آمریکا اگر میخواست نتیجه دیوان داوری بین المللی لاهه را بپذیرد، اصلا برجام را نقض نمیکرد/ دیوان داوری بین المللی ابزاری برای وادار کردن آمریکا به نتیجه ندارد
استاد دانشگاه تهران گفت: قضاتی که در دیوان داوری بینالمللی لاهه حضور دارند بعد از شنیدن اظهارات نمایندگان دو کشور، مشورت کرده و رای میدهند. اما اینکه این رای تاثیر واقعی داشته باشد، اینگونه نیست. آمریکا اگر میخواست نتیجه دیوان داوری بین المللی لاهه را بپذیرد، اصلا برجام را نقض نمیکرد.
محمدصادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به شکایت ایران از آمریکا به دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) درباره از سرگیری مجدد تحریمهای ملغی شده در برجام اظهار داشت: لاهه دیوان داوری بینالمللی است و دادگاه بینالمللی نیست؛ برخی اشتباها آن را دادگاه بینالمللی مینامند.
وی ادامه داد: دادگاه یعنی نهادی که ابزار دارد تا طرفین دعوا را وادار به نتیجه قضاوت کند در حالیکه دیوان داوری یعنی محلی که دو طرف داوطلبانه به آن رجوع میکنند، تصمیمات آن الزام آور نیست و ضمانت اجرا ندارد.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر دو کشور با تمایل خودشان به دیوان داوری مراجعه کنند، نتیجه را خواهند پذیرفت، اما اگر ایران شکایت کند و آمریکا در این مسئله تمکین نکند؛ دیوان داوری بین المللی ابزاری را برای وادار کردن آمریکا به نتیجه ندارد به همین خاطر حتی اگر دیوان داوری رای را به نفع ایران صادر کند در عمل هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، چون ایران ابزاری برای وادار کردن آمریکا به پذیرش نتیجه ندارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این باعث میشود که رای دیوان داوری بین المللی لاهه اگر هم به نفع کشور ما باشد صرفا یک اتفاق تبلیغی باشد و هیچ ارزش حقوقی نداشته باشد و تاثیری هم در روند تحریمها و یا رفتارهای مستکبرانه آمریکا علیه ما به جای نگذارد.
کوشکی تاکید کرد: قضاتی که در دیوان داوری بین المللی لاهه حضور دارند براساس معاهداتی که بین دو کشور است، بعد از شنیدن اظهارات نمایندگان دو کشور، مشورت کرده و رای میدهند اما اینکه این رای تاثیر واقعی داشته باشد، اینگونه نیست به خاطر اینکه آمریکا باید نتیجه را بپذیرد. آمریکا اگر میخواست نتیجه دیوان داوری بین المللی لاهه را بپذیرد، اصلا برجام را نقض نمیکرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *