دومین استان پرآب کشور در معرض خشکسالی/ ۱۵۰۰ میلیارد ریال طرح اشتغال در مناطق عشایری مصوب شد/ طالقان منطقه نمونه گردشگری میشود؟
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی با وجود بارشهای قابل توجه سال گذشته با کاهش سطح منابع آب زیر زمینی از دومین استان پر آب کشور به استانی در خطر خشکسالی تبدیل شده است.
خبرگزاری میزان -
دانشجو افزود: مهمترین مشکل ذخیره آب پشت سدهای آذربایجان غربی، نبود ذخیره برفی مناسب در کوههاست که تداوم ذخیره سازی آب در سدهای استان را متوقف میکند.وی گفت:حمایت از کشاورزان یکی از برنامههای مهم شرکت آب منطقهای استان است و در همین راستا نظارت بر توسعه اصولی طرحهای آبخیزداری و نیز تصحیح روشهای استفاده از آب در بخش کشاورزی باید بیشتر از گذشته در سطح شهرستانها مورد توجه قرار گیرد.دانشجو بیان کرد: حفاظت از منابع آب یک وظیفه همگانی است و استفاده از نظرات نخبگان، کارشناسان و دلسوزان امر در زمینه مدیریت درست منابع آبی استان از جمله مهمترین راهکارها برای جلوگیری از بروز بحران آب در استان است.
پس لرزههای ۶، پنج و بالای چهار ریشتری پس از گذشت حدود ۱۰ ماه از زلزله ۲۱ آبان پارسال همچنان ادامه دارد و به گفته کارشناسان در ماههای آینده نیز این روند ادامه دارد بگونهای که خواب را از چشمان زلزله زدگان کرمانشاه ربوده است و در این بین اهمیت مقاوم سازی واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده بیش از پیش نمایان شده است.
اما چیزی که مانع از مقاوم سازی واحدهای مسکونی میشود، وضعیت درآمد زلزله زدگان است که با قیمت مصالح ساختمانی و آهن آلاتی که در بازار عرضه میشود و در چند وقت اخیر نیز سیر صعودی داشته است، همخوانی ندارد.حجم گسترده ساخت و سازها، تقاضای خرید مصالح ساختمانی در مناطق زلزله زده را افزایش داده است و در این میان برخی فرصت طلبان با سوء استفاده از وضع موجود، مصالح و آهن آلات را با قیمتهای نامتعارف در اختیار زلزله زدگانی قرار میدهند که حاصل یک عمر تلاش خود را در این حادثه مرگبار از دست داده اند.این روزها قیمت انواع مصالح ساختمانی از خاک، ماسه و سیمان گرفته تا فولاد و آهن آلات در مناطق زلزله زده غرب کرمانشاه بسیار افزایش یافته بگونهای که دیگر تسهیلاتی که دولت در اختیار زلزله زدگان برای ساخت منازلشان قرار داده، کفاف کار را نمیدهد و این امر در شهرها نمود بیشتری دارد و همین امر باعث شده که شاهد گودبرداری ساختمانهای نیمه کاره و یا پی سازیهایی بدون پیشرفت باشیم که همه اینها آزاردهنده است.
یکی از بزرگان روستای «شوشود» که در ۳۵ کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی قراردارد گفت: تاکنون مسئولان زیادی برای دیدن مشکلات این روستا آمده و رفته اند برخی حرف هایمان را شنیده و برخی به فراموشی سپرده اند.شبان ادامه داد: در روستای شوشود بیش از ۱۱۵ خانوار و ۴۶۰ نفر زندگی میکنند حتی این روستا مهاجرپذیر است، اما کمبود آب یکی از مهمترین دغدغههای آن در سالهای اخیر بوده است.
وی بیان کرد: تاکنون آب شرب این روستا به وسیله تانکرهای سیار تامین میشد که مشکلات زیادی برای اهالی روستا ایجاد کرده بود.وی اظهار امیدواری کرد؛ با انتقال آب شرب به روستا دغدغه مردم در خصوص آب رفع شده و مردم نیز تلاش میکنند در مصرف آب صرفه جویی کنند.افتتاح مجتمع آبرسانی فاز ۲ «کلاته ملا» درمیان و آبرسانی به روستاهای تخته جان، خونیکسار و سراب شهرستان درمیان از دیگر پروژههایی بود که همزمان با هفته دولت با حضور مسئولان استانی و شهرستانی به بهره برداری رسید.با افتتاح این مجتمع آبرسانی ۶۰۶ خانوار شامل ۲ هزار و ۱۵۹ نفر از آب شرب سالم برخوردار شدند.
در کشور پهناور ایران که از تنوع اقلیمی و قوم و قبیلهای خاصی برخوردار است در گذشته انواع بازی و سرگرمی رواج داشته که هر کدام دارای ویژگیهای خاص خود بوده و میتواند زمینه را برای باهم بودن بدون تجهیزات مدرن امروزی فراهم کند.بازیهای محلی در هر منطقهای از کشور میتواند بستری برای جذب گردشگر باشد فقط کافی است با اطلاع رسانی و آگاهی بخشیدن به مردم، انواع بازیها را بخوبی معرفی کرده و سهمی در جذب گردشگر به منطقه خود شویم.
بازیهای بومی محلی در لرستان به سه دسته جمعی، انفرادی و فکری تقسیم میشوند که هرکدام نشان از قدمت در این سرزمین داشته و پیامی را به یادگار از گذشته تا به امروز حمل کرده اند.روز طبیعت و گرد هم آمدن خانوادهها از گذشتههای دور تاکنون در استان لرستان مجالی برای انجام بازیهای محلی مختلف به ویژه دال پلان بوده است.در مسابقات محلی که در سراسر کشور برگزار میشود هر استانی لباس محلی خود را برتن کرده و با معرفی بازیهای محلی خود فرهنگ منطقهای دیگر را به گوش دیگر هموطنان میرساند.برگزاری جشنواره ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی در لرستان بهترین فرصت برای احیا این فرهنگ کهن لرستان است که در شهرستانهای استان به مناستهای مختلف برگزار میشود.
امیر نیاسری نسلجی عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در حاشیه برگزاری دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران گفت:شتر دو کوهانه که بیش از دو هزار سال قبل از میلاد مسیح در ایران اهلی شده در این کشور در حال انقراض است. این مساله در حالی رخ میدهد که بخش دانشگاهی و علمی کشور با ارایه راهکارهای انتقال جنین برای تکثیر سریع شتر دوکوهانه، میتواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.
وی تدوین برنامه و نقشه راه و اجرایی ساختن آن برای توسعه شترداری و افزایش جمعیت این دام در کشور را ضروری دانست.وی ادامه داد: جمعیت شترهای دو کوهانه در کشور کمتر از ۱۰۰ نفر و شترهای یک کوهانه در حدود ۵۰ هزار نفر میباشد که به منظور حفظ و تداوم بقای این دام ارزشمند و در حال نابودی، تدوین نقشه راه و اجرای آن ضروری است.به گفته عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، ۱۵ نفر شتر نر دو کوهانه اصیل و ۴۵ نفر شتر ماده از این نوع در کشور وجود دارد.وی با اشاره به عدم حمایت لازم از سوی مسوولان مرتبط خاطر نشان کرد: حمایت سازمانهای متولی به ویژه جهاد کشاورزی برای تحقق و پیشبرد اهداف در صنعت شترداری مطلوب نبوده و با وجود اعلام آمادگی برای کمک رایگان برای جلوگیری از نابودی گونه دامی به ویژه شتر ۲ کوهانه در معرض انقراض، همکاری صورت نگرفته است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: تاکنون از محل تسهیلات یک و نیم میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح در کارگروههای اشتغال در استانهای کشور برای عشایر به تصویب رسیده است.
کرمعلی قندالی روز سه شنبه در همایش سراسری مدیران امور عشایر استانهای سراسر کشور در یاسوج اظهار داشت: این اعتبارکمک مهمی به اشتغال بیکاران جامعه عشایری کشور به عنوان قشر مولد کشور میکند.وی اظهار داشت:همچنین از این محل مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال به متقاضیان و جامعه عشایری در سطح کشور تاکنون پرداخت شده است.وی تصریح کرد: از محل مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته افزون بر ۷۴۰ میلیارد ریال به جامعه عشایری این استان در بخشهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و تقویت فرهنگ این قشر از جامعه پرداخت شده است.وی یادآور شد: این میزان اعتبار با توجه به اهتمام ویژه دولت در سال جاری به بیش از ۲ برابر افزایش خواهد یافت.
کیفیت هوا در ایستگاههای الهیه و چمن در شرایط ناسالم و در دیگر ایستگاههای شهر در شرایط سالم گزارش شده است.بیشترین میزان آلودگی هوا از ایستگاه الهیه با شاخص ۱۸۴ در شرایط ناسالم گزارش شده است.مقایسه غلظت آلایندهها حاکی از آن است که بر غلظت برخی آلایندهها نسبت به روز گذشته افزوده شده است.
علی دولتی مهر مدیرکل هواشناسی استان اردبیل در این زمینه گفت: اقلیم فصلی اردبیل که در سالیان گذشته مرطوب و نیمه مرطوب بود به سبب بارش کم از نیمه مرطوب به نیمه خشک تبدیل شده است.وی افزود: در پنج سال گذشته اقلیم استان بتدریج از حالت مرطوب به نیمه مرطوب تغییر پیدا کرده و هم اکنون نیز در مرز اقلیم نیمه خشک قرار دارد.
دولتی مهر با بیان اینکه تغییر اقلیم هشداری جدی میباشد، بیان کرد: تغییرات اقلیمی تاثیرات خود را با افزایش دما و کاهش نزولات آسمانی نشان میدهد و با وجود کوهستانی بودن استان اردبیل روند افزایش دما و ظهور این قبیل از تغییرات مشهود است.وی بیان کرد: در استان اردبیل شیب تند افزایش دما تدوام دارد در حالی که در بسیاری از نقاط دنیا این قبیل تغییرات اقلیم با شیب ملایم تری صورت میگیرد.مدیرکل هواشناسی استان اردبیل افزود: کمبود باران و برف مدت زمان خشک سالی در این استان را از چهار ماه خشکی به هشت ماه خشکی افزایش داده ضمن اینکه افزایش تبخیر و روند صعودی دما و افزایش وزش بادهای گرم جنوبی هم بیشتر شده است.
محمد علی نجفی استاندار البرز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: البرز در حوزه گردشگری ظرفیتهای زیادی دارد که میتوان با این ظرفیتها را با مشارکت بخشی خصوصی شکوفا کرد.
وی ادامه داد: باید شرایطی فراهم کنیم که زیرساختهای گردشگری در استان تقویت شود و در این مسیر باید از موازی کاریهای وقت گیر و هزینه بر خودداری کنیم.وی افزود: بدون شک با فراهم کردن امکانات گردشگری و معرفی درست جاذبههای استان میتوانیم البرز از استانی عبوری به مقصدی گردشگری تبدیل کنیم.وی ابراز کرد: در همین راستا از اداره کل منابع طبیعی انتظار میرود که چند نقطه در استان را برای اختصاص به مجتمعهای رفاهی بینراهی را مشخص کند.استاندار البرز خاطرنشان کرد: البرز ظرفیتهای گردشگری فراوانی در حوزههای مختلف دارد و باید با شناسایی دقیق این اماکن، نسبت به تقویت گردشگری استان اقدام شود.نجفی در بخش دیگری از صحبتهای خود از احتمال تبدیل طالقان به منطقه ویژه گردشگری خبر داد و گفت: ثبت طالقان بهعنوان منطقه ویژه گردشگری در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
دکتر «مختار مهاجر» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته ۱۵۰۰ هکتار کشت پنبه در استان افزایش داشته است، اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال ۲۰ تا ۲۲ هزار تن پنبه از سطح مزارع استان برداشت شود.
وی تصریح کرد: قیمت پنبه وارداتی با توجه به تحولات بازار، افزایش یافته است که باعث شده پنبه کشاورزان بالاتر از قیمت تضمینی ۳۱۹۶ تومان دولتی خریداری شود. همچنین برخی پنبههایی که کیفیت بهتری داشتند با قیمت بالاتری نیز خریداری شدند.مهاجر به پنبه کاران توصیه کرد، زمانی پنبه خود را برداشت کنند که محصول خشک باشد و شنبم صبحگاهی روی محصول نباشد. از کیسههای کنفی استفاده شود و برای بستن سر کیسهها نیز از نخهای پلاستیکی استفاده نکنند.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، طالقان منطقه نمونه گردشگری میشود؟، گرانی مصالح ساختمانی و گلایههای زلزله زدگان، آب به آبادی رسید، بازیهای بومی محلی ظرفیتی برای جذب گردشگر، کیفیت هوای مشهد در شرایط ناسالم قرار گرفت و پیشبینی تولید حداکثر ۲۲ هزار تن پنبه در گلستان اینها عناوین اخباری هستند که می توانید در بسته خبری امروز مرور کنید.
دومین استان پرآب کشور در معرض خشکسالی
کیومرث دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در آیین معارفه مدیر جدید امور آب سلماس که در دفتر فرماندار این شهرستان برگزار شد، گفت: در حال حاضر یک میلیارد و ۴۳۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای ۱۳ گانه استان وجود دارد که بیشترین میزان آن در سد بوکان ذخیره سازی شده است.
کیومرث دانشجو مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در آیین معارفه مدیر جدید امور آب سلماس که در دفتر فرماندار این شهرستان برگزار شد، گفت: در حال حاضر یک میلیارد و ۴۳۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای ۱۳ گانه استان وجود دارد که بیشترین میزان آن در سد بوکان ذخیره سازی شده است.
دانشجو افزود: مهمترین مشکل ذخیره آب پشت سدهای آذربایجان غربی، نبود ذخیره برفی مناسب در کوههاست که تداوم ذخیره سازی آب در سدهای استان را متوقف میکند.وی گفت:حمایت از کشاورزان یکی از برنامههای مهم شرکت آب منطقهای استان است و در همین راستا نظارت بر توسعه اصولی طرحهای آبخیزداری و نیز تصحیح روشهای استفاده از آب در بخش کشاورزی باید بیشتر از گذشته در سطح شهرستانها مورد توجه قرار گیرد.دانشجو بیان کرد: حفاظت از منابع آب یک وظیفه همگانی است و استفاده از نظرات نخبگان، کارشناسان و دلسوزان امر در زمینه مدیریت درست منابع آبی استان از جمله مهمترین راهکارها برای جلوگیری از بروز بحران آب در استان است.
گرانی مصالح ساختمانی و گلایههای زلزله زدگان
پس لرزههای ۶، پنج و بالای چهار ریشتری پس از گذشت حدود ۱۰ ماه از زلزله ۲۱ آبان پارسال همچنان ادامه دارد و به گفته کارشناسان در ماههای آینده نیز این روند ادامه دارد بگونهای که خواب را از چشمان زلزله زدگان کرمانشاه ربوده است و در این بین اهمیت مقاوم سازی واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده بیش از پیش نمایان شده است.
اما چیزی که مانع از مقاوم سازی واحدهای مسکونی میشود، وضعیت درآمد زلزله زدگان است که با قیمت مصالح ساختمانی و آهن آلاتی که در بازار عرضه میشود و در چند وقت اخیر نیز سیر صعودی داشته است، همخوانی ندارد.حجم گسترده ساخت و سازها، تقاضای خرید مصالح ساختمانی در مناطق زلزله زده را افزایش داده است و در این میان برخی فرصت طلبان با سوء استفاده از وضع موجود، مصالح و آهن آلات را با قیمتهای نامتعارف در اختیار زلزله زدگانی قرار میدهند که حاصل یک عمر تلاش خود را در این حادثه مرگبار از دست داده اند.این روزها قیمت انواع مصالح ساختمانی از خاک، ماسه و سیمان گرفته تا فولاد و آهن آلات در مناطق زلزله زده غرب کرمانشاه بسیار افزایش یافته بگونهای که دیگر تسهیلاتی که دولت در اختیار زلزله زدگان برای ساخت منازلشان قرار داده، کفاف کار را نمیدهد و این امر در شهرها نمود بیشتری دارد و همین امر باعث شده که شاهد گودبرداری ساختمانهای نیمه کاره و یا پی سازیهایی بدون پیشرفت باشیم که همه اینها آزاردهنده است.
آب به آبادی رسید
یکی از بزرگان روستای «شوشود» که در ۳۵ کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی قراردارد گفت: تاکنون مسئولان زیادی برای دیدن مشکلات این روستا آمده و رفته اند برخی حرف هایمان را شنیده و برخی به فراموشی سپرده اند.شبان ادامه داد: در روستای شوشود بیش از ۱۱۵ خانوار و ۴۶۰ نفر زندگی میکنند حتی این روستا مهاجرپذیر است، اما کمبود آب یکی از مهمترین دغدغههای آن در سالهای اخیر بوده است.
وی بیان کرد: تاکنون آب شرب این روستا به وسیله تانکرهای سیار تامین میشد که مشکلات زیادی برای اهالی روستا ایجاد کرده بود.وی اظهار امیدواری کرد؛ با انتقال آب شرب به روستا دغدغه مردم در خصوص آب رفع شده و مردم نیز تلاش میکنند در مصرف آب صرفه جویی کنند.افتتاح مجتمع آبرسانی فاز ۲ «کلاته ملا» درمیان و آبرسانی به روستاهای تخته جان، خونیکسار و سراب شهرستان درمیان از دیگر پروژههایی بود که همزمان با هفته دولت با حضور مسئولان استانی و شهرستانی به بهره برداری رسید.با افتتاح این مجتمع آبرسانی ۶۰۶ خانوار شامل ۲ هزار و ۱۵۹ نفر از آب شرب سالم برخوردار شدند.
بازیهای بومی محلی، ظرفیتی برای جذب گردشگر
در کشور پهناور ایران که از تنوع اقلیمی و قوم و قبیلهای خاصی برخوردار است در گذشته انواع بازی و سرگرمی رواج داشته که هر کدام دارای ویژگیهای خاص خود بوده و میتواند زمینه را برای باهم بودن بدون تجهیزات مدرن امروزی فراهم کند.بازیهای محلی در هر منطقهای از کشور میتواند بستری برای جذب گردشگر باشد فقط کافی است با اطلاع رسانی و آگاهی بخشیدن به مردم، انواع بازیها را بخوبی معرفی کرده و سهمی در جذب گردشگر به منطقه خود شویم.
بازیهای بومی محلی در لرستان به سه دسته جمعی، انفرادی و فکری تقسیم میشوند که هرکدام نشان از قدمت در این سرزمین داشته و پیامی را به یادگار از گذشته تا به امروز حمل کرده اند.روز طبیعت و گرد هم آمدن خانوادهها از گذشتههای دور تاکنون در استان لرستان مجالی برای انجام بازیهای محلی مختلف به ویژه دال پلان بوده است.در مسابقات محلی که در سراسر کشور برگزار میشود هر استانی لباس محلی خود را برتن کرده و با معرفی بازیهای محلی خود فرهنگ منطقهای دیگر را به گوش دیگر هموطنان میرساند.برگزاری جشنواره ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی در لرستان بهترین فرصت برای احیا این فرهنگ کهن لرستان است که در شهرستانهای استان به مناستهای مختلف برگزار میشود.
شتر دو کوهانه ایران در حال انقراض است
امیر نیاسری نسلجی عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در حاشیه برگزاری دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران گفت:شتر دو کوهانه که بیش از دو هزار سال قبل از میلاد مسیح در ایران اهلی شده در این کشور در حال انقراض است. این مساله در حالی رخ میدهد که بخش دانشگاهی و علمی کشور با ارایه راهکارهای انتقال جنین برای تکثیر سریع شتر دوکوهانه، میتواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.
وی تدوین برنامه و نقشه راه و اجرایی ساختن آن برای توسعه شترداری و افزایش جمعیت این دام در کشور را ضروری دانست.وی ادامه داد: جمعیت شترهای دو کوهانه در کشور کمتر از ۱۰۰ نفر و شترهای یک کوهانه در حدود ۵۰ هزار نفر میباشد که به منظور حفظ و تداوم بقای این دام ارزشمند و در حال نابودی، تدوین نقشه راه و اجرای آن ضروری است.به گفته عضو هیات علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، ۱۵ نفر شتر نر دو کوهانه اصیل و ۴۵ نفر شتر ماده از این نوع در کشور وجود دارد.وی با اشاره به عدم حمایت لازم از سوی مسوولان مرتبط خاطر نشان کرد: حمایت سازمانهای متولی به ویژه جهاد کشاورزی برای تحقق و پیشبرد اهداف در صنعت شترداری مطلوب نبوده و با وجود اعلام آمادگی برای کمک رایگان برای جلوگیری از نابودی گونه دامی به ویژه شتر ۲ کوهانه در معرض انقراض، همکاری صورت نگرفته است.
۱۵۰۰ میلیارد ریال طرح اشتغال در مناطق عشایری مصوب شد
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: تاکنون از محل تسهیلات یک و نیم میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح در کارگروههای اشتغال در استانهای کشور برای عشایر به تصویب رسیده است.
کرمعلی قندالی روز سه شنبه در همایش سراسری مدیران امور عشایر استانهای سراسر کشور در یاسوج اظهار داشت: این اعتبارکمک مهمی به اشتغال بیکاران جامعه عشایری کشور به عنوان قشر مولد کشور میکند.وی اظهار داشت:همچنین از این محل مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال به متقاضیان و جامعه عشایری در سطح کشور تاکنون پرداخت شده است.وی تصریح کرد: از محل مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته افزون بر ۷۴۰ میلیارد ریال به جامعه عشایری این استان در بخشهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و تقویت فرهنگ این قشر از جامعه پرداخت شده است.وی یادآور شد: این میزان اعتبار با توجه به اهتمام ویژه دولت در سال جاری به بیش از ۲ برابر افزایش خواهد یافت.
کیفیت هوای مشهد در شرایط ناسالم قرار گرفت
مطابق اطلاعات به دست آمده از ایستگاههای سنجش آلودگی، کیفیت هوای مشهد صبح چهارشنبه با شاخص ۱۰۱ در شرایط ناسالم قرار دارد.
مطابق اطلاعات به دست آمده از ایستگاههای سنجش آلودگی، کیفیت هوای مشهد صبح چهارشنبه با شاخص ۱۰۱ در شرایط ناسالم قرار دارد.
کیفیت هوا در ایستگاههای الهیه و چمن در شرایط ناسالم و در دیگر ایستگاههای شهر در شرایط سالم گزارش شده است.بیشترین میزان آلودگی هوا از ایستگاه الهیه با شاخص ۱۸۴ در شرایط ناسالم گزارش شده است.مقایسه غلظت آلایندهها حاکی از آن است که بر غلظت برخی آلایندهها نسبت به روز گذشته افزوده شده است.
اردبیل در مسیر اقلیم خشک
علی دولتی مهر مدیرکل هواشناسی استان اردبیل در این زمینه گفت: اقلیم فصلی اردبیل که در سالیان گذشته مرطوب و نیمه مرطوب بود به سبب بارش کم از نیمه مرطوب به نیمه خشک تبدیل شده است.وی افزود: در پنج سال گذشته اقلیم استان بتدریج از حالت مرطوب به نیمه مرطوب تغییر پیدا کرده و هم اکنون نیز در مرز اقلیم نیمه خشک قرار دارد.
دولتی مهر با بیان اینکه تغییر اقلیم هشداری جدی میباشد، بیان کرد: تغییرات اقلیمی تاثیرات خود را با افزایش دما و کاهش نزولات آسمانی نشان میدهد و با وجود کوهستانی بودن استان اردبیل روند افزایش دما و ظهور این قبیل از تغییرات مشهود است.وی بیان کرد: در استان اردبیل شیب تند افزایش دما تدوام دارد در حالی که در بسیاری از نقاط دنیا این قبیل تغییرات اقلیم با شیب ملایم تری صورت میگیرد.مدیرکل هواشناسی استان اردبیل افزود: کمبود باران و برف مدت زمان خشک سالی در این استان را از چهار ماه خشکی به هشت ماه خشکی افزایش داده ضمن اینکه افزایش تبخیر و روند صعودی دما و افزایش وزش بادهای گرم جنوبی هم بیشتر شده است.
طالقان منطقه نمونه گردشگری میشود؟
محمد علی نجفی استاندار البرز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: البرز در حوزه گردشگری ظرفیتهای زیادی دارد که میتوان با این ظرفیتها را با مشارکت بخشی خصوصی شکوفا کرد.
وی ادامه داد: باید شرایطی فراهم کنیم که زیرساختهای گردشگری در استان تقویت شود و در این مسیر باید از موازی کاریهای وقت گیر و هزینه بر خودداری کنیم.وی افزود: بدون شک با فراهم کردن امکانات گردشگری و معرفی درست جاذبههای استان میتوانیم البرز از استانی عبوری به مقصدی گردشگری تبدیل کنیم.وی ابراز کرد: در همین راستا از اداره کل منابع طبیعی انتظار میرود که چند نقطه در استان را برای اختصاص به مجتمعهای رفاهی بینراهی را مشخص کند.استاندار البرز خاطرنشان کرد: البرز ظرفیتهای گردشگری فراوانی در حوزههای مختلف دارد و باید با شناسایی دقیق این اماکن، نسبت به تقویت گردشگری استان اقدام شود.نجفی در بخش دیگری از صحبتهای خود از احتمال تبدیل طالقان به منطقه ویژه گردشگری خبر داد و گفت: ثبت طالقان بهعنوان منطقه ویژه گردشگری در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.
پیشبینی تولید حداکثر ۲۲ هزار تن پنبه در گلستان
دکتر «مختار مهاجر» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته ۱۵۰۰ هکتار کشت پنبه در استان افزایش داشته است، اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال ۲۰ تا ۲۲ هزار تن پنبه از سطح مزارع استان برداشت شود.
وی تصریح کرد: قیمت پنبه وارداتی با توجه به تحولات بازار، افزایش یافته است که باعث شده پنبه کشاورزان بالاتر از قیمت تضمینی ۳۱۹۶ تومان دولتی خریداری شود. همچنین برخی پنبههایی که کیفیت بهتری داشتند با قیمت بالاتری نیز خریداری شدند.مهاجر به پنبه کاران توصیه کرد، زمانی پنبه خود را برداشت کنند که محصول خشک باشد و شنبم صبحگاهی روی محصول نباشد. از کیسههای کنفی استفاده شود و برای بستن سر کیسهها نیز از نخهای پلاستیکی استفاده نکنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *