دفاع مقدس درخشانترین نقطه در دوران انقلاب اسلامی است / راه اندازی بانک اطلاعات شهدای والا مقام و مدیران قوه قضاییه در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
همایش یک روزه مسئولان مستندسازی دستگاه قضایی در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
خبرگزاری میزان -
صارمی در ادامه بیان کرد: دراین دوران با دو وظیفه مواجه بودیم، وظیفه عمومی که همکاران داوطلبانه به جهبههای نبرد حق علیه باطل عزیمت مینمودند و کمکهای نقدی و غیرنقدی را برای رزمندگان جمع آوری و ارسال میشد و وظیفه دیگر که اختصاص به قوه قضاییه دارد مربوط به تلاشهای همکاران محاکم قضایی در دوران دفاع مقدس است، بحث حمایت و حراست از اموال صغار ایتام وکودکان بی سرپرست ناشی از تهاجم دشمن بعثی یکی از کارهای مهمی بود که برعهده ادارات سرپرستی سراسر کشور گذاشته شد، در دوران تهاجم دشمن به شهرها بعضا با اطفال بی سرپرست مواجه شدیم، افرادی که خانواده شان را در بمباران از دست داده بودند، حفظ حراست از حقوق اینها در اداره سرپرستی دادگستریهای سراسر کشور انجام شد که پروندههای زیادی دراین رابطه داشتیم.
نماینده قوه قضاییه در شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش دولت درموزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: سازمانهای وابسته به قوه قضاییه نیز مسئولیت سنگینی در این دوران برعهده داشتند، به طور مثال وظیفه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حفظ و حراست از املاک و پلاکهای ثبتی بود که در اثر بمباران تخریب شده بود، ۵ استان ما درگیر این تهاجم شدند و بسیاری از مناطق مسکونی، صنعتی تجاری منهدم شد و حدود و ثغور این پلاکها بهم ریخت کار ارزشمند این سازمان تعیین حدود و ثغور این پلاکها بود.
صارمی با اشاره به اقدامات سازمان پزشکی قانونی از دیگر سازمانهای تابعه قوه قضاییه در این دوران، افزود: یکی دیگر از کارهای بسیار ارزشمند در پزشکی قانونی که هنوز هم ادامه دارد شناسایی پیکر شهدای مجهول الهویه بود چه در دوران دفاع مقدس و چه در حال حاضر که کار بسیار بزرگی است. سازمان پزشکی قانونی در بانک دی انای با نمونههایی که از خانواده معظم شهدا تهیه ونگهداری کرده است پیکرهای شهدا را شناسایی میکند.
به گفته صارمی سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالیترین مرجع نظارتی کشور در همان زمان نظارتهای گستردهای بر مسائل مربوط به جنگ برسازمانها و دستگاههای دولتی انجام داده است که میبایست این اقدامات را مستند سازی کنیم.
بحث زندانها و اقدامات سازمان زندانها در این دوران از دیگر مباحث مطرح شده دراین همایش بود که نماینده قوه قضاییه در شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش دولت درموزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نقش حائز اهمیت این سازمان اشاره و بیان کرد: برغم اینکه شهرهای بسیاری مورد هجمه قرار گرفت و حتی زندانها نیزمورد حملات دشمنان قرار گرفت و منهدم شد، اما با زحمات سازمان زندانها، شنیده نشد که زندانی براثر گلوله باران و بمباران کشته شود یعنی دراین دوران زندانها را منتقل کردند.
وی افزود: در جریان حضورم در استانهای درگیر جنگ، نکاتی مطرح میشد که احساس غرور کردم، مطرح کردند که در شهر آبادان، همکارانمان در زیر آتش و تیر مستقیم دشمن چه رنجهایی تحمل کردند؛ پروندههای ثبتی را بسرعت ازآبادان خارج کردند یعنی زمانی که همه به فکر جانشان بودند، اما همکارانمان بفکر حفظ و حراست از اسناد و مدارک مردم بودند و آنها را شبانه از آبادان به ماهشهر منتقل کردند که سالها بعد از پایان دفاع مقدس، امورات ثبتی آبادان وخرمشهر در ماهشهر انجام میشد، زیرا مدارک به آنجا انتقال یافته بود.
در کنار این بحثها نقش مسئولان عالی قوه قضایی را نیز داشتیم، در دوران دفاع مقدس لوایحی به منظور حمایت از رزمندگان اسلام تهیه، تنظیم و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و دراین راستا دفاتری به منظور حمایت از حقوق رزمندگان تامین شد و اجازه تشکیل محاکم سیار در مناطق جنگی از سوی مسئولان وقت عالی قضایی صادر شد که اینها بخش کوچکی از عملکرد همکارانمان در دوران دفاع مقدس بوده است که وظیفه ما دراین راستا این است که بررسی کنیم چه تعداد از همکارانمان به عنوان رزمنده، آزاده، جانباز، مفقود الاثر و چه تعداد به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند.
صارمی در ادامه بیان کرد: در قوه قضاییه اداره کل امور ایثارگران زحمات زیادی را دراین رابطه متحمل شده است و لیست ایثارگران قوه را گرفته ایم.
وی همچنین به مستند سازی در خصوص کمکهای همکارانمان در قوه قضاییه به جبهههای حق علیه باطل اشاره کرد.
صارمی افزود: باید بررسیهای لازم در محاکم انقلاب اسلامی در برخورد با جواسیس، برخورد با کودتاچیان، گروهکهای تروریستی ضد انقلاب، احتکار و کم فروشی، اموال مجهول الممالک، حمایت از اموال صغار و همچنین انجام وظایف و ماموریتی که در همه کشور بخصوص مناطق جنگی صورت گرفته است، انجام شود. همچنین در ارتباط با نقش سازمانهای وابسته به قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس نیز باید بررسیهای لازم صورت گیرد و اقدامات انجام شده را مستندسازی کنیم.
وی تصریح کرد:بحث دیگر کمکهای نقدی، غیرنقدی و اهدایی پرسنل قضایی به رزمندگان دفاع مقدس است که باید برای هرکدام از اینها لیستی تهیه کنیم و پلن کوتاه از آنچه که باید دستگاههایی که نمایندگی این امر را برعهده دارند جمع آوری و مستندسازی کنیم و عملکرد قوه قضاییه را در باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در معرض دید بازدید کنندگان قرار دهیم.
در ادامه این همایش سردار مرتضی قربانی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس اسبق سازمان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز گفت: متاسفانه در اوایل انقلاب اسلامی وجنگ، اقدامات چشمگیری برای حفظ آثار و اسناد گرانبهای هشت سال دفاع مقدس انجام نشده بود. بنده به لحاظ اینکه در سه و چهار لشکر فرمانده بودم و اطلاعات جامع و کاملی داشتم به حکم سردار سرلشکر فیروزآبادی و دستور مقام معظم رهبری به عنوان مشاور رئیس ستاد کل و رئیس سازمان موزه دفاع مقدس منصوب شدم. هنگامی که به صحنه آمدم هیچ اسنادی در دسترس نبود و جز تعدادی سلاحهای منهدم شده چیز دیگری نبود. دراین رابطه حدود ۶۰ پروژه تعریف و پروژهها را بین دستگاهها تقسیم کردیم.
وی افزود: جلسات متعددی برگزار و چارچوب منظمی تعریف شد و حدود ۱۲۰۰ فرماندهان سپاهی، جهادی و نیروی انتظامی در پروژهها فعال و سازماندهی کردیم که کاری نمونه و سنگین در کشور انجام شد.
قربانی در ادامه گفت: ۲۰۰۰ عملیات کوچک و بزرگ در هشت سال دفاع مقدس صورت گرفت، از این تعداد ۵۰ عملیات تقریبا بزرگ است که عملیات سرآمد آن ۱۰ تا ۲۰ مورد است که ۱۰ مورد آن را انتخاب و به عنوان شاخص معرفی کردیم و در موزه به منصه ظهور و نمایش رساندیم. از صفر تا صد کار مشخص شد و همه با عشق و علاقه کار را انجام دادیم و ۲۰۰ میلیون سند سری، فوق سری محرمانه و خیلی محرمانه از گاو صندوقها خارج کردیم و همچنین حدود ۳۵۰۰ جلد سند دفاتر هزار برگی از سال ۴۲ تا ۵۷ از وزارت اطلاعات تمام افرادی که به زندان رفته اند و شکنچه شدند، عکسها و آثارشان همه را با وزارت اطلاعات بستیم و به سازمان موزه آوردیم.
وی اضافه کرد: بدنبال این هستیم که نقش قوه قضاییه را در رابطه با امنیت در دوران دفاع مقدس و قبل از دوسال را بخوبی نشان دهیم که باید همت کنیم و آثار و اسناد را جمع آوری کنید. به طور مثال در نیروی هوایی هشت پایگاه داشتیم و مشاهده کردیم که هیچ مدرکی ندارند، همه را بسیج کردیم و حدود ۴۰ خلبان قدیمی را جمع کردیم که تمام اسناد و مدارک را جمع آوری کردند و در حال حاضر سوابق پوشههای پوسیده جمع آوری شده است.
وی تصریح کرد: نقش قوه قضاییه در دوسال قبل از انقلاب در دستگیریها و احکام صادر شده بسیار زیاد است که میبایست مستند سازی و در معرض دید بازدید کنندگان قرار گیرد.
رسول یاحی جانشین رئیس شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش دولت در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از دیگر سخنرانان این همایش بود که اظهارکرد: بحث سند درقوه قضاییه بسیار زیاد است آنچه که براساس آن قضاوت میکنید بحث سند است دراین مستند سازی باید بدنبال سند باشیم اگر اینها بصورت سند حفظ و تدوین نشود مانند آن است که این کار اتفتاق نیفتاده است.
وی گفت: ممکن است قضات و پرسنل خدوم قوه قضاییه خاطراتی از آن دوران داشته باشند که باید اینها جمع آوری و مستندسازی شود، استانها ظرف مدت کوتاهی میتوانند جزوهی ۲۰۰ صفحهای دراین رابطه ارائه دهند.
جعفر عطار زاده مسئول هماهنگی و پیگیری پروژه مستندسازی نقش قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هم به ایراد سخن پرداخت و توضیح داد: پس از دستوری که معاون اول قوه قضاییه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در خصوص بحث مستند سازی نقش عملکرد قوه قضاییه در بهمن ماه ۹۶ صادرکردند، این تشکیلات راه اندازی شد و تلاشمان برای این است که نقش و عملکرد دوران انقلاب و دفاع مقدس را در مجموعه قوه قضاییه احصا و مستندسازی کنیم.
وی در ادامه از راه اندازی بانک اطلاعات مدیران دستگاه قضایی خبرداد و گفت: اطلاعات مدیران روسای کل دادگستری استانها، دادستانهای عمومی، انقلاب، نظامی، روسای سازمانها و واحدهای تابعه و قوه قضاییه از سال ۵۷ تا سال ۶۷ را احصا و پیش بینی میکنیم که این بانک خروجی خوبی داشته باشد، دراین رابطه ۱۵ استان آمار خوبی فرستاده اند.
عطارزاده همچنین به راه اندازی بانک اطلاعات شهدای والا مقام قوه قضاییه هم اشاره کرد و افزود: این بانک راه اندازی و تا کنون ۲۵ دادگستری استان کشور آمار دقیق شهدا را ارائه کرده اند.
به گفته مسئول هماهنگی و پیگیری پروژه مستندسازی نقش قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس، بیش از دهها و صدها سند از شهدا از سوی دادگستری استانهای زنجان، قم، لرستان، اصفهان، خراسان جنوبی اردبیل، مازندران ارائه شده است که استفاده خواهیم کرد.
بازدید از باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از دیگر برنامههای این همایش بود که حاضرین ضمن بازدید در جریان عملکرد این باغ موزه قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، همایش یک روزه مسئولان مستندسازی دستگاه قضایی در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور نمایندگان دادگستریهای سراسر کشور، سازمانهای تابعه قوه قضاییه، معاونتها و واحدهای ستادی قوه قضاییه در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
در این همایش دکتر صارمی نماینده قوه قضاییه در شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش قوه قضاییه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا مبنی بر عملکرد دستگاههای حاکمیتی، قوای سه گانه در دوران دفاع مقدس که به صورت مستند جمع آوری و در یک محل مشخصی در دید بازدید کنندگان قرار گیرد که پژوهشگران و محققان که بدنبال کشف حقایق دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هستند با مستندات این حرکت عظیم آشنا شوند به ایراد سخن پرداخت و گفت: دراین رابطه ریاست قوه قضاییه ماموریت دادند که در رابطه با عملکرد قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس، مستندات لازم را جمع آوری و در موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی درمعرض دید محققان، پژوهشگران و عرصه حاضر و آیندگان قرار دهیم.
در این همایش دکتر صارمی نماینده قوه قضاییه در شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش قوه قضاییه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا مبنی بر عملکرد دستگاههای حاکمیتی، قوای سه گانه در دوران دفاع مقدس که به صورت مستند جمع آوری و در یک محل مشخصی در دید بازدید کنندگان قرار گیرد که پژوهشگران و محققان که بدنبال کشف حقایق دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هستند با مستندات این حرکت عظیم آشنا شوند به ایراد سخن پرداخت و گفت: دراین رابطه ریاست قوه قضاییه ماموریت دادند که در رابطه با عملکرد قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس، مستندات لازم را جمع آوری و در موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی درمعرض دید محققان، پژوهشگران و عرصه حاضر و آیندگان قرار دهیم.
وی افزود: برای این منظور با شورای قضایی استانهای درگیر دوران جنگ همچون آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان جلساتی برگزار و موضوع را مطرح و همچنین با دادگستریها و سازمانهای تابعه سراسرکشور مکاتباتی دراین رابطه داشته و جلساتی نیز با نمایندگان دستگاههای ذیربط در تهران برگزار کردیم.
صارمی در ادامه بیان کرد: دراین دوران با دو وظیفه مواجه بودیم، وظیفه عمومی که همکاران داوطلبانه به جهبههای نبرد حق علیه باطل عزیمت مینمودند و کمکهای نقدی و غیرنقدی را برای رزمندگان جمع آوری و ارسال میشد و وظیفه دیگر که اختصاص به قوه قضاییه دارد مربوط به تلاشهای همکاران محاکم قضایی در دوران دفاع مقدس است، بحث حمایت و حراست از اموال صغار ایتام وکودکان بی سرپرست ناشی از تهاجم دشمن بعثی یکی از کارهای مهمی بود که برعهده ادارات سرپرستی سراسر کشور گذاشته شد، در دوران تهاجم دشمن به شهرها بعضا با اطفال بی سرپرست مواجه شدیم، افرادی که خانواده شان را در بمباران از دست داده بودند، حفظ حراست از حقوق اینها در اداره سرپرستی دادگستریهای سراسر کشور انجام شد که پروندههای زیادی دراین رابطه داشتیم.
وی با بیان اینکه در دوران جنگ بحث محافظت از املاک مجهول المالک را نیز داشتیم، ادامه داد: در مناطق جنگی براثر تهاجم دشمن، جمعی زیادی از شهروندان مجبور به ترک منطقه شدند و فرصتی برای جابجایی اموالشان نداشتند و برخی از این اموال رها شد که یکی از اقدامات مهمی که در مناطق جنگی که دادگستریها برعهده گرفتند حفظ و حراست از این اموال بود.
