رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور: احکام صلح یاران شهرستان بافق اعطا شد
خبرگزاری میزان- با حضور حجت الاسلام والمسلمین صادقی، احکام 80نفر از صلح یاران شهرستان بافق اعطا شد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در آیین اعطای احکام صلح یاران مناطق و محلات شهرستان بافق، اظهار کرد: بیش از 16هزار صلح یار تحت عناوین مختلف با مرکز توسعه حل اختلاف همکاری می کنند و دستگاه قضایی را در حل اختلافات و ایجاد صلح و سازش بین مردم یاری می رسانند.
حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی افزود: در شهرستان بافق 80 نفر از 20 محله شهرستان دارای ابلاغ صلح یار شدند که از ضریب نفوذ، مردمداری و اعتماد و اعتبار این افراد متعهد در هر محله برای رفع مشکلات، دعاوی، اختلافات و خصومات بهره گرفته می شود.
وی با بیان اینکه در نگاه آمار، بیش از 50درصد پرونده هایی که به شورای های حل اختلاف ارجاع می شود ختم به صلح و سازش می شودد، افزود: در طرح هیئت های صلح محلات، مقرر است موضوع اختلاف و دعاوی قبل از ورود به دستگاه قضایی با حکمیت و تلاش ریش سپیدان محلی حل و فصل شود.
حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی افزود: آمار دقیقی از بسیاری از اختلافات خرد که در محلات توسط هیئت های صلح و صلح یاران حل و فصل می شود در دست نیست، اما قدر مسلم هر موضوعی که با وساطت بزرگان محله و اخذ توافق و تراضی طرفین اختلاف، حل شود موجب جلب رضایت مردم و افزایش سرمایه اجتماعی می شود.
وی مشارکت صلح یاران در حل و فصل اختلافات و دعاوی بین مردم در محلات را یک اقدام دلی و مبتنی بر ارزش های باطنی ذکر کرد و ابراز کرد: اصلاح ذات البین یک اقدام خداپسندانه و مأجور درگاه الهی است.
در پایان این نشست با حضور رئیس کل دادگستری استان و جمعی از مسئولان و مدیران محلی، ابلاغ 80 نفر از صلح یاران شهرستان بافق اعطا شد.
غلامعلی دهشیری نیز در آیین اعطای احکام صلح یاران مناطق و محلات شهرستان بافق، اظهار کرد: برای اصلاح ذات البین و رفع اختلافات مردم قبل از ورود پرونده به دستگاه قضایی، تلاش شد تا افراد دارای ضریب نفوذ، موقعیت اجتماعی و اعتبار عمومی از میان دانشگاهیان، حوزویان، صاحبان صنوف و حِرَف و افراد عادی اجتماع در محلات مختلف شناسایی شوند و با ابلاغ صلح یار، در مسیر حل و فصل دعاوی و اختلافات عادی مردم کمک کنند.
وی تصریح کرد: در این طرح از هر محله شهرستان بافق 3نفر تحت عنوان هیئت صلح و یک نفر صلح یار منفرد انتخاب شدند تا در امر خداپسندانه صلح و سازش تلاش کنند که موضوع اختلاف افراد تا آنجا که امکان دارد قبل از ورود به دستگاه قضایی و با تفاهم و تراضی دو طرف فیصله یابد.
دهشیری گفت: در سند تحول قوه قضاییه بر مردمی کردن و مردمی سازی قوه قضاییه تأکید شده است که حضور مسئولان و مدیران در جمع مردم در راستای هدف مردمی کردن صورت می گیرد و استفاده از ظرفیت و مشاکت های مردمی، هدف مردمی سازی را محقق می کند.
وی استفاده از ظرفیت معتمدان مردمی در محلات را پیشنهاد نمانیده مردم بافق در مجلس شورای اسلامی ذکر کرد و گفت: گرچه از این ظرفیت به طرق مختلف در گذشته نیز استفاده می شد، اما این بار با طرح این موضوع از سوی این نماینده مردمی در حاشیه سفر رئیس قوه قضاییه به استان یزد، اجرای این طرح و شروع آن از شهرستان بافق برای اولین مرتبه در کشور صورت گرفت.
با حضور حجت الاسلام و المسلمین صادقی، رئیس مرکز شورای حل اختلاف کشور و تعدادی از مدیران و مسئولان محلی، ابلاغ هیئت های صلح محلات شهرستان بافق اعطا شد.
انتهای پیام/