هیچ کس فکر نکند جلسه امروز آغاز شکاف بین دولت و مجلس است/ نمیگذاریم یک مشت ضد ایرانی که در کاخ سفید جمع شده اند علیه ما توطئه کنند
رئیس جمهور گفت: هیچ کس فکر نکند جلسه امروز آغاز شکاف بین دولت و مجلس است؛ این تفکر کاملا اشتباه است مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند وا ین بار مسئولیت را باهمکاری همدیگر باید به مقصد برسانند.
خبرگزاری میزان -
رئیس جمهور با طرح این سوال که چه شده که مردم ما از آینده زندگی خود نگران شدهاند، گفت: سوال اصلی این است که چرا ما در طول ۴ سال دولت یازدهم در مقولههایی همچون رشد اقتصادی و تعادل قیمت ارز به سرعت حرکت رو به جلو داشتیم، اما در این ۷ الی ۸ ماهه ناگهان شرایط نویی آغاز شده است؟
حجتالاسلام روحانی افزود: شما ممکن است بفرمایید این شرایط ناشی از مسائل مرتبط با ارز و رکود و اشتغال و قاچاق و سیستم بانکی است، اما به نظر بنده حقیر اشکال از تصور مردم و ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم نسبت به آینده دچار تردید شد و این درد بزرگ است.
وی تصریح کرد: من قبول دارم که بیکاری درد بزرگی است و نابسامانی بانکها یک مشکل است و قیمت ارز هم مهم است، اما همه این موارد در برابر امید مردم ناچیز است. چرا امید مردم تغییر کرده و نسبت به آینده دچار تردید شده اند و بالاتر از آن حتی عدهای نسبت به قدرت نظام دچار شک شده اند؛ ما باید این شک را درمان کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید با زبان درست و صحیح به مردم بگوییم که مشکلات این چند ماهه زودگذر است؛ ما باید به مردم توضیح دهیم که با هدایت قام معظم رهبری و هماهنگی سه قوه ونیروهای مسلح از این مشکلات عبور میکنیم؛ کلید مسئله در همین است.
حجتالاسلام روحانی گفت: ملت مطمئن باشید ما نمیگذاریم توطئههای آمریکا پیروز شود و ما نمیگذاریم یک مشت ضد ایرانی که در کاخ سفید جمع شده اند علیه ما توطئه کنند.
وی خاطر نشان کرد: کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود بلکه در پایان جلسه امروز اندوهگین خواهد بود چرا که پایان این جلسه اتحاد هر چه بیشتر هر سه قوه و نیروهای مسلح و نظارت و راهبری مقام معظم رهبری است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما نه ترسی از آمریکا داریم و نه از مشکلات واهمه داریم و از مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد.
وی ادامه داد: دولت همه آیین نامههای آن را تهیه کرد و آنها را ابلاغ کردو مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان پول برای تشکیل سامانههای لازم در زمینه مبارزه با قاچاق و اتصال این سامانهها به یکدیگر تهیه کرد.
روحانی با طرح این پرسش که چرا قاچاق انجام میشود؟ گفت: جنس از بیرون میآید، کالای ما به بیرون منتقل میشود وقتی ما برای کالاهایی یارانه در داخل قرار میدهیم و وقتی قیمت، قیمت متعادلی نیست و یارانهای است، خودبخود این کالا تمایل پیدا میکند به خارج برود، چون قیمت داخل و خارج نامتعادل میشود.
رئیس جمهور یادآور شد: هرچه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر میشود و هرچه قیمت ارز بالاتر برود، واردات قاچاق و کالای کمتر میشود و به عکس خروجیاش بیشتر میشود.
وی عنوان کرد: اساس برای جلوگیری از قاچاق، تولید با کیفیت داخلی است. همه باید به تولید داخلی و خدمات در داخل کمک کنیم. اگر اینها را از لحاظ کیفیت و کمیت و قیمت معنی ندارد که قاچاق از خارج از کشور وارد شود حالا بماند کالاهایی که از لحاظ فرهنگی ما نمیتوانیم به سمت آن برویم مگر اینکه کسی در گوشه و کناری متقاضی آن باشد.
روحانی با بیان این پرسش که ما چطور توانستیم از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق به ۱۲.۵ میلیارد دلار در عرض ۴ سال و نیم برسیم، افزود: این تحول بزرگ چگونه ایجاد شد؟ زیرا شما میدانید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مخصوص قوه مجریه تنها نیست و امری فراقوهای است و نمایندگانی از سه قوه و نیروهای مسلح در آن ستاد هستند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آمار و ارقامی که این ستاد در سال ۹۲ به کمک دانشگاهها تهیه کرد، میگفت: قاچاق کالا و ارز ۲۵ میلیارد دلار است. این مبلغ به ۱۷ و سپس به ۱۵ و در نهایت به ۱۲ رسید. آمار سال به سال آن را نیز من دارم.
وی عنوان کرد: در قاچاق خروجی که عمدتا مربوط به سوخت است که هنوز هم قاچاق میشود یعنی بنزین، گازوئیل، نفت سفید و موارد دیگر، دولت با برنامهریزی که برای کنترل پیمایش آنها و ارائه گازوئیل براساس پیمایش و کنترلهایی که انجام گرفت، قاچاق هر ۷.۸ میلیارد در سال ۹۲ تبدیل به ۰.۵ میلیارد در سال ۹۵ شد.
روحانی افزود: یعنی ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون جلوی قاچاق خروجی گرفته شد. البته من این را باید بگویم، در زمینه قاچاق تلاشهایی که انجام میدهیم، نقش نیروی انتظامی و سربازان گمنام امام زمان، نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش ارزشمندی است.
رئیس جمهور گفت: شما میدانید از ده ماه پیش شورای عالی امنیت ملی، مبارزه با قاچاق در آبهای جنوب یعنی خلیج فارس و دریای عمان را به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار داده ایم و در منطقه غرب و شرق هم مرز در اختیار سپاه است و در این امور در حال کمک هستند.
وی عنوان کرد: سوال باید این باشد که دولت چطور به کمک مجلس و قوه قضاییه و نیروهای مسلح به خوبی قاچاق ۲۵ میلیارد تومان را به ۱۲ میلیارد رساند و اکنون برنامه دولت برای اینکه این ۱۲ میلیارد را به صفر برساند چیست؟ اگر شکل سوال این چنین بود من با ذوق بیشتری برنامههای آینده را برای شما بیان میکردم.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: سوال بعدی این است که چرا تحریمهای بانکی باقی مانده است؟ در تشریح یکی از نمایندگان محترم فرمودند، خب برجام که انجام شدهچرا تحریمها باقی مانده است. البته پاسخ این سوال را وزیر امور خارجه به طور مفصل نوشتهاند که در اختیارتان قرار میدهم.
وی خطاب به نمایندگان گفت: من از شما میپرسم برجام برای چه بود؟ برجام برای این بود که ما به دنیا بگوییم فعالیت صلحآمیز هستهای که آنها به دروغ گفتهاند غیرصلحآمیز است و بر مبنای این دروغ و اتهام ناروا، قطعنامههای فراوانی علیه ما تصویب کردند و به ذهن دنیا اینچنین رساندند که برنامه هستهای ایران خطر برای صلح و امنیت جهانی است و لذا ما را به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بردند، برجام آمد تا این را بگوید، برنامه هستهای ایران صلحآمیز است. هیچ صلح و امنیتی را تهدید نمیکند.
رئیس جمهور یادآور شد: شورای امنیت سازمان ملل متحد به جای اینکه بگوید تحریم باید بگوید، تشویق. همه کشورها را به کمک ایران تشویق کند و ما به همین جا رسیدیم. قطعنامه گذشته شورای امنیت این است که ایران صلح و امنیت را تهدید میکند، بعد از برجام قطعنامه شورای امنیت ۲۲۳۱ میگوید ایران حق دارد فعالیت هستهای داشته باشد و از دنیا هم میخوادهد که در کنار ایران باشد و به ایران کمک کنند. در یک کلمه این میشود، برجام.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: در برجام ما یک دستاوردهایی داشتیم که آن دستاوردها هیچگاه از بین نمیرود. دستاورد بینالمللی، سیاسی، اخلاقی است. PMD را از بین برد اینها دستاوردهایی است که موجودند. تحریم تسلیحاتی کشور را که این تحریم میگفت: ایران حق ندارد سلاحی بخرد یا بفروشد، این را تغییر به ۵ سال کردیم که دو ۲ سال ونیم آن گذشته است و ۲ سال و نیم دیگر آزاد میشود و این کار برجام است.
وی بیان داشت: کار برجام روشن است. در زمینه اقتصادی هم گشایشهایی را به وجود آورد. همه شما میدانید اگر دیروز تردید داشتیم امروز دیگر نداریم و اگر شرکتهای خارجی در حال خروج از ایران هستند پس یک زمانی به ایران آمده بودند. اگر میگویید فلان بانک از دیروز با ما کار نمیکند یعنی قبلا با ما کار میکرده است؛ و اگر کار نمیکرده باید عبارتهای فارسی را عوض کنیم و آنها را از نو بنویسیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برجام آمده و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را هم حل کرده گفت: تحریم بعد از امضای برجام و اجرایی شدن آنچه مربوط به برنامه هستهای بود، لغو شد. اما تحریمهای ما بخشی هستهای و بخشی تحریمهای اولیه آمریکا است و قسمتی از آن مربوط به سیستمهای بانکی است.
روحانی افزود: علیرغم این با حدود ۲۸۷ بانک رابطه تجاری و کارگزاری داریم و هزاران حواله و گشایش اعتباری از طریق بانکهای خارجی انجام دادهایم. یک گزارشی بانک مرکزی به من داده است که در این مدت در حدود ۷۰ میلیارد دلار پول از طریق سیستم بانکی از سال ۹۴ تا به امروز حواله شده است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین در حوزه بانکی اساسش این است که ارتباط برقرار شده و ما چهار لایحه در این رابطه به شما تقدیم کردهایم که اساسی است. آن هم نه برای بانک برای حیثیت ایران اساسی است. ما کشوری ضدپولشویی و تروریسم هستیم و این برای ما مهم است؛ بنابراین لوایح شما بسیار در روابط بانکی به ما میتواند کمک کند. یکی از این لوایح تصویب شده سه مورد دیگر مانده و من از رئیس مجلس و نمایندگان محترم میخواهم نسبت به تصویب این لوایح، تسریع بفرمایید.
رئیس جمهور عنوان کرد: شما میدانید که سرمایه و فاینانس زیادی در این مدت از کشورهای خارجی گرفتیم و آن مقدار فاینانسهایی که اجرا شده بیش از ۲۲ میلیارد دلار است البته در شرایط فعلی که امریکا تحریم را آغاز کرده است مشکلات جدیدی را برایمان به وجود آورده که باید از آن مشکلات عبور کنیم.
حجتالاسلام روحانی تاکید کرد: مسئله سوم، بیکاری است. در این مورد کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم بسیار درخشان است و جزو کارنامههایی است که کمتر کشوری مییابید. شما میبینید در سال ۸۴ تا ۹۱ میزان اشتغال چقدر بوده است؟ اشتغال خالص به حدی کم بوده که نمیتوانم بیان کنم. در این زمان میزان اشتغال خالص ده هزار نفر بوده است و امروز اشتغال خالص در طول ۵ سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است و این افتخار بزرگی برای کشور است.
وی افزود: البته اشتغال سرمایه خارجی، امنیت داخلی و شرایط خاص سکون و آرامش سیاسی میخواهد، اما در عین حال در زمینه اشتغال موفقیتهای بسیاری داشتهایم.
رئیس جمهور با بیان اینکه رشد اقتصادی در سال ۹۵، ۱۲.۵ درصد بود که در دنیا کم نظیر است، گفت: در این ۵ سال رشد متوسط ما بالای ۴ درصد بوده است حال آنکه رشد متوسط اقتصادی در دولتهای نهم و دهم ۲.۲ بود.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: در این نه فصل که از دولتهای یازدهم و دوازدهم میگذرد رکود به معنای مصطلح اقتصادی که دو فصل یا سه فصل پشت سر هم رشد اقتصادی منفی باشد را تجربه نکردهایم؛ و این راه را باید ادامه دهیم البته تا رسیدن به رونق مطلوب اقتصادی که مورد نظر مردم است فاصله داریم.
وی در ادامه با اشاره به مسئله ارز بیان داشت: در موضوع ارز مسائل روانی و سیاست خارجی آثار بیشتری با مسائل اقتصادی داشت.
رئیس جمهورگفت: اینکه ما در یک مقطعی در خصوص ارز یک تصمیم گرفتیم و در مقطعی دیگر تصمیم دیگری را اتخاذ کردیم، طبیعی بود در تصمیم قبلی هم که در ۲۰ فروردین اتخاذ شد و ما برای ارز نرخ واحد اعلام کردیم اجماع همه اقتصاد دانان را با خود در این تصمیم داشتیم واین تصمیم ناشی از شرایط قبل از اعمال تحریمهای آمریکا بود.
حجتالاسلام روحانی افزود: اینکه شما میگویید چرا به مسافران ارز دادیم؛ خب اگر این کار را نمیکردیم مسافران میرفتند ارز مورد نیاز خود را از کوچه و بازار تامین میکردند و آن نرخ کوچه و بازار به عنوان نرخ اصلی ارز مطرح میشد.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: ۵ دی ۹۶ بوئد که مردم ناگهان دیدند عدهای در خیابانها شعار میدهند و شعارها کم کم هنجار شکنانه شد و مردم دچار حیرت شدند؛ درست است که مردم در راهپیماییهای بعدی خود به این شعارها هنجار شکنانه پاسخ قاطعانه دادند، اما در عین حال حادثه مزبور در چند سال اخیر در کشور سابقه نداشت.
وی گفت: حادثه دی ما ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی ماه اعلام کرد من در برجام نمیمانم مگر آنکه اروپا و دیگران در مورد بند غروب برجام و فعالیتهای منطقهای و موشکی ایران با من (ترامپ) همراه شوند.
رئیس جمهور بیان کرد: این تهدید ترامپ با آن ناآرامیهای داخلی باعث نگرانی مردم شد؛ بدانید که تخریب خرابی میآورد؛ بدانید سیاه نمایی زندگی مردم را به سمت سیاهی میبرد اگر شعار علیه فردی مثل حسن روحانی باشد که یک نوکر از نوکرهای مردم است ایرادی ندارد.
حجتالاسلام روحانی افزود: من اگر تهدید به ترور شوم برای من مهم نیست، اما چه اتفاقی افتاد که یک عده جرأت کردند رئیس جمهور را تهدید به مرگ کنند، زیرا فکر کردند بین مجلس و دولت فاصله است؛ ما اگر وحدت و اتحاد داشته باشیم فیضیه مرکز انقلاب تبدیل به جایی نمیشود که عدهای در آن آب به آسیاب دشمن بریزند.
وی با بیان اینکه ما قبول داریم که آمریکا وسایر طرفهای برجام در اجرای تهعدات خود دچار تخلفاتی شدند گفت:، اما منصفانه قضاوت کنیم، اگر برجام هیچ بود پس حالا که آمریا از آن خارج شده چه غصهای وجود دارد خب سایرین هم خارج شوندو ما هم خارج میشویم. شما گفتید هیچ شرکتی نیامده پس چرا از اینکه این شرکتها در حال ترک ایران هستند ناراحتید؛ شما گفتید برجام هیچ رابطه بانکی ما را درست نکرده حتی گفتید سوئیفت برقرا ر. نشده که ما ناچار شدیم خبرنگاران را به بانک مرکزی بردیم تا نشان دهیم سوئیفت برقرار شده یکی از این آقایان که متخصص بود اعلام کرد هر چه برقرار شود امکان ندارد سوئیفت برقرار شود، اما دیدیم که شد.
رئیس جمهوربا بیان اینکه قبول دارم که در برخی مقولههای مرتبط با برجام به صد درصد خواسته هایمان نرسیدیم ا. ما دربرخی دیگر به صددرصد رسیدیم، گفت: در قضیه PMD تمام کارشناسان میگفتند از محالات است که حل شود، اما دیدیم که حل شد؛ قطعنامههای غیر ایرانی برچیده شد. تحریمهای نظامی که بلند مدت بود به ۵ سال کاهش یافت و دو سال و نیم دیگر این تحریمها تمام میشود؛ البته در زمینههای اقتصادی نیز برخی قدمها به واسطه تخلفات آمریکا برداشته نشد.
حجتالاسلام روحانی بیان داشت: شما نمایندگان میگویید زندگی مردم مطلوب نیست من از شما میپرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد؟ آیا اگر تورم در طول ۴ سال به میزان ۶۰ درصد افزایش داشت حقوق کارمندان نیز دو برابر نشد؟
وی با بیان اینکه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ به مردم قول داده اند که از راه اعتدال خارج نشوم گفت: ما با تندروی به راست و یا به چپ به جایی نمیرسم و راهی جز ا. عتدال و برادری ووحدت نداریم؛ اشکال ندارد شمان نمایندگان مخالف دولت باشید، اما برای منافع ملی باید کنار هم باشیم.
رئیس جمهور افزود: همه ما باید یک بار اصل چهلم قانون اساسی را بخواینم و بدانیم که حتی در اجرای حقوق خود نیز نمیتوانیم به منافع ملی ضربه بزنیم واصل منافع ملی به عنوان یک پیش شرط محفوظ در تمام برنامهها محسوب میشود.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه حتما دولت دارای نقص است گفت: مردم از مانمی خواهند که شما از من سوال بپرسید و من از روی جزوه به شما پاسخ دهم. مردم درد را از من و شما بیشتر میدانند و مشکلات ا. قتصادی خود را به صورت لحظهای درک میکنند و در تاکسی و اتوبوس و مغازه سختی زندگی خود را لمس میکنند.
وی گفت: پشت تریبون مدام نگوییم که دچار بحران هستیم؛ والله ما دچار بحران نیستیم؛ ما در مرحله آسیب هستیم و در برخی موارد نیز در لبه تهدید قرار داریم، اما دچرا بحران نیسیتم چرا میگویید دچار بحرانیم.
رئیس جمهوربا بیان اینکه ما معصوم نیسیتم و حتما اشتباه داشته ایم و خواهیم داشت گفت: در موضوع ارز آنهایی که ارز را به نرخ دولتی گرفته اند، اما کالای وارداتی را با نرخ آزاد فروخته اند حتما از سوی وزارت صمت ما برای آنها پرونده درست میشود و به قوه قضاییه ارسال میشود و قوه قضاییه ما به آنها برخورد خواهد کرد؛ در مواردی نیز در موضوع ارز رانت وجود داشته، اما نه به آن وسعتی که بعضا مطرح میشود. ما باید مشکلات را در حد خود ببینیم و آنها را بزرگ نکنیم.
حجتالاسلام روحانی با با بیان اینکه در موضوع برجام جدایی از دو راه ماندن یا خروج از برجام ما راه سومی را نیز داریم گفت: من همین دیروز به رئیس جمهرو فرانسه به صورت تلفنی اعلام کردم که اگر اروپا به تعهداتش عمل نکند ما راه سوم را در موضوع برجام پیش میگیریم.
وی با بیان اینکه دولت همه توان خود را به کار گرفته است که کالاهای ضروری مورد نیاز مردم با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد گفت: همه تلاش دولت این است که محصولات داخلی با قمیت مناسب در اختیار مردم قرار گیرند؛ ما در آب و سوخت و برق و ... به قیمتها دست نزدیم تا مردم شرایط بهتری داشته باشند.
رئیس جمهور با بیان اینکه همکاری مرتم در زمینه صرفه جویی در مصرف برق باعث شد در تابستان دچرا مشکل نشویم گفت:در زمستان پیش رو نیز اگر مردم همکاری کنندو در مصرف گاز صرفه جویی داشته باشند صادرات گاز ما بیشتر میشود و آنگاه میتوانیم از این طریق با توطئههای دشمنان برای تقلیل میزان صادرات گاز ونفت کشور مقابله کنیم.
حجتالاسلام روحانی با بیان ایهکه مردم ما از تهیدات آمریکاو از تحریمها نمیترسند، اما از دعوای بین خودمان هراس دارند گفت: اگر همه ما و همه جناحها و گروها متحد باشیم همه مشکلات حل خواهد شد؛ ممکن است نمایندهای با شخص من خوب نباشد، اما باید همه برای غلبه بر مشکلات دست در دست هم دهیم.
وی با اشاره به تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا با دستور مقام معظم رهبری گفت: یکی از دلایل تشکیل این شورا این بود که ما به مردم علامت بدهیم در سه قوه برای غلبه بر مشکلات متحد هستیم.
رئیس جمهور با اشا ره به قیمت ارز تصریح کرد: تلاش دولت این است که قیمت ارز متعادل شود؛ در روزهای اخیر قیمت ارز نسبت به هفتههای گذشته متعادلتر شده و در هفتههای بعد نیز متعادلتر خواهد شد.
حجتالاسلام روحانی گفت: ما در حال افزایش ذخایر ارزی خود هستیم و صادرات غیر نفتی و غیر میعانات گازی ما در سه ماهه نخست سال جاری ۱۹ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: ما در حال افزودن به ذخایر ارزی خود در بانک مرکزی و بانکهای دنیا هستیم وا ین اقدام ما یک اقدام احتیاطی برای ماههای آینده و سال آتی است؛ من میتوانستم به رئیس بانک مرکزی بگویم تا به مانند سال گذشته در بحث توزیع ارز عمل کند که اگر این کار را میکردم قیمت ارز به قیمت مشابه شهریور ماه سال گذشته میرسید، اما این کار را نکردیم تا از ذخایر ارزی خود حفاظت کنیم و به رئیس بانک مرکزی گفته ام که حق استفاده از ذخایر ارزی بانک مرکزی را ندارد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز سه شنبه طی سخنانی در مجلس در جلسه طرح سوال نمایندگان اظهار داشت: همه باید بهترین سخنان را نسبت به هم به کار ببریم وا میدوارم با توجه به توصیههایی که مقام معظم رهبری نسبت به همین جلسه به من فرمودند: بتوانم نکات مورد نظر ایشان رادقیقا مراعات کنم.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه امروز روز مبارکی برای مردم سالاری دینی است گفت: هیچ کس فرک نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است بلکه به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی است.
وی تصریح کرد: هیچ کس ازمردم شریف ایران و از دوستان ما در جهان وحتی دشمنان ما فکر نکنند جلسه امروز آغاز شکاف بین دولت و مجلس است؛ این تفکر کاملا اشتباه است مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند وا ین بار مسئولیت را باهمکاری همدیگر باید به مقصد برسانند.
رئیس جمهور با بیان اینکه لحن برخی سوال کنندگان ناظر بر مسائل هر دو دولت یازدهم و دوازدهم بود، بیان داشت: باید توجه داشت که دولتهای یازدهم و دوازدهم دو شخصیت حقوقی مجزا هستند و علی القاعده سوالات نمایندگان باید ناظر بر مسائل دولت دوازدهم باشد.
حجتالاسلام روحانی افزود: همواره در هر دو دولت یازدهم و دوازدهم تلاش داشتم بین دولت ومجلس یک ا. رتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من ا. ینچنین بوده است؛ بسیاری از نمایندگان که اکنون در برابر آنها سخن میگویم در سال ۹۶، در جریان انتخابات حضور فعال داشتند و در تشکیل کابینه دوازدهم نیز کمک کردند؛ ا. لبته ممکن است گلایههایی از دولت داشته باشند و متقابلا دولت نیز از آنها گلهمند باشد، اما این گلهها برادرانه است.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه امروز روز مبارکی برای مردم سالاری دینی است گفت: هیچ کس فرک نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است بلکه به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی است.
وی تصریح کرد: هیچ کس ازمردم شریف ایران و از دوستان ما در جهان وحتی دشمنان ما فکر نکنند جلسه امروز آغاز شکاف بین دولت و مجلس است؛ این تفکر کاملا اشتباه است مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند وا ین بار مسئولیت را باهمکاری همدیگر باید به مقصد برسانند.
رئیس جمهور با بیان اینکه لحن برخی سوال کنندگان ناظر بر مسائل هر دو دولت یازدهم و دوازدهم بود، بیان داشت: باید توجه داشت که دولتهای یازدهم و دوازدهم دو شخصیت حقوقی مجزا هستند و علی القاعده سوالات نمایندگان باید ناظر بر مسائل دولت دوازدهم باشد.
حجتالاسلام روحانی افزود: همواره در هر دو دولت یازدهم و دوازدهم تلاش داشتم بین دولت ومجلس یک ا. رتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من ا. ینچنین بوده است؛ بسیاری از نمایندگان که اکنون در برابر آنها سخن میگویم در سال ۹۶، در جریان انتخابات حضور فعال داشتند و در تشکیل کابینه دوازدهم نیز کمک کردند؛ ا. لبته ممکن است گلایههایی از دولت داشته باشند و متقابلا دولت نیز از آنها گلهمند باشد، اما این گلهها برادرانه است.
وی در ادامه اظهار کرد: به نظر من سوال از نمایندگان که در ۵ بند تدوین شده و بسیاری از سوالات مشابه دیگر، سوالات ملت ایران نیز هست؛ نه تنها یک چهارم نمایندگان مجلس این سوالات را دارند بلکه بسیاری از مردم نیز این سوالات را دارند که چرا بیکاری؟ چرا وضع بانک اینچنین؟ چرا قاچاق آنچنان؟ چرا رکود در وضعی است که مورد انتظار مردم نیست؟ و چرا رشد قیمت ارز؟ مردم حق دارند این سوالات را بپرسند. چرا که در ۴ سال دولت یازدهم و ماههای نخستین دولت دوازدهم شاهد تحولات مثبت در اقتصاد و مسائل اجتماعی و امنیت ملی و سیاست خارجی و داخلی بودند.
رئیس جمهور با طرح این سوال که چه شده که مردم ما از آینده زندگی خود نگران شدهاند، گفت: سوال اصلی این است که چرا ما در طول ۴ سال دولت یازدهم در مقولههایی همچون رشد اقتصادی و تعادل قیمت ارز به سرعت حرکت رو به جلو داشتیم، اما در این ۷ الی ۸ ماهه ناگهان شرایط نویی آغاز شده است؟
حجتالاسلام روحانی افزود: شما ممکن است بفرمایید این شرایط ناشی از مسائل مرتبط با ارز و رکود و اشتغال و قاچاق و سیستم بانکی است، اما به نظر بنده حقیر اشکال از تصور مردم و ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم نسبت به آینده دچار تردید شد و این درد بزرگ است.
وی تصریح کرد: من قبول دارم که بیکاری درد بزرگی است و نابسامانی بانکها یک مشکل است و قیمت ارز هم مهم است، اما همه این موارد در برابر امید مردم ناچیز است. چرا امید مردم تغییر کرده و نسبت به آینده دچار تردید شده اند و بالاتر از آن حتی عدهای نسبت به قدرت نظام دچار شک شده اند؛ ما باید این شک را درمان کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید با زبان درست و صحیح به مردم بگوییم که مشکلات این چند ماهه زودگذر است؛ ما باید به مردم توضیح دهیم که با هدایت قام معظم رهبری و هماهنگی سه قوه ونیروهای مسلح از این مشکلات عبور میکنیم؛ کلید مسئله در همین است.
حجتالاسلام روحانی گفت: ملت مطمئن باشید ما نمیگذاریم توطئههای آمریکا پیروز شود و ما نمیگذاریم یک مشت ضد ایرانی که در کاخ سفید جمع شده اند علیه ما توطئه کنند.
وی خاطر نشان کرد: کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود بلکه در پایان جلسه امروز اندوهگین خواهد بود چرا که پایان این جلسه اتحاد هر چه بیشتر هر سه قوه و نیروهای مسلح و نظارت و راهبری مقام معظم رهبری است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما نه ترسی از آمریکا داریم و نه از مشکلات واهمه داریم و از مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد.
روحانی گفت: اولین سوالی که نمایندگان عزیر مطرح کردند، این است که در زمینه قاچاق کالا و ارز چرا دولت موفق نبوده است؟ همه شما میدانید موضوع قاچاق کالا و ارز در سال ۸۱ با فرمان مقام معظم رهبری، مبارزه با آن آغاز شد و بعد هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۹۲ قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند.
وی ادامه داد: دولت همه آیین نامههای آن را تهیه کرد و آنها را ابلاغ کردو مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان پول برای تشکیل سامانههای لازم در زمینه مبارزه با قاچاق و اتصال این سامانهها به یکدیگر تهیه کرد.
روحانی با طرح این پرسش که چرا قاچاق انجام میشود؟ گفت: جنس از بیرون میآید، کالای ما به بیرون منتقل میشود وقتی ما برای کالاهایی یارانه در داخل قرار میدهیم و وقتی قیمت، قیمت متعادلی نیست و یارانهای است، خودبخود این کالا تمایل پیدا میکند به خارج برود، چون قیمت داخل و خارج نامتعادل میشود.
رئیس جمهور یادآور شد: هرچه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر میشود و هرچه قیمت ارز بالاتر برود، واردات قاچاق و کالای کمتر میشود و به عکس خروجیاش بیشتر میشود.
وی عنوان کرد: اساس برای جلوگیری از قاچاق، تولید با کیفیت داخلی است. همه باید به تولید داخلی و خدمات در داخل کمک کنیم. اگر اینها را از لحاظ کیفیت و کمیت و قیمت معنی ندارد که قاچاق از خارج از کشور وارد شود حالا بماند کالاهایی که از لحاظ فرهنگی ما نمیتوانیم به سمت آن برویم مگر اینکه کسی در گوشه و کناری متقاضی آن باشد.
روحانی با بیان این پرسش که ما چطور توانستیم از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق به ۱۲.۵ میلیارد دلار در عرض ۴ سال و نیم برسیم، افزود: این تحول بزرگ چگونه ایجاد شد؟ زیرا شما میدانید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مخصوص قوه مجریه تنها نیست و امری فراقوهای است و نمایندگانی از سه قوه و نیروهای مسلح در آن ستاد هستند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آمار و ارقامی که این ستاد در سال ۹۲ به کمک دانشگاهها تهیه کرد، میگفت: قاچاق کالا و ارز ۲۵ میلیارد دلار است. این مبلغ به ۱۷ و سپس به ۱۵ و در نهایت به ۱۲ رسید. آمار سال به سال آن را نیز من دارم.
وی عنوان کرد: در قاچاق خروجی که عمدتا مربوط به سوخت است که هنوز هم قاچاق میشود یعنی بنزین، گازوئیل، نفت سفید و موارد دیگر، دولت با برنامهریزی که برای کنترل پیمایش آنها و ارائه گازوئیل براساس پیمایش و کنترلهایی که انجام گرفت، قاچاق هر ۷.۸ میلیارد در سال ۹۲ تبدیل به ۰.۵ میلیارد در سال ۹۵ شد.
روحانی افزود: یعنی ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون جلوی قاچاق خروجی گرفته شد. البته من این را باید بگویم، در زمینه قاچاق تلاشهایی که انجام میدهیم، نقش نیروی انتظامی و سربازان گمنام امام زمان، نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش ارزشمندی است.
رئیس جمهور گفت: شما میدانید از ده ماه پیش شورای عالی امنیت ملی، مبارزه با قاچاق در آبهای جنوب یعنی خلیج فارس و دریای عمان را به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار داده ایم و در منطقه غرب و شرق هم مرز در اختیار سپاه است و در این امور در حال کمک هستند.
وی عنوان کرد: سوال باید این باشد که دولت چطور به کمک مجلس و قوه قضاییه و نیروهای مسلح به خوبی قاچاق ۲۵ میلیارد تومان را به ۱۲ میلیارد رساند و اکنون برنامه دولت برای اینکه این ۱۲ میلیارد را به صفر برساند چیست؟ اگر شکل سوال این چنین بود من با ذوق بیشتری برنامههای آینده را برای شما بیان میکردم.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: سوال بعدی این است که چرا تحریمهای بانکی باقی مانده است؟ در تشریح یکی از نمایندگان محترم فرمودند، خب برجام که انجام شدهچرا تحریمها باقی مانده است. البته پاسخ این سوال را وزیر امور خارجه به طور مفصل نوشتهاند که در اختیارتان قرار میدهم.
وی خطاب به نمایندگان گفت: من از شما میپرسم برجام برای چه بود؟ برجام برای این بود که ما به دنیا بگوییم فعالیت صلحآمیز هستهای که آنها به دروغ گفتهاند غیرصلحآمیز است و بر مبنای این دروغ و اتهام ناروا، قطعنامههای فراوانی علیه ما تصویب کردند و به ذهن دنیا اینچنین رساندند که برنامه هستهای ایران خطر برای صلح و امنیت جهانی است و لذا ما را به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بردند، برجام آمد تا این را بگوید، برنامه هستهای ایران صلحآمیز است. هیچ صلح و امنیتی را تهدید نمیکند.
رئیس جمهور یادآور شد: شورای امنیت سازمان ملل متحد به جای اینکه بگوید تحریم باید بگوید، تشویق. همه کشورها را به کمک ایران تشویق کند و ما به همین جا رسیدیم. قطعنامه گذشته شورای امنیت این است که ایران صلح و امنیت را تهدید میکند، بعد از برجام قطعنامه شورای امنیت ۲۲۳۱ میگوید ایران حق دارد فعالیت هستهای داشته باشد و از دنیا هم میخوادهد که در کنار ایران باشد و به ایران کمک کنند. در یک کلمه این میشود، برجام.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: در برجام ما یک دستاوردهایی داشتیم که آن دستاوردها هیچگاه از بین نمیرود. دستاورد بینالمللی، سیاسی، اخلاقی است. PMD را از بین برد اینها دستاوردهایی است که موجودند. تحریم تسلیحاتی کشور را که این تحریم میگفت: ایران حق ندارد سلاحی بخرد یا بفروشد، این را تغییر به ۵ سال کردیم که دو ۲ سال ونیم آن گذشته است و ۲ سال و نیم دیگر آزاد میشود و این کار برجام است.
وی بیان داشت: کار برجام روشن است. در زمینه اقتصادی هم گشایشهایی را به وجود آورد. همه شما میدانید اگر دیروز تردید داشتیم امروز دیگر نداریم و اگر شرکتهای خارجی در حال خروج از ایران هستند پس یک زمانی به ایران آمده بودند. اگر میگویید فلان بانک از دیروز با ما کار نمیکند یعنی قبلا با ما کار میکرده است؛ و اگر کار نمیکرده باید عبارتهای فارسی را عوض کنیم و آنها را از نو بنویسیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برجام آمده و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را هم حل کرده گفت: تحریم بعد از امضای برجام و اجرایی شدن آنچه مربوط به برنامه هستهای بود، لغو شد. اما تحریمهای ما بخشی هستهای و بخشی تحریمهای اولیه آمریکا است و قسمتی از آن مربوط به سیستمهای بانکی است.
روحانی افزود: علیرغم این با حدود ۲۸۷ بانک رابطه تجاری و کارگزاری داریم و هزاران حواله و گشایش اعتباری از طریق بانکهای خارجی انجام دادهایم. یک گزارشی بانک مرکزی به من داده است که در این مدت در حدود ۷۰ میلیارد دلار پول از طریق سیستم بانکی از سال ۹۴ تا به امروز حواله شده است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین در حوزه بانکی اساسش این است که ارتباط برقرار شده و ما چهار لایحه در این رابطه به شما تقدیم کردهایم که اساسی است. آن هم نه برای بانک برای حیثیت ایران اساسی است. ما کشوری ضدپولشویی و تروریسم هستیم و این برای ما مهم است؛ بنابراین لوایح شما بسیار در روابط بانکی به ما میتواند کمک کند. یکی از این لوایح تصویب شده سه مورد دیگر مانده و من از رئیس مجلس و نمایندگان محترم میخواهم نسبت به تصویب این لوایح، تسریع بفرمایید.
رئیس جمهور عنوان کرد: شما میدانید که سرمایه و فاینانس زیادی در این مدت از کشورهای خارجی گرفتیم و آن مقدار فاینانسهایی که اجرا شده بیش از ۲۲ میلیارد دلار است البته در شرایط فعلی که امریکا تحریم را آغاز کرده است مشکلات جدیدی را برایمان به وجود آورده که باید از آن مشکلات عبور کنیم.
حجتالاسلام روحانی تاکید کرد: مسئله سوم، بیکاری است. در این مورد کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم بسیار درخشان است و جزو کارنامههایی است که کمتر کشوری مییابید. شما میبینید در سال ۸۴ تا ۹۱ میزان اشتغال چقدر بوده است؟ اشتغال خالص به حدی کم بوده که نمیتوانم بیان کنم. در این زمان میزان اشتغال خالص ده هزار نفر بوده است و امروز اشتغال خالص در طول ۵ سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است و این افتخار بزرگی برای کشور است.
وی افزود: البته اشتغال سرمایه خارجی، امنیت داخلی و شرایط خاص سکون و آرامش سیاسی میخواهد، اما در عین حال در زمینه اشتغال موفقیتهای بسیاری داشتهایم.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه رقم بیکاری ما ۱۲.۱ است که بسیار زیاد میباشد و قابل قبول نیست، گفت: البته باید توجه داشته باشید که اگر دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز در امر اشتغالزایی مانند دولتهای نهم ودهم عمل میکردند امروز رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بود.
وی با اشاره به محور سوال چهارم نمایندگان که در زمینه رکود است، گفت: ما اولین دولتی بعد از جنگ بودیم که با رشد منفی اقتصادی به روی کار آمدیم، اما بلافاصله در سال ۹۳ رشد اقتصادی را مثبت کردیم؛ البته در سال ۹۴ به سبب کاهش قیمت نفت رشد اقتصادی مطلوب نبود، اما از سال ۹۴ تا به امروز ما همواره دارای رشد اقتصادی مثبت بودیم.
وی با اشاره به محور سوال چهارم نمایندگان که در زمینه رکود است، گفت: ما اولین دولتی بعد از جنگ بودیم که با رشد منفی اقتصادی به روی کار آمدیم، اما بلافاصله در سال ۹۳ رشد اقتصادی را مثبت کردیم؛ البته در سال ۹۴ به سبب کاهش قیمت نفت رشد اقتصادی مطلوب نبود، اما از سال ۹۴ تا به امروز ما همواره دارای رشد اقتصادی مثبت بودیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه رشد اقتصادی در سال ۹۵، ۱۲.۵ درصد بود که در دنیا کم نظیر است، گفت: در این ۵ سال رشد متوسط ما بالای ۴ درصد بوده است حال آنکه رشد متوسط اقتصادی در دولتهای نهم و دهم ۲.۲ بود.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: در این نه فصل که از دولتهای یازدهم و دوازدهم میگذرد رکود به معنای مصطلح اقتصادی که دو فصل یا سه فصل پشت سر هم رشد اقتصادی منفی باشد را تجربه نکردهایم؛ و این راه را باید ادامه دهیم البته تا رسیدن به رونق مطلوب اقتصادی که مورد نظر مردم است فاصله داریم.
وی در ادامه با اشاره به مسئله ارز بیان داشت: در موضوع ارز مسائل روانی و سیاست خارجی آثار بیشتری با مسائل اقتصادی داشت.
رئیس جمهورگفت: اینکه ما در یک مقطعی در خصوص ارز یک تصمیم گرفتیم و در مقطعی دیگر تصمیم دیگری را اتخاذ کردیم، طبیعی بود در تصمیم قبلی هم که در ۲۰ فروردین اتخاذ شد و ما برای ارز نرخ واحد اعلام کردیم اجماع همه اقتصاد دانان را با خود در این تصمیم داشتیم واین تصمیم ناشی از شرایط قبل از اعمال تحریمهای آمریکا بود.
حجتالاسلام روحانی افزود: اینکه شما میگویید چرا به مسافران ارز دادیم؛ خب اگر این کار را نمیکردیم مسافران میرفتند ارز مورد نیاز خود را از کوچه و بازار تامین میکردند و آن نرخ کوچه و بازار به عنوان نرخ اصلی ارز مطرح میشد.
وی در ادامه بیان داشت: از وزرا میخواهم که پیرامون ۵ سوال مدنظر نمایندگان و نکاتی که در این میان مطرح شد توضیحات بیشتری را به نمایندگان و مردم ارائه دهند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشور ما در یک مسیر کاملان آرام در حرکت بود و حتی حضور ترامپ در منطقه نتوانست این حرکت آرام را مختل کند، گفت: اما به یکباره فضا تغییر کرد و تاریخ این تغییر ۵ دی ماه سال ۹۶ بود و هر کس تاریخ دیگری بدهد به اعتقاد من آدرس غلط دادن به مردم است.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشور ما در یک مسیر کاملان آرام در حرکت بود و حتی حضور ترامپ در منطقه نتوانست این حرکت آرام را مختل کند، گفت: اما به یکباره فضا تغییر کرد و تاریخ این تغییر ۵ دی ماه سال ۹۶ بود و هر کس تاریخ دیگری بدهد به اعتقاد من آدرس غلط دادن به مردم است.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: ۵ دی ۹۶ بوئد که مردم ناگهان دیدند عدهای در خیابانها شعار میدهند و شعارها کم کم هنجار شکنانه شد و مردم دچار حیرت شدند؛ درست است که مردم در راهپیماییهای بعدی خود به این شعارها هنجار شکنانه پاسخ قاطعانه دادند، اما در عین حال حادثه مزبور در چند سال اخیر در کشور سابقه نداشت.
وی گفت: حادثه دی ما ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی ماه اعلام کرد من در برجام نمیمانم مگر آنکه اروپا و دیگران در مورد بند غروب برجام و فعالیتهای منطقهای و موشکی ایران با من (ترامپ) همراه شوند.
رئیس جمهور بیان کرد: این تهدید ترامپ با آن ناآرامیهای داخلی باعث نگرانی مردم شد؛ بدانید که تخریب خرابی میآورد؛ بدانید سیاه نمایی زندگی مردم را به سمت سیاهی میبرد اگر شعار علیه فردی مثل حسن روحانی باشد که یک نوکر از نوکرهای مردم است ایرادی ندارد.
حجتالاسلام روحانی افزود: من اگر تهدید به ترور شوم برای من مهم نیست، اما چه اتفاقی افتاد که یک عده جرأت کردند رئیس جمهور را تهدید به مرگ کنند، زیرا فکر کردند بین مجلس و دولت فاصله است؛ ما اگر وحدت و اتحاد داشته باشیم فیضیه مرکز انقلاب تبدیل به جایی نمیشود که عدهای در آن آب به آسیاب دشمن بریزند.
وی با بیان اینکه ما قبول داریم که آمریکا وسایر طرفهای برجام در اجرای تهعدات خود دچار تخلفاتی شدند گفت:، اما منصفانه قضاوت کنیم، اگر برجام هیچ بود پس حالا که آمریا از آن خارج شده چه غصهای وجود دارد خب سایرین هم خارج شوندو ما هم خارج میشویم. شما گفتید هیچ شرکتی نیامده پس چرا از اینکه این شرکتها در حال ترک ایران هستند ناراحتید؛ شما گفتید برجام هیچ رابطه بانکی ما را درست نکرده حتی گفتید سوئیفت برقرا ر. نشده که ما ناچار شدیم خبرنگاران را به بانک مرکزی بردیم تا نشان دهیم سوئیفت برقرار شده یکی از این آقایان که متخصص بود اعلام کرد هر چه برقرار شود امکان ندارد سوئیفت برقرار شود، اما دیدیم که شد.
رئیس جمهوربا بیان اینکه قبول دارم که در برخی مقولههای مرتبط با برجام به صد درصد خواسته هایمان نرسیدیم ا. ما دربرخی دیگر به صددرصد رسیدیم، گفت: در قضیه PMD تمام کارشناسان میگفتند از محالات است که حل شود، اما دیدیم که حل شد؛ قطعنامههای غیر ایرانی برچیده شد. تحریمهای نظامی که بلند مدت بود به ۵ سال کاهش یافت و دو سال و نیم دیگر این تحریمها تمام میشود؛ البته در زمینههای اقتصادی نیز برخی قدمها به واسطه تخلفات آمریکا برداشته نشد.
حجتالاسلام روحانی بیان داشت: شما نمایندگان میگویید زندگی مردم مطلوب نیست من از شما میپرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد؟ آیا اگر تورم در طول ۴ سال به میزان ۶۰ درصد افزایش داشت حقوق کارمندان نیز دو برابر نشد؟
وی با بیان اینکه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ به مردم قول داده اند که از راه اعتدال خارج نشوم گفت: ما با تندروی به راست و یا به چپ به جایی نمیرسم و راهی جز ا. عتدال و برادری ووحدت نداریم؛ اشکال ندارد شمان نمایندگان مخالف دولت باشید، اما برای منافع ملی باید کنار هم باشیم.
رئیس جمهور افزود: همه ما باید یک بار اصل چهلم قانون اساسی را بخواینم و بدانیم که حتی در اجرای حقوق خود نیز نمیتوانیم به منافع ملی ضربه بزنیم واصل منافع ملی به عنوان یک پیش شرط محفوظ در تمام برنامهها محسوب میشود.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه حتما دولت دارای نقص است گفت: مردم از مانمی خواهند که شما از من سوال بپرسید و من از روی جزوه به شما پاسخ دهم. مردم درد را از من و شما بیشتر میدانند و مشکلات ا. قتصادی خود را به صورت لحظهای درک میکنند و در تاکسی و اتوبوس و مغازه سختی زندگی خود را لمس میکنند.
وی گفت: پشت تریبون مدام نگوییم که دچار بحران هستیم؛ والله ما دچار بحران نیستیم؛ ما در مرحله آسیب هستیم و در برخی موارد نیز در لبه تهدید قرار داریم، اما دچرا بحران نیسیتم چرا میگویید دچار بحرانیم.
رئیس جمهوربا بیان اینکه ما معصوم نیسیتم و حتما اشتباه داشته ایم و خواهیم داشت گفت: در موضوع ارز آنهایی که ارز را به نرخ دولتی گرفته اند، اما کالای وارداتی را با نرخ آزاد فروخته اند حتما از سوی وزارت صمت ما برای آنها پرونده درست میشود و به قوه قضاییه ارسال میشود و قوه قضاییه ما به آنها برخورد خواهد کرد؛ در مواردی نیز در موضوع ارز رانت وجود داشته، اما نه به آن وسعتی که بعضا مطرح میشود. ما باید مشکلات را در حد خود ببینیم و آنها را بزرگ نکنیم.
حجتالاسلام روحانی با با بیان اینکه در موضوع برجام جدایی از دو راه ماندن یا خروج از برجام ما راه سومی را نیز داریم گفت: من همین دیروز به رئیس جمهرو فرانسه به صورت تلفنی اعلام کردم که اگر اروپا به تعهداتش عمل نکند ما راه سوم را در موضوع برجام پیش میگیریم.
وی با بیان اینکه دولت همه توان خود را به کار گرفته است که کالاهای ضروری مورد نیاز مردم با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد گفت: همه تلاش دولت این است که محصولات داخلی با قمیت مناسب در اختیار مردم قرار گیرند؛ ما در آب و سوخت و برق و ... به قیمتها دست نزدیم تا مردم شرایط بهتری داشته باشند.
رئیس جمهور با بیان اینکه همکاری مرتم در زمینه صرفه جویی در مصرف برق باعث شد در تابستان دچرا مشکل نشویم گفت:در زمستان پیش رو نیز اگر مردم همکاری کنندو در مصرف گاز صرفه جویی داشته باشند صادرات گاز ما بیشتر میشود و آنگاه میتوانیم از این طریق با توطئههای دشمنان برای تقلیل میزان صادرات گاز ونفت کشور مقابله کنیم.
حجتالاسلام روحانی با بیان ایهکه مردم ما از تهیدات آمریکاو از تحریمها نمیترسند، اما از دعوای بین خودمان هراس دارند گفت: اگر همه ما و همه جناحها و گروها متحد باشیم همه مشکلات حل خواهد شد؛ ممکن است نمایندهای با شخص من خوب نباشد، اما باید همه برای غلبه بر مشکلات دست در دست هم دهیم.
وی با اشاره به تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا با دستور مقام معظم رهبری گفت: یکی از دلایل تشکیل این شورا این بود که ما به مردم علامت بدهیم در سه قوه برای غلبه بر مشکلات متحد هستیم.
رئیس جمهور با اشا ره به قیمت ارز تصریح کرد: تلاش دولت این است که قیمت ارز متعادل شود؛ در روزهای اخیر قیمت ارز نسبت به هفتههای گذشته متعادلتر شده و در هفتههای بعد نیز متعادلتر خواهد شد.
حجتالاسلام روحانی گفت: ما در حال افزایش ذخایر ارزی خود هستیم و صادرات غیر نفتی و غیر میعانات گازی ما در سه ماهه نخست سال جاری ۱۹ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: ما در حال افزودن به ذخایر ارزی خود در بانک مرکزی و بانکهای دنیا هستیم وا ین اقدام ما یک اقدام احتیاطی برای ماههای آینده و سال آتی است؛ من میتوانستم به رئیس بانک مرکزی بگویم تا به مانند سال گذشته در بحث توزیع ارز عمل کند که اگر این کار را میکردم قیمت ارز به قیمت مشابه شهریور ماه سال گذشته میرسید، اما این کار را نکردیم تا از ذخایر ارزی خود حفاظت کنیم و به رئیس بانک مرکزی گفته ام که حق استفاده از ذخایر ارزی بانک مرکزی را ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *