عراق موظف بود امنیت ساختمان سرکنسولگری ایران را تامین کند
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت: عراق موظف بود امنیت ساختمان سرکنسولگری ایران را تامین کند و حال که مشکلی پیش آمده وادار به جبران خسارت است. اتفاقی هم که در بصره رخ داد، بحثی دیپلماتیک است و براساس قراردادهای چندجانبه بینالمللی، عراق موظف است اقدامات لازم درباره این حادثه را انجام دهد.
محسن جلیلوند در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به «آتشزدن ساختمان سرکنسولگری ایران در بصره» اظهار داشت: اصولا حمایت از مکانهای دیپلماتیک طبق کنوانسیون ۱۹۶۱ و ۱۹۶۳ وین با دولت پذیرنده است که حمایت و صیانت کامل آنها را قبول کند که عراق و ایران نیز به این کنوانسیون پیوستهاند.
وی ادامه داد: عراق موظف بود امنیت ساختمان سرکنسولگری ایران را تامین کند و حال که مشکلی پیش آمده وادار به جبران خسارت است. اتفاقی هم که در بصره رخ داد، بحثی دیپلماتیک است و براساس قراردادهای چندجانبه بینالمللی، عراق موظف است اقدامات لازم درباره این حادثه را انجام دهد.
جلیلوند خاطرنشان کرد: ایران در عراق نفوذ تاریخی و بهحق دارد؛ آمریکا نیز دولتی اشغالگر در عراق است و دست بالا دارد. عربستان هم که با این کشور مرز طولانی دارد. از سوی دیگر عراق تا قبلا از سال ۱۹۱۷ بخشی از ترکیه بود و ترکیه هم طبیعتا نفوذ خود در این کشور دارد و کُردها هم جایگاه خود در این کشور را دارند لذا این انشقاقات و درگیریهای گسترده در این کشور باعث شده تا دولت مرکزی عراق از کارآمدی لازم برخوردار نباشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد با بیان اینکه دو تا سه درصد نفت جهان در بصره تولید میشود، افزود: بصره ثروتمندترین استان عراق است ولی میبینیم که مردم این استان حتی از آب آشامیدنی هم محروم هستند و در آن گرمای طاقت فرسای عراق تنها ۱۶ ساعت در طول روز برق دارند؛ به همین خاطر مردم این منطقه ناراضیاند.
جلیلوند تاکدید کرد: مردم استان بصره وقتی میبینند استانی به این ثروتمندی دارند ولی پول نفت معلوم نیست به کجا میرود، بیشتر از وضعیت موجود ناراضی میشوند، متاسفانه شرکتهای آمریکایی و انگلیسی دست به استخراج نفت در بصره میزنند. جالب است که استان بصره برخلاف استانهای شمال و شمال غربی که با داعش درگیر بودند از حملات داعش و گروههای تروریستی مصون بوده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *