عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند

11:14 - 12 شهريور 1397
کد خبر: ۴۴۹۳۸۲
اگر میخواهید بدانید پخت غذا با زغال مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد یا نه؟ و اینکه کدام میوه از چاقی پیشگیری می‌کند حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی به نقل از فیز، محققان اظهار کردند: ADHD (بیش‌فعالی) در میان کودکان امریکایی طی دو دهه گذشته افزایش یافته و از ۶ به ۱۰ درصد رسیده است.

عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
عوامل بسیاری وجود دارد که خطر ابتلای کودک به بیش‌فعالی را افزایش می‌دهند؛ مانند زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد، اعتیاد مادر به مواد مخدر و مصرف سیگار در دوران بارداری.محققان همچنین دریافتند که بیش‌فعالی در سال‌های نوجوانی و جوانی هم ادامه دارد و به نوعی اختلالی است که برای همه عمر است.در سال ۲۰۱۷، محققان حدود ۱۴ درصد از پسران آمریکایی را مبتلا به ADHD تشخیص دادند و این در حالی است که این رقم در سال ۱۹۹۷، ۹ درصد بوده است.در همین حال، در دختران آمرکایی، آمار سه درصدی ابتلا به این بیماری، در دو دهه گذشته به شش درصد افزایش یافته است.این مطالعه تمام زیرگروه‌ها را بر اساس سن، نژاد، درآمد خانواده و موقعیت جغرافیایی طی سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۷ بررسی کرد و نشان داد که این بیماری رشد چشمگیری داشته است.پیش از این، ADHD قبل از رسیدن کودک به سن مدرسه قابل تشخیص نبود، اما در تحقیقات جدید، این وضعیت در پیش‌دبستانی هم قابل تشخیص است.
 
نقش یک ترکیب گیاهی در مقابله با چاقی
 
دانشمندان مرکز هلمولتز مونیخ آلمان توانستند نشان دهند که ماده فعال «سلاسترول» مورد استفاده در طب چینی، منجر به کاهش قابل توجه وزن و بهبود دیابت در موش‌های چاق شد.

عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
محققان توانستند نشان دهند که سلاسترول به شکل قابل توجهی موجب فعال شدن مراکز سیری مغز می‌شود، مراکزی که نقش محوری در کنترل وزن بدن دارند.«کاترین پلمن»، سرپرست تیم تحقیق، در مورد تاثیر این دارو می‌گوید: «به طور طبیعی، افراد زمانی حالت سیری شان را از دست می‌دهند که هورمون لپتین دیگر عمل نمی‌کند. داروی سلاسترول موجب حفظ حساسیت هورمون لپتین شده و در نتیجه حالت سیری را حفظ می‌کند.»محققان در این مطالعه، شاهد تغییر قابل توجهی در رفتار تغذیه‌ای حیوانات دارای اضافه وزن بودند. در حقیقت کنترل سلاسترول منجر به کاهش چشمگیر مصرف غذا در مدل موش‌های آزمایشگاهی شد.به گفته پلمن، «ما توانستیم میانگین حدود ۱۰ درصد کاهش وزن را در طول یک هفته تعیین کنیم.»به گفته محققان، هنوز میزان تاثیر این دارو در انسان‌ها مشخص نیست. در حال حاضر انجام آزمایشات بالینی این دارو بر روی انسان‌ها در آمریکا در حال انجام است.
 
از تمیز کردن گوش بپرهیزید!

دکتر ابراهیم رزم پا – متخصص گوش، حلق و بینی درباره تمیز کردن جرم‌های مجرای گوش گفت: وجود جرم به میزان معمول در گوش طبیعی و برای سلامت لازم است؛ چراکه مانع رشد قارچ و باکتری و ورود جرم خارجی به گوش شده و از رسیدن رطوبت هنگام استحمام و شنا به پوست مجرا نیز جلوگیری می‌کند؛ بنابراین تمیز کردن این جرم‌های گوش منجر به آن می‌شود که به تدریج پوست کانال گوش، نازک شده و ترشحات طبیعی چرب و نرم‌کننده مجرای گوش کاهش یابد و خارش در گوش افزایش پیدا کند.

عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
وی ادامه داد: در پی دستکاری گوش برای تمیز کردن، عفونت‌های مختلف به آن افزوده می‌شود؛ برهمین اساس متخصصان گوش، حلق و بینی همیشه بر پرهیز از پاک کردن گوش تاکید می‌کنند. بر این اساس، هیچ وسیله‌ای را نباید برای تمیز کردن و خاراندن وارد گوش کرد. در واقع، خارش گوش بر اثر خشک بودن و تحریک پوست مجرای خارجی گوش از سوی خود فرد نیز ایجاد می‌شود.
 
عامل اصلی در پیشگیری از سرطان

محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند و موسسه کارولینسکا سوئد در یک مطالعه به وجود نشانگر‌های باکتری treponema denticola در تومور‌های دستگاه گوارش پی بردند. این باکتری خاص موجب بروز مشکل پریودنتیت، التهاب بافت پیرامونی لثه‌ها شده و با سرطان دهان مرتبط است.

عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
وجود این باکتری در دستگاه گوارش، محققان را به این نتیجه رساند که این باکتری با سرطان پانکراس (لوزالمعده) و سایر انواع سرطان‌ها هم مرتبط است.در یک مطالعه دیگر، محققان ۷۰ هزار فنلاندی را مورد بررسی قرار داده و به وجود آنزیمی پی بردند که موجب فعال شدن سایر آنزیم‌ها در بدن می‌شود که توسط سلول‌های سرطانی برای هجوم به بافت‌های سالم استفاده می‌شوند.همچنین مشخص شد این فاکتور باکتریایی دارای توانایی گسترش از دهان به جا‌های دیگر بدن است که اثبات می‌کند پریودنتیت دارای رابطه آشکار با مرگ ناشی از سرطان است.محققان عنوان می‌کنند این حقیقت که باکتری‌های یافت شده در دهان می‌توانند موجب سرطان در هر جایی از بدن شوند به قدرکافی ما را به انجام اقدامات پیشگیرانه در مقابله با پریودنتیت ترغیب می‌نماید.محققان توصیه می‌کنند روزی دو بار دندان هایتان را مسواک کنید و همچنین از دهان شویه استفاده نمایید چراکه حفظ بهداشت دهان و دندان نه تنها به حفظ سلامت دهان منجر می‌شود بلکه بدن سالم تری هم خواهید داشت.
 
میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند

میوه‌های زیادی وجود دارند که به مقابله با چاقی کمک می‌کنند، اما حال محقان موفق به شناسایی میوه‌ای شدند که به مراتب خاصیت قوی تری در مقایسه با کیوی و انواع توت‌ها در مقابله با چاقی دارد.

عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
میوه‌ای از جنگل‌های آمازون به نام «کامو کامو» یک میوه حیرت آور جدیدی است که به سوزاندن چربی‌ها کمک کرده و از بیماری‌های متابولیکی پیشگیری می‌کند.به گفته محققان، ترکیب شیمیایی موجود در میوه کامو کامو آن را بسیار منحصربفرد کرده است. میزان ویتامین C. این میوه ۲۰ تا ۳۰ برابر کیوی بوده و میزان پلی فنول‌های آن ۵ برابر بیشتر از تمشک است.در این مطالعه، محققان به موش‌ها عصاره میوه دادند و دریافتند موش‌ها وزن شان کاهش یافت.محققان همچنین دریافتند میزان تحمل گلوکز و حساسیت انسولین این موش‌ها بهبود یافت و غلظت اندوتوکسین‌های خون و التهاب متابولیکی شان نیز کاهش یافت.«آندره مارت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لاوال کبک کانادا، در این باره می‌گوید: «تمامی این تغییرات ناشی از تغییرشکل میکروبیوم‌های روده از جمله A. muciniphila و کاهش قابل توجه باکتری Lactobacillus بود.»وی در ادامه می‌افزاید: «خاصیت کاهش وزن کامو کامو تا حدی ناشی از تعدیل در میکروبیوم‌های روده است.»حال محققان قصد دارند تاثیر این میوه را بر انسان‌ها آزمایش کنند.
 
پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد

نتایج پژوهش‌های محققان دانشگاه آکسفورد بریتانیا نشان می‌دهد استفاده بلندمدت از زغال یا چوب برای پخت ممکن است ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی را افزایش دهد.

عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
بیماری قلبی-عروقی علت اصلی مرگ در جهان است. در این مطالعه، محققان رابطه بین استفاده از سوخت جامد برای پخت و پز و مرگ قلبی-عروقی را بررسی کردند. آن‌ها همچنین تاثیر احتمالی استفاده از سوخت پاک نظیر الکتریسیته و گاز را به جای سوخت جامد مورد بررسی قرار دادند.این مطالعه بزرگ شامل ۳۴۱،۷۳۰ فرد در رده سنی ۳۰ تا ۷۹ سال از ۱۰ منطقه در چین بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ بود. از آن‌ها در مورد نحوه پخت و پز و نوع سوخت مصرفی شان سوال شد. سپس محققان طول مدت قرارگیری در معرض سوخت‌های جامد را بررسی کردند.محققان بعد از بررسی این مطالب به این نتیجه رسیدند که آلودگی هوا ناشی از پخت و پز با سوخت‌های جامد نظیر زغال یا چوب تاثیر منفی بر سلامت قلب و عروق داشته و ممکن است منجر به مرگ زودهنگام شود.«درک بنت»، سرپرست تیم تحقیق، در این مورد می‌گوید: «مطالعه ما نشان می‌دهد افرادی که از سوخت‌های جامد برای پخت و پز استفاده می‌کنند باید تا حدامکان به استفاده از سوخت‌های پاک نظیر الکتریسیته یا گاز روی آورند.»وی در ادامه می‌افزاید: «ما دریافتیم استفاده بلندمدت از سوخت‌های جامد برای پخت با ریسک بیشتر مرگ قلبی مرتبط است.»
 
ویتامین و مواد معدنی پای مرغ

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی پای مرغ اظهار کرد:پای مرغ یکی از قسمت‌های بدن این جاندار است که حاوی بخشی از ترکیبات مرغ بوده و از ارزش تغذیه‌ای پایینی برخوردار است.
 
عامل اصلی در پیشگیری از سرطان/ پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش می‌دهد/ میوه‌ای که از چاقی و بیماری‌های متابولیک پیشگیری می‌کند
وی با اشاره به اینکه هر ۱۰۰ گرم پای مرغ ۲۱۵ کالری دارد، گفت:چربی‌ها و کلسترول بیشترین سهم کالری آن را تشکیل می‌دهند و به طور متوسط هر یک پای مرغ در حدود ۳۰ گرم وزن و ۷۳ کالری دارد که ۴۵ کالری آن شامل چربی است.این متخصص تغذیه با بیان اینکه ۶۳ درصد کالری موجود در پای مرغ از چربی و ۳۷ درصد باقیمانده از پروتئین است، تصریح کرد:قسمت زیادی از این پروتئین‌ها به کلاژن که بافت پیوندی است، اختصاص دارد.وی با اعلام اینکه پای مرغ به دلیل چربی و کلسترول بالا در مجموع به عنوان یک غذای سالم و مناسب توصیه نمی‌شود، بیان کرد:مصرف مقدار کمی از این ماده غذایی در بعضی مواقع مانعی ندارد، اما استفاده از پای مرغ برای افرادی که در معرض چربی‌های خون قرار دارند یا دارای سابقه خانوادگی این بیماری هستند، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.رحمانی در مورد کلاژن موجود در پای مرغ اظهار کرد:بهتر است از این کلاژن در صنعت استفاده شود.وی افزود:هنگام استفاده از پای مرغ در تهیه غذا باید به میزان زیادی پای مرغ را بجوشانند و چربی روی آن را خارج کنند، و بافت پیوندی آن را مورد استفاده قرار دهند.وی درباره ویتامین D و دیگر مواد معدنی مفید در پای مرغ گفت:میزان این مواد بسیار ناچیز است و برای مثال مقدار کلسیم موجود در آن تنها ۸ درصد نیاز روزانه را تامین می‌کند که حتی یک گیاه هم این مواد غذایی را دارد و پای مرغ ماده‌ای با ارزش تغذیه‌ای محسوب نمی‌شود.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *