کمک سازمان زندانها به اشتغال زندانیان در راستای اجرای سند تحول قضایی/ فعالیت 35 مددجو در کارگاه قالی بافی اندرزگاه نسوان زندان مرکزی شیراز
خبرگزاری میزان- یکی از مهمترین علل وقوع جرم، بیکاری است که افراد را به سمت ارتکاب آن پیش میبرد لذا سازمان زندانهای قوه قضاییه برای اینکه زندانیان پس از آزادی به دلیل عدم اشتغال و فقر اقتصادی مجددا به سمت جرم نروند و درآمدی پایدار برای خود و خانوادههایشان داشته باشند، کارگاههای اشتغال و مهارت آموزی بزرگ و کوچک زیادی را در زندان های سراسر کشور راه اندازی کرده است.
این سازمان برای تحقق اشتغال زندانیان که از موارد مورد تاکید رئیس قوه قضاییه و از اهداف سند تحول و تعالی قضایی نیز به شمار می رود، زیرساخت های مفصل و کاملی را در ندامتگاهها و زندان های استان های سراسر کشور ایجاد کرده که زنان و مردان زندانی در آنها مشغول به فعالیت و تولید هستند.
یکی از این کارگاهها، قالی بافی اندرزگاه نسوان زندان مرکزی شیراز است که کار خود را با آموزش قالی بافی توسط مربی مجرب از سال 1393 با برگزاری دوره های آموزشی آغاز کرده است.
کارگاه قالی بافی اندرزگاه نسوان زندان مرکزی شیراز با افتتاح سوله کارگاهی از سال 1395 همزمان با آموزش تولید انواع گلیم، گبه، تابلو فرش و قالیچه در فضای کارگاهی به مساحت تقریبی 200 متر مربع توسط زندانیان نسوان مشغول به فعالیت است.
با توسعه کارگاه و افزایش دستگاههای دار قالیبافی از سال 1399 و انعقاد قرار داد با بخش خصوصی (دو پیمانکار)، پیمانکاران نسبت به تأمین مواد اولیه و نقشه و نخ مورد نیاز زندانیان شاغل اقدام کردهاند.
با اتمام کار بافت، بخش خصوصی با تحویل محصول نسبت به پرداخت حقوق و دستمزد زندانیان از طریق بنیاد تعاون اقدام می کند.
بیشتر بخوانید:
بازاجتماعی کردن زندانیان با ایجاد اشتغال در زندانها/ فعالیت ۷۸ زندانی در ۲ کارگاه خیاطی در زندان مرکزی شیراز
اهتمام قوهقضاییه برای کمک به معیشت خانواده زندانیان/ اشتغال مددجویان در کارگاه چرم دوزی زندان مرکزی شیراز
در کارگاه قالی بافی اندرزگاه نسوان زندان مرکزی شیراز، همزمان با تولید محصولات مختلف، آموزش زندانیان جدید نیز در توسط مربی مربوطه صورت می پذیرد.
در این کارگاه قالی بافی مرحله نصب، دارکشی قالی، چله کشی و بافت قالی توسط زندانیان شاغل انجام میشود.
هم اینک حدود 35 زندانی با تعداد 25 دستگاه قالی بافی با مشارکت پیمانکاران در این کارگاه مشغول به کار هستند.
در این کارگاه دوره های آموزشی از قبیل دارکش قالی، چله کشی، نصاب چله دوان، گلیم بافی، تابلو فرش و قالی بافی با همکاری اداره آموزش فنی و حرفه ای برگزار و به زندانیانی که موفق به کسب نمره قبولی در آزمون های کتبی و عملی شوند گواهینامه مهارت اعطاء می شود.
انتهای پیام/