آشنایی با خواص شگفت انگیز روغن حیوانی/ روش افزایش وزن لاغرها/ ترفندهای طلایی برای رفع "گرفتگی گوش"/ از عوارض مصرف سالاد قبل از غذا بدانید
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،لوزالمعده در تنظیم قندخون نقش مهمی دارد. از اینرو حفظ سلامت آن برای عملکرد موثر سایر اعضای بدن ضروری است.ممکن است لوزالمعده به دلیل مشکلاتی نظیر سنگ صفرا یا دیابت به خوبی عمل نکند. از اینرو باید به تغذیه درست برای حفظ سلامت لوزالمعده توجه شود. در ادامه به برخی مواد خوراکی مهم برای حفظ سلامت این عضو مهم بدن اشاره میشود.
سیر: سیر حاوی مواد مغذی سودمندی نظیر سولفور، اُلیگوساکاریدها، فلاونوئیدها و سلنیوم است که همگی برای بافت لوزالمعده خوب هستند. از اینرو مصرف این ماده غذایی توصیه میشود.
گیلاس: این میوه خوشمزه برای حفظ سلامت لوزالمعده ضروری است. گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان و POH است که میتوانند به مقابله با سرطان لوزالمعده کمک کنند.
سبزیجات چلیپایی: کلم بروکلی سرشار از فلاوونوئیدهای آپی ژنین و لوتئولین است که میتواند مانع از تشکیل سلول سرطان لوزالمعده شود. برای حفظ سلامت لوزالمعده مصرف گل کلم و کلم پیچ هم بسیار توصیه میشود.
سیب زمینی شیرین: این ماده خوراکی موجب تقویت عملکرد لوزالمعده شده و احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده را کاهش میدهد. به طورطبیعی حاوی آنتی اکسیدان است که برای لوزالمعده مفید است.
پیاز: سرشار از فلاوونوئیدهای است که ترکیبات ضدسرطانی هستند. سولفور موجود در پیاز میتواند به حفظ سلامت لوزالمعده کمک کند.
پونه کوهی: حاوی ترکیب ضد هیپرگلیسمی (ضدافزایش قندخون) است که در مقابله با سلولهای سرطان لوزالمعده موثر است.
زردچوبه: التهاب در لوزالمعده از طریق زردچوبه قابل کاهش است. میتواند به تحریک تولید انسولین و کاهش قندخون کمک کند.
مطالعات نشان داده اند که دیابت نوع۲ میتواند فاکتور پرخطر ابتلا به بیماری آلزایمر، دمانس عروقی و سایر انواع دمانس (زوال عقل) باشد. در حقیقت در عالم پزشکی این طور استدلال میشود که آلزایمر را باید دیابت نوع۳ نامید.در بیماری آلزایمر، مغز در واکنش به گلوکز به شیوه مشابه همچون واکنش سلولهای بدن در دیابت عمل میکند. سلولهای مغز به دلیل کاهش انسولین یا عدم حساسیت قادر به استفاده از گلوکز نیستند.مکانیسم مرتبط با ابتلا به دیابت میتواند به عروق کوچک خون صدمه زند که احتمالا در دمانس عروقی، که نوعی آلزایمر است، نقش دارد.همچنین تصور میشود آسیب به عروق خونی ناشی از دیابت میتواند منجر به کاهش جریان خون به مغز شود که فاکتور ابتلا به آلزایمر است.مغز از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده میکند. عملکرد شناختی در زمان کاهش گلوکز خون دچار اختلال میشود و قندخون بالا موجب آسیب نورونی میشود.
محققان مشاهده کردند که شباهتهای بسیاری در مغز افراد مبتلا به دیابت و مغز افراد مبتلا به آلزایمر وجود دارد؛ از اینرو دیابت همچنان یک فاکتور پرخطر است.محققان اذعان میکنند که برخی افراد مبتلا به دیابت مبتلا به زوال عقل میشوند، اما بسیاری هم مبتلا به این بیماری نمیشوند. این ریسک در افرادی که دارای مشکلات قلبی-عروقی هستند بیشتر است. چراکه مشکلات قلبی-عروقی مرتبط با دیابت با زوال عقل هم مرتبط هستند.برای پیشگیری از زوال عقل، حفظ سلامت خوب قلب، بخصوص در مورد افراد دیابتی، ضروری است.محققان به افراد دیابتی توصیه میکنند که با استفاده از شیوههای زیر از مغزشان محافظت کنند:
- داشتن رژیم غذایی سرشار از ویتامین D، فولات، و ویتامینهای B. ۶ و B. ۱۲.
- ورزش منظم جسم و ذهن.
- داشتن فعالیت اجتماعی و ایجاد چالشهای روزانه برای خودتان.
قرارگیری در معرض فلزات سمی موجود در محیط زیست نظیر آرسنیک، سرب، مس و جیوه تبدیل به یک دغدغه جهانی شده است. به گفته محققان، فلزاتی نظیر آرسنیک، سرب، مس و کادمیوم با افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و بیماری قلبی عروق کرونر مرتبط هستند.
در این مطالعه، تیم تحقیق به سرپرستی «راجیو چودری» از دانشگاه کمبریج، نتایج مطالعات اپیدمیولوژیکی را که به بررسی ارتباط آرسنیک، مس، سرب، جیوه و کادمیوم با بیماری قلبی عروق کرونر، سکته و بیماری قلبی-عروقی پرداخته بود، بررسی و تحلیل کردند.آنها ۳۷ مطالعه منتشرشده قبل از دسامبر ۲۰۱۷ را که شامل حدود ۳۵۰ هزار شرکت کننده بود، بررسی کردند. در مجموع ۱۳،۰۳۳ بیماری قلبی عروق کرونر، ۴،۲۰۵ مورد سکته و ۱۵،۲۷۴ عارضه قلبی-عروقی در این مطالعات گزارش شده بود.محققان مشاهده کردند قرارگیری در معرض آرسنیک با ریسک ۲۳ درصدی بیماری قلبی عروق کرونر و ریسک ۳۰ درصدی بیماری قلبی-عروقی مرتبط است، اما هیچ ارتباطی با سکته در این مورد یافت نشد.قرارگیری در معرض کادمیوم و مس، با افزایش ریسک نسبی بیماری قلبی عروق کرونر و بیماری قلبی-عروقی مرتبط بود درحالیکه سرب و کادمیوم با افزایش ریسک نسبی سکته (به ترتیب ۶۳ و ۷۲ درصد) مرتبط بودند.در مقابل، هیچ رابطهای بین جیوه با ریسک بیماری قلبی-عروقی مشاهده نشد.با این حال این یافتهها اهمیت فلزات سمی زیست محیطی را در افزایش ریسک موارد قلبی-عروقی در جهان تقویت میکنند.
کمک به سوزاندن چربیها
یکی از خواص روغن حیوانی اینست که اسیدهای چرب موجود در روغن حیوانی به بدن در سوزاندن چربیهای دیگر کمک کرده و موجب کاهش وزن میشود.
سیستم گوارش و ایمنی سالم
روغن حیوانی سرشار از بوتریک اسید است. این اسید چرب به طور عادی در سیستم گوارش یک انسان سالم و در رودهها تولید میشود. باکتریهای مفید روده فیبر را به اسید بوتریک تبدیل کرده و موجب پشتیبانی از دیوارههای روده و همچنین تولید انرژی میشوند. با خوردن مقادیر کافی از روغن حیوانی بدن تان را در تولید این ماده کمک خواهید کرد. سیستمهای گوارشی ناسالم اسید بوتریک تولید نمیکنند.همچنین تحقیقات نشان داده که مقادیر کافی از اسید بوتریک از سلولهای T. کشنده پشتیبانی کرده و یک سیستم ایمنی قدرتمند را به بدن هدیه میکند.
روغن حیوانی کلسترول بد (LDL) را کاهش میدهد
از خواص روغن حیوانی این است که روغن حیوانی یک روغن سالم است که باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد خون میشود.
خواص ضد التهابی
محققان با استفاده از بوتیریت در هر دو شکل مکمل خوراکی و تنقیه موفق شده اند که بیماریهای التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و کرون را درمان کنند. همچنین روغن حیوانی موجب کاهش التهاب و همچنین بیماریهای قلبی میشود.در یک مطالعه نشان داده شد که مردانی که در روز ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی مصرف میکنند ۲۳ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.
افزایش اشتها و کمک به هضم غذا
روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بیشتر شدن گوارش غذا میشود. افزایش هضم غذا یعنی سلامتی بیشتر و کاهش وزن.نکته قابل توجه این است که روغن حیوانی که از محصولات گاوهای علف خوار تهیه میشود دارای این خواص هستند.
لاغرهای عزیز باید بدانند که کالری موجود در یک موز درشت ۳۰ برابر کالری موجود در ۳۰ عدد خیار میباشد.ولی حقیقتی که باعث تعجب است این است که ما شاهد این هستیم که لاغرها درمیهمانیها وجشنها وعروسیها چاقو به دست مشغول پوست کردن خیارها هستند.
ولی چاقها مشغول غارت کردن موزها وشیرینیها هستند.همچنین به این نکته توجه داشته باشید که کالری غذاها نقش یکسان در افزایش وزن ندارد.مثلا یک لیوان شیر خرما ۲۵۰ کالری دارد.ویک ران مرغ بریان ۲۵۰ کالری دارد (بدون نان).با وجود اینکه هر دو غذا دارای کالری یکسان هستند، ولی نقش آنها درافزایش وزن متفاوت است.غذاهای کربوهیدراتی در افزایش وزن نقش مهم تری ایفا میکنند.مثلا مصرف ۵۰۰ کالری خرما و بادام خیلی بیشتر از ۵۰۰ کالری موجود در دو ران مرغ باعث افزایش وزن میشود.همچنین یک کفگیر پلو که ۲۵۰ کالری دارد.همراه یک ران مرغ ۲۵۰ کالری که مجموعا ۵۰۰ کالری دارند.نسبت به ۵۰۰ کالری مرغ تنها (پروتئین) تاثیر بیشتری دارند.برای افزایش وزن بهتر است از مصرف غذاهای چرب قبل از غذا خود داری کنید.وفراموش نکنید بعد از وعدههای غذا حد اقل ۵ عدد خرما یا یک ماده شیرین دیگری میل فرمایید.
دکتر Robert h. Lusting متخصص تغذیه جدید در آمریکا ثابت کرد که:نیمی از قندها و شیرینجات مصرفی ما تبدیل به چربی میشود ونیم باقی مانده در چرخه سوخت میرود.این حقیقت تلخ از شکر شیرین یک زنگ خطر برای چاقها و مژدهای برای لاغرها میباشد.
علی اکبر مرادی، متخصص گوش و حلق و بینی گفت: گرفتگی گوش میتواند علل مختلفی داشته باشد و از جمله: اختلال در عملکرد شیپور استاش، سرما خوردگی، گرفتگی سینوزیت، ورود آب به هنگام شنا، استحمام و... است.
وی با بیان اینکه گاهی این گرفتگی طولانی مدت میشود، تصریح کرد: کیپ شدن گوش زمانی که طولانی میشود، میتوانید با خمیازه کشیدن و یا اینکه با حولهای بخار آب گرم بگیرید و با این حالت، هوا از داخل سینوسها آزاد شده و از راه گوش خارج میشود. وی اظهار داشت: اگر گرفتگی از طریق تنفس عمیق از راه بینی و تکان دادن ماهیچههای فک برطرف نشود باید به پزشک مراجعه کرد. وی در پایان توصیه کرد: از طریق بخور میتوانید تمامی مجاری تنفسی را باز کنید.
مهدی برهانی متخصص طب سنتی گفت: طب سنتی یعنی علومی که در کتب گذشتگان است و شامل کلیه قسمتهای رایج طب امروزی از جمله فیزیولوژی، آنالوژی و داروشناسی و به طور کلی هر علمی که یک دانشجوی پزشکی فرا میگیرد میشود.
وی افراد لاغری را که بعد از مدتی دچار چاقی و اضافه وزن میشوند را دچار مشکلات کبدی و سیستم گوارش دانست و گفت: این چاقی ناشی از عوارض سردی معده و کبد است.متخصص طب سنتی به طور کلی سردی معده و کبد را سبب پرخوری و چاقی عنوان کرد. این متخصص طب سنتی دستوراتی که در طب سنتی برای کم کردن وزن آمده است را این گونه بیان کرد: اولین راهکار این است که فردی که دچار اضافه وزن است مقدار غذای روزانه خود را کم کند.وی گفت: معمولاً کسانی که مزاج سرد دارند نمیتوانند در مقابل نخوردن مقاومت کنند پس باید ابتدا با داروهایی معده آنها را گرم کرد. توصیه ما به این افراد مصرف داروهای گرم از جمله زنجبیل و دارچین است البته باید دقت کرد میزان مصرف این داروها برای هر فردی متفاوت است، اما به طور کلی بهتر است روزانه یک گرم از این داروها استفاده شود.برهانی تأکید کرد: گرم کردن معده سبب میشود افراد به مرور اشتهای خود را از دست دهند. این متخصص طب سنتی نخوردن آب و میوه را قبل و بعد از غذا را راه دیگری برای کم کردن وزن دانست.مهدی برهانی گفت: یک تفاوت که در طب سنتی و رایج وجود دارد این است که طب رایج میگوید قبل از غذا سالاد بخورید تا اشتهای خود را از دست دهید در حالی که طب سنتی معتقد است مصرف سالاد سبب سردی معده و افزایش اشتها میشود.
فقط به خاطر این که وقتی کودک بودید مادرتان اسفناج را میجوشاند قرار نیست شما هم همین روش را دنبال کنید. خوردن اسفناج پخته شده هم کسل کننده است و هیچ لذتی ندارد و هم این که ارزش مواد مغذی آن از بین میرود.همانطور که همه میدانند اسفناج آدمها را قوی میکند، چون سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است و اگر درست پخته شود ارزش برنامه غذایی را دو چندان میکند.فقط به خاطر این که وقتی کودک بودید مادرتان اسفناج را میجوشاند قرار نیست شما هم همین روش را دنبال کنید.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.