انتشار اسامی مجرمان اقتصادی گام مهم دستگاه قضا در برخورد با مفسدان/ مجرمان هشت پرونده کلان اقتصادی در گلستان چه کسانی هستند؟
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، یکی از مطالبات عمومی جامعه که در سالیان اخیر بر آن تاکید شده است انتشار اسامی مفسدان و مجرمان اقتصادی است.
این مطالبه در حالی روز به روز در شرایط جنگ اقتصادی کنونی در حال بیشتر شدن است که قانونگذار در ماده 36 قانون مجازات اسلامی به این موضوع پرداخته و اظهار می دارد:
حکم محکومیت قطعی در جرائم موجب حد محاربه و افساد فیالارض یا تعزیر تا درجه چهار و نیز کلاهبرداری بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال در صورتی که موجب اخلال در نظم یا امنیت نباشد در یکی از روزنامههای محلی در یک نوبت منتشر میشود.
تبصره– انتشار حکم محکومیت قطعی در جرائم زیر که میزان مال موضوع جرم ارتکابی یکمیلیارد(1.000.000.000)ریال یا بیش از آن باشد الزامی است و در رسانه ملی یا یکی از روزنامههای کثیرالانتشار منتشر میشود:
الف- رشاء و ارتشاء
ب- اختلاس
پ- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی در صورت تحصیل مال توسط مجرم یا دیگری
ت- مداخله وزرا و نمایندگان مجلس و کارمندان دولت در معاملات دولتی و کشوری
ث- تبانی در معاملات دولتی
ج- أخذ پورسانت در معاملات خارجی
چ- تعدیات مأموران دولتی نسبت به دولت
ح- جرائم گمرکی
خ- قاچاق کالا و ارز
د- جرائم مالیاتی
ذ- پولشویی
ر- اخلال در نظام اقتصادی کشور
ز- تصرف غیرقانونی در اموال عمومی یا دولتی
قوه قضاییه نیز در رابطه با پاسخ به این مطالبه آحاد جامعه گامهای مهمی برداشته و در همین زمینه هادی هاشمیان رئیس کل دادگستری استان گلستان اسامی هشت مجرم کلان اقتصادی این استان را در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد.
این مقام قضایی با اشاره به اینکه هشت پرونده در استان گلستان مشمول این قانون شده است گفت: در یکی از این پروندهها، شکایت بانک کشاورزی استان گلستان از متهم «کوروش صداقت» فرزند «اراز محمد» به اتهام اختلاس توام با جعل اسناد بانکی به مبلغ ۲ میلیارد و ۱۹۷ میلیون و ۶۲۰ هزار ریال در محاکم استان رسیدگی و پس از طی مراحل قانونی رای قطعی آن صادر و مجرم به چهار سال حبس تعزیری، انفصال دائم از خدمات دولتی، پرداخت مبلغ ۸۷۵ میلیون و ۳۷۰ هزار ریال بابت رد مال در حق بانک مربوطه و تادیه یک میلیارد ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است.
وی ادامه داد: در پرونده دیگری که شاکی آن اداره امور مالیاتی استان گلستان و دادستان مرکز استان بود، متهم «کاظم مقدری» فرزند «علیمحمد» به جرم اختلاس یک میلیارد و ۷۱۵ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۳۴۰ ریال پس از رسیدگی در دادگاه محکوم و به تحمل دو سال حبس تعزیری، انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت پنج سال، رد مال در حق شاکی و جزای نقدی معادل دو برابر مبلغ اختلاس در حق دولت محکوم شده است.
هاشمیان اضافه کرد: پرونده متهمان «محسن نجاتی منش» و «میثم مهاجربادکوبه» به جرم شرکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق وصول وجوه مردم و حیف و میل اموال آنها در دادگاه رسیدگی شد که هر کدام به تحمل سه سال حبس تعزیری و پرداخت ۱۸ میلیارد و ۳۷۱ میلیون و ۲۷۵ هزار و ۱۰۹ ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شدند.
رئیسکل دادگستری گلستان ادامه داد: پرونده متهمان «حسن احمدی»، «محمود سالاروند»، «علیاکبر سفیدیان»، «حمید دالوند»، «محمد باقر یزدانی»، «مرتضی قربانزاده»، «سعید عسگری گلوگاهی»، «علیاکبر غلامحسینی» و «محمد سالاروند» به اتهام مشارکت در قاچاق سازمانیافته کامیونهای کشنده که شامل ۳۲ دستگاه به ارزش ۷۵ میلیارد و ۶۴۱ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۵۰۱ ریال بوده در دادگاه مورد رسیدگی قرار گرفت که «محمدباقر یزدانی» به ۹ ماه حبس تعزیری، جزای نقدی ۵۰ میلیارد و ۳۶۷ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۶۱۰ ریال، «علیاکبر غلامحسینی» به ۹ ماه حبس تعزیری، جزای نقدی بیش از ۴۰ میلیارد ریال، «علی اکبر سفیدیان» به یک سال حبس تعزیری و پرداخت بیش از ۱۴ میلیارد ریال جزای نقدی، «حسن احمدی» و «سعید عسگری» هر کدام به یک سال حبس تعزیری و جزای نقدی به مبلغ ۱۶۳ میلیارد ریال و «محمود سالاروند» و «محمد سالاروند» هم به ۲ سال حبس و جزای نقدی بیش از ۲۲۶ میلیارد ریال محکوم شدند.
رئیس کل دادگستری استان گلستان گفت: پرونده شکایت اداره امور مالیاتی استان علیه متهم «ابوالقاسم کشیر نوکنده» به اتهام جعل فیش مالیاتی و اختلاس به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۷۲۱ میلیون و ۳۲۴ هزار ریال در دادگاه رسیدگی شد که متهم به چهار سال و ۹ ماه حبس تعزیری، انفصال موقت به میزان پنج سال و نیم از خدمات دولتی و جزای نقدی به میزان بیش از ۱۰ میلیارد ریال در حق دولت و به همین میزان رد مال، محکوم شده است.
پرونده بعدی که رئیس کل دادگستری استان گلستان در نشست با خبرنگاران به آن اشاره کرد پرونده اختلاس در بانک توسعه و تعاون استان گلستان بود.
در این پرونده به شکایت بانک، متهمان «سیدمحمدکاظم میرافضلی» و «سیدمصطفی عقیلی» به جرم مباشرت در پولشویی ۱۲ میلیارد ریال و مباشرت در اختلاس به مبلغ ۱۳ میلیارد ریال محاکمه شدند که متهمان هر کدام به تحمل پنج سال حبس تعلیقی و جزای نقدی به میزان ۷۰۰ میلیون ریال و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شدند و چون وجوه حاصله را پیش از صدور کیفرخواست به بانک پس دادند دادگاه حکم حبس تعلیقی صادر کرده است.
وی بیان کرد: به شکایت بانک سپه استان متهم علی جعفری به جرم اختلاس به مبلغ یک میلیارد و ۶۷۶ میلیون و ۴۴۷ هزار ریال دستگیر و دادگاه وی را به علت بازگشت دادن همه وجوه به بانک، فقط به ۵ سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم کرد.
وی همچنین درباره آخرین پرونده هم گفت: در آخرین پرونده نیز بانک سپه استان شاکی پرونده بوده و متهم «حمیدرضا سجادی» فرزند «محمدعلی» به جرم اختلاس به مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال توأم با جعل اسناد بانکی به ۱۰ سال حبس تعزیری و انفصال دائم از خدمات دولتی و رد مال به شاکی و جزای نقدی به میزان دو برابر مبلغ اختلاس محکوم شد.