اشتغال زندانیان در اولویتهای دستگاه قضا/ فعالیت کارگاه پردازش مس در زندان مرکزی اصفهان با ۱۰۵ مددجو
خبرگزاری میزان - بازپروری و اصلاح زندانیان از سیاستهای مهم زندانها در سراسر کشور است که مدیریت هر کدام از این زندانها جهت بازپروری مددجویان خود، اقدامات و طرحهای مهمی را در بخشهای مختلف «آموزشی، فرهنگی، مهارت آموزی و اشتغالزایی» به کار میگیرند.
اشتغال و حرفهآموزی مددجویان زندانها که بهترین مسیر اصلاح و تربیت زندانیان است به موازات برنامههای تربیتی و فرهنگی پیش میرود تا زندانیان علاوه بر آموزش حرف و مهارتهای مختلف از نظر فرهنگی و اجتماعی نیز در شرایط بازپروری قرار بگیرند و پس از آزادی به جای حرکت به سمت مواد مخدر و جرمهای مختلف به کار و زندگی سالم روی بیاورند.
سازمان زندانها جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۱ که به عنوان “تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین” مزین شده، سند تحول قضایی و نیز اجرای اولویت “توسعه کمی و کیفی اشتغال زندانیان” «جشنواره مسابقات آزاد مهارت زندانیان» را شهریورماه امسال برگزار کرد.
این جشنواره با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای در سطح کشور و با هدف توسعه فرهنگ مهارتآموزی در بین زندانیان، کشف استعدادها و ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی مهارت آنان و ایجاد زمینه اشتغال پایدار زندانیان در حین حبس و پس از آزادی در رشتههای اتومبیل، برقکار ساختمان، قالیبافی، خیاطی مردانه و زنانه، آرایشگری و پیرایشگری مردانه، جوشکاری، صنایع دستی چوب و چرم و همچنین تراش سنگهای قیمتی؛ در بین ۳ هزار و ۹۳۰ نفر از زندانیان در ۲۹ استان کشور در ۸ رشته مهارتی برگزار شد.
یکی از کارگاههایی اشتغال زندانیان برای مهارت آموزی کارگاه پردازش مس در زندان مرکزی اصفهان است.
کارگاه پردازش مس در زندان مرکزی اصفهان با حدود ۱۰۵ زندانی در راستای توسعه اشتغال و حرفه آموزی و ایجاد درآمد پایدار برای زندانیان و خانوادههای آنان با مشارکت بخش خصوصی توسط بنیاد تعاون زندانیان ایجاد شده است.
در این کارگاه محصولاتی همچون کاسه، بشقاب، لیوان، گلدان، جام، تنگ و گز خوری با نقش و نگاری زیبا تولید و در معرض فروش قرار میگیرد.
مساحت این کارگاه حدود ۷۵۰ مترمربع است و مددجویان علاقمند به صنایع دستی در محیطی آرام به تولید صنایع دستی میپردازند.
بنیاد تعاون زندانیان، در این کارگاه برای هر زندانی بر اساس کار و تلاشی که انجام میدهد اقدام به پرداخت حقوق و دستمزد کرده به نحوی که هر فرد قادر است ماهانه مبلغی بین ۵ تا ۲۵ میلیون ریال حقوق دریافت کند.
به هر روی؛ مهمترین موضوع فراگیری حرفه وهنر صنایع دستی است که زندانی پس از آزادی نیز میتواند از این هنر بهعنوان زمینه کسب درآمد پایدار استفاده کند.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/