گام عملی برای آزادسازی واردات خودرو پس از 4 سال توقف
خبرگزاری میزان - واردات خودرو در حالی از سال 1397 به کشورمان متوقف شد که تا پیش از این هیچگاه ورود خودروهای خارجی به کشور تا این میزان به درازا کشیده نشده بود. ورود خودروهای خارجی از سوی دولت دوازدهم به دلیل هدر رفت منابع ارزی به صورت موقت محدود شد و رفته رفته با ورشکستگی و زیان متعدد شرکتهای واردکننده و مشتریان شان، آب پاکی را روی دست علاقمندان به خودروهای وارداتی ریخت.
پس از این اما تا پایان دولت دوازدهم وضع به همان منوال ادامه پیدا کرد و عرصه برای یکه تازی خودروسازان داخلی بیش از پیش ادامه یافت. خودروسازان در اتمسفر انحصاری صنعت خودروی طبق سیاق قبل خودروهای گران و با کیفیت پایین را تحویل مشتریان دادند و به دلیل ساختار عریض و طویل و تولید غیر اقتصادی با زیان های چند هزار میلیاردی کار را ادامه دادند.
با شروع کار دولت سیزدهم و حضور فاطمی امین در وزارت صنعت فشارهای بسیاری در خصوص از سرگیری واردات خودرو به بدنه دولت وارد آمد و کار تا جایی پیش رفت که علیرغم ایستادن وزیر فعلی صنعت بر لبهی تیغ استیضاح بحث ورود خودروهای خارجی با جدیت دنبال شد.
نشانه این امر را نیز می توان در نشست مطبوعاتی منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت یافت که در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد ارتباط واردات خودرو و استیضاح وزیر صمت در مجلس گفت: « باتوجه به اینکه فرآیند واردات، امری جاریه است، معتقد هستیم که چنانچه تحولات سیاسی (استیضاح وزیر) در وزارت صمت رخ دهد، خللی در واردات ایجاد نخواهد کرد.» این صحبت از طرفی نشان داد کابینه اقتصادی دولت فراتر از حضور وزیر به ورود خودروهای خارجی چراغ سبز نشان داده است.
از سوی دیگر انتشار لیست شرکتهای مجاز به واردات خودرو از سوی برخی رسانهها و معرفی 7 خودروسازی که مجاز به واردات معرفی شده بودند، نشان داد آزاد سازی واردات خودرو مراحل پایانی خود را طی می کند.
در نامهی مذکور که از سوی دفتر مقررات صادرات و واردات خطاب به دفتر صنایع خودرو وزارت صمت صادر شده، خودروسازانی نظیر سایپا، پارس خودرو، سایپا - سیتروئن، تجارت بین المللی و پشتیبانی کرمان خودرو، خودروسازی فردا، مکث موتور و آرین موتور پویا در مرحله نخست ارزیابی ها شناسه ملی شرکتهای واردکننده را دریافت کرده اند. البته که در این لیست خبری از نمایندگان رسمی و بازار خاکستری واردکنندگان خودرو دیده نمی شود و این بدان معناست که وزارت صمت در مورد الزامات ورود خودرو به کشور تدابیر تازهای را اندیشیده که در خصوص جزئیات آن در مطالب آتی بیشتر خواهیم نوشت.
انتهای پیام/