رئیس جمهور ۶ شهریور برای پاسخ به سوالات نمایندگان به مجلس میرود
سخنگوی هئیت رئیسه مجلس تصریح کرد: طبق اعلام دکتر امیری معاون پارلمانی دولت، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی ۸ صبح روز سهشنبه ۶ شهریور برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حاضر خواهد شد.
وی تأکید کرد: بحث این بود که سوال از رئیس جمهور روز چهارشنبه هفته جاری در مجلس انجام شود که احتمالا این سوال به اوایل هفته آینده موکول میشود.
عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین به دلیل اینکه این هفته، هفته دولت بوده و رئیس جمهور، وزرا و معاونین پراکنده میباشند لذا ممکن است با حضور در مجلس مشکلاتی در برنامههایشان پیش بیاد که این مسئله باعث شد تا سوال از رئیس جمهور در دستور کار هفته جاری قرار نگیرد.
رنجبرزاده بیان داشت: از زمانی که سوال از رئیس جمهور در مجلس اعلام وصول شد تا ۱۰ شهریور فرصت وجود دارد، اما به دلیل اینکه ۱۰ شهریور روز شنبه است و این روز جلسه علنی نداریم احتمالا سوال از رئیس جمهور به روز یکشنبه ۱۱ شهریور هفتهی آینده موکول شود.
رنجبرزاده در پایان گفت: جلسه استیضاح وزیر اقتصاد فردا (یکشنبه ۴ شهریورماه) در مجلس برگزار میشود.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی - ۱۴ مرداد - در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد «سوال تعدادی از نمایندگان، در چارچوب قانون اساسی و زمان و شرایط مناسب مطرح نشده است»، اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورای اسلامی، در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد.
متن نامه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
احتراماً؛ درست در سالروز تحلیف رئیس جمهوری دوره دوازدهم، سؤال تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی واصل گردید. بی تردید سؤال از رئیس جمهور کشور با مراعات حداقل دو نکته میتواند مبارک باشد؛ اولاً در چارچوب قانون اساسی باشد، ثانیاً در زمان و شرایط مناسب کشور اقدام شده باشد، که متاسفانه هیچکدام از این دو حاصل نشده است. اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورای اسلامی انشاء الله در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد و به سوالات پاسخ خواهم داد. البته این امر میتواند فرصت خوبی باشد تا برخی از حقایق را برای مردم عزیز کشورم بازگو نمایم که آنها صاحب واقعی کشورند و مشروعیت من و شما نیز از آراء آنها است.
به گزارش ، حسینعلی امیر پیشتر در حاشیه مراسم ترحیم عباس دوزدوزانی با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص اعلام وصول استیضاح وزیر «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» از سوی مجلس گفت: بارها اعلام کردهایم که طرح سوال و استیضاح و تحقیق و تفحص حق مجلس است و وزیر کار نیز بر همین مبنا این آمادگی را دارد تا پاسخگوی دغدغه نمایندگان مجلس باشد.
وی در ادامه پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی از رویکرد مجلس به دولت اظهار داشت: اینکه در مدت کوتاهی ۵ سوال از رئیس جمهور از سوی نمایندگان مجلس مطرح شود، جای تامل دارد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور بیان داشت: در شرایط فعلی نیازمند اتحاد و انسجام و وحدت ملی هستیم و باید پیام وحدت خود را به جامعه جهانی مخابره کنیم؛ این وحدت در سطوح حاکمیتی و بین روسای قوا و نیروهای مسلح یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
امیری پیشتر اعلام وصول سوال از رئیس جمهور را «غیرقانونی» عنوان کرده و گفته بود طرح سوالات متعدد از رئیس جمهوری جز هدف سیاسی، هدف دیگری ندارد.
علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان اعلام وصول «سوال اقتصادی جمعی از نمایندگان از رئیس جمهور»، گفت: همانطور که اطلاع دارید حدود ۹۲ تن از نمایندگان تقاضای سوال از رئیس جمهور را داشتند و این مسئله به کمیسیون اقتصاد ارجاع شد و این کمیسیون با حضور نمایندگان رییس جمهور جلسهای گذاشته و این موضوع را بررسی کرد.
وی افزود: بعد از بررسی، ۸۰ تن از نمایندگان بر سوال خود باقی ماندند بنابراین این بیش از یک چهارم نمایندگان است و طبق قانون اساسی و آئین نامه بعد از یک هفته از بررسی این مسئله باید اعلام وصول شود.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سوال تعداد از نمایندگان در مورخ خود مورد بررسی قرار گرفت و با عنایت به مهلت مقرر و آیین نامه داخلی مجلس و عدم اقناع بیش از یک چهارم نمایندگان از پاسخهای نمایندگان ایشان، لذا سوال از رییس جمهور با ۵ محور اعلام وصول میشود.
وی افزود: ۱. عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاقا کالا و ارز، ۲. استمرار تحریمهای بانکی، ۳. عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، ۴. رکود اقتصادی شدید چندین ساله و ۵. افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی ۵ سوال نمایندگان از رییس جمهور است.
رئیس مجلی تاکید کرد طبق ماده ۲۱۳ آیین نامه داخلی مجلس شوریا اسلامی، رئیس جمهور موظف هست ظرف مدت حداکثر یک ماه در مجلس حاضر شود و به سوالات پاسخ دهد.
رئیس قوه مقننه همچنین در جلسه علنی روز گذشته تاکید کرد: درباره برخورد با افرادی که اخلال در اقتصاد کشور ایجاد میکنند با قوه قضاییه صحبت شده و به زودی ضوابطی اعلام خواهند کرد که بر اساس آن بتوانند برخورد سریعتر و جدیتر با اخلال گران داشته باشند. احتمالا تا روز شنبه این کار پیگیری خواهد شد که انجام شود.