نماینده قوه قضاییه در شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش دولت درموزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: سازمانهای وابسته به قوه قضاییه نیز مسئولیت سنگینی در این دوران برعهده داشتند، به طور مثال وظیفه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حفظ و حراست از املاک و پلاکهای ثبتی بود که در اثر بمباران تخریب شده بود، ۵ استان ما درگیر این تهاجم شدند و بسیاری از مناطق مسکونی، صنعتی تجاری منهدم شد و حدود و ثغور این پلاکها بهم ریخت کار ارزشمند این سازمان تعیین حدود و ثغور این پلاکها بود.
صارمی با اشاره به اقدامات سازمان پزشکی قانونی از دیگر سازمانهای تابعه قوه قضاییه در این دوران، افزود: یکی دیگر از کارهای بسیار ارزشمند در پزشکی قانونی که هنوز هم ادامه دارد شناسایی پیکر شهدای مجهول الهویه بود چه در دوران دفاع مقدس و چه در حال حاضر که کار بسیار بزرگی است. سازمان پزشکی قانونی در بانک دی انای با نمونههایی که از خانواده معظم شهدا تهیه ونگهداری کرده است پیکرهای شهدا را شناسایی میکند.
به گفته صارمی سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عالیترین مرجع نظارتی کشور در همان زمان نظارتهای گستردهای بر مسائل مربوط به جنگ برسازمانها و دستگاههای دولتی انجام داده است که میبایست این اقدامات را مستند سازی کنیم.
بحث زندانها و اقدامات سازمان زندانها در این دوران از دیگر مباحث مطرح شده دراین همایش بود که نماینده قوه قضاییه در شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش دولت درموزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نقش حائز اهمیت این سازمان اشاره و بیان کرد: برغم اینکه شهرهای بسیاری مورد هجمه قرار گرفت و حتی زندانها نیزمورد حملات دشمنان قرار گرفت و منهدم شد، اما با زحمات سازمان زندانها، شنیده نشد که زندانی براثر گلوله باران و بمباران کشته شود یعنی دراین دوران زندانها را منتقل کردند.
وی افزود: در جریان حضورم در استانهای درگیر جنگ، نکاتی مطرح میشد که احساس غرور کردم، مطرح کردند که در شهر آبادان، همکارانمان در زیر آتش و تیر مستقیم دشمن چه رنجهایی تحمل کردند؛ پروندههای ثبتی را بسرعت ازآبادان خارج کردند یعنی زمانی که همه به فکر جانشان بودند، اما همکارانمان بفکر حفظ و حراست از اسناد و مدارک مردم بودند و آنها را شبانه از آبادان به ماهشهر منتقل کردند که سالها بعد از پایان دفاع مقدس، امورات ثبتی آبادان وخرمشهر در ماهشهر انجام میشد، زیرا مدارک به آنجا انتقال یافته بود.
در کنار این بحثها نقش مسئولان عالی قوه قضایی را نیز داشتیم، در دوران دفاع مقدس لوایحی به منظور حمایت از رزمندگان اسلام تهیه، تنظیم و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و دراین راستا دفاتری به منظور حمایت از حقوق رزمندگان تامین شد و اجازه تشکیل محاکم سیار در مناطق جنگی از سوی مسئولان وقت عالی قضایی صادر شد که اینها بخش کوچکی از عملکرد همکارانمان در دوران دفاع مقدس بوده است که وظیفه ما دراین راستا این است که بررسی کنیم چه تعداد از همکارانمان به عنوان رزمنده، آزاده، جانباز، مفقود الاثر و چه تعداد به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند.
صارمی در ادامه بیان کرد: در قوه قضاییه اداره کل امور ایثارگران زحمات زیادی را دراین رابطه متحمل شده است و لیست ایثارگران قوه را گرفته ایم.
وی همچنین به مستند سازی در خصوص کمکهای همکارانمان در قوه قضاییه به جبهههای حق علیه باطل اشاره کرد.
صارمی افزود: باید بررسیهای لازم در محاکم انقلاب اسلامی در برخورد با جواسیس، برخورد با کودتاچیان، گروهکهای تروریستی ضد انقلاب، احتکار و کم فروشی، اموال مجهول الممالک، حمایت از اموال صغار و همچنین انجام وظایف و ماموریتی که در همه کشور بخصوص مناطق جنگی صورت گرفته است، انجام شود. همچنین در ارتباط با نقش سازمانهای وابسته به قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس نیز باید بررسیهای لازم صورت گیرد و اقدامات انجام شده را مستندسازی کنیم.
وی تصریح کرد:بحث دیگر کمکهای نقدی، غیرنقدی و اهدایی پرسنل قضایی به رزمندگان دفاع مقدس است که باید برای هرکدام از اینها لیستی تهیه کنیم و پلن کوتاه از آنچه که باید دستگاههایی که نمایندگی این امر را برعهده دارند جمع آوری و مستندسازی کنیم و عملکرد قوه قضاییه را در باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در معرض دید بازدید کنندگان قرار دهیم.
در ادامه این همایش سردار مرتضی قربانی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس اسبق سازمان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز گفت: متاسفانه در اوایل انقلاب اسلامی وجنگ، اقدامات چشمگیری برای حفظ آثار و اسناد گرانبهای هشت سال دفاع مقدس انجام نشده بود. بنده به لحاظ اینکه در سه و چهار لشکر فرمانده بودم و اطلاعات جامع و کاملی داشتم به حکم سردار سرلشکر فیروزآبادی و دستور مقام معظم رهبری به عنوان مشاور رئیس ستاد کل و رئیس سازمان موزه دفاع مقدس منصوب شدم. هنگامی که به صحنه آمدم هیچ اسنادی در دسترس نبود و جز تعدادی سلاحهای منهدم شده چیز دیگری نبود. دراین رابطه حدود ۶۰ پروژه تعریف و پروژهها را بین دستگاهها تقسیم کردیم.
وی افزود: جلسات متعددی برگزار و چارچوب منظمی تعریف شد و حدود ۱۲۰۰ فرماندهان سپاهی، جهادی و نیروی انتظامی در پروژهها فعال و سازماندهی کردیم که کاری نمونه و سنگین در کشور انجام شد.
قربانی در ادامه گفت: ۲۰۰۰ عملیات کوچک و بزرگ در هشت سال دفاع مقدس صورت گرفت، از این تعداد ۵۰ عملیات تقریبا بزرگ است که عملیات سرآمد آن ۱۰ تا ۲۰ مورد است که ۱۰ مورد آن را انتخاب و به عنوان شاخص معرفی کردیم و در موزه به منصه ظهور و نمایش رساندیم. از صفر تا صد کار مشخص شد و همه با عشق و علاقه کار را انجام دادیم و ۲۰۰ میلیون سند سری، فوق سری محرمانه و خیلی محرمانه از گاو صندوقها خارج کردیم و همچنین حدود ۳۵۰۰ جلد سند دفاتر هزار برگی از سال ۴۲ تا ۵۷ از وزارت اطلاعات تمام افرادی که به زندان رفته اند و شکنچه شدند، عکسها و آثارشان همه را با وزارت اطلاعات بستیم و به سازمان موزه آوردیم.
وی اضافه کرد: بدنبال این هستیم که نقش قوه قضاییه را در رابطه با امنیت در دوران دفاع مقدس و قبل از دوسال را بخوبی نشان دهیم که باید همت کنیم و آثار و اسناد را جمع آوری کنید. به طور مثال در نیروی هوایی هشت پایگاه داشتیم و مشاهده کردیم که هیچ مدرکی ندارند، همه را بسیج کردیم و حدود ۴۰ خلبان قدیمی را جمع کردیم که تمام اسناد و مدارک را جمع آوری کردند و در حال حاضر سوابق پوشههای پوسیده جمع آوری شده است.
وی تصریح کرد: نقش قوه قضاییه در دوسال قبل از انقلاب در دستگیریها و احکام صادر شده بسیار زیاد است که میبایست مستند سازی و در معرض دید بازدید کنندگان قرار گیرد.
رسول یاحی جانشین رئیس شورای راهبردی و برنامه ریزی نقش دولت در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از دیگر سخنرانان این همایش بود که اظهارکرد: بحث سند درقوه قضاییه بسیار زیاد است آنچه که براساس آن قضاوت میکنید بحث سند است دراین مستند سازی باید بدنبال سند باشیم اگر اینها بصورت سند حفظ و تدوین نشود مانند آن است که این کار اتفتاق نیفتاده است.
وی گفت: ممکن است قضات و پرسنل خدوم قوه قضاییه خاطراتی از آن دوران داشته باشند که باید اینها جمع آوری و مستندسازی شود، استانها ظرف مدت کوتاهی میتوانند جزوهی ۲۰۰ صفحهای دراین رابطه ارائه دهند.
یاحی با اشاره به اینکه کار برای دفاع مقدس و جمع آوری و تبیین اقدامات مخلصین توفیق میخواهد بیان کرد: دفاع مقدس یک حرکت بسیار موفقی بوده است و درخشانترین نقطه در دوران انقلاب اسلامی دفاع مقدس است دراین دوران هجمه بزرگی از دنیا به ما اتفاق افتاد که ما با هیچ ایستادگی کردیم.
جعفر عطار زاده مسئول هماهنگی و پیگیری پروژه مستندسازی نقش قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی هم به ایراد سخن پرداخت و توضیح داد: پس از دستوری که معاون اول قوه قضاییه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در خصوص بحث مستند سازی نقش عملکرد قوه قضاییه در بهمن ماه ۹۶ صادرکردند، این تشکیلات راه اندازی شد و تلاشمان برای این است که نقش و عملکرد دوران انقلاب و دفاع مقدس را در مجموعه قوه قضاییه احصا و مستندسازی کنیم.
وی در ادامه از راه اندازی بانک اطلاعات مدیران دستگاه قضایی خبرداد و گفت: اطلاعات مدیران روسای کل دادگستری استانها، دادستانهای عمومی، انقلاب، نظامی، روسای سازمانها و واحدهای تابعه و قوه قضاییه از سال ۵۷ تا سال ۶۷ را احصا و پیش بینی میکنیم که این بانک خروجی خوبی داشته باشد، دراین رابطه ۱۵ استان آمار خوبی فرستاده اند.
عطارزاده همچنین به راه اندازی بانک اطلاعات شهدای والا مقام قوه قضاییه هم اشاره کرد و افزود: این بانک راه اندازی و تا کنون ۲۵ دادگستری استان کشور آمار دقیق شهدا را ارائه کرده اند.
به گفته مسئول هماهنگی و پیگیری پروژه مستندسازی نقش قوه قضاییه در دوران دفاع مقدس، بیش از دهها و صدها سند از شهدا از سوی دادگستری استانهای زنجان، قم، لرستان، اصفهان، خراسان جنوبی اردبیل، مازندران ارائه شده است که استفاده خواهیم کرد.
در ادامه این همایش تعدادی از نمایندگان مستندسازی دادگستریهای استانها و سازمانهای تابعه قوه قضاییه به ایراد سخن پرداختند و همچنین به سوالات مطرح شده دراین رابطه پاسخ داده شد.
بازدید از باغ موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از دیگر برنامههای این همایش بود که حاضرین ضمن بازدید در جریان عملکرد این باغ موزه قرار گرفتند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *