الگوی دفاع مقدس/ مسکن در حالت قفلشدگی/ غدیر پنجره همیشه باز هدایت و سعادت
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «الگوی دفاع مقدس» منتشر شده و در آن چنین آمده است: قیمت زمین و مسکن سر به فلکزده، تهیه سرپناه برای کسانی که فاقد مسکن هستند به رؤیا تبدیلشده و افزایش سرسامآور اجارهبها هزینهای مضاعف بر زندگی مردم تحمیل کرده است. آیا سازمانهای مسئول، برای حل این معضل بزرگ که معلول عدم سیاستگذاری صحیح است برنامهای در دست اقدام دارند یا منتظرند که بازهم نرخ تعادلی، عرضه و تقاضای مسکن مانند بازار سکه و ارز را به نفع دلالان، زمینخواران و سودجویان تعیین کند؟ فراموش نکنیم که در شرایط جنگ اقتصادی، سپردن تعیین نرخ کالا به عرضه و تقاضا مانند رها کردن لشکر بدون فرمانده در مقابله با تهاجم دشمن است و این فرمول زمانی کارایی دارد که همهچیز در ساحل امن اقتصاد قرارگرفته باشد. افزون بر این، ضعف مدیریتها در سرازیر کردن سود سرشار به سمت بازارهای غیر مولد، موجی از بیکاری را ایجاد کرده که حساسیت مجلس شورای اسلامی در این مورد، کاملاً بجا و بهحق بود.
به اعتقاد قاطبه کارشناسان اقتصادی، کارکرد تحریمها در پازل اقتصاد کشور، حداکثر بین ۲۰ الی ۳۰ درصد بوده و بیش از آن، اغراق و گزافهگویی است. با این اوصاف، اگر بپذیریم که فشارهای دشمن، نبض اقتصاد کشور را در دست گرفته، بازهم اقدامی درخور و شایسته برای دفع پاتک حریف انجامنشده است. دشمن با تمام توان، اتاق جنگی به استعداد ۳۸۰ نفر از زبدهترین کارشناسان برای مدیریت هجمه اقتصادی تدارک دیده، آیا برای مقابله با این تهاجم گسترده، تشکیلاتی متناسب سازمانیافته است یا خیر؟ بدیهی است که نباید مدیریت میدانی اقتصاد در دست سوءاستفاده کنندگان، رانتخواران، دلالان و منفعتطلبان قرار بگیرد و اگر ابتکار عمل آنها از توانمندی مدیران دستگاههای اجرایی سبقتگرفته و سودجویان و متجاوزان بهحقوق مردم به جولان خود ادامه میدهند، حاکی از ضعف معماران اقتصادی در مواجهه با مشکلات این بخش حیاتی است. علیرغم اتخاذ انواع راهکارها و درمانها، تب آشفتگی و نابسامانیهای موجود در بازار پایین نیامده و این وضعیت، بیانگر این واقعیت است که ادامه رویکرد فعلی مدیریت و برنامهریزی اقتصادی، تاکنون جز دامن زدن به مشکلات مردم نتیجه دیگری در بر نداشته است. اکنون زمان آن فرارسیده که اعضای تیم اقتصادی اعم از بازیگران روی صحنه و پشتصحنه - همچنان که نمایندگان ملت روز گذشته خواهان آن بودند - راه را برای نیروهای توانمند و برنامه محور باز کنند و همانگونه که رئیسجمهور محترم بارها تأکید کردهاند، شایستهسالاری حاکم شود تا همانند دوران دفاع مقدس، سیر شتابان حرکت به سمت قلههای نظام مقدس جمهوری اسلامی باقدرت ادامه یابد.
قفلشدگی این بازار را تشدید کند. از سوی دیگر باتوجه به اینکه بازار ارز سود قابلتوجهی را در ماههای اخیر داشته بیشتر توجهها به سمت بازار ارز بوده است و از آنجا که مسکن دارایی ریالی محسوب میشود که با تنزل ارزش پول ملی از جذابیت کمتری برخوردار است بههمین جهت تمایل به سمت خرید مسکن کمتر بوده و بیشتر تقاضاهای کاذب موجب شده تا رکود در این بخش تشدید شود.در همین حال نمیتوان چشماندازی برای بازار مسکن در آینده متصور شد و بحرانهای نقدینگی و بحرانهای اقتصادی را در آن لحاظ نکرد. زمانی برخی موسسات مالی و اعتباری و صندوقهای مالی با انجام معاملات سوری سعی در افزایش قیمت مسکن داشتند و با ورشکستکی آنها متاسفانه در برخی موارد شاهد انجام معاملات صوری به همان سبک از سوی دولت و بانکها هستیم که موجب میشود رکود تورمی بیشتر به چشم آید.به همین جهت شاید تنها راهکار فعلی برای خروج مسکن از رکود تغییر ساختار سیاستهای مسکنی دولت است و تا دولت این تغییر ساختار را انجام ندهد، نمیتوانیم به خروج مسکن از قفلشدگی امیدوار باشیم. این تغییرات باید با ایجاد اتاق فکر وسیع در بدنه دولت شکل گیرد تا هم دولت و هم نمایندههای مجلس بتوانند از نظرات آنها بهره ببرند. در شرایط فعلی یکی از بینتیجهترین برنامههایی که متاسفانه در مجلس پیگیری میشود استیضاحهایی است که تاثیری در اجرای برنامههای دولتی ندارد. بهتر است به جای اینگونه رفتار بهدنبال پیادهسازی برنامههای جامع همچون برنامه جامع مسکن باشیم.
آیا مردم جهان خصوصا مسلمانان و به ویژه شیعیان، قدر غدیر را آن چنان که باید میدانند؟ آیا حتی محبان ولایت و امیرمومنان آن چنان که باید نسبت به غدیرو ولایت و اولیای الهی از امیرمومنان گرفته تا حضرت صاحب الزمان شناخت و معرفت پیدا کرده اند؟ آیا هریک از ما تامل و غور و اندیشهای در آیه ۵۵ سوره مائده کرده ایم؟ که میفرماید «انما ولیُکُمُ الله و رسُولُهُ و الذین آمنوا الذین یقیمون الصلوة و یوتون الزکوة و هم راکعون»آیا سبک زندگی ما و شیوه مدیریت برخی مسئولان ما شباهتی به زندگی و مدیریت امیرمومنان و اولاد طاهرینش دارد؟ بدانیم که بیش از هرکسی مدعیان محبت و ولایت خصوصا مسئولان در قبال امیرمومنان، پیامبر عظیم الشأن اسلام و خداوند رحمان و غدیر مسئول اند.
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «شفر نمیتواند معجزه کند!» منتشر و در آن چنین آمده است: بازی استقلال و السد، بازی خوبی برای ما نبود و با اینکه ما میزبان بودیم، استقلال دور از حد انتظار ظاهر شد و نتوانست کنترل بازی را در دست بگیرد. این در حالی است که این تیم روی یک اتفاق به گل رسید. این گل میتوانست به استقلال از لحاظ روحی و روانی کمک کند، ولی متأسفانه استقلال شرایط حفظ توپ را نداشت و خط هافبک این تیم بسیار ضعیف و خط دفاع هم بسیار ناهماهنگ بود. در مقابل، السد بسیار با تجربه بازی کرد و بازیکنان این تیم بازی را خوب اداره کردند و در انتقال توپ از دفاع به حمله و از حمله به دفاع موفق بودند. به اعتقاد من، اینجاست که تفاوت کیفیت بازیکنان قبلی و فعلی مشخص میشود. ژاوی و گابی به عنوان بازیکنان بینالمللی و سرشناس السد، بخوبی نبض بازی را در اختیار داشتند و توانستند که تیمشان را رو به جلو حرکت دهند و نقشه راه خوبی داشته باشند. نکته دیگری که درخصوص بازیکنانی مانند ژاوی وجود دارد، این است که حضور این بازیکنان باعث شده تا تیمی مانند السد به شرایط خوبی در فوتبال آسیا دست پیدا کند و امیدوارم روزی برسد که تیمهای فوتبال ما هم بتوانند بازیکنان خارجی را جذب کنند که سطح فوتبالشان از بازیکنان خودمان بالاتر باشد و بتوانند به تیمهایمان در مسابقاتی مانند لیگ قهرمانان آسیا کمک کنند.
نکته دیگری که درخصوص بازی استقلال باید به آن اشاره کرد، این است که به نظر من، ترکیب استقلال خوب بود، اما تعویضی که شفر انجام داد، درست نبود. نویمایر خوب بازی میکرد و این که عنوان شده او مصدوم شده، بهانه جویی است. البته همه تقصیر را نمیتوان به گردن کادرفنی یا بازیکنان انداخت. استقلال از مدیریت قبلی بسیار آسیب دید و واقعا در حق این تیم جفا کردند. استقلال علاوه بر این که بازیکنان خوب سال گذشته خود را از دست داد، بازیکنان خوبی را هم نتوانست جذب کند و آقای فتحی هم با این که مدیر توانمندی است، در حساسترین زمان به مجموعه استقلال اضافه شد و وقتی برای اجرای برنامههایش پیش از فصل نداشت.حالا استقلال بازی برگشت را در پیش دارد که قطعا بازی سختی است. آن هم در مقابل تیمی که خیلی بهتر از ما بازی میکند و یک سر و گردن بالاتر است. متأسفانه بازیکنان جوان استقلال هم تحت تأثیر اسمهای بزرگ السد قرار گرفتند. مربی هم که معجزهگر نیست و با استفاده از ابزار و بازیکنانی که در اختیار دارد، تیمش را هدایت میکند و شفر هم در حال حاضر با این واقعیتها در تیمش مواجه است.