روابط پُرسود ایران و عراق به مذاق مثلث شوم آمریکا، آل‌سعود و رژیم صهیونیستی خوش نمی‌آید

14:53 - 17 شهريور 1397
کد خبر: ۴۵۰۶۵۳
دسته بندی: سیاست
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ایران و عراق علاوه بر روابط اقتصادی، رابطه سیاسی، نظامی و امنیتی هم دارند، گفت: این حُسن همجواری و رابطه پرسود دوطرفه اصلا به مذاق مثلث شوم آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل‌سعود خوش نمی‌آید و آنها برای به هم‌زدن این رابطه تلاش می‌کنند.
ایران و عراقمحمدصادق کوشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به «آتش‌زدن ساختمان سرکنسولگری ایران در بصره» بیان داشت: بررسی روابط اقتصادی دو کشور از سال ‌۱۳۸۹ تا کنون نشان می‌دهد که در شرایط فشار اقتصادی و تحریم؛ روابط اقتصادی ایران و عراق، یکی از عرصه‌هایی بوده که اقتصاد ما توانسته تنفس کند.
 
وی ادامه داد: ایران از سال ۱۳۸۹ تا کنون، سالانه به‌طور متوسط  ۸ میلیارد دلار کالا، در کشور تولید و در بازار‌های عراق به فروش رسانده است، این نوع رابطه اقتصادی از سوی ایران با هیچ کشور دیگری وجود ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بابیان اینکه بیشترین درآمد ارزی کشور ناشی از ارتباط اقتصادی، کشاورزی، صنعتی با عراق رقم خورده‌است،خاطرنشان کرد: جدای از این، حضور یک میلیون و نیم زائر و مسافر عراقی است که برای زیارت، سیاحت و یا دریافت خدمات پزشکی به ایران سفر می‌کنند.
 
وی تاکید کرد: اگر درآمد سفر گردشگران عراقی را به اضافه مبلغ صادرات به این کشور کنیم؛ در شرایط تحریم حداقل سالانه ۹.۵ میلیارد دلار درآمد ارزی از کشور عراق داشته‌ایم.

کوشکی در ادامه اضافه کرد: عراقی‌ها بخش قابل توجهی از اجناس و غذای مورد نیاز خود را طریق ایران با ارزان‌ترین قیمت، کمترین زمان و حداقل هزینه حمل و نقل دریافت می‌کنند؛ لذا رابطه بسیار راهبردی بین دو کشور برقرار است و این تنها بخشی از رابطه ما با کشور عراق است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ایران و عراق رابطه سیاسی، نظامی و امنیتی هم دارند، افزود: این حُسن همجواری و رابطه پرسود دوطرفه ایران و عراق اصلا به مذاق مثلث شوم آمریکایی، رژیم صهیونیستی و آل سعود خوش نمی‌آید و آنها برای به هم زدن این رابطه تمام تلاش خود را می‌کنند.

وی یادآور شد: آنها برای به هم زدن رابطه ایران و عراق، جنگ روانی به راه انداخته و پول تقسیم می‌کنند. متاسفانه در ایران و عراق هم افرادی پیدا می‌شوند که یا بخاطر جهل و نادانی و یا منافع کوتاه مدت دنیوی فریب این جنگ روانی را می‌خورند  و به عنوان عامل نفوذی عمل می‌کنند، جز این عده‌ای که گفتیم کسی در ایران و عراق، سودی از به هم زدن رابطه دو کشور نمی‌برد.

کوشکی در پایان تاکید کرد: قطعا اگر رابطه ایران و عراق به همین شکل دوستانه باقی بماند، هر دو کشور پیروز هستند و می‌توانند با هم افزایی و همکاری مشکلات متعددی را از هم حل کنند. طبعا این روند مورد پذیرش، آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل‌سعود نیست. اینجا یک هشیاری لازم است تا این رابطه به هم نخورد، زیرا اگر این رابطه بهم بخورد ایران و عراق جایگزینی برای هم پیدا نمی‌کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *