فروش گوشت با تقلب؟

15:19 - 18 آبان 1401
کد خبر: ۴۵۰۷۹۳۳
مدیرعامل اتحادیه دام سبک می‌گوید برخی قصابی‌ها گوشت دام ماده و بز را با قیمت گوشت دام نر به مشتریان می‌فروشند.

خبرگزاری میزان _ روزنامه همشهری نوشت: نوسان قیمت در بازار گوشت قرمز در طول هفته جاری به‌شدت هفته‌های قبل نبود اما قیمت این کالا همچنان با قدرت خرید بخش زیادی از مصرف‌ کنندگان سازگاری ندارد. گوشت قرمز نیمه نخست سال را با کمترین رشد قیمت پشت سر گذاشت ولی بازار این ماده پروتئینی به‌گفته فعالان این حوزه در رکود بود و مصرف‌کنندگان استقبال زیادی از خرید گوشت نکردند.

این کاهش تقاضا اگرچه نتوانست جلوی روند افزایش قیمت را بگیرد اما شیب آن را ملایم کرد. شروع نیمه دوم سال اما برای بازار گوشت چندان آرام نبود.

قیمت گوشت چقدر بالا رفت؟

به‌رغم آنکه مرکز آمار میزان رشد قیمت گوشت قرمز را در مهرماه 1.4درصد تخمین زده، مشاهدات نشان می‌دهد در مهرماه قیمت گوشت گوسفندی بیش از 30 درصد و گوشت گوساله 20 درصد بالا رفت. این رشد قیمت در آبان‌ماه نیز ادامه داشت، به‌طوری‌که هفته گذشته رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی هم افزایش قیمت این نوع گوشت را تأیید و دلیل آن را رشد قیمت دام زنده عنوان کرد.

علی‌اصغر ملکی گفت: قیمت گوشت روند افزایشی داشته، زیرا دام زنده در شهرستان‌ها گران شده است و طبیعتا هر مقدار که قیمت دام زنده افزایش یابد گوشت هم به تبع آن گران می‌شود.

او تلویحا فروش گوشت گوسفندی با قیمت کمتر از کیلویی 192هزار تومان را غیرممکن دانست و افزود: امروز گوشت قرمز در میدان بهمن برای مغازه‌داران کیلویی ۱۷۵ تا ۱۸۰ هزار تومان هزینه دارد و فروشنده نیز می‌تواند این گوشت را با سود متعارف ۱۰ تا ۱۲ درصدی خود، به فروش برساند.

گفته‌های ملکی در شرایطی است که براساس مشاهدات میدانی حتی در مهرماه نیز قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در بیشتر خرده فروشی‌ها 200هزار تومان بود. پیش از آن و تا شهریور ماه هر کیلو شقه گوسفندی ۱۸۵ تا ۱۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسید.

قیمت‌ گوشت تا دیروز

نگاهی به آخرین قیمت گوشت در فروشگاه‌های مجازی نشان می‌دهد هر کیلو راسته گوسفندی بی‌استخوان 259هزار و 500 تومان، هر کیلو ران گوسفندی 260 هزار تومان و هر کیلو گوشت خورشتی گوسفندی 288هزار تومان به فروش می‌رسد.

راسته بدون استخوان گوساله هم کیلویی 233هزار تومان قیمت خورده و هر کیلو ران گوساله تا 514هزار تومان قیمت خورده است. در فروشگاه‌های سطح شهر هم قیمت‌ محصولات مشابه کمتر از این نیست؛ هر کیلو شقه گوسفندی در قصابی‌های سطح شهر بین 195 تا 210هزار تومان به فروش می‌رسد و قیمت هر کیلو گوشت گوساله به‌طور میانگین 296هزار تومان است.

تقلب در فروش گوشت

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی تهران افزایش قیمت دام زنده را یکی از مهم‌ترین دلیل گرانی گوشت اعلام کرده و از رسیدن قیمت دام زنده سبک به کیلویی ۸۰هزار تومان خبر داده است، این در حالی است که روز گذشته

مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها ضمن رد ادعای افزایش قیمت دام زنده، از تقلب در عرضه گوشت قرمز خبر داد. افشین صدر‌دادرس گفت: عمده گوشتی که هم‌اکنون در بازار عرضه می‌شود گوشت دام نر پرواری نیست بلکه گوشت دام ماده و بز است و فروشندگان، دام ماده را با قیمت دام نر در بازار عرضه می‌کنند.

به‌گفته او، قیمت هر کیلو دام زنده نر پرواری بین ۶۸ تا ۷۲ هزار تومان، قیمت هر کیلو گوشت گوسفند ماده بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان و قیمت هر کیلو بز زنده کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است و فروشندگان با فروش گوشت دام ماده و بز به جای نر به مصرف‌کنندگانی که قادر به تشخیص این گوشت‌ها نیستند در فروش گوشت تقلب و تخلف می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، شاهد این ادعا را انباشتگی دام نر در دامداری‌ها دانست و افزود: اگر سری به میادین عرضه دام بزنید متوجه خواهید شد کسانی که قصد خرید دام دارند بیشتر طالب دام ماده هستند و دام نر به‌دلیل قیمت بالاتری که نسبت به قیمت دام ماده دارد خریداری ندارد.

او با اشاره به سودجویی خرده فروشی‌ها در این زمینه، اضافه کرد: اگر دام نر کیلویی ۷۰هزار تومان خریداری شود گوشت آن باید با قیمت هر کیلو ۱۷۰هزار تومان به‌دست مصرف‌کننده برسد. ولی برخی دام ماده را با قیمت کیلویی ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان خریداری می‌کنند و گوشت آن را کیلویی۱۷۰ هزار تومان می‌فروشند و سود بیشتری می‌برند. 

دادرس، دیرپز بودن گوشت ماده را تنها راه تشخیص آن برای مصرف‌کنندگان دانست و افزود: برخی قصابی‌ها گوشت بز را هم وارد بازار کرده‌اند و به قیمت بره نر می‌فروشند، اگر مصرف‌کننده گوشتی را به اسم گوشت گوسفند خرید و در زمان پخت متوجه شد که گوشت بو می‌دهد باید بداند که گوشت بز نر خریده است.

به‌گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، با کاهش تقاضا از سوی خرده فروشی‌ها دامدارها نمی‌توانند دام‌های نرشان را به فروش برسانند و در زیان هستند. به‌گفته این فعال صنعت دامپروری سودی که کشتار دام ماده دارد دام نر ندارد.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: گوشت گوشت قرمز

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *