بسته جدید ارزی تاثیر زیادی بر بازار نداشته است/ دریافت مابه التفاوت از واردکنندگان راه حل مناسبی نیست
مجیدرضا حریری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره موفقیت بسته جدید ارزی دولت اظهار کرد: سیاستگذاری در مواقع بحران باید سیاستهایی باشد که سریعتر جواب دهد اما، علائمی که بازار نشان میدهد این است که در حال حاضر این سیاستگذاری تاثیر زیادی نداشته است، علاوه بر آن نتیجه هر سیاستگذاری را باید زمان بگذرد تا به نتیجه آن برسیم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: این سیاست دو اشکال بزرگ دارد، ایراد اول به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی کالاها است که همانند گذشته رانت در آن وجود داشت به قوت خود باقی میماند و هر چه نظارت هم وجود داشته باشد بازهم فساد در آن وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به بازار ثانویه گفت: بازار ثانویهای درست کردیم که بر اساس عرضه و تقاضا باید کشف قیمت دلار در آن صورت بگیرد اما، در بازاری که ۸۰ درصد عرضه کنندگان آن شرکتهای دولتی وخصولتی هستند و انحصار بازار در دست عدهای است هیچ وقت نمیتوانید با یک قیمت واقعی ارز را قیمت گذاری کنید و این بازار، بازار واقعی نیست و قیمتی هم که در آن کشف میشود واقعی نیست.
حریری همچنین درباره فعالیت صرافیها خاطرنشان کرد: ورود صرافیها در حالت عادی به تجارت خارجی کشور موضوع جالبی نیست اما، در شرایطی که در دنیا دچار نقصان سیستم بانکی هستیم، صرافیها ابزار فرعی هستند که در حال حاضر با توجه به شرایط به آنها نیاز داریم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره دریافت مابه التفاوت از واردکنندگان نیز گفت: فروردین ماه دولت تصمیم گرفت دلار تک نرخی بدهد و یک رانت چندین هزار میلیارد تومانی توزیع شد و دریافت کنندگان دلار دولتی کالاها را با دلار آزاد در بازار فروختند و اینکه با برخوردی نشود درست نیست.
وی تاکید کرد: دولت به جای دریافت مابه به التفاوت میتوانست مالیات بر درآمد اتفاقی بر این کالاها وضع کند و بر اساس اینکه کالاها چقدر در خدمت تولید هستند و چقدر در تولید موثرند دسته بندی میشدند و از آنها مالیات میگرفت و با سیستم مالیاتی این رانت را کنترل میکرد.