دیلی تایمز پاکستان: ایران به دیگران درس "دموکراسی" می دهد
به گزارش گروه بینالملل ، چهارمین و آخرین جلسه دادگاه دیوان دادگستری بینالمللی مستقر در لاهه هلند، هشتم شهریورماه برگزار شد.
جلسه در حالی برگزار شد که هیات آمریکایی در دومین روز از دور دوم جلسات استماع شفاهی، 1.5 ساعت فرصت داشت تا برابر شکایت ایران در پرونده نقض عهدنامه مودت دوجانبه ۱۹۵۵ از کشور خود دفاع کند.
در مقاله این روزنامه آمده است؛ مطرح کردن پرونده تحریم ها در دادگاه بین المللی لاهه از سوی دولت ایران نشانگر مقاومت تهران است و در زمانی که وزیر دفاع آمریکا به اتهام زدن خود از شرارت مداوم این کشور در خاورمیانه ادامه می دهد، ایران در حال تعیین اولویت های خود برغم تبلیغات رقیب دیرینه خود است.
در ادامه سرمقاله دیلی تایمز آمده است: محور اصلی استدلال ایران این است که تحریم های از سر گرفته شده منافی توافقنامه مودت با روابط اقتصادی و حقوق کنسولی 1955 آمریکا ایران که به نظر دادگاه بین المللی لاهه تاکنون معتبر می باشد.
کاخ سفید نیز به نوبه خود از هم اکنون تلاش استدلال این مهم کرده است که دادخواست تهران فاقد شایستگی بوده و آن را تلاش مداخله در حقوق حاکمیت آمریکا خوانده است.
از لحاظ سیاسی و احترام به روال های دیپلماتیک، ایرانی ها در این مرحله پیروز شده اند، گر چه این تصمیم، به حکم دادگاه لاهه بستگی دارد.
صدور حکم نهائی آن ممکن است، سال ها به طول انجامد و همچنین این دادگاه مکانیزم اجرائی خود را نیز ندارد، لذا اقدامات در راستای بهبود و بازسازی روابط فیما بین اتخاذ شوند.
در سرمقاله «دیلی تایمز» با عنوان« ایران در دادگاه لاهه» آمده است: طی هفته گذشته، با احضار رئیس جمهوری ایران حسن روحانی به مجلس برای ارائه توضیحات در خصوص وضع اقتصادی این کشور، سپس تهران به دادگاه بین المللی لاهه برای لغو تحریم های از سر گرفته شده آمریکایی مراجعه کرد.
این سرمقاله می افزاید: ترامپ از توافقنامه چند جانبه ای هسته ای به صورت یکجانبه عقب نشینی کرد و تحریم های اقتصادی را در مرحله نخست، علیه ایران از سرگرفت و مرحله بعدی این تحریم ها تقریبا از پایان سالجاری میلادی از سرگرفته می شود.