دستگاه قضایی حامی واحدهای تولیدی و صنعتی/ اقدامات دادگستری استان البرز در احیای واحدهای تولیدی و کمک به اشتغال
خبرگزاری میزان- با توجه به شعار سال ناظر بر تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین و با توجه به نیاز مبرم کشور به تقویت تولید داخلی و اشتغالزایی، اقدامات بسیار ارزندهای برای احیای واحدهای تولیدی توسط قوه قضاییه در استانهای مختلف کشور صورت گرفته است و بدین گونه در موارد بسیاری دستگاه قضا ناجی واحد های تولیدی شده است .
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در تاریخ 21 شهریور ماه در جلسه شورای عالی قضایی گفت: دستگاه قضایی مصمم است بیش از گذشته به حمایت از تولید داخلی و مساعدت دولت در این عرصه مبادرت ورزد، قوه قضاییه طی سالهای گذشته به امر حمایت از تولید و کمک به دولت از این طریق پرداخته است؛ اما درصدد است این حمایت و کمک را بیشتر، منسجمتر و هدفمندتر دنبال کند و بر همین اساس به همه بخشها و سازمانهای قضایی مأموریت میدهم در راستای حمایت از تولید داخل، جهش تولید، رفع موانع کسبوکار، اشتغالزایی، جلوگیری از تعطیلی بنگاههای تولیدی و صنعتی اقدامات مقتضی و لازم را ترتیب دهند.
رئیس قوه قضاییه در این باره گفت: اگر بنگاهی تولیدی و صنعتی دارای مشکل حقوقی و قضایی است، مسئولان قضایی ذیربط باید بهگونهای تدبیر کنند که رسیدگی به مسائل حقوقی و قضایی واحد و بنگاه مزبور، خللی در فرآیند تولید و اشتغال آن ایجاد نکنند.
در همین راستا فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری استان البرز در گفتوگو با میزان گفت: دادگستری استان در اجرای تأکیدات ریاست قوه قضاییه و سیاستهایی که تعیین شده و از طریق ستاد پیگیری اجرای سیاستهای مقاومتی اقدامات متعددی را در استان در حال انجام دارد.
رئیس کل دادگستری استان البرز ادامه داد: با توجه به اینکه استان البرز یک استان صنعتی است بالغ بر 10 شهرک صنعتی در این استان و واحدهای متعدد تولیدی و صنعتی داریم.
وی گفت: در شهرستان نظرآباد دو شهرک صنعتی داریم که نیاز است با توجه به مشکلاتی که دارند با پیگیری که دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی و هم دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی که دادستان مرکز استان و هم مسئول دبیرخانه که مشاور اقتصادی رئیس کل و مسئول دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان هستند به آن بپردازند.
فاضلی هریکندی با بیان اینکه در ستاد اقتصاد مقاومتی بر روی همه تولیدکنندگان باز است گفت: مشکلات واحد ها با دو برنامه پیگیری می شود، یک قسمت برنامه ها مربوط به جلوگیری از توقف فعالیتهای تولیدی است، در واقع مشکلاتی که واحدهای تولیدی در این حوزه دارند را پیگیری میکنیم که منتهی به توقف فعالیت واحدهای تولیدی و بیکاری کارگر نشود.
رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: یک قسمت هم مربوط به احیای واحدهای تولیدی است. سال گذشته مجموعا از این طریق اقداماتی که انجام شده. در واقع هم حفظ و تداوم اشتغال و هم ایجاد شغل جدید از طریق احیای واحدهای تولیدی تعطیل شده یا گسترش واحدهای تولیدی انجام شده است. مجموعه قضایی استان به تداوم اشتغال و ایجاد حدود 10 هزار شغل جدید در استان کمک کرده است.
وی با بیان اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی و قوه قضاییه اقدام حمایتی قضایی را مکمل دستگاههای اجرایی پیگیری می کند، گفت: یک اقدام حمایتی موثری که از واحد های تولیدی انجام می شود تسهیل در رسیدگی به پرونده های قضایی آن ها است. در واقع این کمک مالی نیست بلکه پیگیری است که میتوانیم در راستای ترک فعلی که دستگاههای دیگر دارند و یا وظیفه ای که باید انجام بدهند احیاناً گاهی انجام نمیشود صورت گیرد. در واقع حمایت های پیگیرانه می کنیم.
هریکندی گفت: دادستانها وظایفی از باب مدعی العموم دارند، زمانی که دستگاههای اجرای وظایف خودشان را در خصوص واحدهای تولیدی انجام نمیدهند، دادستان ها وارد عمل شده و این امور را پیگیری کرده و موانع را حذف می کنند و اهم اقدامات بدین صورت است نه اینکه منابع مالی داشته باشیم و بخواهیم تزریق کنیم چرا که این امر برای دستگاه قضایی اصلا تعریف نشده و از شئون دستگاههای اجرایی است که باید انجام شود.
یکی از واحد های تولیدی که با همت دستگاه قضایی استان البرز و دادگستری شهرستان نظر آباد احیا شده است،یک شرکت تولید نان صنعتی است که اقدامات مثبت دستگاه قضایی منجر به اشتغال 150 نیروی کار و ورود این واحد به چرخه تولید شده است.
که در ادامه محمد کارگری مدیر عامل این واحد تولیدی در گفتوگو با میزان گفت: پس از تاسیس شرکت تعاونی در سال 88 مبادرت به واردات دستگاههای اتوماتیک صنعتی از اروپا کردیم ، نصب و راهاندازی و آموزش این دستگاه ها تا سال 91 ادامه پیدا کرد، در این سال همه چیز آماده تولید بود و تولید هم انجام شد اما با بانک عامل به مشکلاتی مواجه شدیم.
مدیر عامل شرکت تعاونی پیشگامان توسعه صنعت ابرار گفت: با توجه به وجود برخی از مشکلات و اینکه هنوز راه اندازی کامل انجام نشده بود وقفه هایی در بازپرداخت دیون به بانک ایجاد شده بود. از این رو شرکت به تصرف بانک درآمده و کارگرها بیکار شده و از این رو تولید و فعالیت ها متوقف شد.
محمد کارگری گفت: پس از تملک این واحد توسط بانک پیگیری های مختلفی را از طریق استانداری ،فرمانداری و ستاد رفع موانع تولید انجام داده که به نتیجه ای نرسید، از این رو شکایتی را تنطیم کرده و از طریق شعبه 2 شهرستان نظر آباد موضوع را به شکلی حقوقی پیگیری کردیم.
وی ادامه داد: با توجه و عنایتی و صرف وقتی که مسئولان دادگستری شهرستان بر روی پرونده گذاشتند در نهایت رای خوبی صادر شد، چرا که این واحد به ناحق تصرف شده و واخواهی مجموعه پذیرفته شد و در نتیجه در دادگاه تجدید نظر تایید و در سال 99 به تصرف مالکین اصلی و شرکت تعاونی درآمد.
مدیر عامل شرکت تعاونی پیشگامان توسعه صنعت ابرار تصریح کرد: اگرچه که واحد تحویل گرفته شد اما مشکلات تازه رخ نموده بود، ابنیه و سیستمها همه از بین رفته و کل دستگاهها فرسوده شده بودند چرا که دستگاه تا وقتی کار میکند سالم است و وقتی آن دستگاه را رها میکنی سیستم آن بهم میریزد.
وی ادامه داد :با توجه به تحریم ها برای تعمیرات اساسی نمی توانستیم از کارشناسان خارجی استفاده کنیم از این رو با کمک کارشناسان داخلی در طول یک سال و نیم به بازسازی، تعمیرات و اور هال دستگاه ها و پخت آزمایشی پرداختیم و در این راه از حمایت های قوه قضاییه و دادگستری شهرستان و دادستان نظر آباد نیز بهره بردیم .
محمد کارگری گفت: حتی برای اخذ سهمیه آرد با کمک دادستانی توانستیم اقدام کنیم و در واقع قوه قضاییه ناجی ما شد و تا همین امروز به کمک آنها توانستیم تمام مجوزها را گرفته و آماده تولید و عرضه به بازار هستیم.
وی گفت: مجموعه در حال حاضر با 15 کارشناس صد در صد آماده به کار و اکنون در حال استخدام پرسنل جهت بستهبندی محصولات است، دستگاهها معمولاً سه شیفت کار میکند از این رو حداقل برای سه شیفت به بیش 150 نفر نیاز داریم .
وی با ابراز خرسندی از شروع به کار این واحد تولیدی گفت: خیلی خوشحالم که با همکاری قوه قضاییه و دادگستری استان فرصت دوباره ای برای شروع به کار پیدا کردیم ، چرا که در عمل نتوانستیم هیچ کمکی از ارگان ها و سازمان های دیگر بگیریم هر جا مراجعه می کردیم می گفتند کمکی از دست کسی برنمی آید بانک ملک شما را تصرف کرده و باید بدهی های خود را تسویه کنید.
محمد کارگری با بیان اینکه قوه قضاییه با مشاوره حقوقی و تسریع روند رسیدگی و طرح آن در ستاد اقتصاد مقاومتی موجب تسریع کار و تسهیل موانع پیش رو ناجی ما شد گفت: در ستاد اقتصاد مقاومتی خواسته واحد ما شنیده شد و با بررسی مدارک و انجام تحقیقات کمک شایانی را در راستای حل موانع و مشکلات واحد تولیدی ما انجام دادند.
انتهای پیام/