اشتغال هزار و 145 مددجو در زندانهای استان کرمانشاه/نصب ۱۳۸ عدد پابند الکترونیکی در ۶ ماه نخست سال
پرویز توسلیزاده در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت اشتغال زندانیان و ایجاد بستر مناسب جهت مهارت آموزی و توانمندسازی زندانیان در زندان های استان کرمانشاه، اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و 145 زندانی در سه بخش متفاوت دارای شغل و درآمد پایدار هستند به طوری که اشتغال زندانیان این استان در سه بخش « پای تخت، کارگاهی و اعزام به کار » تقسیم بندی می شود.
وی افزود: در اشتغال پای تخت زندانیان در سلول خود محصولاتی مانند صنایع دستی را تولید میکنند که در این بخش 373 نفر مشغول به کار هستند و 286 نفر در کارگاه های مختلفی مانند خیاطی، قالی بافی، فلزکاری، کابینت و ساعت سازی مشغول هستند و 486 نفر هم براساس قراردادی که با پیمانکار بسته شده، در محل کار حاضر میشوند و حقوق مکفی دریافت میکنند.
اقدامات اجرایی شده جلسات ستاد کاهش جمعیت کیفری استان کرمانشاه
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بیان کرد: اقداماتی به منظور بهره گیری از مجازات های جایگزین حبس و استفاده محکومان از پابندهای الکترونیکی به موجب تصمیمات اتخاذ شده در جلسات ستاد کاهش جمعیت کیفری استان انجام و اجرایی شده است.
توسلی زاده در ادامه گفت: مطابق مصوبات ستاد کاهش جمعیت کیفری استان جهت ترغیب همکاران قضایی مصوب شد هریک از شعب محاکم کیفری دو سطح استان وهمچنین دادگاه های حوزه های قضایی بخش در طول هر ماه
حداقل 15 فقره رأی با عنوان مجازات های جایگزین حبس، صادر کنند به نحوی که از آمار مزبور هر ماه یک رای مربوط به توبه و دو رای مربوط به پابند صادرکنند.
وی افزود: به منظور آگاهی قضات در زمینه بهره گیری از ارفاقات قانونی قوانین جزایی به ویژه پابند الکترونیکی دوره آموزشی توسط رئیس کل دادگستری استان برای قضات محاکم عمومی کیفری و انقلاب و دادسرای مرکز استان اجرا و برای حوزه های تابعه سطح استان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: نظارت دادستان مرکز استان و شهرستان ها بر استفاده از تمامی ظرفیت های قانون آیین دادرسی کیفری بر مجموعه خود معمول شده و تأکیدات لازم در خصوص بازدید از زندان ها، ملاقات با زندانیان و اعمال مساعدت های قانونی در موافقت با پاپند الکترونیکی بعمل آمده است و آمار عملکردی ماهانه در این زمینه نیز بصورت مستمر مورد بررسی قرار می گیرد.
توسلی زاده بیان کرد: در گذشته برخی آسیبها مربوط به عدم آشنایی کاربردی با تأسیسات حبس زدا و نهادهای ارفاقی و تاثیر اصلاحی آن بر بزهکار بوده است که با اقدامات آموزشی صورت گرفته و رصدهای آماری ماهانه بخش عمده ای از آن مرتفع و در همراه کردن هرچه بیشتر قضات در این زمینه تلاش شده است. لذا در این زمینه از ظرفیت معاونت منابع انسانی به منظور آموزش علمی قضات در نهادینه کردن فرهنگ و سازوکار استفاده از تأسیسات ارفاقی حبس زدا و بررسی آثار آن در اصلاح بزهکار استفاده شده همچنین توجه و بهره برداری قضات از اینگونه نهادها در ارتقاء و نقل و انتقال آنان موثر واقع شده است.
وی در ادامه گفت: جلسات توجیهی برای مددکاران و شورای طبقه بندی زندان جهت ارسال درخواست های استفاده از پابند الکترونیکی انجام شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بیان کرد: در راستای سیاست حبس زدایی دستگاه قضا و توجه ویژه به استفاده از نهادهای ارفاقی و رویکرد دادگستری استان مبتنی بر استفاده مطلوب قضات از نهادهای ارفاقی، تاکید شده قضات محاکم کیفری و انقلاب روش سختگیرانه ای در خصوص استفاده از نهادهای ارفاقی برای زندانیان در پیش نگرفته و به روند روز افزون آمار زندانیان، تراکم زندان ها، آسیب ها و معضلات دیگر توجه داشته باشند.
توسلی زاده اظهار کرد: سعی کرده ایم در خصوص زندانیان متقاضی پابند که شرایط استفاده از آن را دارند پذیرش با سختگیری مواجه نشود و یا بعضاً ارسال نتیجه، به مقام پیشنهاد کننده طولانی نشود که بدین منظورمقرر شد در بررسی پیشنهادات قضات شعب اجرای احکام کیفری ضمن تسریع در پاسخ، نسبت به مساعدت به زندانیان و موافقت با پیشنهاد قاضی اجرا و شورای طبقه بندی زندان در خصوص زندانیانی که شرایط برخورداری از نهادهای ارفاقی را دارند عنایت ویژه صورت گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: نظام نیمه آزادی،آزادی تحت سامانه های الکترونیک،آزادی مشروط، از معیارهای بارز ارزیابی استانها در کاهش جمعیت کیفری است و بر اساس اهمیتی که دارد علاوه بر حضور مستمر قضات اجرای احکام و سایر قضات شاغل در دادسرا و محاکم در زندان ها، براساس مصوبات استانی نیز ترتیبات بازدید از زندان و ملاقات با زندانیان برای شورای معاونین قضایی و قضات دادگاههای تجدیدنظر اتخاذ شد و رسیدگی به درخواست زندانیان با حضور آنها در محل زندان انجام می شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بیان کرد: در اجرای ماده 2 دستورالعمل اعلام برخط ظرفیت پذیرش زندانیان آمار ظرفیت زندان ها اعم از بازداشتی های تحت قرار و محکومین بصورت آنلاین از اداره کل زندان های استان اخذ و به تفکیک مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. تحلیل انجام شده بر روی آمار ها بصورت هفتگی بوده و روند افزایشی با کاهشی جمعیت کیفری و عملکرد منفی یا مثبت حوزه های قضایی در مقایسه با هفته قبل طی جدول های آماری بصورت شفاف به حوزه های قضایی منعکس میشود و در هر جدول نحوه عملکرد و میزان تاثیر هر حوزه قضایی بر ظرفیت زندان (بصورت هفتگی و ماهانه ) در کلیه ظرفیت های تعریف شده برای زندان (ظرفیت اسمی استاندارد، اضطرار و غیر قابل قبول) دقیقاً مشخص و ابلاغ می شود تا هر حوزه قضایی ضمن اطلاع از عملکرد خود از عملکرد سایر دادگستری ها که بر ظرفیت زندان مستقیماً تأثیر دارند مطلع شوند.
توسلی زاده اظهار کرد: در رابطه با استفاده مطلوب از نهادهای ارفاقی، اعمال تشویقات در ستاد استانی لحاظ شده است بدین نحو که عملکرد حوزه های قضایی که همت مضاعف در این زمینه داشته اند بررسی و بمنظور اعمال تشویقات، حوزه های برتر تعیین و شعب ساعی شناسایی سپس با ذکر مشخصات قضاتی که با رعایت قوانین و مقررات از قرارهای منجر به بازداشت یا حکم حبس کمتر استفاده می کنندو از مجازاتهای جایگزین حبس بهره می گیرند مراتب در پورتال دادگستری استان درج و جهت ثبت در سابقه قضایی به واحد نظارت و ارزشیابی قضات نیز ارسال می شود و بعضاً همکاران مورد تشویق مالی نیز قرار گرفته اند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: اقدامات مذکور در راستای اجرای دستورات ریاست قوه قضاییه نتایج مطلوبی برای استان به همراه داشته است و رشد عملکرد دادگستری استان در غالب شاخص های 19گانه موضوع دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها، بویژه در مورد کاهش ورودی متهمین بازداشتی تحت قرار و افزایش نصب پابند الکترونیکی برای محکومان را سبب شده است که دستاورد آن رشد مثبت جایگاه استان کرمانشاه از سی ام کشوری به هفدهم کشوری با 13پله صعود نیمه اول سال جاری بوده است.
توسلی زاده درباره آمار زندانیان بهره مند از پابند الکترونیکی در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ مجموعاً ۱۳۸ عدد پابند الکترونیکی برای زندانیان استان نصب شده به طوری که در فروردین ماه ۱۵ عدد، در اردیبهشت ماه ۲۲ عدد، در خرداد ماه ۲۶ عدد، در تیرماه ۲۱ عدد، در مرداد ماه ۲۶ عدد و در شهریور ماه ۲۲ عدد است.
انتهای پیام/