موارد نقض حقوق بشر در لهستان/اقدامات خشونتآمیز علیه مهاجران و رنگین پوستان
خبرگزاری میزان – سیاست قضایی لهستان با موارد متعددی از نقض حقوق بشر مواجه است که در برخی از موارد دادگاه اروپایی حقوق بشر نیز انتقاداتی را علیه این کشور مطرح و احکامی را علیه آن صادر کرده است.
یکی از موارد عمده نقض حقوق بشر در این کشور علیه مهاجران و پناهجویان است که علاوه بر نهادهای حقوق بشری، شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز در گزارش سالانه خود به آن اشاره کرده است.
حکم دیوان دادگستری اروپا علیه لهستان
دیوان دادگستری اروپا در سال 2021 اعلام کرد قوانینی در سیستم حقوقی لهستان که به وزیر دادگستری این کشور اجازه میدهد تا آزادانه قاضی دوم را در دادگاههای کیفری بالاتر منصوب یا عزل کند، قوانین اتحادیه اروپا را نقض میکند.
به گزارش «آناتولی»، این تصمیم در مورد اختلاف طولانی مدت بین اتحادیه اروپا و ورشو بر سر اصلاحات قضایی لهستان اتخاذ شد که منتقدان میگویند ناقض حاکمیت قانون، محدود کردن استقلال سیستم قضایی و تضعیف اولویت قوانین اتحادیه اروپاست.
دادگاه اتحادیه اروپا به این نتیجه رسید که دولت لهستان اصول استقلال سیستم قضایی و فرض بیگناهی را به خطر میاندازد، زیرا وزیر دادگستری این کشور میتواند آزادانه قضات دیگری را در دادگاههای جنایی منصوب کند و ماموریت آنها را بدون هیچ گونه معیار رسمی در مورد تصمیم یا حق تجدید نظر، خاتمه دهد.
این سیستم استدلال میکند که رویه کنونی لهستان «ضمانتها و استقلالهایی را که همه قضات معمولا باید در کشوری تحت حاکمیت قانون برخوردار باشند» ارائه نمیکند، زیرا انتصابها میتوانند به عنوان ابزاری برای کنترل سیاسی بر محتوای تصمیمات قضایی استفاده شوند.
- بیشتر بخوانید:
- گزارش دیدهبان حقوق بشر در مورد خشونت مرزبانان لهستانی با پناهجویان
- پناهجویان اوکراینی در معرض خطر سوء استفاده و استثمار در اروپا
گزارش شورای حقوق بشر و وضعیت مهاجران
شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارش سال 2021 خود و همزمان با موج گسترده پناهجویان در مرزهای لهستان، اعلام کرد: با افزایش تعداد مهاجران از بلاروس به لهستان، دولت این کشور وضعیت اضطراری را در مرز خود با بلاروس اعلام کرد و خبرنگاران، فعالان، امدادگران بشردوستانه و سایرین را از دسترسی به این منطقه مرزی منع کرد.
گزارشهای معتبر مبنی بر عقب راندن اجباری و خشونتآمیز مهاجران و پناهجویان به بلاروس توسط مقامات مرزی لهستان افزایش یافته و مرگ چندین مهاجر در مرزهای این کشور تایید شد.
پلیس لهستان و اقدام علیه رنگین پوستان
طی سال گذشته رسانهها از اقدامات خشونتبار پلیس لهستان علیه مهاجرانی از کشورهای آفریقایی خبر داده و اعلام کردند که این افراد علاوه بر این که از ورود به لهستان منع شدهاند، هدف خشونتهای پلیس نیز قرار گرفتهاند.
کشورهای آفریقایی مانند نیجریه و آفریقای جنوبی به این گزارشها واکنش نشان داده ونسبت به این اقدام پلیس لهستان ابراز نگرانی کردند.
یک فعال حقوقی در این باره میگوید: نژادپرستی، سخنان نفرت انگیز و حملات نباید تحمل شوند و عاملان آن باید پاسخگو باشند.
نهادهای مختلف بینالمللی نیز هشدار دادهاند که مقامات لهستان باید به وضعیت آشفته و خطرناک در این کشور رسیدگی کنند تا اطمینان حاصل شود پناهجویان با رنج بیشتری مواجه نخواهند شد.
انتهای پیام/