رابطه با آمریکا، مشکل بزرگ "عمران خان"
به گزارش گروه بینالملل ، مقاله روزنامه اردو زبان امت به تشریح عزم دولت جدید پاکستان برای حفظ استقلال در سیاست خارجی این کشور اشاره کرد و افزود:واشنگتن مخالف توسعه روابط بین اسلام آباد و پکن است و آن را برای منافع خود در منطقه خطری جدی تلقی می کند.
روزنامه پاکستانی ادامه داد:روابط اسلام آباد و واشنگتن پس از گفت و گوهای تلفنی مناقشه برانگیز مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایالات متحده و عمران خان نخست وزیر پاکستان در موضوع پناهگاه های تروریستی در خاک پاکستان به شدت رو به سردی گرائید.
شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان همچنین از بیانیه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا انتقاد کرد و گفت که ادعای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر تاکید پمپئو مبنی بر وجود مخفیگاه های گروه های تروریستی در خاک پاکستان در گفت و گو با عمران خان با حقیقت مغایرت دارد.
روزنامه امت نوشت: اقدام دولت آمریکا برای رسانه ای کردن این مباحث، در جهت اعمال فشار بر دولت پاکستان و برای انصراف از اتخاذ سیاست خارجی مستقل از سوی عمران خان است.
محمد فیصل سخنگوی وزارت خارجه پاکستان هم در پیامی توئیتری اعلام کرد که هیچ نوع گفت و گویی بین نخست وزیر پاکستان و وزیر خارجه آمریکا درباره پناهگاه های تروریست ها در خاک پاکستان صورت نگرفته و وزارت خارجه ایالات متحده باید بیانیه خود را اصلاح کند.
روزنامه امت به سفر آتی پمپئو درنخستین هفته ماه سپتامبر(شهریور) به اسلام آباد اشاره کرد و ادامه داد:هدف از این سفر اعمال فشار به دولت پاکستان برای همسویی با سیاست های آمریکا در منطقه است و عمران خان در محک آزمایش سختی قرار گرفته تا از آن با سربلندی بیرون آید.
به گفته سرلشکر امجد شعیب از تحلیل گران امور سیاسی و دفاعی پاکستان، وزیر خارجه آمریکا سعی می کند تا با ارائه دلایل و شواهد ثابت کند که گروه های تروریستی همچنان در خاک پاکستان دارای پناهگاه های امن بوده و در چنین وضعیتی دولت اسلام آباد نیز باید بتواند به صورت اصولی این دلایل را رد کند.
به گفته این کارشناس پاکستانی، دولت آمریکا با استفاده از نفوذ خود بر نهادهای بین المللی توانسته، نام پاکستان را در فهرست خاکستری سازمان بین المللی مبارزه پولشویی قرار دهد تا بتواند از این طریق اسلام آباد را یک دولت حامی تروریسم در جهان معرفی کند.
امجد شعیب همچنین با بیان اینکه آمریکا در باتلاق افغانستان گرفتار شده است، افزود:آنها به دنبال گفت و گو با گروه طالبان بدون کمک پاکستان هستند تا از این طریق بر نفوذ اسلام آباد در تحولات افغانستان غلبه کنند.
این تحلیلگر پاکستانی به نقش مهم اسلام آباد و مسکو در تحولات افغانستان اشاره کرد و توضیح داد:آمریکا می داند اگر تلاش مشترک روسیه، پاکستان، ایران و چین برای تامین امنیت در افغانستان به نتیجه برسد، دامنه نفوذ و تسلط آنها (آمریکایی ها)در این کشور و منطقه به شدت کم می شود، لذا آنها از این ائتلاف به شدت هراس دارند.
روزنامه امت همچنین به نقل از سرلشگر عاصف هارون نوشت:روحیه استکباری آمریکا، استقلال سیاسی پاکستان را نمی تواند هضم کند و آنها می خواهند همانند گذشته از اسلام آباد برای دستیابی به اهداف منطقه ای خود به صورت ابزاری استفاده کنند، اما عمران خان از قبل اعلام کرده که حاضر به کرنش در برابر واشنگتن نیست.
انتهای پیام /