ایجاد اشتغال پایدار راهی برای جلوگیری از ارتکاب جرم/ فعالیت بیش از 50 مددجوی زندان بجنورد در کارگاه فرش‌بافی

9:15 - 15 مهر 1401
کد خبر: ۴۴۶۱۶۷۹
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
بیکاری در ایجاد بستر اکثر جرایم نقش پر رنگ و ویژه ای دارد و اگر زندانی‌ها مشغول به کار و فعالیت شوند بازگشت پذیری آنها را به اجتماع تقویت می‎‏کند.

خبرگزاری میزان- ایجاد اشتغال پایدار و رصد اشتغال زندانیان پس از گذراندن محکومیت و  آزادی، در کنار حمایت از فعالیت‎های اشتغالزایی آنان نقش مهمی در کاهش آمار ارتکاب به جرم دارد.

به طور کلی بیکاری در ایجاد بستر اکثر جرایم نقش پر رنگ و ویژه ای دارد و اگر زندانی‌ها مشغول به کار و فعالیت شوند بازگشت پذیری او را به اجتماع تقویت می‎کند.

از این رو در کنار دستگاه های اجرایی شهروندان و کار آفرینان نیز در راستای مسئولیت اجتماعی خود وظیفه دارند تا به این افراد کمک کرده و روند بازاجتماعی او را تسریع و تقویت کنند.

کمک به ایجاد اشتغال زندانیان راهی است که از احتمال ارتکاب خطا را در بین آنها کاهش می دهد. یک خیر که در زمینه فرش فعالیت دارد در استان خراسان شمالی از مددجویان زندان بجنورد در کارگاه خود استفاده می کند تا کمکی به معیشت آنها و خانواده هایشان باشد.

سید محمد مهدی سادات خوانساری مدیر عامل شرکت «اعلابافان آپادانا» در گفت‌وگو با میزان گفت: مجتمع قالیبافی اعلابافان آپادانا با ظرفیت تولید یک هزار و ۴۰۰ متر مربع در سال و اشتغالزایی برای ۳۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۴۰ نفر به صورت غیر مستقیم و پشتیبان در بجنورد افتتاح و به بهره برداری رسید.

مدیر عامل تعاونی «اعلابافان آپادانا» در بجنورد ادامه داد: بجنورد به جهت اینکه 5 قومیت در آن زندگی می‌کنند و حامل 5 قومیت، فرهنگ و هنر است، توان مثبت و قابلیتی در انجام فعالیت‎های تولیدی در آن وجود دارد.

وی در مورد استفاده از ظرفیت مددجویان زندانی در این مجموعه گفت: از ظرفیت زنان زندانی در این کارگاه استفاده شده است و در حال حاضر 20 نفر از زنان بند باز زندان بجنورد به مجموعه معرفی و در حال فعالیت هستند.

مدیر عامل تعاونی «اعلابافان آپادانا» گفت: در ابتدا برخی از این افراد با فنون قالیبافی آشنا نبوده یا سبک و متدی که مورد نظر بود را نمی‎توانستند اجرا کنند از این رو ابتدا به این افراد آموزش های لازم داده شد.

خوانساری افزود: این افراد روزانه با سرویس به کارگاه آمده و تا ساعاتی از عصر مشغول قالیبافی هستند و پس از آن با سرویس به زندان برمی گردند؛ تلاش می شود در ساعاتی که در کارگاه حضور دارند محیط امن و صمیمی همراه با احترام برای آنها فراهم شود به گونه ای که خود آنها نیز بر آن اذعان داشته و این محیط را دوست دارند.

وی ادامه داد: پخش قرآن، ادعیه و صوت سخنرانی های اخلاقی ،تاکید بر فرهنگ کار و تلاش و تشویق موجب شده است بسیاری از این افراد در طول حضور در این کارگاه تغییرات مثبتی را پیدا کرده و شاهد تغییر رفتار آن ها باشیم.

وی در مورد مددجویان مرد همکاری کننده با مجموعه نیز گفت: 18 دار قالی در زندان شیروان ویژه مردان مددجو قرار داده شده که درحدود 24 تا 28 نفر بافنده روی آن کار می کنند، 3 دار قالی هم به زندان مرکزی بجنورد برده شده است؛ و در واقع بیش از 50 نفر از نیروهای مجموعه را مددجویان زندانی به خود اختصاص می دهند.

وی در مورد دستمزد و حقوق دریافتی مددجویان بافنده نیز گفت: بر اساس واحد گره با کارگران حقوق پرداخت می‎شود هر گره 10 هزار تومان و این دستمزد بسته به کار و تلاش آنها متفاوت است و این دستمزد می تواند از 400 هزار تومان تا یک میلیون و 800 هزار تومان متغییر باشد البته برخی از کارگران پرتلاش درآمدی قریب به 2 تا 2 ونیم میلیون هم دارند.

وی ادامه داد: قالیبافی یک کار هنری و تمرینی برای صبر و آرامش است، چرا که در فرایند بافت به نوعی تمرین صبر و نظم با چیدن دانه دانه گره ها در کنار یکدیگر با انجام یک کار مستمر و صبر برای حصول نتیجه آرامش را به افراد انتقال می‎هد از این رو خیلی می تواند به شخصیت و روحیات مددجویان کمک کند اما لازمه آن رسیدن این افراد به این درک و مهیا بودن اسباب آن است.

وی در مورد انگیزه خود از کار با مددجویان زندانی نیز گفت: خوشبختانه این افراد برای ما نه تنها اذیت ومزاحمتی ندارند بلکه از این جهت که موجبات امید را در دل آنها پرورش می دهیم خوشنودی ما را نیز در پی دارد چرا که افراد وقتی کار می‌کنند حرفه می‌آموزند، یاد می‌گیرند که می‌توانند درست زندگی کرده و راه سالم را بروند.

وی بیان کرد: مددجویان پس از سپری کردن دوران محکومیت خود نیاز دارند که به جامعه برگردند و مورد پذیرش خانواده و اطرافیان قرار گیرند و یکی از مواردی که به این موضوع کمک می کند ایجاد شغل پایدار برای آنان است.

وی در مورد اقدامات دادگستری استان نیز در جهت حمایت از این مجموعه گفت: با کمک سازمان زندان ها نیز در راستای تجهیز کارگاه تسهیلات 200 میلیونی در اختیار مجموعه قرار گرفت که کمک بزرگی در این زمینه محسوب می‎شود؛ همچنین باید تقدیر کرد از رئیس کل دادگستری استان خراسان شمالی با بازدید از این مکان  و استقبال از این  فعالیت ها به مجموعه دلگرمی بخشید.

خوانساری گفت: یکی از مطالبات ما ایجاد تسهیلاتی در جهت عبور مرور به زندان استان در جهت سرکشی به فرآیند کار مددجویان قالیباف است که امیدواریم زین پس با همکاری از سوی دادگستری استان این مهم نیز حاصل شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: اشتغال

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *