تشریح وضعیت بازار سرمایه از زبان سخنگوی اقتصادی دولت
خبرگزاری میزان - چهارمین نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت امروز یازدهم مهر در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.
احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در ابتدای این نشست به بهبود سرمایه گذاری اقتصادی اشاره کرد و گفت: طبق آمار مرکز آمار رشد اقتصادی کشور در فصل بهار ۳.۸ درصد و بدون نفت ۴.۳ درصد بوده است. آمار به صورت جزئی نشان میدهد رشد در بخش صنعت ۵.۱ درصد، معادن ۱.۱ درصد و خدمات ۳.۹ درصد بوده ولی در بخش کشاورزی شاهد عملکرد عکس بودیم چرا که رشد منفی ۸ درصد رخ داده است.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، تورم تولیدکننده به ۴۹ درصد رسیده در صورتی که این عدد پارسال ۷۳ درصد بوده، البته این عدد هم رضایت بخش نیست و دولت برنامه برای کاهش آن دارد.
خاندوزی گفت: دولت ابتدا در اصلاح نظام اقتصادی خود را خطاب قرار میدهد همچنان با پایان شش ماهه کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه استفاده کردیم و این رقم سال گذشته نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است. حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان اصل اوراق بدهی دولت گذشته را طی ۶ ماه بازپرداخت کردیم انتشار اوراق هم نسبت به سال قبل کاهش داشته است. پارسال حدود ۱۳۸ هزار میلیارد تومان واگذاری اوراق مالی دولت داشتیم که امسال به ۶۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. دولت در تلاش برای کاهش استقراض است.
کاهش زیان شرکت های دولتی از جمله تحولات سختی بود که عملیاتی شد. رشد ۵۳ درصدی خرید تضمینی گندم و تسویه کامل با گندم کاران از جمله اتفاقات خوب بود. مسئله انتقال آب به استان همدان به سرانجام رسید. این را به یک هزار و ششصد پروژه آب در استان خوزستان اضافه کنید.
سوال: آخرین جزئیات صدور مجوزهای کسب و کار به صورت ثبت محور و اتصال دستگاه ها به این درگاه را بفرمایید
خاندوزی: یکی از دردهایی که سال هاست گریبان تولید کنننده را گرفته بود دشواری در صدور مجوزهای کسب و کار بود که که در نظام اداری وجود داشت. موفق شدیم حدود ۵۰۰ کسب و کار را که توسط هیئت مقررات زدایی تایید شده به صورت مجوز اعلانی و ثبت محور در نظر بگیریم و صرفا فعالان اقتصادی به شکل الکترونیک و برخط اول مجوز را دریافت کنند.
شرابط ۲.۹۰۰ پروانه کسب و کار را که مجوز صنفی، خرده فروشیها و خدمات خیابانی است تسهیل کردیم و ۹۰ درصد آنها جزو مجوزهای اعلانی قرار گرفتند و بزودی آنها نیز مجوز با سرعت صادر میشود.
سوال: نرخ سود صفر درصد برای برخی از وام های خُرد چه زمانی اجرایی می شود؟
خاندوزی: برای وام های با اعداد پایین برای دو بانک قرض الحسنه کشور تصمیم اتخاذ شد تا کارمزد بانک ها به صفر درصد برسد ولی اجازه دهید این را بانک مرکزی ابلاغ و توضیح دهد.
سوال: برنامه وزارت اقتصاد برای تامین مالی شرکت ها از بورس به چه صورت است؟ اموال آزاد شده در کشورهای دیگر چه تاثیری در تامین مالی خواهد داشت؟
مسئله ثبات و چشم انداز بازار سرمایه همواره برای آقای رئیس جمهور و دولت حائز اهمیت بوده است. دوماه پایانی و دوماه ابتدایی امسال وضعیت بازار با ثبات بود ولی از خرداد و تحولات جهانی منجر شد بازار با مشکلاتی مواجه شود و این روزها ناآرامی ها هم وضعیت را تا حدودی با مشکل مواجه کرد. برخی از شایعات که دولت در حال تغییر تصمیمات است منجر شد بازار با نوساناتی رو به رو شود.
انتهای پیام/