مضرات وحشتناک خوردن خیار و گوجه فرنگی با هم/ خواب آلودگی درمحل کار را جدی بگیرید/ موهایتان حمله قلبی را به شما هشدار میدهند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، کارشناسان هشدار میدهند افرادی که به دلیل کم خوابی یا بدخوابی در طول روز، در محل کار خود دچار احساس خواب آلودگی میشوند، سه برابر بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قراردارند. پژوهش درباره احساس خواب آلودگی در طول روز و خطر ابتلا به آلزایمر به وسیله محققان دانشگاه جان هاپکیز و موسسه ملی پیری آمریکا انجام شده است.
محققان دریافتند خواب آلودگی طول روز، اثراتی فوق العاده خطرناک بر سلامت افراد داشته و سبب ابتلای آنها به انواع بیماریها میشود، نتایجی که با بررسی روی ۱۲۳ داوطلب در طول ۱۶ سال آزمایش به دست آمده است.این پژوهش نشان میدهد خواب، اثری فوق العاده مهم بر سلامت بدن انسان دارد. بر اساس پژوهشهای پیشین عواملی چون؛ رژیم غذایی، ورزش، انجام فعالیتهای شناختی، چون حل جدول، برطرف کردن مشکل کم شنوایی و بهبود قدرت بینایی درجلوگیری از ابتلا به آلزایمر اثربخش است، اما یافتههای جدید نشان میدهند اهمیت به خواب و داشتن خواب به اندازه نیز اثری فوق العاده در پیشگیری از آلزایمر دارد.محققان با بررسی رروی داوطلبان درطول سالها، دریافتند آن عده از داوطلبان که در طول روز حالت خواب آلودگی داشتند درسالهای آتی بیشتر به بیماری آلزایمر مبتلا شده اند.پژوهشها نشان میدهند در زمان خواب آلودگی پروتئین سمی بتاآمیلیوئید به میزانی بیشتر درمغز تولید میشود و از این رو خطر ابتلای افراد به بیماری آلزایمر افزایش پیدا میکند.مطالعه برروی مبتلایان به آلزایمر نشان میدهد بیشتر این افراد دچار مشکل کم خوابی و یا بی خوابی هستند.به نظر میرسد همزمان با تشدید علامتهای بیماری، فرد قابلیت خواب واستراحت را از دست داده و این اتفاق سبب پیشرفت بیماری در وی میشود. یکی از دلایلی که اعضای خانواده در نگهداری از سالمندان مبتلا به آلزایمر دچار مشکل میشوند، بی خوابی سالمندان به ویژه در شب است که نیازمند مراقبت دائم از آنها میشود.
کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها سه گروه غذایی هستند که عناصر اصلی در هر نوع رژیم غذایی را تشکیل میدهند. کربوهیدراتها هم به نوبه خود انواع مختلفی دارند و ضروری است که برای دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب آگاهی کافی نسبت به تفاوت بین آنها وجود داشته باشد.
کربوهیدراتها یکی از منابع اصلی غذایی برای تامین انرژی هستند و بخش اصلی یک رژیم غذایی سالم به حساب میآیند. انواع مختلف کربوهیدراتها بواسطه تاثیری که روی سلامتی دارند با یکدیگر متفاوت هستند. فیبر، نشاسته و قند کربوهیدرات محسوب میشوند و این گروه غذایی به دو دسته کربوهیدراتهای ساده و پیچیده تقسیم میشوند.همچنین مونوساکاریدها، دیساکاریدها و پلیساکاریدها سه گروه اصلی کربوهیدراتها هستند.خوراکیهای حاوی کربوهیدراتهای پیچیده نسبت به مواد غذایی حاوی کربوهیدراتهای ساده مغذیتر هستند. خوراکیهای سبوسدار و سبزیجات نمونههایی از کربوهیدراتهای پیچیده هستند. شربت ذرت و کلوچه از خوراکیهای حاوی کربوهیدرات ساده به حساب میآیند. بسیاری از افراد ترجیح میدهند رژیمهای غذایی با میزان کربوهیدرات پایین را دنبال کرده یا کربوهیدراتها را به طور کامل از برنامه غذایی حذف کنند. هرچند تا زمانی که پزشک به دلایل خاصی رژیم غذایی فاقد کربوهیدرات را به فرد توصیه نکرده، حذف کامل آن ایده خوبی نیست و میتواند برای سلامتی مضر باشد. کارشناسان سلامت به افراد توصیه میکنند کربوهیدراتهای ساده را با گزینههای دیگر جایگزین کنند. به طور مثال، جایگزینی آبمیوه صنعتی با آبمیوه طبیعی یا جایگزینی نان سفید با نانهای سبوسدار.به گزارش مدیکال نیوز تودی، در رژیم غذایی متوازن باید کربوهیدراتهای طبیعی، پیچیده و غیرفرآوری گنجانده شود که این نوع برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی همچون سبزیجات، خشکبار، حبوبات و خوراکیهای سبوسدار است.
غلامرضا عشقی با بیان اینکه تبخال دو نوع است؛ تبخال تناسلی و تبخالی که در گوشه لب یا نقاط دیگر بدن ظاهر میشود، اظهار کرد: قبل از بروز تبخال فرد حالت سوزش و خارش را تجربه خواهد کرد و بعد از آن تبخال بیرون زده میشود.
وی افزود: هر گونه استرس شدید که به فرد وارد میشود، ضربه به صورت و آفتاب میتواند منجر به بروز تبخال شود. از خواب پریدن نیز ممکن است بر اثر فشار و استرسی که در خواب بر شخص وارد میکند، باعث بروز تبخال شود.
حمله قلبی شرایطی خطرناک است و یکی از مهمترین عوامل مرگومیر در سراسر دنیا است به همین دلیل پیشگیری و تشخیص آن بسیار مهم است. به وسیله برخی علائم میتوانید حتی چند ماه قبل از حمله آن را تشخیص دهید.
شاید برایتان جالب باشد که بیشتر تحولاتی که در بدن اتفاق میافتد در موها ردپایی از خود به جای میگذارد. علاوه بر این، سطح هورمون کورتیزول میتواند خطر حمله قلبی را قبل از وقوع آن پیشبینی کند. تحقیقات حاکی از آن است که مشکلات کار و ازدواج و همچنین مشکلات مالی میتواند خطر حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی عروقی را افزایش دهد. محققان کانادایی در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند که برخی تغییرات در بدن به خصوص در موها میتواند حمله قلبی را پیشبینی کند.کورتیزول یکی از هورمونهای بدن است که توسط غده آدرنال یا فوق کلیه ترشح میشود. کورتیزول در جریان واکنش بدن به استرس، در سطح بالایی ترشح میشود، به دلیل آنکه کورتیزول مسئول چند تغییر مربوط به استرس در بدن است به آن «هورمون استرس» گفته میشود. میزان بالای کورتیزول بر اثر بروز عوارض قلبی به خصوص سکته قلبی میتواند به راحتی منجر به مرگ افراد شود.موها میتوانند سکته قلبی را به زودی قبل از آن که دیر شود نشان دهند. در واقع موها در هر ماه حدود یک سانتیمتر رشد میکنند و چند سانتیمتر از یک تار مو میتواند سطح هورمون کورتیزول را نشان دهد. سطح بالای این هورمون نشاندهنده خطر حمله قلبی است. با اندازهگیری سطح این هورمون از طریق تارهای مو میتوان از حمله قلبی پیشگیری کرد.
به گفته متخصصان، تمام افراد ۴۵ سال به بالا باید تحت آزمایشهای روتین تست قند خون قرار گیرند حتی اگر سبک زندگی شان سالم باشد و سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت هم نداشته باشند.این در حالی است که قریب به ۵۰ درصد از بزرگسالان ایالات متحده مبتلا به پیش دیابت هستند در حالی که کاملا از این عارضه بی خبرند. در اینجا برخی علل شگفت انگیز که فرد را به مرحله پیش دیابت میرساند و مستعد ابتلا به دیابت میکند، معرفی میشوند:
فقر ویتامین دی: این ویتامین به جذب کلسیم، حفظ استخوانها و سلامت عضلات و سیستم ایمنی بدن کمک میکند. ویتامین دی در متابولیسم گلوکز نیز موثر است به طوری که کمبود آن با خطر ابتلا به دیابت در ارتباط است.
سن: خطر ابتلا به دیابت و پیش دیابت با افزایش سن بیشتر میشود و این خطر در افراد ۶۰ سال به بالا بیشتر است. آن هم به این دلیل که چربیها در طول زمان در شکم، عضلات و کبد رسوب میکنند و توده عضلانی کاهش مییابد. دریافت ورزش روزانه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در افراد مسن، مصرف رژیم غذایی با فیبر بالا، دریافت ۷ ساعت خواب شبانه روزی یا حتی بیشتر از این عارضه پیری پیشگیری میکند.
عدم تعادل در باکتریهای خوب روده: این باکتریها در ارتباط با سلامت متابولیک بدن هستند و میتوانند در کنترل قند خون نقش داشته باشند. تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه ایلینوی در شیکاگو نشان میدهد عدم تعادل در باکتریهای خوب روده میتواند منجر به التهاب شود و متابولیسم گلوکز را مختل کند. برای تغییر در این روند باید به رژیمهای غذایی سرشار از فیبر و محصولات پروبیوتیک روی آورد، چون باعث افزایش رشد و فعالیت میکروبهای سالم در روده میشود. مصرف روزانه ۲۵ گرم فیبر برای زنان و ۳۸ گرم برای مردان توصیه میشود. لوبیا، آجیل، غلات کامل و میوه و سبزیجات سرشار از فیبر هستند.
کمبود مزمن خواب: این اختلال عامل خطر شناخته شده پیش دیابت و دیابت است. محققان کرهای اعلام کرده اند زنانی که دچار کمبود خواب مزمن هستند از چربی شکمی بیشتر رنج میبرند که خود عاملی برای مقاومت به انسولین است. سندرم متابولیک نیز در این زنان شایعتر است که با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت رابطه دارد. قطع کافئین در بعد از ظهر، خاموش کردن وسایل الکترونیکی یک ساعت قبل از خواب، عدم استعمال سیگار و یا خوردن خوراکیهای سرپایی در شب برای جلوگیری از بروز این اختلال موثر است.
مصرف چربیهای اشباع: محققان بر این باورند که فقدان کلی اسیدهای چرب مفید در رژیم غذایی ما میتواند به بروز سندرم متابولیک کمک کند. در مقابل افزایش مصرف چربیهای اشباع منجر به افزایش گلوکز و تری گلیسیرید میشود. اجتناب از مصرف مواد غذایی پرچرب مانند لبنیات پرچرب یا غذاهای فرآوری شده و جایگزینی آنها با چربیهای مفید از این سیکل غلط جلوگیری میکند.
داشتن برخی گروههای خونی: مطالعات محققان فرانسوی نشان داده است که احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در زنان با گروههای خونی آ، ۱۰ درصد و در زنان با گروه خونی ب، ۲۱ درصد نسبت به افراد به گروه خونی O. بیشتر بود.
خیار و گوجه فرنگی از جمله میوه جات خوشمزه و پر مصرف خانوادهها محسوب میشوند، اما زمزمههایی نظیر این که این دو میوه را با هم مصرف نکنید، به گوش میرسد. در این مقاله یافتههای محققان در مورد این که خیار و گوجه فرنگی را با هم نخورید، را مطالعه کنید.
برای بسیاری از ما تنها معیار برای تهیه یک سالاد ترکیب برخی مواد غذایی خوشمزه با یکدیگر است، اما به جز عطر و طعم باید موارد دیگری را نیز مد نظر قرار داد. برخی مواد تشکیل دهنده سالاد با هم جور در نمیآیند که از آن جمله میتوان به ترکیب گوجه فرنگی و خیار اشاره کرد. هر یک از این سبزیجات دارای مدت زمان گوارش متفاوت هستند و بنابر آیورودا، پزشکی سنتی هند، ما باید از زمان گوارش دقیق هر ماده غذایی که مصرف میکنیم، پیش از ترکیب آنها با یکدیگر آگاهی داشته باشیم.ترکیب مواد تشکیل دهنده که از گوارش سریع و کند برخودار هستند، ایده خوبی نیست. این شرایط میتواند تخمیر مواد غذایی در معده را به همراه داشته باشد که ممکن است کل بدن را مسموم سازد. گوارش کند و تخمیر قندها و نشاستهها چیزی است که در نهایت تجربه میکنید و بر همین اساس، آن گونه که باید از وعده غذایی خود لذت نخواهید برد. افزون بر این، فرآیند تخمیر میتواند موجب شکل گیری گاز، تورم و درد در معده و همچنین مشکلات روده شود.خیار و گوجه فرنگی با یکدیگر سازگار نیستند و نباید به همراه هم مصرف شوند. هنگامی که این دو ماده غذایی به معده میرسند و فرآیند تخمیر آغاز میشود، اسید ترشح شده در حفره شکمی برای گوارش غذا میتواند مشکلات گوارشی متعدد را موجب شود.
محققان عنوان میکنند گوجه فرنگی و خیار حاوی پروتئینی هستند که منجر به ابتلا به آلزایمر میشود.دکتر استیون گاندری، محقق از دانشگاه کالیفرنیا، بین زوال حافظه و پروتئین «لکتین» ارتباطی یافته است. لکتین در خیار، گوجه فرنگی، غلات کامل، سویا، دانه ها، فلفل، جوانه غلات، سیب زمینی و برخی محصولات لبنی یافت میشود.به گفته محققان، لکتین برای روده مضر است و میتواند موجب بروز مشکلاتی همچون زوال حافظه شود.محققان تاثیر لکتین را بر روی انواع گروه خونی آزمایش کردند و دریافتند این پروتئین میتواند نقش مهمی در اختلالات مغزی داشته باشد.
به تازگی گروهی از متخصصان به مطالعه روی انواعی از مکملهای ورزشی و کاهش وزن پرداختند تا مشخص شود این مکملها بیخطر هستند یا میتوانند برای سلامتی مضر باشند.
سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ، تمامی ورزشکاران را از مصرف داروها و مکملهای حاوی "هایژنامین" که تاثیرات مسموم کننده روی قلب دارند، منع کرده است. با این وجود، بسیاری ازمکملهای غذایی حاوی این ترکیب مضر هستند که به طور طبیعی در برخی از انواع گیاهان همچون "اقونیطون" وجود دارد.متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: هایژنامین نه تنها در ساخت مکملها کاربرد گسترده دارد بلکه شرکتهای سازنده این مکملها به میزان صحیح استفاده از این ترکیب اشاره نمیکنند.به گزارش مدیکال نیوز تودی، همچنین به گفته متخصصان برخی از این محصولات حاوی میزان بالایی از محرکهایی هستند که بیخطر بودن آنها مورد تایید نیست و میتواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی را در مصرف کنندگان افزایش دهد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.