بخش خصوصی موتور محرک اقتصاد کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، اسحاق جهانگیری در مراسم امضای قرارداد همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو گفت: آب مهمترین مسئله در زندگی و منشا حیات است که هم مولفه سیاسی و هم مولفههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد به طوریکه نبود آن حیات یک ملت را به مخاطره میاندازد.
وی افزود: مسئله کمبود آب باید به مسئله اجتماعی تبدیل شود و در این بین دولت نمیتواند به تنهایی از ابرچالش آب عبور کند همه باید به میدان بیایند تا آینده کشور به خاطر این موضوع به خطر نیافتد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: سال آبی جاری که در حال سپری کردن روزهای پایانی آن هستیم، از نظر کم آبی جزء بدترین سالهای اخیر و به تعبیری در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: تابستان امسال وزارت نیرو شایستگی خوبی در موضوع مدیریت آب به نمایش گذاشت، ولی همه میدانند که وضع آب در سال آبی ۹۶-۹۷ بسیار سخت بود.
وی افزود: زمانی که فکر میکردم مردم سیستان و بلوچستان چه مشکلاتی دارند و یا آمار را ملاحظه میکردم که در استانهای کرمان، فارس، بوشهر، هرمزگان و خراسان جنوبی و عمدتاً نیمه شرقی کشور ۷۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم و از سوی دیگر متوسط بارندگی کشور ۳۰ درصد کاهش داشت، این وضعیت برایم قابل باور نبود.
معاون اول رئیس جمهور ضمن تشکر از تحمل مردم ایران به دلیلی کمبود آب و برق در تابستان امسال گفت: به دلیل کم آبی امسال، امکان استفاده از برخی نیروگاههای برق-آبی وجود نداشت، چون اولویت تامین آب شرب شهرهای پرجمعیت بود.
جهانگیری با اشاره به مشکلات پیش آمده در حوزه آب و برق برای کشورهای کوچک گفت: کشورهای کوچک در تابستان امسال با مشکلات بزرگی روبرو شدند و شبکه برق آنها از دسترس خارج شد. اما ما با کمترین هزینه و سختی آن را رد کردیم. از حالا باید به فکر تابستان سال آینده باشیم و به امید وضع بارندگی بهتر شود.
وی در خصوص اهمیت حمایت از بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی موتور محرک اقتصاد ایران است. آینده اقتصاد کشور دست آنهاست و هر کسی در این موضوع تردید کند، اقتصاد را نفهمیده وباید قوانین به گونهای شود که بخش خصوصی میدان دار اقتصاد شود.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در قانون بودجه امسال پیش بینی کرده ایم هزار میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران را با بدهی آنها به بانکها تهاتر کنیم همچنین دستگاهها موظفند مشکلات خود را با پیمانکاران حل کنند و برای تهاتر بدهیهای آنها با بانکها وارد مذاکره شوند.
جهانگیری با اشاره به مصوبه شورای عالی اقتصادی قوا مبنی بر حمایت از تولید خاطرنشان کرد: مصوب شد یک میلیارد دلار تبدیل به ریال شود تا برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، احیاء بافتهای فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل به بانکها به عنوان مابه التفاوت نرخ سود تسهیلات پرداخت شود.