تولید گوشت قرمز به ۹۸.۸ هزار تن رسید

12:26 - 07 شهريور 1397
کد خبر: ۴۴۸۳۴۷
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
بر اساس یافته‌های مرکز آمار ایران، مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشوردر فصل بهار، بر حسب وزن لاشه‌های کشتار شده ٩٨.٨ هزار تن بوده است.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از مرکز آمار ایران، طرح جمع‌آوری آمار کشتار دام کشتارگاه‌های کشور یکی از فعالیت‌های جاری مرکز آمار ایران است که اجرای آن از سال ١٣٤٧ تا کنون ادامه دارد.

با تغییر روش استخراج طرح و افزایش سرعت مراحل استخراج، از سال ١٣٩٧ انتشار نتایج فصلی طرح آمار کشتار دام کشتارگاه‌های کشور در دستور کار مرکز آمار ایران قرار گرفت.

نشریه حاضر اولین نتایج فصلی با عنوان گزیده نتایج فصل بهار آمار کشتار دام کشتارگاه‌های کشور ١٣٩٧جهت بهره برداری سیاستگذاران و کاربران منتشرمی شود.

طبق نتایج حاصل از اجرای این طرح در بهار سال ١٣٩٧، تعداد ٣٨٢ کشتارگاه دام، در کشور وجود دارد. بیش‌ترین تعداد کشتارگاه مربوط به استان فارس با ٣٥ کشتارگاه و کمترین تعداد کشتارگاه مربوط به استان‌های البرز، زنجان و قم هر یک با ٢ کشتارگاه است.

خلاصه‌ای از آمار کشتار دام در بهار سال ١٣٩٧ به شرح زیر می‌باشد:

- مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشوردر فصل بهار، بر حسب وزن لاشه‌های کشتار شده ٩٨.٨ هزار تن بوده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف گوسفند و بره ذبح شده فصل بهار، ١٨٤٩ هزار لاشه به وزن ٣٤.٢ هزار تن گزارش شده است. این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٢٣٦٠ هزار لاشه به وزن ٤٢.٨ هزار تن بوده است. استان خراسان رضوی با ٣٣٤ هزار لاشه به وزن ٨ هزار تن بیش‌ترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف بز و بزغاله ذبح شده فصل بهار، ٤٤٠ هزار لاشه به وزن ٦.٥ هزار تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٥٢٣ هزار لاشه به وزن ٧.٦ هزار تن بوده است. استان فارس با ٩٧ هزار لاشه به وزن ١.٥ هزار تن بیش‌ترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف گاو و گوساله ذبح شده فصل بهار، ٢٦٦ هزار لاشه به وزن ٥٥.٤ هزار تن بوده که و این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٢٧٩ هزار لاشه به وزن ٥٤.٥ هزار تن بوده است بیش‌ترین تعداد مربوط به استان تهران با ٤٤ هزار لاشه به وزن ٩.٨ هزار تن را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف گاومیش و بچه گاومیش ذبح شده فصل بهار، ٥ هزار لاشه به وزن ١٠٢٣ تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٥ هزار لاشه به وزن ١٠١٩ تن بوده است استان خوزستان با ٢.١ هزار لاشه به وزن ٤٢٧ تن در این فصل بیش‌ترین تعداد را به خود اختصاص داده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبح شده فصل بهار، ٨ هزار لاشه به وزن ١.٧ هزار تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٦ هزار لاشه به وزن ١.٢هزار تن بوده است بیش‌ترین تعداد مربوط به استان سیستان و بلوچستان با تقریباً ٢٦٨١ لاشه به وزن ٦٠٤ تن را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- متوسط وزن یک لاشه گوسفند و بره ١٨.٤٩ کیلوگرم، بز و بزغاله ١٤.٧٧ کیلوگرم، گاو و گوساله ٢٠٨.٤٧ کیلوگرم، گاومیش و بچه گاومیش ١٩٤.١٣ کیلوگرم و شتر و بچه شتر ٢١٠.٩ کیلوگرم بوده است.

بررسی مقایسه‌ای نتایج طرح در فصل بهار سال‌های ١٣٩٧ و ١٣٩٦ نشان می‌دهد که تعداد کشتار دام در فصل بهار سال ١٣٩٧ نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٦ کاهش داشته است. مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های کشور در سال ١٣٩٧ نسبت به فصل مشابه ١٣٩٦، مؤید کاهش ٨ درصدی مقدار تولید گوشت در کشتارگاه‌های رسمی کشور است.

مقدار تولید گوشت در فصل بهار ١٣٩٧ نسبت به فصل مشابه در سال ١٣٩٦ برای گوسفند و بره ٢٠ درصد، بز و بزغاله ١٥ درصد کاهش و برای گاو و گوساله ٢ درصد و شتر و بچه شتر ٣٨ درصد افزایش داشته است، این مقدار برای گاومیش و بچه گاومیش تغییرات محسوسی نداشته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *