مخالفت مجلس با فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان»/ ۹۶ نماینده غایب بودند و ۲۲ نماینده در رای‌گیری شرکت نکردند

12:11 - 14 شهريور 1397
کد خبر: ۴۴۹۹۸۴
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
مجلس در حالی با فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان» مخالفت کرد که در جریان رای‌گیری برای این موضوع، ۹۶ نماینده غایب بودند و ۲۲ نماینده علی‌رغم حضور در صحن علنی در رای‌گیری شرکت نکردند و ۵ نماینده نیز رای ممتنع دادند.
مجلس با فوریت طرح «شفافیت آراء نمایندگان» مخالفت کرد/ ۱۲۳ نماینده در این تصمیم نقشی نداشتندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با طرح یک فوریت «الحاق دو تبصره به ماده ۱۱۹ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس» مخالفت کردند.

همچنین نمایندگان با علنی بودن نتایج رای‌گیری این طرح نیز مخالفت کردند.

عنوان طرح الحاق دو تبصره به ماده (۱۱۹) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که فوریت آن مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفت به شرح زیر بود:

تبصره ۱- در تمامی مواردی که به موجب این قانون رأی‌گیری به عمل می‌آید و مصادیق آن در ماده (۱۲۱) مشخص گردیده، جهت اطلاع مردم، اسامی نمایندگان موافق، مخالف و ممتنع منتشر می‌شود. بدین منظور علاوه بر درج اسامی در مشروح مذاکرات، هیئت رئیسه موظف است نسبت به ایجاد سامانه الکترونیکی به طوری که قابلیت دسترسی به آن برای آحاد ملت فراهم باشد، اقدام کند.

تبصره ۲- در موارد استثنائی با تقاضای پانزده نفر از نمایندگان مجلس و با رأی موافق اکثریت مطلق حاضران، رأی گیری به صورت مخفی انجام می‌گیرد.

در صورت تصویب نهایی این طرح، سامانه الکترونیکی برای درج آرای نمایندگان ایجاد می‌شد که دارای قابلیت دسترسی عموم مردم بود.

در جریان رای­‌گیری برای طرح «شفافیت آرای نمایندگان»، از مجموع ۲۰۰ نماینده مجلس دهم، فقط ۱۹۴ نماینده در صحن علنی مجلس حضور داشتند یعنی ۹۶ نماینده غایب بودند و نکته قابل تامل آنکه اگر فقط یک نماینده صحن علنی را ترک می‌کرد جلسه از رسیمت می‌افتاد.

از ۱۹۴ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس نیز فقط ۱۷۲ نماینده در رای‌گیری شرکت کردند یعنی ۲۲ نمانیده علی‌رغم حضور در صحن علنی در رای‌گیری شرکت نکردند.

۵ نماینده نیز اعلام کردند نظر خاصی ندارند یعنی رای ممتنع دادند؛ بنابراین فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان» با ۵۹ رای موافق و ۱۰۸ رای مخالف تصویب نشد.

مخالفت نمایندگان با فوریت طرح شفافیت آراء نمایندگان



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *