۳ رهبر اروپایی گفتند در برجام بمانید ما تامین میکنیم/ توانمندی در ایران زیاد است اگر فعلیت پیدا کند میتوانیم از شرایط فعلی عبور کنیم
به گزارش گروه سیاسی ، علی لاریجانی امروز شنبه ۱۰ شهریور در نخستین «جشنواره ملی تجارت موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف» که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، گفت: باید اذعان کنیم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بخش پزشکی کشور به خوبی تلاش کردند و احساس مسئولیت داشتند به طوری که روی هم رفته طراحیهایی که در این حوزه صورت گرفته سنجیده بوده و این در حالی است که قبل از انقلاب این حوزه از وضعیت بسامانی هم از نظر تعداد پزشکان و هم خدمات پزشکی برخوردار نبود.
وی افزود: این حرکت انقلاب و تفکر عدالتخواهانه باعث شد نیروهای پزشکی فکر و این حوزه را ساماندهی کردند، به گونهای که جنس اختیارات وزارت بهداشت هم از نظر آموزش و هم خدمات متفاوت شد تا جایی که در نقاط دور افتاده کشور نیز مردم به خدمات دسترسی پیدا کردند، همچنین نیروهای متخصص برخلاف قبل از انقلاب که اغلب دکترهای پاکستانی وارد کشور میشدند، افزایش یافت تا جایی که هم اکنون صادرات پزشک نیز داریم.
وی تأکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیروهای مستعدی پرورش یافتند و میتوان گفت روی هم رفته الگوی موفقی در این زمینه داریم و این فرهیختگی پزشکان در وزارت بهداشت باعث عملکرد خوبی در امور مختلف شده است.
لاریجانی یادآور شد: در دوران جنگ کادر پزشکی مسئولیتشناسانه عمل کردند و با درک شرایط سخت به ارائه خدمات پرداختند و این رشد عقلانی سیاسی مهمی در بخش پزشکی کشور بود کما اینکه بهترین پزشکان در جبهه حضور داشتند و از روی اخلاص به ارائه خدمات میپرداختند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: پزشکان در این شرایط با فهم درست از وضعیت کشور متناسب با اقداماتی از نظر مسئولیت اجتماعی بر عهده دارند، این افراد در سختترین شرایط همپای رزمندگان حضور داشتند و با شرایط ناگوار از نظر تجهیزات با حس مسئولیتپذیری به ارائه خدمات میپرداختند و این سرمایه مهمی است که در ۴۰ سال گذشته از خود نشان دادند.
وی خطاب به پزشکان اظهار کرد: امروز شرایط سختی داریم بنابراین همان حس مسئولیتپذیری را از شما انتظار داریم چرا که شرایط امروز یک مصاف کلاسیک با دشمن نیست بلکه جنسش متفاوت شده و دارای پیچیدگی است که باید تمام ابعاد آن را درک کرد.
ایران در حوزه هستهای حرف بلندپروازانه نمیزند
لاریجانی افزود: جمهوری اسلامی ایران حرف بلندپروازانه نمیزند که قابل فهم نباشد بلکه یک مسیر پیشرفت را در فناوری هستهای در پیش گرفت و بارها هم گفته شد که به سمت سلاح هستهای نمیرویم؛ رهبر معظم انقلاب نیز در این مورد تأکید کردند که استفاده از سلاح هستهای مشروع نیست و به سمت آن نمیرویم و در این مورد فتوا صادر کردند که حتماً اجرا میشود ضمن اینکه بارها نیز به آژانس این مجوز داده شد که از بخشهای مختلف بازدید کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر کشورها تابع آژانس باشند، آزادی عمل دارند، اما آمریکاییها در شرایط کنونی خواهان توافق سیاسی فراتر از آژانس شدند. این در حالی است که در ایران در سالهای پیش پذیرفت با گروه ۱+۵ مذاکره کند، مذاکره سختی بود و خیلی تلاش شد در دولت تا به نتیجه برسد کما اینکه دولت آقای روحانی و آقای ظریف زحمات زیادی در این رابطه کشیدند تا به توافق دست یافتند، اما هر توافقی ابعاد مختلفی دارد و آن طور نیست که همه مذاکرات به نتیجه برسد و هریک از طرفین یک خواستگاهی دارد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: ایران نشان داد که مسیر عقلایی را طی میکند و قصد دارد فشار اقتصادی بر مردم وارد نشود ضمن اینکه دانش هستهای را در دست داشته باشیم، اما بعد از اینکه آمریکا از برجام خارج شد رهبران اروپا تماس گرفتند و گفتند شما از توافق خارج نشوید در حالی که ما حق داشتیم از این توافق خارج شویم. آنها از ما خواستند همکاری کنیم و گفتند ما به گونهای تامین میکنیم که شما در این توافق خسارتی نبینید. در واقع ایران پس از تماس سه تن از رهبران اروپا این را پذیرفت که دورانی را با اروپا طی کند که ببیند که آنها توان و تعلق خاطر برای این کار را دارند یا خیر. این یک مسیر عقلایی بود؛ جمهوری اسلامی زمان را هم در نظر گرفت.
مذاکرات هستهای مسیر عقلایی بود
وی افزود: این مسیر عقلایی بود که ایران برای آن زمان هم در نظر گرفت ضمن اینکه اصل این توافق در داخل کشور مخالف و موافقانی به همراه داشت، اما در کل استدلال ایران این بود که در بحث صیانت از توان هستهای فشار کمتری بر مردم وارد شود. اینکه اروپاییها بتوانند در میدان عمل به نتیجه برسانند تردید است در عین حال که دورنمای خوبی هم وجود دارد.
لاریجانی تاکید کرد: توانمندی در ایران زیاد است اگر فعلیت پیدا کند میتوانیم از شرایط فعلی عبور کنیم ضمن اینکه شما هم باید در بخش پزشکی زمینه رشد را فراهم کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید وزیر بهداشت بر تولید ۹۵ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل افزود: اگر همین رویکرد را در تجهیزات پزشکی به نتیجه برسانیم و در این زمینه به شرکتهای دانش بنیان اعتماد کنیم قطعا رشد خواهند کرد بنابراین در این زمینه امکان گشایش فراهم است و بستگی به رویکرد ما دارد کما اینکه در زمان جنگ هم اینگونه بود که ابتدا مشکلاتی داشتیم تا جایی که سرزمین هایمان را دشمن گرفته بود، از سوی دیگر به دلیل استفاده از ساز و کار کلاسیک موفق نبودیم و بعد از ابتکارات جدید و پیوستن مردم به جنگ کار جنس دیگری پیدا کرد و شاهد فتوحاتی بودیم کما اینکه خرمشهر آزاد شد.
برای فعال شدن بخش خصوصی باید مقررات دست و پاگیر حذف شوند
وی گفت: هم اکنون نیز جنس دیگری از سختی داریم، بسترهای مناسبی برای رشد در کشور وجود دارد، از این رو شرایط امروز کشور اقتضاء میکند که مقررات دست و پاگیر را برداریم و برای فعال شدن بخش خصوصی تلاش و از آنها حمایت کنیم.
لاریجانی افزود: در بخش بهداشت تجربه خوبی در حضور پزشکان در بخشهای دولتی و خصوصی داشتیم، بیمارستانهای خصوصی خوبی ایجاد، تجهیزات مناسبی وارد و بخشهای تولید دارو نیز فعال شد که در این زمینه باید از وزیر بهداشت تشکر کنیم کما اینکه نتایج نظرسنجیها هم در مورد دستگاههای دولتی و هم خصوصی بیانگر قدرشناسی و رضایتمندی مردم از نحوه ارائه خدمات این بخش است.
مردم از دو بخش سلامت و امنیت کشور رضایت دارند
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این سطح از رضایتمندی از حوزه سلامت از روی حقیقت بیان شده و نشان میدهد مردم از بخش سلامت و امنیت رضایت دارند و نشان میدهد راه درستی را دنبال کردید و طرح تحول سلامت از مردم حمایت کرده است.
تشکیل کمیته ویژه مجلس و وزارت بهداشت برای بررسی نواقص طرح تحول سلامت
وی با اشاره به نواقصی که در مورد این طرح وجود دارد، تاکید کرد: ممکن است نواقصی هم در اجرای این طرح وجود داشته باشد که اگر افرادی صاحب نظر میتوانند به این موضوع ورود کنند کما اینکه خواسته بودیم با حضور وزیر بهداشت و اعضای کمیسیون بهداشت کمیتهای برای بررسی مشکلات این بخش تشکیل شود که به دلیل تلاطمات اخیر فرصت نشد، اما این کمیته برگزار خواهد شد.
برای رفع مشکلات حوزه سلامت باید صرفه جویی صورت گیرد
لاریجانی با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات حوزه سلامت باید صرفه جویی صورت گیرد، عنوان کرد: سناریوی شما برای تحقق این امر باید متناسب با شرایط کشور باشد ضمن اینکه نقطه سقل بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی کشور در بخشهایی همچون سلامت، آموزش و پرورش، آموزش عالی و نیروهای مسلح هزینه میشود بنابراین باید ابتکاراتی برای وضع موجود هم در سال جاری و هم سال آینده داشته باشیم چرا که ما یک وضع غیرمتعادلی در نظام بودجه داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ساماندهی بیمارستانها و رفع مشکلات این بخش به این مهم بستگی دارد ضمن اینکه صرفه جویی امسال کار مهمی است بنابراین از شما میخواهم که وارد ابتکارات شوید.
وی با اشاره به مشکلات بدهی به بیمارستانها و داروخانهها از آن به عنوان اشکالی مهم یاد کرد و افزود: بر مبنای درخواست رئیس کمیسیون بهداشت قرار بر این شده که در روزهای آینده نشستی برای رفع مشکلات این بخش برگزار شود ضمن اینکه باید به گونهای تصمیم گیری شود که بودجههای تعیین شده تخصیص یابد و این روند همراه با اعمال شاقه نباشد چرا که این اقدام درستی نیست و وزیر بهداشت نباید برای دستیابی به این میزان اعتبارات کفش آهنی بپوشد همچنین برای سال آینده نیز نیاز به ابتکارات جدید وجود دارد.
لاریجانی اظهار کرد: فعال سازی بخش خصوصی یکی دیگر از مسائل مهمی است که باید به آن توجه شود ضمن اینکه باید حمایت ما از آنها و بیمهها بیشتر شود چرا که به این شیوه فشار کمتری بر مردم وارد میشود همچنین واگذاری بیمارستانهای نیمه کاره به بخش خصوصی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد کما اینکه در بودجه ۹۷ ساز وکاری برای تحقق این مهم در نظر گرفتیم و این موضوع در شورای عالی قوا هم مطرح شد به گونهای که قرار شد بخش خصوصی از معافیت ۱۰ ساله مالیات برخوردار شوند.
بخش سلامت نیازمند ایجاد درآمدهای پایدار برای تأمین اعتبارات است
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: داشتن درآمد پایدار برای بخش سلامت گام دیگری بود که برداشتیم کما اینکه سهمی از مالیات بر ارزش افزوده بدان اختصاص داده شد ضمن اینکه باید در این خصوص تدابیری اندیشیده شود تا نگرانی این بخش کاهش یافته و آرامش روحی مردم فراهم شود از سوی دیگر بخشی از منابع انرژی برای تامین منابع این بخش تخصیص داده شده بود که رضایت به همراه نداشت.
وی تاکید کرد: استفاده از تولیدات داخلی یکی دیگر از مواردی است که همچون گذشته باید به آن توجه شود چرا که این امکان وجود دارد که شرکتهای بزرگ خارجی با ما همکاری نکنند و بعد از توافق با اروپا نیز تنها شرکتهای کوچک در این زمینه با ایران همکاری کنند بنابراین باید شرکتهای مهندسی داخل برای رفع مشکلات این بخش وارد عمل شوند چرا که تمرین خوبی است که تاب آوری خوبی در حوزه فناوری افزایش یابد تا سال آینده روی پای خود بایستند.
طبق گزارش خانه ملت، لاریجانی یادآور شد: من تردید ندارم با همت و تجربه شما در شرایط سخت و فرزانگی که در کار و تجاربی که از ساماندهی امور پزشکی در ۴۰ سال گذشته داشتید و حس مسئولیت پذیری که در شما وجود دارد این دوره هم سپری میشود و خدمات را به مردم عرضه میکنید همچنین ما نگرانی شما را مرتفع میکنیم و بخش سلامت را ایمن خواهیم کرد.