنی بر استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی پرداخته و مینویسد در حالی که هنوز حمله شیمیایی ماه آوریل در این کشور تأیید نشده آمریکا درباره یک حمله شیمیایی دیگر ادعایی مطرح کرده است.
این پایگاه آمریکایی گزارش خود را با مطرح کردن این سؤال انکاری آغاز میکند: هنوز هیچ تأییدی وجود ندارد که در ماه آوریل حمله شیمیایی روی داده است اما ما به سمت این عقیده میرویم که «شواهد زیادی» مبنی بر اینکه حمله شیمیایی دیگری در راه است وجود دارد؟
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به ادعای اخیر «جیم جفری»، مشاور جدید آمریکا برای سوریه که روز پنجشنبه هفته گذشته مدعی شده بود اسناد زیادی وجود دارد که نشان میدهد تسلیحات شیمیایی به وسیله نیروهای دولتی سوریه آماده میشوند تا در شمال غرب سوریه در ادلب بکار گرفته شوند، آمده است: سازمان منع اشاعه تسلیحات مسئول تحقیق درباره حمله شیمیایی روز 7 آوریل در شهر «دوما» در حومه دمشق شد و این سازمان یافتههای خود را بدین گونه شرح داد که هیچگونه عامل اعصاب «ارگانوفسفره» و یا مشتقات آنها در محل حادثه یافت نشده و به بیان سادهتر علیرغم گمانهزنیهای زیاد هیچگونه شاهدی مبنی بر وجود گاز نسارین» در محل حادثه یافت نشده است.
امریکن کانزرویتیو افزود: در حقیقت این گمانهزنی (حمله شیمیایی در دوما) که دولت آمریکا بر روی داشتن شواهد برای آن اصرار میکرد بهانهای برای آمریکا، انگلیس و فرانسه بود تا حمله 12 آوریل علیه سوریه را انجام دهند.
این پایگاه آمریکایی در ادامه ضمن اشاره به تحقیقات سازمان منع اشاعه تسلیحات اتمی در باره حمله ادعایی در دوما مینویسد: سازمان منع اشاعه تسلیحات اتمی در گزارش خود هیچ اشارهای به مناطق تمرکز مواد شیمیایی و محل آنها در ارتباط با افرادی که ادعا میشود در پی این حمله شیمیایی جان خود را از دست دادهاند ارائه نکرده و پیش از رسیدن به هیچگونه نتیجهای اقدام به ارزیابی یافتههای خود کرده است. این یافتههای موقت با بیانیههای گوناگون مقامات آمریکا در پی حمله شیمیایی دوما بسیار فاصله دارند.
در بخش دیگری از این گزارش به ادعاهای مقامات آمریکایی مانند «جیمز متیس» و «جوزف دانفورد» در پی حمله 7 آوریل که مدعی شده بودند دولت سوریه انبارهای تسلیحات شیمیایی و همچنین کارگاه ساخت گاز سارین را در اختیار دارد آمده است: این اظهارات به طور ضمنی گویای نوعی اطمینان درباره این ادعاهاست که گویا اطلاعات سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نیز در پشت آن قرار دارد اما در حقیقت یافتههای سازمان منع اشاعه تسلیحات اتمی به هیچ عنوان تأیید کننده این ادعاها نیستند.
امریکن کانزرویتیو مینویسد: حمله نظامی به سوریه پس از اتهام حمله شیمیایی دوما نشان دهنده ظهور نهایی ضعف اطلاعاتی است و منشأ شکست اطلاعاتی در دوما نه از پنتاگون بلکه از مقر سازمان منع اشاعه تسلیحات اتمی در لاهه هلند آغاز میشود.
این گزارش در پایان به چگونگی ارزیابی اطلاعات از سوی سازمان منع اشاعه تسلیحات شیمیایی اشاره کرده و میگوید: منابع عمده اطلاعات مورد استفاده در بخش ارزیابی اطلاعات این سازمان شامل اخبار رسانهها، وبلاگها و وبسایتهای گوناگون غیر دولتی است و این در حالی است که سازمان منع اشاعه تسلیحات اتمی اعتبار ارزیابی خود را «بسیار بالا» توصیف کرده است.